Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
27.5.10 22:03
doriang píše:
Angua píše:
Mně se celkem líbí, jak mají v USA (a asi i jinde) „sick days“ - normálně placené volno, teď jsem to hledala 5-9 dnů za rok, podle velikosti firmy. Prostě člověk zavolá, že nepřijde, že si bere sick day a je to - takže když je mu zle nebo má nemocné dítě, potřebuje k doktorovi… To bych brala i u nás. A ti, co si dřív brali neschopenky, aby si na Vánoce mohli umýt okna by si mohli pošetřit toto :lol: :lol: :lol:

Manzel je v ceske firme a sick days ma tusim 5 za rok, ale nikdo to nepocita, pac tam vsichni makaji na max. :mrgreen:

Osobne tipuji na viteze komunisty a komunisty (omlouvam se, ale socani jsou pro me jen dalsi komunisti) a bojim bojim takove koalice :-(

Takovýhohle výsledku se snad bojí každej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
27.5.10 22:05
janine24 píše:
Ifca1 píše:
Ad bezplatné zdravotnictví - když někdo hulí jak fabrika a vysedává po hospodách, a pak by měl nárok na nová játra zdarma a léčení rakoviny plic??? solidarita je krásná věc, že? :zed:
Hmm a kam dáš tu hranici? Když se někdo x let přežírá nebo má nezdravou stravu a výsledkem je rakovina tlustýho střeva, u nás nejčastější, tak mu taky nic neproplatíš a ať si to platí ze svýho?

Já jsem pro diferencovaný zdravotní pojištění, např. přežírat se bude moje rozhodnutí, ale jsem ochotná za to nést následky a budu si platit větší pojistné, nebo se na to vyprdnu ale musím pak počítat s tím, že mi pojišŤovna léčení nezaplatí, příp. si ho budu muset zaplatit sama :nevim: Civilizační choroby jsou pro tenhle systém jako dělané :wink: na jiné bych to nevztahovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 22:05
janine24 píše:
Bianca123 píše:
Já to s těma zakázkama zase vidím spíš tak, že pak se vyšťourá, že jednatel té vítězné firmy je švagr primátora anebo je majitel skrytej, bo je to on (zadavatel výběrového řízení) sám. Takže průhlednost, průhlednost a zveřejňovat, co platíme, zveřejňovat.
Klidně, ať se do toho vidí a ať se i porovnává, za kolik by se to postavilo třeba v DE.

Výborný nápad :mrgreen:

BTW - proč se říká Jyrka? :lol: :lol: :lol: Jako že je takový tvrďák? :mrgreen: Ježiš, on je takový slizký, jak mluví takovým tím naučeným předvolebním tónem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
27.5.10 22:08
Angua píše:
janine24 píše:
Bianca123 píše:
Já to s těma zakázkama zase vidím spíš tak, že pak se vyšťourá, že jednatel té vítězné firmy je švagr primátora anebo je majitel skrytej, bo je to on (zadavatel výběrového řízení) sám. Takže průhlednost, průhlednost a zveřejňovat, co platíme, zveřejňovat.
Klidně, ať se do toho vidí a ať se i porovnává, za kolik by se to postavilo třeba v DE.

Výborný nápad :mrgreen:

BTW - proč se říká Jyrka? :lol: :lol: :lol: Jako že je takový tvrďák? :mrgreen: Ježiš, on je takový slizký, jak mluví takovým tím naučeným předvolebním tónem :zed:

Přesně, mně taky stačí slyšet ten jeho tón, ani nepotřebuju ten bezobsažný obsah.. :poblion:

Příspěvek upraven 27.05.10 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 22:08
Ifca1 píše:
Já jsem pro diferencovaný zdravotní pojištění, např. přežírat se bude moje rozhodnutí, ale jsem ochotná za to nést následky a budu si platit větší pojistné, nebo se na to vyprdnu ale musím pak počítat s tím, že mi pojišŤovna léčení nezaplatí, příp. si ho budu muset zaplatit sama :nevim: Civilizační choroby jsou pro tenhle systém jako dělané :wink: na jiné bych to nevztahovala.

Jenže stejně ti pak přijdou lidi, kteří si budou stěžovat, že na to lepší pojištění nemají. Ale měli by, kdyby chtěli… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 22:10

Jyrka ? Asi že je nechutnější než nejvíc nechutný Jirkové dohromady? Víc lže, manipuluje, omezuje a tahá za nitky? Nemá obsah, ani formu, jen zblbne davy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 22:11
Angua píše:
Ifca1 píše:
Jenže stejně ti pak přijdou lidi, kteří si budou stěžovat, že na to lepší pojištění nemají. Ale měli by, kdyby chtěli… :cert:

To víš, že by měli, jak jinak se vysvětlit, že takhle diferencovaný pojištění mají i venku, inťouši stejně jako dělníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 22:12
janine24 píše:
Jyrka ? Asi že je nechutnější než nejvíc nechutný Jirkové dohromady? Víc lže, manipuluje, omezuje a tahá za nitky? Nemá obsah, ani formu, jen zblbne davy?

No to je, o tom žádná, ale proto tvrdé Y? :think: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 22:14
janine24 píše:
Angua píše:
Ifca1 píše:
Jenže stejně ti pak přijdou lidi, kteří si budou stěžovat, že na to lepší pojištění nemají. Ale měli by, kdyby chtěli… :cert:
To víš, že by měli, jak jinak se vysvětlit, že takhle diferencovaný pojištění mají i venku, inťouši stejně jako dělníci.

No kdysi jsem vyslechla v USA paní v autobuse - spíš z nějaké chudší vrstvy a právě si stěžovala, že si nějaké pojištění platila (ale nevím právě jaké) a pak byla týden v nemocnici, kde teď po ní chtějí nějakou šílenou částku (nevím už kolik, ale málem mě omyli :roll: ) Tak té třeba to pojištění zrovna moc nepomohlo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 22:16
Angua píše:
janine24 píše:
Jyrka ? Asi že je nechutnější než nejvíc nechutný Jirkové dohromady? Víc lže, manipuluje, omezuje a tahá za nitky? Nemá obsah, ani formu, jen zblbne davy?
No to je, o tom žádná, ale proto tvrdé Y? :think: :lol: :lol: :lol:

Asi, nebo je to jako pubeťácký woe a tak :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
27.5.10 22:17
janine24 píše:
Angua píše:
Ifca1 píše:

Jenže ať vymyslíš sebelepší systém, vždycky se najde někdo, kdo bude plakat, že je to nespravedlivý… :nevim: :zed:

Holky jdu spát, na Paroubka nekoukám, takhle si kazit večer, máte rozum? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 22:17
Angua píše:
janine24 píše:
Angua píše:
Ifca1 píše:
No kdysi jsem vyslechla v USA paní v autobuse - spíš z nějaké chudší vrstvy a právě si stěžovala, že si nějaké pojištění platila (ale nevím právě jaké) a pak byla týden v nemocnici, kde teď po ní chtějí nějakou šílenou částku (nevím už kolik, ale málem mě omyli :roll: ) Tak té třeba to pojištění zrovna moc nepomohlo… :roll:

Jasně, ale vybrala si sama a přesně věděla, na jaký typy nemocí a ošetření jí to stačí. U nás je možný, že člověk bude platit vše podle % z platu a za rok nebude na jeho operaci. Už teď jsou úkony, na který nemocnice nemá a kde jsou pořadníky a přesto není šance, jak to legálně pořešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
27.5.10 22:18

Angu- V USA když nejsi pojištěná, tak jsi prakticky v prd..i, jsi prostě mrtvá…i tak bych to řekla…žije tam sestra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 22:23
janine24 píše:
Jasně, ale vybrala si sama a přesně věděla, na jaký typy nemocí a ošetření jí to stačí. U nás je možný, že člověk bude platit vše podle % z platu a za rok nebude na jeho operaci. Už teď jsou úkony, na který nemocnice nemá a kde jsou pořadníky a přesto není šance, jak to legálně pořešit.

Jo, to je jasné, že si sama zvolila - jenom mě to v té souvislosti napadlo…

Woe a spol. - to bude asi spíš ono :lol: :lol: :lol:

Betty, vím… Drahého jednou odvezli paramedici, strávil v nemocnici asi 2 hodiny, nic nezjistili, poslali ho domů a pak přišel účet na 800 dolarů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 22:27

Prý „chceme a budeme hovořit s opozičními stranami“. Tak to jsem málem spadla pod stůl. Člověk by mu to skoro věřil :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová