Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mela jsi nastrih nebo poraneni? Nemuze to byt steh nebo srust?
@beruska9 píše:
Mela jsi nastrih nebo poraneni? Nemuze to byt steh nebo srust?
Nástřih jsem neměla, ale celá jsem se roztrhala jak zevnitř tak zvenku, šili mě hodinu a půl. Ale na steh ani srůst to nevypadá, je to prostě pravidelná bulka.
Nemůže to být bartholiniho zlaza
To je velmi bolestivé…Mně pomohly teplejší koupele a aescin Teva..poradili mi to na gynde jinak jediné operace.
Najdi si pojem cystokela, je to určitě po porodu častý jev. Cvičit pánevní dno je nutnost, ovšem zda to pomůže.. to z vlastní zkušenosti vím, že nepomohlo..přidali se i další potíže
@Anonymní píše:
Najdi si pojem cystokela, je to určitě po porodu častý jev. Cvičit pánevní dno je nutnost, ovšem zda to pomůže.. to z vlastní zkušenosti vím, že nepomohlo..přidali se i další potíže
Můžu se zeptat jak jste řešila a jaké potíže máte?
@ametyst zdravím můžu se zeptat jak jste to měla s pohlavním stykem potom? Ja jsem před čtyřmi dnami byla na gynekologii a měla jsem bartholiniho žlázu a gynekolozka mi řekla že pohlavní styk by se neměl… Ale už je mi docela líp tak nevím jestli ještě počkat? 😁
@Sára03 raději bych tak týden počkala
. Přeci jen…Ale už si nepamatuju jak jsem to měla ja ![]()
Ahoj holky, jsem měsíc po porodu a mám už tak dva týdny pocit, že mě něco točí u poševního vchodu, jak když si špatně zavedete tampon. Dnes jsem se odhodlala tam podívat a mám tam u toho vstupu vepředu pod poštěváčkem takovou bulku, neboli to, není to nijak citlivé, jen mě to tam prostě tlačí. Může to být děložní čípek? Já nevím, jak vypadá, dřív jsem si ji nikdy nenahmatala. Je to dost nepříjemné, na kontrolu jdu až po šestinedělí.