Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
27.5.10 21:44
zuzajdik píše:
Díváte se na duel Nečas - Paroubek? Co na to říkáte?

Nedívám, kde to je? Ačkoli nevím, jestli to chci vůbec vidět :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
Angua píše:
No, ty zakázky - to mi teď říkal taťka (doufám, že to nezkomolím :roll: ), že když je nějaká zakázka (toto bylo myslím pro naše město, nějaké chodníky nebo co), tak ta firma, co by to chtěla dělat musí složit nějakou úplně brutální částku na účet a ta částka tam bude třeba 10 let - kvůli reklamacím, kdyby firma zanikla, ať je z čeho brát. To si samozřejmě žádná malá firma dovolit nemůže. Takže se toho zúčastní velké firmy. U nás (Vsetín) třeba vyhrála nějaká z Hradce Králové. Pro tu firmu je samozřejmě nezajímavé to tak daleko jet udělat, tak si najme další firmu, která si najme další firmu, která si najme další firmu… :roll: Ve finále se na tom napakuje X lidí, udělá to stejně ta malá místní firma, akorát to stojí minimálně 2× tolik.To je opravdu děs, toto bych třeba změnila :zed:

To každopádně. Zase na druhou stranu, tady je to asi napříč politických spektrem. Pakujou se na tom politici ze všech stran a co vím, tak levicový ještě víc :cert: :cert: :cert: Protože aby prošlo navýšení ceny, musí se to navýšit ještě o „všimný“ pro schvalující politiky města a pak ještě o „všimný“ pro ty, který to původní „všimný“ zlegalizují politikům :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647

Bambo - Angua má s těmi 30,– pravdu, odečítají se z doplatku u prvního balení, na účtence to lze vyčíst, u prvního balení je tedy doplatek nižší než u dalších balení (jsem lékárnice). Pokud lékař vyloženě nenapíše na recept „nezaměňovat“, tak ti lékárník může nabídnout levnější alternativu daného léku. A s těmi doplatky, ano, ceny jsou čím dál vyšší, ale je to tím, že pojišťovny neustále snižují úhrady léků - takže doplatky budou stále vyšší, ať bude vládnout ČSSD nebo ODS. A můj názor je, že bezplatné zdravotnictví je utopie - a v porovnání s jinými zeměmi jsme na tom dost dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:45
Angua píše:
zuzajdik píše:
Nedívám, kde to je? Ačkoli nevím, jestli to chci vůbec vidět :roll: :lol:

Jestli nemáš hodně silnej žaludek, tak snad ani nechtěj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:47
bramburka81 píše:
Bambo - Angua má s těmi 30,– pravdu, odečítají se z doplatku u prvního balení, na účtence to lze vyčíst, u prvního balení je tedy doplatek nižší než u dalších balení (jsem lékárnice). Pokud lékař vyloženě nenapíše na recept „nezaměňovat“, tak ti lékárník může nabídnout levnější alternativu daného léku. A s těmi doplatky, ano, ceny jsou čím dál vyšší, ale je to tím, že pojišťovny neustále snižují úhrady léků - takže doplatky budou stále vyšší, ať bude vládnout ČSSD nebo ODS. A můj názor je, že bezplatné zdravotnictví je utopie - a v porovnání s jinými zeměmi jsme na tom dost dobře.

Ano, ale jsme na tom líp, než na kolik máme. Tudíž potřebujeme reformy. Což zase vyžaduje hodně silnou vládu, aby nemusela dělat víc kompromisů než potřebujeme. Což zase zpátky vede k tomu, volit stranu, která nebude protireformní a zbytečně zpátečnická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 21:48
janine24 píše:
Angua píše:
zuzajdik píše:
Jestli nemáš hodně silnej žaludek, tak snad ani nechtěj :roll:

No, už jsem si to našla :lol: :lol: :lol: Momentálně nechápu, proč se furt řeší jakýsi Afghánistán, když je stát ve s*ačkách :cert: :lol: :lol: :lol: Měli by řešit úplně jiné věci - aspoň podle mě, teda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.10 21:49
bramburka81 píše:
Bambo - Angua má s těmi 30,– pravdu, odečítají se z doplatku u prvního balení, na účtence to lze vyčíst, u prvního balení je tedy doplatek nižší než u dalších balení (jsem lékárnice). Pokud lékař vyloženě nenapíše na recept „nezaměňovat“, tak ti lékárník může nabídnout levnější alternativu daného léku. A s těmi doplatky, ano, ceny jsou čím dál vyšší, ale je to tím, že pojišťovny neustále snižují úhrady léků - takže doplatky budou stále vyšší, ať bude vládnout ČSSD nebo ODS. A můj názor je, že bezplatné zdravotnictví je utopie - a v porovnání s jinými zeměmi jsme na tom dost dobře.

Díky, že mi to potvrzuješ, že jsem to nějak nesplantala :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
27.5.10 21:51
janine24 píše:
bramburka81 píše:
Ano, ale jsme na tom líp, než na kolik máme. Tudíž potřebujeme reformy. Což zase vyžaduje hodně silnou vládu, aby nemusela dělat víc kompromisů než potřebujeme. Což zase zpátky vede k tomu, volit stranu, která nebude protireformní a zbytečně zpátečnická.

Souhlas. Jenom k tomu, aby něco odsouhlasili, taky potřebují dostatečný mandát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:53
Angua píše:
janine24 píše:
Angua píše:
zuzajdik píše:
Jestli nemáš hodně silnej žaludek, tak snad ani nechtěj :roll:
No, už jsem si to našla :lol: :lol: :lol: Momentálně nechápu, proč se furt řeší jakýsi Afghánistán, když je stát ve s*ačkách :cert: :lol: :lol: :lol: Měli by řešit úplně jiné věci - aspoň podle mě, teda :roll:

Přece nebudou řešit něco, co dává smysl :cert: :cert: :cert: Tohle je o emocích, na to bude dav slyšet víc než na nějaký rozumný témata. Kor, když může někdo říct, že Klaus je blb a tak :roll: A hned každej, kdo si to taky myslí, bude říkat, jakej je ten Jyrka frajer :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
27.5.10 21:53

Já to s těma zakázkama zase vidím spíš tak, že pak se vyšťourá, že jednatel té vítězné firmy je švagr primátora anebo je majitel skrytej, bo je to on (zadavatel výběrového řízení) sám. Takže průhlednost, průhlednost a zveřejňovat, co platíme, zveřejňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:54
bramburka81 píše:
janine24 píše:
bramburka81 píše:
Souhlas. Jenom k tomu, aby něco odsouhlasili, taky potřebují dostatečný mandát.

No právě, tak snad v rámci koalice získá nějaká rozumná pravice maximum hlasů, aby mohli dostatečně vyřešit vše a nemuseli jít na ruku někomu „jinýmu.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
27.5.10 21:54

Ad bezplatné zdravotnictví - když někdo hulí jak fabrika a vysedává po hospodách, a pak by měl nárok na nová játra zdarma a léčení rakoviny plic??? solidarita je krásná věc, že? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:55
Bianca123 píše:
Já to s těma zakázkama zase vidím spíš tak, že pak se vyšťourá, že jednatel té vítězné firmy je švagr primátora anebo je majitel skrytej, bo je to on (zadavatel výběrového řízení) sám. Takže průhlednost, průhlednost a zveřejňovat, co platíme, zveřejňovat.

Klidně, ať se do toho vidí a ať se i porovnává, za kolik by se to postavilo třeba v DE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.5.10 21:56
Ifca1 píše:
Ad bezplatné zdravotnictví - když někdo hulí jak fabrika a vysedává po hospodách, a pak by měl nárok na nová játra zdarma a léčení rakoviny plic??? solidarita je krásná věc, že? :zed:

Hmm a kam dáš tu hranici? Když se někdo x let přežírá nebo má nezdravou stravu a výsledkem je rakovina tlustýho střeva, u nás nejčastější, tak mu taky nic neproplatíš a ať si to platí ze svýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
27.5.10 21:58
Angua píše:
Mně se celkem líbí, jak mají v USA (a asi i jinde) „sick days“ - normálně placené volno, teď jsem to hledala 5-9 dnů za rok, podle velikosti firmy. Prostě člověk zavolá, že nepřijde, že si bere sick day a je to - takže když je mu zle nebo má nemocné dítě, potřebuje k doktorovi… To bych brala i u nás. A ti, co si dřív brali neschopenky, aby si na Vánoce mohli umýt okna by si mohli pošetřit toto :lol: :lol: :lol:

Manzel je v ceske firme a sick days ma tusim 5 za rok, ale nikdo to nepocita, pac tam vsichni makaji na max. :mrgreen:

Osobne tipuji na viteze komunisty a komunisty (omlouvam se, ale socani jsou pro me jen dalsi komunisti) a bojim bojim takove koalice :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová