Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
27.5.10 20:43
Jana206 píše:
Levicoví voliči nejsou bez vzdělání a schopnosti si spočítat,na co náš stát má a na co ne.Často je tato volba takový „výkřik do tmy“.

A co tím křičíš? Nekamenuju, zajímá mě to :mrgreen:

Co se týče těch léků, co jste za ně dali v zimě spoustu peněz - ty byste ale dali v každém případě, teď o tom píšu. Plně hrazené léky snad nikdo nechce (tedy je každému jasné, že to prostě nejde)???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
27.5.10 20:43

Ju někdo se ptal, která strana vyhraje? Tak já tipuju ČSSD… :poblion: protože všichni slyší jen na jejich rádoby volební sliby ale nikdo nedomýšlí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 20:45
kačka25 píše:
Ale já si myslím, a bylo to někde uvedené v číslech, že když se daně snížily, tak se vybralo více. Protože se nikomu nevyplatí řešit, jak to udělat, aby neplatili nebo měli nižší základ. prostě radši zdaní. Ale až nám napálí ty jejich nesmyslný daně, tak si sídlo každý rozumný přestěhuje do daňového ráje. Tak tady nebude platit nic a jsem zvědavá, kde potom vezmou na ty jejich dávky a 13.důchody :cert:

Jj, Makroekonomie A - 2. ročník na ekonomické fakultě :mrgreen: Totéž platí třeba i s cenama (ne stoprocentně samo…). Akorát nevím, co to máme za lidi ve vedení státu, že to neznají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.10 20:45
BettyB. píše:
A víte jak se těma tzv. poplatkama u lékaře eliminovalo vysedávání důchodců v čekárně jen proto, že si chtěli popovídat? :mrgreen: Za to jsem teda fakt ráda!

Jj, já taky, proto mě neskutečně s.re, když chtěj osvobodit od poplatků důchodce :roll: By pak platili jen pracující, co stejně doktory moc nenavštěvují, páč musí být v práci. Že neplatí děti se mi taky hodí do krámu, ale i tak je to fér, děti nemají vlastní příjem, zatímco každý důchodce má důchod. Kdyby to zavedli zas tak moc bych se nečílila, ale museli by to ochranné moratorium nějak vztáhnout na celou rodinu dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 20:46

Jo, k tomu dotazu - netipuju nic, ale bojím se, bojím, že to bude ČSSD. Ale chci věřit tomu, že to tak nebude… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 20:47

Betty jj ptala jsem se já kdo si myslíte,že vyhraje,koho byste chtěly je věc druhá,pak mi přijde to rozčilování tady už zbytečný :nevim: Anonymní1

• Citovat
  • Upravit
bamba
27.5.10 20:48
Jana206 píše:
bamba píše:
Jo co se týče poplatků,dokud je člověk zdravý,tak ho sem tam 30 peněz nezabije,ale jakmile onemocní,tak se ty třicetikoruny docela sečtou na slušnou sumu a věřím,že mnoha lidem pořádně pohnou už tak napjatým rozpočtem.
Levicoví voliči nejsou bez vzdělání a schopnosti si spočítat,na co náš stát má a na co ne.Často je tato volba takový „výkřik do tmy“.

Mě právě vadí,že když se mluví o tom,kdo by koho volil,tak řknou,že levici budou volit nevzdělanci.A poplatky v lékárně?Umím počítat a platím poplatky za položku a plnou cenu doplatku za léky.

Příspěvek upraven 27.05.10 v 20:49

• Citovat
  • Upravit
44193
27.5.10 20:49
Angua píše:
Jana206 píše:

A co tím křičíš? Nekamenuju, zajímá mě to :mrgreen:

Co se týče těch léků, co jste za ně dali v zimě spoustu peněz - ty byste ale dali v každém případě, teď o tom píšu. Plně hrazené léky snad nikdo nechce (tedy je každému jasné, že to prostě nejde)???
Angu,já jsem to myslela obrazně a s nadsázkou :-)
Prostě když vyhraje levice,zůstane to „snad“ tak jak to je.

Já už jsem to vysvětlovala o pár stránek dřív.
Neslyším na jejich sliby,nevěřím jim,vím,že nemůžou nic z toho splnit.
Nikde jsem nepsala,že budu volit ČSSD.Já mám teda doma volebních lístků dost,ne jen 4-5 největších stran..Zatím váhám mezi asi 3 :nevim:

Ať vyhraje kdokoliv,věřím,že to bude těsné.Žádná strana nemůže svůj předvolební program naplnit,to by musela mít víc prostoru,protože si myslím,že při těsném výsledku bude potom přehlasovaná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
27.5.10 20:51

Tam je spíš problém, v tom, že pokud vyhraje třeba TOP nebo VV nebo cokoliv jiného a za nima budou ČSSD budou stejně muset jít do koalice s nima (s ČSSD)…a to je ten prů..r..............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.10 20:52

Existuje heslo: Kdo v mládí není levičák, nemá srdce. Kdo ve stáří není pravičák, nemá rozum. (Tím se tě Bambo nechci dotknout, tohle rčení jsem vážně takhle slyšela) Jen se mi zdá že dneska se to nějak otáčí. Mládež bez srdce a stárež bez rozumu :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
27.5.10 20:53
Anonymní píše:
Betty jj ptala jsem se já kdo si myslíte,že vyhraje,koho byste chtěly je věc druhá,pak mi přijde to rozčilování tady už zbytečný :nevim: Anonymní1

Teda nevím,já se nerozčiluju aspoň si můžu pobrblat,to je naše česká specialita.

Jinak si myslím,že je fuk kdo vyhraje,tak jak tak vznikne koalice a nakonec to volební období nějak prospí v parlamentu.
Když se proberou,schvélí nějaký nedomyšlený zákon a pak se budou nadýmat jak pávi,jací jsou machři.

• Citovat
  • Upravit
44193
27.5.10 20:55
bamba píše:
Jana206 píše:
bamba píše:
Jo co se týče poplatků,dokud je člověk zdravý,tak ho sem tam 30 peněz nezabije,ale jakmile onemocní,tak se ty třicetikoruny docela sečtou na slušnou sumu a věřím,že mnoha lidem pořádně pohnou už tak napjatým rozpočtem.
Mě právě badí,že když se mluví o tom,kdo by koho volil,tak řknou,že levici budou volit nevzdělanci.

To mě taky vadí.Klidně se přiznám,že jsem v podobných diskuzích vystupovala jako anonym.Ale snažila jsem se být v rámci možností slušná..

Nemám sice vysokou školu,ale mám maturitu,nějakou praxi - v oboru sociálních dávek a dvě rekvalifikace.Na výšku jsem nešla,protože jsem chtěla plánovaně děti.Z více důvodů,i těch zdravotních..

Já levici volím i proto,že mám dost závažné zdravotní omezení,co se týče výběru místa.Můžu na rovinu říct,že když jsem byla chvíli na pracáku,s tím omezením po mě nic nechtěli.Ani papír,že jsem se byla někde ptát..Ano,ať nám pravice sníží ID,já to beru,taky by mě nebavilo sedět celý život na zadku doma,ale ať vytvoří takové podmínky,abychom mohli mít pracovní místa bez lidí - přenos infekce,v klidu,bez nošení těžkých věcí,bez stresu..

Co z toho budu mít,když pravice sníží ID,ale to druhé už nezajistí?
A taky - mnohým podnikatelům se postižené zaměstnávat nechce - je s tím mnoho papírování,zase takové úlevy nejsou,dnes ve zkorumpovaném světě se dají daně obejít jinak a zdravotně omezení mají svoje nároky,které oni jim musí zajistit.Vyplatí se jim zaměstnat zdravého,výkonného člověka na plný úvazek a odečtem toho,„co se snad odečíst nedá“ obejít zákon a být na tom stejně.
To mi řekl jeden podnikatel mezi čtyřma očima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 20:56
bamba píše:
Mě právě vadí,že když se mluví o tom,kdo by koho volil,tak řknou,že levici budou volit nevzdělanci.A poplatky v lékárně?Umím počítat a platím poplatky za položku a plnou cenu doplatku za léky.

Zeptej se na to v lékárně, nech si vyjet účet. Neplatíš!!! Fakt jsem si to nevycucala z prstu, mám to od lékárnice, řeší to s lidma dennodenně, taky tomu nevěří, nechápou to. Jistě to tak mají i v jiných lékárnách, jsou zvyklí to vysvětlovat a jistě to rádi vysvětlí i tobě :mrgreen:

Jani, já vím, že to byla nadsázka, přesto jsem si říkala, že tím možná něco myslíš. Tak ne :mrgreen:

To je asi ten rozdíl - já doufám, že když vyhraje pravice, tak se „snad“ něco změní :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
27.5.10 20:58
Gina108 píše:
Existuje heslo: Kdo v mládí není levičák, nemá srdce. Kdo ve stáří není pravičák, nemá rozum. (Tím se tě Bambo nechci dotknout, tohle rčení jsem vážně takhle slyšela) Jen se mi zdá že dneska se to nějak otáčí. Mládež bez srdce a stárež bez rozumu :think: :mrgreen:

Nechytla jsem se toho,naopak jsem se od srdce zasmála,bo ti co byli v mládí levičáci najednou táhnou do prava :mrgreen: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Abych to shrnula,nevěřím,že s tím materiálem na hradě bude někdy líp.Za dvacet let se mohlo změnit hodně,kdyby se chtělo.aůe to už jsem tu psala.

• Citovat
  • Upravit
7369
27.5.10 21:00

Prostě já si myslím, že na lidi musí být bič. Jak psaly holky poplatky vyhnaly ty co chodili i pro recept na acylpirin a jak je tam volno. To neproplácení 3 dnů neschopenky se taky osvědčilo, my měli mezi osmi zaměstnanci průměrně jednu neschopenku měsíčně a od té doby snad ani nikdo nemarodil. A takhle je to se vším.
A nevím, kdo tady psal, že tady vyplývá, že nevzdělanci volí levici, tak já nechápu, že by jí mohl volit někdo kdo umí počítat. Jak můžou slibovat něco, na co nemají. Budou regulovat cenu el. energie a ze zisků ČEZu dají 13. důchody. To si trochu protiřečí, kde pak ten ČEZ ten zisk vezme??? ( Určitě ale neobhajuji ty jejich platy, to je trestuhodné, s tím by měli něco dělat, že ředitel má měsíčně tolik kolik někdo za 10 let!) Ale darmo mluvit, každý má nataženou ruku a slyší jenom na takové nesmyslné sliby!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová