Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
27.5.10 21:24

Jo a k těm levnějším variantám,když jsem u dr. nanesla,proč mám zase jiné a dražší kapky,tak mi bylo řečeno,že ona ví proč mi je píše.
Holky jdu spát.přeji dobrou noc.

• Citovat
  • Upravit
11408
27.5.10 21:25
bamba píše:
Angua píše:
Ad neschopenky - já když jsem teda onemocněla (teď myslím, že jsem měla hnisavou angínu, ne nějakou rýmičku), tak jsem prostě na neschopenku šla. Souhlasím s heslem TOP 09 „nemocní se chtějí uzdravit, ne ušetřit“ :lol: :lol: :lol: Když je mi blbě, tak si ji prostě vezmu a basta. Když budu doma, tak zas ušetřím za svačinky a obědy v práci :mrgreen:
Máš pravdu,ale jsou mezi námi tací,kterým to těžce nabourá rozpočet. Řekla bych,že každý soudí podle sebe,někomu se zdá,že se až tak moc nestane,když bude mít na výplatu o 5000 míŇ a někomu může chybět pětistovka.

tady bych se zase mohla hadat, ze nemocenska se pocita ze zakladu, ktery se vypocitava, z malych platu clovek dostane temer 60%, z vyssich platu se to pak krouhne nad nejakou castku jeste o dost mene :nevim:
ale moje mamka taky misto vyplaty 10tis dostala po nemocenske 5tis a proste s tim vyzili, kdyz je clovek nemocny jednou za cas, tak by to mohl zvladnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.5.10 21:26

Tak to už je na každém, že není schopný uznat, jak na tom je, že??? Tak aby si mohli všichni hezky pomarodit a neroznášeli nám bacili, tak dáme neschopenku 100% platu, né??? To ještě ani ČSSD nevymyslela!!! Ach jo. Chápu, když mají firmy 3 - 4 dny v roce marodění a nenusí mít ani neschopenku, to je rozumné. A já už jsme s malým doma 6 týdnů, protože nemůže do školky a platili mi 6 dní ošetřovačku (3.-9. den). Tak už je to tady bamba, jsem doma a zadarmo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.5.10 21:27

Angu, sick days bych taky bral. Poslední tři roky bych tak asi řešil docházku na transfúzku, když mně někteří výrobní ředitelé za den placeného volna ve prospěch zdravotnictví hrozili vyhazovem nebo snižovali pohyblivou část platu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.5.10 21:28

U nás v práci si také chtěli některé pracovnice vykřičet dovolenou na vánoce - což je ve kšeftě něco nadpřirozeného, a když to nedostaly tak šli prostě marodit…No zkrátím to - pekly cukroví za peníze..Takže tak..To je jen taková perla - jim by se sickday hodil..

Můj odhad ??? - ods a čssd - tak nějak na stejno ( nebo jen o prsa) s tím, že moc moc doufám, že čssd s komančnam nebudou schopni mít většinu..

A to co paroubek udělal při předsednictví eu je to nejhorší co jsem zatím už něj zažila - na tu ostudu nikdy nezapomenu.. Všechno rozložil do základu a pak jen ukazoval prstíčkem jak jsou všichni špatní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
27.5.10 21:29
xreni píše:
bamba píše:
Angua píše:
Ad neschopenky - já když jsem teda onemocněla (teď myslím, že jsem měla hnisavou angínu, ne nějakou rýmičku), tak jsem prostě na neschopenku šla. Souhlasím s heslem TOP 09 „nemocní se chtějí uzdravit, ne ušetřit“ :lol: :lol: :lol: Když je mi blbě, tak si ji prostě vezmu a basta. Když budu doma, tak zas ušetřím za svačinky a obědy v práci :mrgreen:
Máš pravdu,ale jsou mezi námi tací,kterým to těžce nabourá rozpočet. Řekla bych,že každý soudí podle sebe,někomu se zdá,že se až tak moc nestane,když bude mít na výplatu o 5000 míŇ a někomu může chybět pětistovka.
tady bych se zase mohla hadat, ze nemocenska se pocita ze zakladu, ktery se vypocitava, z malych platu clovek dostane temer 60%, z vyssich platu se to pak krouhne nad nejakou castku jeste o dost mene :nevim:
ale moje mamka taky misto vyplaty 10tis dostala po nemocenske 5tis a proste s tim vyzili, kdyz je clovek nemocny jednou za cas, tak by to mohl zvladnout :nevim:

To vím,že z vysokého platu se platí ještě míň nemocenská,ale třeba to ta rodina tak nepocítí,ale jinak je to taky binec.Unás chce člověk den dovolené,třeba i na návštěvu lékaře a slyší jediné NEEXISTUJE. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1063
27.5.10 21:31

Ad neschopenky - u nás v práci je 30 zaměstnanců a všichni chodí do práce s antibiotikama, kašle tam jedna přes druhou (já jsem teď na MD, ale vloni to tak bylo), je tam několik matek samoživitelek, pro které je mínus 2-3 tisíce na výplatu dost. To stejné s děckama, raději je pošlou do školky i nemocné a nemoci pak jedou.
Takže Kačko, nesnížil se počet neschopenek, protože by to odradilo flákače, co si hodí maroda a jedou na chatu (i tací jsou, já vím), ale proto, že si to finančně někteří nemohou dovolit.

A ještě by mě zajímalo, kde jsou všechny peníze, co odvádíme do státní pokladny. Daňové zatížení občanů ČR je poměrně vysoké a na sociální potřeby nejsou peníze. Není to třeba tak, že stát (kravaťáci v parlamentu) s tím neumí hospodařit? Jakto, že to jinde ve světě funguje? Pořád se mluví, že není z čeho brát, vám se zdá, že platíme malé daně? Já nechci Opencard, nechci platit války, stavět zbytečně drahé silnice, tak drahé nejsou ani v Německu, nechci žádné lobisty a neprůhledné státní zakázky, zbytečně předražené, když to jde udělat za půlku, nechci vyhřívané fotbalové trávníky a luxusní lyžovačky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
27.5.10 21:34

Díváte se na duel Nečas - Paroubek? Co na to říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
27.5.10 21:36
bamba píše:
To vím,že z vysokého platu se platí ještě míň nemocenská,ale třeba to ta rodina tak nepocítí,ale jinak je to taky binec.Unás chce člověk den dovolené,třeba i na návštěvu lékaře a slyší jediné NEEXISTUJE. :nevim:

jinak samozrejme chapu to, ze cim clovek pracuje za min, tim v horsich podminkach vetsinou. samozrejme prosim neber me nazory proti sobe, jen chci ukazat i druhou stranu. vim jake je to zit v rodine z minima (do te doby nez jsem zacla pracovat sama). a taky vim, ze jsem delala vse proto, abych se mela lip, vystudovala aspon bc a lip se opravdu mam. ale taky mam pocit, ze si to zaslouzim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 21:36

Jé, tak to je super, že to někde funguje, já jsem státní zaměstnanec, tak máme prd :mrgreen: Ne, kecám, zas máme 5 týdnů dovolené, tak to je jakoby místo toho :lol:

Bambo, já mám v knihovně 13000,– hrubého a přesto půjdu prostě marodit, když mi něco bude (a fakt znovu píšu, že nemyslím, že budu trošku pokašlávat nebo mít rýmičku, to není na marodění). Taky mi budou peníze chybět, ale nedá se svítit, jsem nemocná, chci se uzdravit a ne něco přechodit, aby mi to pak někde sedlo. Moje zkušenost je, že 3× něco přechodíš a pak tě to beztak skolí, tak je lepší to vyležet zrovna. I za cenu, že se ten měsíc trochu uskromním třeba na jídle :nevim: Ale tak to mám já, někdo to má třeba jinak, to nikomu neberu…

Gino, já si zase nenechám sáhnout na dovolenou, to radši v práci chcípnu, když to jinak nepůjde :lol: :lol: :lol: I tak mám pocit, že je jí málo a ještě to vyplýtvat na dny, kdy budu ležet v horečkách. Nikdy! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:37
Bianca123 píše:
Ad neschopenky - u nás v práci je 30 zaměstnanců a všichni chodí do práce s antibiotikama, kašle tam jedna přes druhou (já jsem teď na MD, ale vloni to tak bylo), je tam několik matek samoživitelek, pro které je mínus 2-3 tisíce na výplatu dost. To stejné s děckama, raději je pošlou do školky i nemocné a nemoci pak jedou.
Takže Kačko, nesnížil se počet neschopenek, protože by to odradilo flákače, co si hodí maroda a jedou na chatu (i tací jsou, já vím), ale proto, že si to finančně někteří nemohou dovolit.A ještě by mě zajímalo, kde jsou všechny peníze, co odvádíme do státní pokladny. Daňové zatížení občanů ČR je poměrně vysoké a na sociální potřeby nejsou peníze. Není to třeba tak, že stát (kravaťáci v parlamentu) s tím neumí hospodařit? Jakto, že to jinde ve světě funguje? Pořád se mluví, že není z čeho brát, vám se zdá, že platíme malé daně? Já nechci Opencard, nechci platit války, stavět zbytečně drahé silnice, tak drahé nejsou ani v Německu, nechci žádné lobisty a neprůhledné státní zakázky, zbytečně předražené, když to jde udělat za půlku, nechci vyhřívané fotbalové trávníky a luxusní lyžovačky. :zed:

Dobrej dotaz - já bych taky radši preferovala hodně pravicovou variantu, kdy se přerozděluje co nejmíň peněz i za cenu, že si platím léčbu a léky v podstatě skoro za svý.

Jinak nemyslete si, že bysme byli tak bezproblémový a státní finance nepotřebující, přítel si včera zaplatil léky na 2 měsíce a rodinný rozpočet je - 3900 a to ještě 2 položky bude vyzvedávat. Takže to vypadá na celkem víc jak 4500 jen za něj, i tak oba volíme ODS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:38
zuzajdik píše:
Díváte se na duel Nečas - Paroubek? Co na to říkáte?

Koukáme, ale Nečas není moc akční a Paroubek kecá jako vždycky - nesmysly, lže a vyhýbá se. Prostě :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:38
bamba píše:
Jo a k těm levnějším variantám,když jsem u dr. nanesla,proč mám zase jiné a dražší kapky,tak mi bylo řečeno,že ona ví proč mi je píše.
Holky jdu spát.přeji dobrou noc.

Konzultuj to s magistry v lékárně, obvykle ti to vysvětlí nebo spíš doporučí lacinější. Málokdy řeknou „jinak to u vás nejde?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 21:42

No, ty zakázky - to mi teď říkal taťka (doufám, že to nezkomolím :roll: ), že když je nějaká zakázka (toto bylo myslím pro naše město, nějaké chodníky nebo co), tak ta firma, co by to chtěla dělat musí složit nějakou úplně brutální částku na účet a ta částka tam bude třeba 10 let - kvůli reklamacím, kdyby firma zanikla, ať je z čeho brát. To si samozřejmě žádná malá firma dovolit nemůže. Takže se toho zúčastní velké firmy. U nás (Vsetín) třeba vyhrála nějaká z Hradce Králové. Pro tu firmu je samozřejmě nezajímavé to tak daleko jet udělat, tak si najme další firmu, která si najme další firmu, která si najme další firmu… :roll: Ve finále se na tom napakuje X lidí, udělá to stejně ta malá místní firma, akorát to stojí minimálně 2× tolik.

To je opravdu děs, toto bych třeba změnila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.5.10 21:42

On ten Paroubek ty blbosti říká tak přesvědčivě, že by mu člověk snad i uvěřil!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová