Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No zrovna tu píšu o tom kouření a nadávání na placení a hned se ukáže že to platí!!!
kačka25 píše:
No zrovna tu píšu o tom kouření a nadávání na placení a hned se ukáže že to platí!!!
Jo alkoholik si běží koupit flašku,narkoman drogu,kuřák cigára.....
Alkoholik a narkoman to jsou chudáci,kuřák blbec,kterej nadává a utíká si koupit cigára.
Jenže i ten kuřák je v pasti závyslosti,ale to jaksi nikdo nebere.Kdo nezažil,nepochopí.Ano byla to má volba,z blbosti a nevědomosti,dnes,když bych chtěla přestat,tak to nejde,prachy vyhozený doslova do luftu mě taky nejsou šumafuk,ale jak z toho ven?
Až teď jsem si procházela volební lístky a teda fakt nevím,koho volit a to tam chci jít dnes odpoledne.Asi zavřu oči,jeden vytáhnu a mám vystaráno
.
Ted jsem si vzpomněla ( dost pozdě - no jo už jsem skoro 2 roky doma
) - že my máme v práci tak zvané Rekondiční volno - tuším dva dny - může se to vybrat jako dovolená, ale předem naplánovat - ale prostě kdy člověk chce a potřebuje..( výměna oken, plynař, doktor, nebo prostě jen oddych)
A potom máme z každý odpracovaný rok plus jeden den k dovolené navíc - max, však 5 dní..
Takže já jsem měla 20 dní dovčů plus 5 dní za léta plus 2 rekondiční volna..
Jinak já se ani zdaleka nevyznám v politice jako některé z vás. Nemám přečtené jejich programy, nevím jak je to pořádně s hlasy, neznám systémy apod.
jsem ale moc ráda, že se to tu můžu od vás dočíst - a hlavně tím stylem, že tomu porozumím i já
![]()
A z toho vyplývá, že se řídím jen svým dojmem. Vždy odhaduji lidi, dle toho co vypustí s prominutím z huby a jakým tonem ke mě hovoří..
Je to možná na první pohled povrchní, ale myslím že intuici mám v pořádku a k tomu, abych odhadla člověka mi to prostě stačí.
Nesleduji politické debaty - na to nemám žaludek, je mi za ně hanba a prostě to psychicky nezvládám.. Je to pořád stejné - za pár minut se začínají posílat do léčeben a svalovat problémy na vládu minulou či předminulou a tím to končí.
Paroubkům slovní projev mi stačí bohatě k tomu, abych věděla, že tudy cesta nevede. je plný svých mindráků, touze po moci, závisti, nenávisti k úspěchu druhých a strachu ze selhání..
Jeho blahoskloný a blazeovaný ton mě dohání k šílenství a touha namluvit mi, že to se mnou myslím jediný dobře je faleš od začátku do konce..
Kope kolem sebe při sebemenší kritice a nebojí se lhát s takovou samozřejmostí až to děsí..
Ano mě stačí intonace a slova..MMch proto ani nemůžu Johna - prostě jeho naléhavý slovní projev je mi nepříjemný a zavání divadlem..
No já ty debaty ani neposlouchám,právě z těch důvodů jako Liz,ale fakt jsem na vážkách,promítnu li si roky zpátky,tak fakt nevím,ani jedna z bývalých vládnoucích stran mě nepřesvědčila,že to s touto zemí myslí dobře,prostě to bylo já na bráchu,brácha na mě,nemyslím si,že ve srabu jsme kvůli důchodcům,kteří chtějí penzi,nebo nemocným.Prostě se dělaly nevýhodné státní zakázky atp.Spousta peněz zkončila v kapsách zkorumpovaných politiků a to je to,co mi vadí.Pak jen řeknou,občane musíš pochopit,že to a to opatření je nutné.No nevim,su fakt asi divná.Jsem pesimistka a prostě nevěřím,že tím že se budeme uskromňovat se něco změní.
Ať bude u moci kdokoliv,vždycky si najde skulinku,jak stát ještě víc ožebračit ve svůj prospěch.
NEBI TE MĚ PROSÍM.
kačka25 píše:
Já souhlasím s tím, že by lidé měli vědět kolik platí pojišťovny za jejich ošetření a pak by takhle nenadávali, ale možná nadávali, protože to dělají pořád. Jsem na diskuzích o dětech, tak moje kamarádka má malou narozenou ve 28.týdnu a když si nechala udělat výpis tak zjistila, že to „dopečení“ přišlo pojištovnu na 1,5 mil. A to neměla žádné problémy, jednou spíš preventivně ATB. Dříve když si starší člověk zlomil nohu v krčku, byla to poukázka na smrt(zápal plic). Teď ho odoperují a je fit. Ale operace stojí peníze. No prostě díky tomu, že jsou větší možnosti, tak je potřeba víc peněz a ty se musejí někde vzít! Člověk zaplatí minimum a nedává a pak běží koupit cigára, znám taky takový. Ale to je pořád dokola.
A s tím odchodným poslancům, to nemám slov. Ale všimli jste si, že se to nezrušilo ani když vládla pravice nebo levice?? Hrabou všichni!!![]()
U mojí pojišťovny to jde vyjet na webu. Celkem jsem hleděla, kolik třeba stojí pojišťovnu, když mi udělá gyndr ultrazvuk. Nebo kolik stojí těhotenská prohlídka. Ale spíš jsem tak trochu záviděla tomu doktorovi, kolik bere za „Tak co, všecko v pohodě?“ „Jo jo.“ „Hmm, hmmm, no, roste jako z vody.“ „Tak děkuju, na shledanou.“
![]()
pavlak5 píše:
prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina![]()
víte jak je to drahý v 90% by bylo odsouzených k smrti tady je ta solidarita za potřebí bez diskuzí … .je potřeba ušetřit na „banálních chorobách“ sezoních nachlazeních ,platit ty 30korunový poplatky a ne brečet a neříkejte ,že kvůli tomu zkrachujete ,vždyt kolik vás stojí třeba jen noviny a časopisy na měsíc… . A volat po řešení zdravotnictví jako mají v Usa nebo podobně -to může snad jen ten kdo neví o čem mluví
![]()
![]()
Plně souhlasím, ve zdravotnictví musí platit princip solidárnosti, podle toho se pozná vyspělost společnosti, přece nechceme vidět umírat nemocné na ulici, protože nenašetřili na umělou ledvinu?
Jsem pro rovnoměrné připlácení, nevadí mi 30 Kč u doktora, pokud to opravdu jde na zdravotnictví, když nebude 3 Kč, tak se zase zvýší povinné zdravotní pojištění, je mi jasné, že aby na zdravotnictví byly peníze, musí odněkud přitéct, ale NIKDO mě nepřesvědčí, že stát nemá peníze. Díváte se na své výplatnice, kolik odvádíte na sociální a zdravotní, spočítejte si, kolik jste za svůj produktivní věk zaplatili, kolik rodiče, jsou to statisíce, v nemocnici jsem byla dvakrát, když jsem rodila, naši k doktorům nechodí, ale chápu, že někdo to potřebuje, a že i já třeba jednou budu potřebovat operaci za milion. Já si trvám na svém, že stát ba peníze měl, jen s nimi špatně hospodaří, nebudu lanařit, když se o něco zvednou daně, ale sakra, chci vědět, že to jde opravdu na dobrou věc a ne že se tím někdo u koryta napakuje do vlastní kapsy. Proto mě dnešní politická scéna se.. napříč politickým spektrem a nejradši bych volit ani nešla. Ale půjdu.
A s tím JYRKOU, já myslím, že se mu tak říká kvůli jeho „vysoké“ inteligenci. ![]()
no to jo zrovna dobrý hospodář ČR není ![]()
ale jinak pobyt mého dítěte v nem.stál tolik ,že jsme to s mým drahým do systému ještě určitě nedali a nejspíš do konce života ani nedáme ![]()
Bianca123 píše:pavlak5 píše:
prosím vás ,co je to za nesmysli s tím ,že by si lidé měli platit (za svoje hříchy)léčbu civilizačních chorob jako je rakovina![]()
víte jak je to drahý v 90% by bylo odsouzených k smrti tady je ta solidarita za potřebí bez diskuzí … .je potřeba ušetřit na „banálních chorobách“ sezoních nachlazeních ,platit ty 30korunový poplatky a ne brečet a neříkejte ,že kvůli tomu zkrachujete ,vždyt kolik vás stojí třeba jen noviny a časopisy na měsíc… . A volat po řešení zdravotnictví jako mají v Usa nebo podobně -to může snad jen ten kdo neví o čem mluví
![]()
![]()
Plně souhlasím, ve zdravotnictví musí platit princip solidárnosti, podle toho se pozná vyspělost společnosti, přece nechceme vidět umírat nemocné na ulici, protože nenašetřili na umělou ledvinu?
A s tím JYRKOU, já myslím, že se mu tak říká kvůli jeho „vysoké“ inteligenci.Jsem pro rovnoměrné připlácení, nevadí mi 30 Kč u doktora, pokud to opravdu jde na zdravotnictví, když nebude 3 Kč, tak se zase zvýší povinné zdravotní pojištění, je mi jasné, že aby na zdravotnictví byly peníze, musí odněkud přitéct, ale NIKDO mě nepřesvědčí, že stát nemá peníze. Díváte se na své výplatnice, kolik odvádíte na sociální a zdravotní, spočítejte si, kolik jste za svůj produktivní věk zaplatili, kolik rodiče, jsou to statisíce, v nemocnici jsem byla dvakrát, když jsem rodila, naši k doktorům nechodí, ale chápu, že někdo to potřebuje, a že i já třeba jednou budu potřebovat operaci za milion. Já si trvám na svém, že stát ba peníze měl, jen s nimi špatně hospodaří, nebudu lanařit, když se o něco zvednou daně, ale sakra, chci vědět, že to jde opravdu na dobrou věc a ne že se tím někdo u koryta napakuje do vlastní kapsy. Proto mě dnešní politická scéna se.. napříč politickým spektrem a nejradši bych volit ani nešla. Ale půjdu.
JJ plný souhlas,holt umíš se líp vyjádřit.
![]()
pavlak5 píše:
no to jo zrovna dobrý hospodář ČR není
ale jinak pobyt mého dítěte v nem.stál tolik ,že jsme to s mým drahým do systému ještě určitě nedali a nejspíš do konce života ani nedáme
No io,ale na tyto případy přizpívají ti zdravý,prostě si myslím,žebysme neměli platit z našeho pojištění statisícové platy šéfům pojišťoven atd.
Dnesni Lidovky
„Vím, že hodně lidí v této zemi se bojí zadlužování, vlády pod vlivem komunistů, hodně lidí nechce Jiřího Paroubka premiérem. Současně ale dobře vím, že řada z nich se rozhodnuje mezi ODS a jinými pracovicovými stranami. Chtěl bych je poprosit o zamyšlení, protože pouze ODS má šanci tyto volby vyhrát a porazit ČSSD.“ Petr Necas
Je to smutne, ale me pripada, ze ten chlap ma vlastne pravdu. Pokud se ty pravicove hlasy rozdroli mezi male strany tak nam tu povladnou komousi. Nikdo mi nenamluvi, ze napr.3 male pravicove strany se budou schopny shodnout, takze to stejne pak skonci koalici s komunistama.
Holky,tak co taklhle.
Jsem krásná,mladá,inteligentní,nejdu po majetku.Najde se krásný,inteligentní solventní chlap?
Promiňte ale fakt už neví,jak by se dožadovali hlasů pro sebe.Už vím,koho nevolit.
doriang píše:
Dnesni Lidovky„Vím, že hodně lidí v této zemi se bojí zadlužování, vlády pod vlivem komunistů, hodně lidí nechce Jiřího Paroubka premiérem. Současně ale dobře vím, že řada z nich se rozhodnuje mezi ODS a jinými pracovicovými stranami. Chtěl bych je poprosit o zamyšlení, protože pouze ODS má šanci tyto volby vyhrát a porazit ČSSD.“ Petr Necas
Je to smutne, ale me pripada, ze ten chlap ma vlastne pravdu. Pokud se ty pravicove hlasy rozdroli mezi male strany tak nam tu povladnou komousi. Nikdo mi nenamluvi, ze napr.3 male pravicove strany se budou schopny shodnout, takze to stejne pak skonci koalici s komunistama.
Jj, to říkal už včera v té debatě. Taky si myslím, že je to pravda - proto mám ve výběru ODS a asi jim nakonec ten hlas dá.
Že by se 3 pravicové strany dovedly domluvit bych možná ještě trochu věřila, ale že by jim stačily mandáty, aby měly většinu už moc nevěřím. Navíc jde i o to, kdo ty volby vyhraje a bude tak sestavovat vládu…
To s tím Jágrem už je fakt trochu moc
![]()