Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
27.5.10 13:36
Ifca1 píše:
Ve světě je běžné, že se lidé stěhují za prací… :nevim:

Ano vsude je to normalni, ale v CR ne asi :zed:

Proste duvodu proc to nejde ma kazdy nespocetne, ale reseni hleda a nasledne udela malokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
27.5.10 13:39
mabit píše:
ka-tka píše:
Delnicka trida? To jsou lidi co makaj rukama???
To se opravdu takhle bere?

Mam SS s maturitou, manzel ma taky SS s maturitou, praci mame oba- ja teda na MD, ale vim, ze po navratu to bude tezke. 3 smenny provoz rozhodne nebudu moci delat a pokud mi nevyjdou vstric s 8 hodinama ranni, budu muset odejit

Doufam pak, ze neco najdu nebo, ze nas muz uzivi
?!
Si zaplať paní na hlídání a můžeš dělat na 3 směny :mrgreen: :mrgreen:
Ba ne teďka vážně. Psala jsi,že namáš občanství ČR a odkud jsi?! Ze Slovenska?!Že si pala jak to bylo na Slovensku?!

Jo ze slovenska a pracuji tady legalne, plat jsem mela jako kterykoliv cech.
No a jak jsem psala- pokud mi nevyhovi v praci tak budu muset odejit a najit neco jineho, klidne za polovinu penez co jsem mela ( a to myslim nebude problem najit praci), anebo byt doma a nechat se zivit manzelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
27.5.10 13:44
ka-tka píše:
mabit píše:
ka-tka píše:
Delnicka trida? To jsou lidi co makaj rukama???
To se opravdu takhle bere?

Mam SS s maturitou, manzel ma taky SS s maturitou, praci mame oba- ja teda na MD, ale vim, ze po navratu to bude tezke. 3 smenny provoz rozhodne nebudu moci delat a pokud mi nevyjdou vstric s 8 hodinama ranni, budu muset odejit

Doufam pak, ze neco najdu nebo, ze nas muz uzivi
?!
Si zaplať paní na hlídání a můžeš dělat na 3 směny :mrgreen: :mrgreen:
Ba ne teďka vážně. Psala jsi,že namáš občanství ČR a odkud jsi?! Ze Slovenska?!Že si pala jak to bylo na Slovensku?!
Jo ze slovenska a pracuji tady legalne, plat jsem mela jako kterykoliv cech.
No a jak jsem psala- pokud mi nevyhovi v praci tak budu muset odejit a najit neco jineho, klidne za polovinu penez co jsem mela ( a to myslim nebude problem najit praci), anebo byt doma a nechat se zivit manzelem.

Což já se tě neptala kvůli tomu jestli tady jseš legálně jen jsem chtěla vědět odkud jsi.Já to mám taky divoký-můj tatík slovák,matinka češka,já do 15 let Rakušanda od 15 Češka :lol: A žes měla takovej přehled o tý slovenský politice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
27.5.10 13:49

JAsne, jen jsem psala, kdyby si nekdo chtel rypnout, ze beru praci cechum :-D
Jsem v Cr od roku 2002, rozhodne jsem sem nesla za praci, ale za chlapem.

Jinak uprimne, mne uz to doma leze na mozek......5 let je 5 let a tak alespon neco delam pro nase MC- a nezistne.

A od zari konecne 2dny v tydnu na 4 hodky budu pracovat v jedne firme.
Jo a budu mit hlidacku na nejmladsi dite.
Sice mam tchyni v duchodu- ale hlidat odmitla, tak nemam jinou moznost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
27.5.10 13:56

hele a tak abych byla v obraze-tenkrát ba slovesnku ten politik vzal cikánům a nemakačenkům dávky a oni se rozlobily a zdrhly do čech,že ?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
27.5.10 13:57
Ifca1 píše:
Začít podnikat může opravdu každý, je to ale sakra těžké, člověk se musí snažit, aby se uživil, zaměstanci to mají vždy jednodušší, ale to do téhle diskuze asi nepatří.
´

Ale patří, když už se to tak zvrhlo. Protože spoustě zaměstnanců nedochází, že aby se měli dobře oni, je potřeba především, aby se dařilo jejich zaměstnavatelům. Protože bez toho to prostě nemůže fungovat. Takže řešit situaci stylem co nejvíc to podnikatelům ztěžovat, aby se na to co nejdřív vybodli, ke zlepšení sociální situace nepodnikatelů příliš nepovede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 13:57

Jak jsem psala neberu to osobně,páč píšu obecně,vím,že v takový situaci jako jsme my je nyní lidí hodně!
Jen dotaz opravdu si myslíte,že třeba v cca 200km vzdáleném městě na vás čekají s otevřenou náručí?a nemají tam svý pracující a nezaměstnané??Nemělo by se to spíš řešit v místě bydliště,aby se tam udělaly nové pracovní nabídky??co ztoho bude když lidi budou pendlovat po republice a problém v místě bydliště zůstane nevyřešen?? :think:

A Angua to že je práce u vás o obchodech,neznamená že to je tak i tady už jsem psala,že jsem se byla ptát na víc místech a vše je obsazený,dokonce v Hypernově měli kvůli tomu omluvenku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4424
27.5.10 13:59

Anonymní, už jsem se jednou ptala, ale zaniklo to.. ty se za své názory stydíš? Proč? Proč nikdo nepřizná, že volí levici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
27.5.10 14:02
Angua píše:
Anonymní píše:
Mabit já jen chci,aby si maminy co tu píšou uvědomily,že maminy z dělnických tříd nemají takové možnosti,jako třeba vysokoškolačky apod…jak říkám v moji profesi je to teď prostě mizérie,taky bych si chtěla přivydělat,ale bohužel momentálně to je jak je,a neberu to vztahovačně jen to píšu obecně,páč se to netýká jen mě!!!

Pokud vím, supermarkety třeba na noční inventury berou každého. U nás v Kauflandu furt někoho hledají - jako prodavačku nebo tak. Není to nic moc, ale lepší, než drátem do oka, než se najde něco jiného. Vzala bych to taky, kdybych neměla dost peněz :nevim: O té noční inventuře náhodou vážně uvažuju :nevim:

Švagrová dělá vedoucí v obchodě a furt jí ženské odcházejí, že se jim nezdá to nebo ono. Není lidem tak špatně, jak tvrdí.

Presne jak pise Angua - ja pred materskou sedela na kase v hypermarketu, a svete div se, nebylo to tak strasny jak se vsude rika. Jo, radej bych sedela v kancelari a klikala do pocitace, ale nemam na to tu spravnou stredni skolu takze me nikdo nechtel(a ze jsem prosla par pohovoru). A az odroste posledni holcicka tak si zase pujdu sednout za tu kasu, ovsem nejspis jen jako brigadnik, pac 12 hod. smeny se trema detma zvladat nejdou(babicky pracuji a manzel taky). Ale bude to prace a treba se casem najde i neco lepsiho.
A podotykam ze mam maturitu, ale holt v oboru, ktery delat nechci… takze i s maturitou jsem sedela v hypermarketu a nevim proc bych nemela. Ze mam maturitu neznamena, ze nemuzu delat klidne uklizecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
27.5.10 14:02

A kdo má ty nové pracovní nabídky prosímtě vytvořit?
Nebo má stát firmám poskytnout nějaké odškodnění za dobu krize, aby se nepropouštělo, stejně jako zemědělcům za špatný počasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 14:06

Zuzajdík:napíšu to hodně zlehčeně..
Ač v jiných diskuzích si hodně rozumíme,máte dobrý nápady rady a postřehy :palec: tak tady si prostě nerozumíme a rozumět asi nebudem,ač sváma v něčem souhlasím,ale přesto chci napsat svůj názor a jak vidím tak radši anonymně páč by mi až budu potřebovat nikdo už asi neporadil :-)

• Citovat
  • Upravit
5579
27.5.10 14:07
Anonymní píše:
Jak jsem psala neberu to osobně,páč píšu obecně,vím,že v takový situaci jako jsme my je nyní lidí hodně!
Jen dotaz opravdu si myslíte,že třeba v cca 200km vzdáleném městě na vás čekají s otevřenou náručí?a nemají tam svý pracující a nezaměstnané??Nemělo by se to spíš řešit v místě bydliště,aby se tam udělaly nové pracovní nabídky??co ztoho bude když lidi budou pendlovat po republice a problém v místě bydliště zůstane nevyřešen?? :think:A Angua to že je práce u vás o obchodech,neznamená že to je tak i tady už jsem psala,že jsem se byla ptát na víc místech a vše je obsazený,dokonce v Hypernově měli kvůli tomu omluvenku :nevim:

Dobre, a myslis, ze kdyz ti nekdo slibi vyssi MD(a nezamenovat s RD) a vyssi pridavky atd. tak to vyresi??? To me spis stve, delnicka trida je na tom treba hur, dobre, jsou regiony kde opravdu nejsou mista, ale reseni prece neni zvysovat neustale pridavky a rusit poplatky u doktoru.
A taky nechapu proc anonym… v zakladu nechapu jak muze nekdo volit neco za co se stydi…

Příspěvek upraven 27.05.10 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
27.5.10 14:07

kopiruji z jednoho clanku
zpráva Mezinárodní organizace pro migraci (International Organization for Migration, IOM) z roku 2003, která se zabývá migrací slovenských Romů do České republiky, uvádí, že během let 2000 až 2003 se kolem 10 000 slovenských Romů vystěhovalo do Čech (IOM, 2003).
Výzkumná zpráva Slovenského Institutu Informatiky a Statistiky z roku 2002 nazvána „Projection of Roma population in Slovakia until 2025“ popisuje migraci Romů ze Slovenska jako „minimální“ a „bez velkých změn v budoucnu“ (Infostat, 2002). Při vykreslování prognóz o budoucnosti romské menšiny na Slovensku se vnější migrace Romů skoro vůbec nebere v úvahu: autoři prohlašují, že v sjednocené Evropě je nejčastější a nejrozšířenější migrací migrace pracovní a Romové nemají tendenci migrovat za prací (Infostat, 2002). Kromě toho se má za to, že příslušníci romské komunity se vyznačují nízkou úrovni vzdělání, což snižuje jejích přizpůsobivost a šanci na nalezení perspektivního zaměstnání v Evropě.
Před rokem 2000 se žádné významné migrace slovenských Romů do Čech povětšině nekonaly. Pokud nějaké skupiny Romů překračovaly česko-slovenskou hranici, toto rozhodně nepoutalo pozornost medií a široké veřejnosti. Zlom nastal v roce 2000, kdy se zvedla vlna romské „azylové“ migrace: jednalo se o to, že slovenští Romové hromadně odjížděli do České republiky, aby tu požádali o azyl. Jen v roce 2002 slovenští Romové podali 843 žádostí o azyl a umístili se tak na třetí místo za žadatele o azyl z Ukrajiny a Vietnamu (MV ČR, 2005).
Faktory, které donutily slovenské Romy k „azylové“ migraci se obecně dají rozdělit na skupiny „push“ a „pull“ faktorů. Zpráva IOM o emigraci slovenských Romů do Čech vyjmenovává řadu těchto faktorů podle každé ze skupin. Mezi „push“ faktory se řadí zejména zvýšení počtu romských osad, vysoká plodnost romských žen, pokles sociálních podpor na Slovensku (limity pro jednu rodinu), zvětšení počtů lichvářů a tolerování lichvářů státními orgány. Na druhé straně, mezi „pull“ faktory se dají začlenit: rodinné a sociální sítě, zvyšování počtu segregovaných romských ghett, možnost zvýšit svůj příjem (mimo jiné provozováním ilegálních aktivit) a také dobročinná pomoc od neziskových organizací (IOM, 2003). Je rovněž nutné rozlišovat mezi sociálními, kulturními a ekonomickými faktory, které vedou slovenské Romy k migraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
27.5.10 14:12

Já to rozseknu, jak je to s tím přívýdělkem u rodičáku, můžete si vydělat kolik chcete a o rodičák nepřijdete. Sousedka tak chodí do práce a pobírá dvouletý rodičák. Jen musí být jaksi to hlídání, že? Pokud není babička, pak se spoustě maminek skutečně nevyplatí jít do práce a platit si hlídání, nejsme bohužel ještě na západě, kde si to matky při svých výdělcích mohou dovolit. Ale úplně souhlasím s Lizbeth, když psala, že tu jsou matky, co zůstávají s dětmi doma na rodičáku mezi řádky považované za „pijavice“ státní kasy (promiňte tu nadsuzku, trochu). Já chci být se svými dětmi domy, když jsou tak malé. CHci je vychovávat, učit chodit, mluvit a byla bych doma i kdyby byl rodičák menší. Sousedka šla do práce od syna, když měl 8 měsíců, každý den jezdí z práce v 18.00 hod. neumím si představit, že bych viděla své děti tak málo. Já považuji rodičák za zaslouženou dávku pro matku, která přivedla na svět a vychovává dalšího potencionálního přispívatele do státní kasy a co, dělám už 18 let, do státní kasy jsem odvedla už hrubě přes čtvrt mega, tak proč bych se měla stydět brát 3 roky rodičák 7600,–Kč? :zed: A základní ekonomické uvažování mám taky. To jsme ještě malé ryby! Stát rozhazuje na jiných místech, jiné sumy a zbytečně. CO takové Pandury, co Opendcard, vojáci v Afghanistánu, a už nám chybí jen ponorky. Já mám spíš levicové smýšlení a je to asi tím, kde žiju a koho vidím kolem sebe, nevidím flákače, ale chlapy škemrající u manžela, aby ho vzal do práce, protože byli propuštění a neutáhnou barák, babičku po mrtvici, teta kvůli ní musela zůstat doma a strýc teď přišel o práci, tchýně je invalidní důchodkyně už dlouho má roztroušenou sklerozu, je hodně sociálně slabých lidí, kteří to nehrají a chtěli by s tím něco dělat. Ale ČSSD volit nebudu, jejich předvolební sliby jsou utopie a navíc osobnost Paroublbka! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 14:14

Doriang:já jsem to tu už psala,že jsem proti zvyšování MD a RD páč vidím,že na to logicky není!!!!!!Ale jsem taky proti snižování,páč mi stávající výše přijde vůči dnešním cenám akorát!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová