Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Angua píše:
Prý „chceme a budeme hovořit s opozičními stranami“. Tak to jsem málem spadla pod stůl. Člověk by mu to skoro věřil![]()
![]()
Fůůůj věřil? Jsem myslela, že máš rozum ![]()
janine24 píše:Angua píše:Fůůůj věřil? Jsem myslela, že máš rozum
Prý „chceme a budeme hovořit s opozičními stranami“. Tak to jsem málem spadla pod stůl. Člověk by mu to skoro věřil![]()
![]()
No kdybych ho neznala, tak mu to fakt normálně věřím. Naštěstí ho znám
![]()
Vysvětlete mi ještě stím pojištěním jak to myslíte..
moje mamka má bohužel rakovinu,nepila,nekouřila,prostě smůla
to si má platit léčbu sama za sebe ze svýho,nebo jak to myslíte?????
prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina
víte jak je to drahý v 90% by bylo odsouzených k smrti tady je ta solidarita za potřebí bez diskuzí … .je potřeba ušetřit na „banálních chorobách“ sezoních nachlazeních ,platit ty 30korunový poplatky a ne brečet a neříkejte ,že kvůli tomu zkrachujete ,vždyt kolik vás stojí třeba jen noviny a časopisy na měsíc… . A volat po řešení zdravotnictví jako mají v Usa nebo podobně -to může snad jen ten kdo neví o čem mluví
![]()
pavlak5 píše:
prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina![]()
víte jak je to drahý v 90% by bylo odsouzených k smrti tady je ta solidarita za potřebí bez diskuzí … .je potřeba ušetřit na „banálních chorobách“ sezoních nachlazeních ,platit ty 30korunový poplatky a ne brečet a neříkejte ,že kvůli tomu zkrachujete ,vždyt kolik vás stojí třeba jen noviny a časopisy na měsíc… . A volat po řešení zdravotnictví jako mají v Usa nebo podobně -to může snad jen ten kdo neví o čem mluví
![]()
![]()
My noviny ani časopisy nekupujeme ![]()
Platit za péči tolik, co v USA nechce určitě nikdo, otázka je, jestli to časem nebude nevyhnutelné??? Nemyslím teda, že ti, co mluví o těch pojištěních současně žehrají na 30,– poplatky. Na to tu máme jiné lidi
Já s tím souhlasím, nikoho to nezruinuje - koho jo, tak si to může nechat doložit od úřadu ![]()
http://www.novinky.cz/…lmanova.html
Tak a totot může člověka akorát na.rat.
Pak mám být ta co má pochopit,že se musí šetřit a já z toho ho.na mám mít ještě míň?
Poslanci když onemocní,jedno na jak dlouho,jde jim stále 100% platu,nepřijdou do práce,bo se jim nechce,nevadí,zaplatíme si to.Končíme?Nevadí,dáme si statisícové odstupné......
Prostě tohle mi hlava nebere,podle mě by měli začít právě u sebe.
Hlásají vodu a pijí víno.
Přiznám se,že až doteď jsme si nežili nijak špatně,ale po mém marodění mi bylo dost tvrdě naznačen odchod z práce,takže končím a 5 let,než dovrším díky reformám důchodů věk k odchodu do důchodu,budeme žít jen z manželova důchodu.To bude mazec,ale nějak bylo…
Mám zdravotní omezení,ale zaměstnavatele to zajímá jen proto,že má na takového zaměstnance daňové úlevy,jinak práci dělám stejnou jak zdraví kolegové a onemocním,je zle.
Teď možná pochopíte,proč jsem tak naštvaná,prostě jsi starší,nemocný,tak se di pást.
Nemám žádné vzdělání(otec byl na černé listině),mám zdr.problémy a pro každého zaměstnavatele jsem stará.Co víc říct?
bamba píše:
http://www.novinky.cz/…lmanova.html
Tak a totot může člověka akorát na.rat.
Pak mám být ta co má pochopit,že se musí šetřit a já z toho ho.na mám mít ještě míň?
Poslanci když onemocní,jedno na jak dlouho,jde jim stále 100% platu,nepřijdou do práce,bo se jim nechce,nevadí,zaplatíme si to.Končíme?Nevadí,dáme si statisícové odstupné......
Prostě tohle mi hlava nebere,podle mě by měli začít právě u sebe.
Hlásají vodu a pijí víno.
Přiznám se,že až doteď jsme si nežili nijak špatně,ale po mém marodění mi bylo dost tvrdě naznačen odchod z práce,takže končím a 5 let,než dovrším díky reformám důchodů věk k odchodu do důchodu,budeme žít jen z manželova důchodu.To bude mazec,ale nějak bylo…
Mám zdravotní omezení,ale zaměstnavatele to zajímá jen proto,že má na takového zaměstnance daňové úlevy,jinak práci dělám stejnou jak zdraví kolegové a onemocním,je zle.
Teď možná pochopíte,proč jsem tak naštvaná,prostě jsi starší,nemocný,tak se di pást.
Nemám žádné vzdělání(otec byl na černé listině),mám zdr.problémy a pro každého zaměstnavatele jsem stará.Co víc říct?
na tohle samozrejme nejde rict nic, jen proste tyhle veci uz ignoruju, politici vzdycky meli vyhody a mit budou, ja jim to nezavidim, at se tim treba udavi. aspon mam svoje soukromi a nikdo me nechce fotit nahatou nekde na dovolene
lumpi jsou vsichni, tak jen zvolit ty, co uz potrebujou hrabat nejmin ![]()
Tak od doktorky vim, ze nase zdravotnictvi je jeden z nejlip vystavenych systemu ve svete, ovsem bez aspon male spoluucasti je to neudrzitelne… Takze ja jsem pro poplatky(30 Kc me opravdu nezruinuje, si jednou nemusim koupit ten Reflex, ze jo
) a kdyz jde o dite je mi opravdu jedno kolik me to bude stat (musim rict, ze to, ze deti neplati jsem zjistila az u dr. kdyz jsem chtela platit a on nic nechtel
a ze jsem byla celkem nastvana…)
Plus bych jeste zavedla, ze pokud na to nekdo mit bude a chtit bude at si klidne priplati za lepsi umely kloub ci cokoli nadstandartniho(momentalne to prilis legalne nejde
). A nepoustejte se do me s tim, ze jak k tomu prijde ten co na to mit nebude… Pac lekarska pece je u nas dobra a vsem se dostane adekvatniho osetreni. Pokud ma nekdo na nadstandart at si ho klidne zaplati. Vzdycky budou lidi co maji vic a lidi co maji min…
Angua píše:pavlak5 píše:
prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina![]()
![]()
![]()
My noviny ani časopisy nekupujeme
Platit za péči tolik, co v USA nechce určitě nikdo, otázka je, jestli to časem nebude nevyhnutelné??? Nemyslím teda, že ti, co mluví o těch pojištěních současně žehrají na 30,– poplatky. Na to tu máme jiné lidi![]()
![]()
Já s tím souhlasím, nikoho to nezruinuje - koho jo, tak si to může nechat doložit od úřadu
No lidi by meli dostavat uctenky (samo jen pro informaci), kolik stoji kazde jejich vysetreni, operace a nevim co jeste. pak by babicka nenadavala, ze si cely zivot platila zdravotni a ted doplaci na leky, jenze ty leky je to nejmensi z tech nakladu, takova operace kolene, kterou mela jiste stala mnohem vic, stejne jako ty dalsi. Lidi si proste neuvedomuji, ze neni vsechno zadarmo. z pojisteni se plati i provoz, vybaveni, platy lekaru (aspon myslim, ze vse plati stat) a pak tech penez tolik neni
jsem pro spoluucast aspon malou, at si lide uvedomi, ze zadarmo ani kure nehrabe
xreni píše:Angua píše:No lidi by meli dostavat uctenky (samo jen pro informaci), kolik stoji kazde jejich vysetreni, operace a nevim co jeste. pak by babicka nenadavala, ze si cely zivot platila zdravotni a ted doplaci na leky, jenze ty leky je to nejmensi z tech nakladu, takova operace kolene, kterou mela jiste stala mnohem vic, stejne jako ty dalsi. Lidi si proste neuvedomuji, ze neni vsechno zadarmo. z pojisteni se plati i provoz, vybaveni, platy lekaru (aspon myslim, ze vse plati stat) a pak tech penez tolik nenipavlak5 píše:
![]()
![]()
My noviny ani časopisy nekupujeme
Platit za péči tolik, co v USA nechce určitě nikdo, otázka je, jestli to časem nebude nevyhnutelné??? Nemyslím teda, že ti, co mluví o těch pojištěních současně žehrají na 30,– poplatky. Na to tu máme jiné lidi![]()
![]()
Já s tím souhlasím, nikoho to nezruinuje - koho jo, tak si to může nechat doložit od úřadu
jsem pro spoluucast aspon malou, at si lide uvedomi, ze zadarmo ani kure nehrabe
Nevim,asi su úplně blbá,jak platí stát?
Odvádíme do státní kasy peníze i na zdravotnictví,takže stát to platí z našich peněz.Třeba můj manžel vůbec nemarodí a tak třeba pokreje nemoc někomu jinému.
Třeba nechápu,proč se platí nemalé peníze za léčbu alkoholiků a narkomanů.Nebo invalidní důchody.Žádala jsem o částečný invalidní důchod,samo,že mi ho nedali,dr.mi doslova řekla prochlastejte si játra a důchod dostanete.
bamba píše:
Nevim,asi su úplně blbá,jak platí stát?
Odvádíme do státní kasy peníze i na zdravotnictví,takže stát to platí z našich peněz.Třeba můj manžel vůbec nemarodí a tak třeba pokreje nemoc někomu jinému.
Třeba nechápu,proč se platí nemalé peníze za léčbu alkoholiků a narkomanů.Nebo invalidní důchody.Žádala jsem o částečný invalidní důchod,samo,že mi ho nedali,dr.mi doslova řekla prochlastejte si játra a důchod dostanete.
promin, ale tim stat jasne myslim, ze prerozdeluje nase penize, promin, ze jsem se spatne vyjadrila. tvuj manzel neni nemocny, tak je solidarni k nekomu jinemu ve zdravotnictvi, vzdyt to ty chces od statu taky ne? aby lidi byli solidarni a nekteri platili vetsi dane
ja jsem taky zdrava, ale me nevadi, ze platim treba na mamku nebo i na nekoho s postizenim, nebo ja nevim kam. a i narkomani jsou lidi
koukam solidarnost chces jen kdyz to vyhovuje tobe, to je muj nazor…
jeste bych dodala, bambo, ze proto by ti mel vyhovovat system (ktery tu nefunguje), kdy si kazdy plati za svou peci. to bys pak nikomu nic navic neplatila a nemusela nadavat.
Já nenadávám,konstatuji.Taky vím,že i narkoman je člověk,ale do problému se dostal sám.Bohužel jsem kuřačka a i bez rad lékařů vím,že bych měla přestat kouřit,ale léčbu si musím uhradit sama.Dobře,chápu to,ale proč si ju teda nehtadí i ten narkoman nebo alkoholik.Ti se dopracují k invaliditě a celý život jen berou.Nikomu nic nezávidím,ale prostě to jaksi nechápu.
Je jasný,že ti co maj to štěstí a jsou zdravý,hradí něco za ty,co to potřebují.
No asi se špatně vyjadřuju a tak má myšlenka vyzní jinak,jak chci.
bamba píše:
Já nenadávám,konstatuji.Taky vím,že i narkoman je člověk,ale do problému se dostal sám.Bohužel jsem kuřačka a i bez rad lékařů vím,že bych měla přestat kouřit,ale léčbu si musím uhradit sama.Dobře,chápu to,ale proč si ju teda nehtadí i ten narkoman nebo alkoholik.Ti se dopracují k invaliditě a celý život jen berou.Nikomu nic nezávidím,ale prostě to jaksi nechápu.
Je jasný,že ti co maj to štěstí a jsou zdravý,hradí něco za ty,co to potřebují.
No asi se špatně vyjadřuju a tak má myšlenka vyzní jinak,jak chci.
no nevím jak by jsi to chtěla řešit ty?sem s nápady. ![]()
Já souhlasím s tím, že by lidé měli vědět kolik platí pojišťovny za jejich ošetření a pak by takhle nenadávali, ale možná nadávali, protože to dělají pořád. Jsem na diskuzích o dětech, tak moje kamarádka má malou narozenou ve 28.týdnu a když si nechala udělat výpis tak zjistila, že to „dopečení“ přišlo pojištovnu na 1,5 mil. A to neměla žádné problémy, jednou spíš preventivně ATB. Dříve když si starší člověk zlomil nohu v krčku, byla to poukázka na smrt(zápal plic). Teď ho odoperují a je fit. Ale operace stojí peníze. No prostě díky tomu, že jsou větší možnosti, tak je potřeba víc peněz a ty se musejí někde vzít! Člověk zaplatí minimum a nedává a pak běží koupit cigára, znám taky takový. Ale to je pořád dokola.
A s tím odchodným poslancům, to nemám slov. Ale všimli jste si, že se to nezrušilo ani když vládla pravice nebo levice?? Hrabou všichni!!
![]()