Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když už se tu hlasuje, kdo si myslíme že vyhraje, tak já myslím, že ČSSD.
S těma poplatkama v lékárně - jo kdyby se u přepážky „na recept“ platilo 30 korun, tak je to celkem pakatel, ale já vždycky platím stovky. Dnes jsem měla na receptu Amoksiklav, Pamycon, Fenistil a Xyzal (děti jsou nemocné) a platila jsem 190,–. Starší paní přede mnou 140. Kolegyně matka je důchodkyně po léčbě rakoviny a stojí ji měsíčně léky 2000,– To je asi podstané třeba pro ty důchodce, kteří už bohužel často bývají nemocní. 30 Kč za recept by rádi zaplatili. Šťastný člověk, který je zdravý, má dobrou práci, vzdělání, schopnosti a trochu štěstí. Ne všichni toto mají.
kačka25 píše:
Prostě já si myslím, že na lidi musí být bič. Jak psaly holky poplatky vyhnaly ty co chodili i pro recept na acylpirin a jak je tam volno. To neproplácení 3 dnů neschopenky se taky osvědčilo, my měli mezi osmi zaměstnanci průměrně jednu neschopenku měsíčně a od té doby snad ani nikdo nemarodil. A takhle je to se vším.
A nevím, kdo tady psal, že tady vyplývá, že nevzdělanci volí levici, tak já nechápu, že by jí mohl volit někdo kdo umí počítat. Jak můžou slibovat něco, na co nemají. Budou regulovat cenu el. energie a ze zisků ČEZu dají 13. důchody. To si trochu protiřečí, kde pak ten ČEZ ten zisk vezme??? ( Určitě ale neobhajuji ty jejich platy, to je trestuhodné, s tím by měli něco dělat, že ředitel má měsíčně tolik kolik někdo za 10 let!) Ale darmo mluvit, každý má nataženou ruku a slyší jenom na takové nesmyslné sliby!!!
Kačko,ale lidi chodili nemocní do práce,roznášeli bacily a celou zimu byli nemocní všichni,ale pracovali.Když pak slabší jedinec odpadne,je ukamenován.A promiň nemocný není schopen odvádět kvalitní práci,nemluvě o fyzicky náročném zaměstnání.
Já teď marodila víc jak 4 měsíce a víš proč?Protože jsem tak dlouho jedla prášky a chodila na obstřiky,až jsem totálně odpadla a kdybych šla marodit hned,stačil by měsíc.
Nevím,jestli tak budeš mluvit,až ti onemocní dítě ve školce,škole a ty s ním budeš muset zůstat 14 dní doma zadarmo.
Jana206 píše:
Ano,ať nám pravice sníží ID,já to beru,taky by mě nebavilo sedět celý život na zadku doma,ale ať vytvoří takové podmínky,abychom mohli mít pracovní místa bez lidí - přenos infekce,v klidu,bez nošení těžkých věcí,bez stresu..Co z toho budu mít,když pravice sníží ID,ale to druhé už nezajistí?
Jasně, v tom se shodnem - musí se vytvořit podmínky - to jsem taky psala, v jiné souvislosti. ALE - musí taky levice nechat pravici něco dodělat, dotáhnout do konce. Ne, že hned, jak se udělá nějaké prospěšné opatření, tak do toho začnou rýt, pak pablbek začne prudit a prudí tak dlouho, než svrhne vládu, uvede stát do chaosu, z prospěšného nařízení vytvoří jakýsi hybridní paskvil a ještě pak bez jakékoli další zodpovědnosti (protože ONI přece ve vládě nejsou) začne prosazovat populistická opatření, kterýma si honí předvolební body. Takto to fakt nejde dělat.
Věřím, že kdyby si do toho vzájemně furt neryli jenom ze škodolibosti a závisti a principu, dalo by se schválit mnohem víc řešení, které mají hlavu a patu
Ale možná jsem dost naivní, nevím
![]()
bamba píše:
platím,vím to právě,že si beru účty,bo v lékárně nechám dost peněz a dokonce jsem zjistila,že mám dost často měněný kapky(mám glaukom)a pokaždý jde o dražší variantu,začínala jsem na kapkách zadarmo a doplácím včil 300,ale to zas je o něčem jiném.
Tak to je hodně divné. Ono těch +30 se tam objeví, ale o kus níž je tam pak -30. Ještě to můžu ověřit a nechat si to ukázat přesně, klidně tu hodím i foto účtenky - jestli to půjde, teď se pro žádné vlastní léky nechystám
Fakt je, že by nikde neměli chtít součet doplatků + 30 poplatek.
Ad neschopenky - já když jsem teda onemocněla (teď myslím, že jsem měla hnisavou angínu, ne nějakou rýmičku), tak jsem prostě na neschopenku šla. Souhlasím s heslem TOP 09 „nemocní se chtějí uzdravit, ne ušetřit“
Když je mi blbě, tak si ji prostě vezmu a basta. Když budu doma, tak zas ušetřím za svačinky a obědy v práci ![]()
bamba píše:kačka25 píše:Kačko,ale lidi chodili nemocní do práce,roznášeli bacily a celou zimu byli nemocní všichni,ale pracovali.Když pak slabší jedinec odpadne,je ukamenován.A promiň nemocný není schopen odvádět kvalitní práci,nemluvě o fyzicky náročném zaměstnání.
Prostě já si myslím, že na lidi musí být bič. Jak psaly holky poplatky vyhnaly ty co chodili i pro recept na acylpirin a jak je tam volno. To neproplácení 3 dnů neschopenky se taky osvědčilo, my měli mezi osmi zaměstnanci průměrně jednu neschopenku měsíčně a od té doby snad ani nikdo nemarodil. A takhle je to se vším.
A nevím, kdo tady psal, že tady vyplývá, že nevzdělanci volí levici, tak já nechápu, že by jí mohl volit někdo kdo umí počítat. Jak můžou slibovat něco, na co nemají. Budou regulovat cenu el. energie a ze zisků ČEZu dají 13. důchody. To si trochu protiřečí, kde pak ten ČEZ ten zisk vezme??? ( Určitě ale neobhajuji ty jejich platy, to je trestuhodné, s tím by měli něco dělat, že ředitel má měsíčně tolik kolik někdo za 10 let!) Ale darmo mluvit, každý má nataženou ruku a slyší jenom na takové nesmyslné sliby!!!
Já teď marodila víc jak 4 měsíce a víš proč?Protože jsem tak dlouho jedla prášky a chodila na obstřiky,až jsem totálně odpadla a kdybych šla marodit hned,stačil by měsíc.
Nevím,jestli tak budeš mluvit,až ti onemocní dítě ve školce,škole a ty s ním budeš muset zůstat 14 dní doma zadarmo.
Jo, tak v tomhle s tebou naprosto souhlasím. Dokonce existují i osvícení zaměstnavatelé, co proplácí zaměstnancům první tři dny co marodí, bohužel jich moc není. Na druhou stranu jak eliminovat flákače, co se hodí na pátek marod a jedou na chatu? ![]()
bambo a kazdy lek ktery se ti zda drahy, by ti lekarnice mela byt schopna dat levnejsi variantu, co se takhle nekdy zeptat? to jen tak mimo…
bianco a to ti prijde 190kc za zdravi ditete moc??
jinak na ty drazsi leky (myslim dlouhodobe nemocne duchodce) by mel byt nejaky strop ne?? tusim kolem 5-6tis za rok a pak uz neplatit??
Tak jsem kdesi zaslechla, že aby se změnilo myšlení národa, je potřeba aby vymřeli dvě generace…no my zatím od pádu komunismu máme taktak tu jednu…
A nesouhlasím s tím, že nemá cenu se tady hádat, když volby stejně NĚJAK dopadnou - to už tam třeba nemusím chodit vůbec (pak ale nemám nárok si ani trochu stěžovat). Tahle diskuze je pro mě velmi podnětná k přemýšlení… a vo tom to je ![]()
Mně se celkem líbí, jak mají v USA (a asi i jinde) „sick days“ - normálně placené volno, teď jsem to hledala 5-9 dnů za rok, podle velikosti firmy. Prostě člověk zavolá, že nepřijde, že si bere sick day a je to - takže když je mu zle nebo má nemocné dítě, potřebuje k doktorovi… To bych brala i u nás. A ti, co si dřív brali neschopenky, aby si na Vánoce mohli umýt okna by si mohli pošetřit toto
![]()
xreni píše:
bambo a kazdy lek ktery se ti zda drahy, by ti lekarnice mela byt schopna dat levnejsi variantu, co se takhle nekdy zeptat? to jen tak mimo…
jinak na ty drazsi leky (myslim dlouhodobe nemocne duchodce) by mel byt nejaky strop ne?? tusim kolem 5-6tis za rok a pak uz neplatit??
Levnější varianty ne každému vyhovují, zvlášť, když bere člověk více léků.
Do toho stropu se myslím ale počítají jenom ty levnější léky - takže když někomu nevyhovuje levný a musí užívat drahý, tak má smůlu… ![]()
Toto je vymyšlené blbě - aspoň soudím podle toho, co o tom vím…
Anguo, my to mame zatim jsem byla ve dvou zamestnanich, v prvnim byly 2 po sobe jdouci dny max nekolikrat v roce a ted mame jen jeden den max asi 4× do roka (hodi se po vanocnich vecircich a tak
).
jinak teda muj zamestnavatel plati jeste 14 dni nemocenske celkem za rok do plneho platu.. joo mame se v tomhle dobre.
Angua píše:
Ad neschopenky - já když jsem teda onemocněla (teď myslím, že jsem měla hnisavou angínu, ne nějakou rýmičku), tak jsem prostě na neschopenku šla. Souhlasím s heslem TOP 09 „nemocní se chtějí uzdravit, ne ušetřit“![]()
![]()
Když je mi blbě, tak si ji prostě vezmu a basta. Když budu doma, tak zas ušetřím za svačinky a obědy v práci
Máš pravdu,ale jsou mezi námi tací,kterým to těžce nabourá rozpočet. Řekla bych,že každý soudí podle sebe,někomu se zdá,že se až tak moc nestane,když bude mít na výplatu o 5000 míŇ a někomu může chybět pětistovka.
Angua píše:xreni píše:
jinak na ty drazsi leky (myslim dlouhodobe nemocne duchodce) by mel byt nejaky strop ne?? tusim kolem 5-6tis za rok a pak uz neplatit??Levnější varianty ne každému vyhovují, zvlášť, když bere člověk více léků.
Do toho stropu se myslím ale počítají jenom ty levnější léky - takže když někomu nevyhovuje levný a musí užívat drahý, tak má smůlu…
Toto je vymyšlené blbě - aspoň soudím podle toho, co o tom vím…
jojo to chapu, jen ze ta moznost existuje a da se aspon zkusit (kdyz bamba pise, ze uzivala neco levnejsiho, tak ji asi nevadilo??
)
a s tema limitama prave presne nemam nacteny, to bych kecala
Angu, to má přítel v emerické firmě
Sice jen dva dny, ale taky dobrý. Já se přiznám, že jsem ta, co chodila s horečkou do práce a prskala na kolegy a zákazníky. Mi to bylo líto přijít o tolik peněz z platu. Když bylo nejhůř, brala jsem si dovču. No tak co se mnou? Vím, že je to neohleduplné, ale prachy jsou holt až na prvním místě ![]()
platím,vím to právě,že si beru účty,bo v lékárně nechám dost peněz a dokonce jsem zjistila,že mám dost často měněný kapky(mám glaukom)a pokaždý jde o dražší variantu,začínala jsem na kapkách zadarmo a doplácím včil 300,ale to zas je o něčem jiném.