Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne napadla jedna vize.
Predstava- vyhraji levicari
Jak slibuji zvednout dane na 40% u osob vydelavajicich vice jak 100 klacku mesicne +-
Progresivni zdaneni, nebo jak to pojmenovali
Zvysit podporu rodinam- cili RP a jine soc davky
13 duchody ze zisku cez a jine nesmysly.
TAkze
Tem lidem s vydelkem 100 a vice tisic- ty to trapit tak moc nebude
Lidi co maji minimum, nebo nemakaji- ty to trapit nebude uz vubec- bo stat se postara o to aby jim dorovnal na davkach- budou mit v konecnem dusledku +- stejne penize
ale nejhure na tom bude stredni trida!!!! A potazmo i ja, moji pribuzni co se ted nemame zle, ale nevyskakujeme.
Protoze nam zvednou dane a zbyde nam neco nad minimum, ktere dostane kazdy namakacenko, nebo ti s minimalni mzdou
a pak si kazdy rozumne uvazujici clovek konecne prizna, ze je neco spatne......
Proc musi k takove situaci dojit??? Proc tomu nejde predejit???
Protoze vetsina neresi, co bude za 5,10 let, ale zajima je jen to aby se TED!!!! meli dobre a pak se to vzdycky nejak udela.
Pak se jednoho dne pani politici budou jen koukat, jak podnikatele, kteri zatim vydelaji, radeji svoje podnikani prevedou do danovych raju, protoze na darmozrouty delat nebudou!!!
Pak uz bude pozde
Proste si radeji lidi najdou duvody proc nejde pracovat, nez aby hledali duvody proc a jak to jde.....
K tem remeselniku, a zivnostnikum, ja nepsala, ze vsichni jsou hrozni, to ne. Ale vim z vlastni zkusenosti, ze kdyz je nekdo sikovny o praci nema nouzi. Kdyz nekdo sidi kde muze- jen aby vydelala a odrbal zakaznika- to je jina.
K zamestnavatelum- to je taky osemetne. Bohuzel si nejak nektere firmy, klienti zvykli, ze platit za sluzby a praci se nemusi v terminu, ze jim to proslo jednou, projde jim to i nadale.
Pak je situace takova- ze firma, sice fakturuje za sluzby, praci- musi odvadet nemale dane- Zaplatit je, ale to ze klienti nezaplatili nikoho nezajima. Pak je tady situace, ze neni na vyplaty, a propousti se…
No ale to uz zabiham moc mino.
Mabit ale nepochopila jsi jedno. Tady nejde o to abys na tom byla lepe jak hlidacka- jde o to udrzet si praci a nejakou dobu se ukromnit pokym nemas treba pro dite skolku, jesle.
nebo bys radeji byla doma s ditetem, ale bez prace???
A nerikej mi, ze nejaka kamaradka, znama, ktera je doma s malym miminem by za 5 klacku nehlidala.....
nebo starsi sousedka v duchodu???
ka-tka píše:
Mne napadla jedna vize.Predstava- vyhraji levicari
Jak slibuji zvednout dane na 40% u osob vydelavajicich vice jak 100 klacku mesicne +-
Progresivni zdaneni, nebo jak to pojmenovali
Zvysit podporu rodinam- cili RP a jine soc davky
13 duchody ze zisku cez a jine nesmysly.TAkze
Tem lidem s vydelkem 100 a vice tisic- ty to trapit tak moc nebude
Lidi co maji minimum, nebo nemakaji- ty to trapit nebude uz vubec- bo stat se postara o to aby jim dorovnal na davkach- budou mit v konecnem dusledku +- stejne penize
ale nejhure na tom bude stredni trida!!!! A potazmo i ja, moji pribuzni co se ted nemame zle, ale nevyskakujeme.
Protoze nam zvednou dane a zbyde nam neco nad minimum, ktere dostane kazdy namakacenko, nebo ti s minimalni mzdoua pak si kazdy rozumne uvazujici clovek konecne prizna, ze je neco spatne......
Proc musi k takove situaci dojit??? Proc tomu nejde predejit???Protoze vetsina neresi, co bude za 5,10 let, ale zajima je jen to aby se TED!!!! meli dobre a pak se to vzdycky nejak udela.
Pak se jednoho dne pani politici budou jen koukat, jak podnikatele, kteri zatim vydelaji, radeji svoje podnikani prevedou do danovych raju, protoze na darmozrouty delat nebudou!!!
Pak uz bude pozde
Proste si radeji lidi najdou duvody proc nejde pracovat, nez aby hledali duvody proc a jak to jde.....
K tem remeselniku, a zivnostnikum, ja nepsala, ze vsichni jsou hrozni, to ne. Ale vim z vlastni zkusenosti, ze kdyz je nekdo sikovny o praci nema nouzi. Kdyz nekdo sidi kde muze- jen aby vydelala a odrbal zakaznika- to je jina.
K zamestnavatelum- to je taky osemetne. Bohuzel si nejak nektere firmy, klienti zvykli, ze platit za sluzby a praci se nemusi v terminu, ze jim to proslo jednou, projde jim to i nadale.
Pak je situace takova- ze firma, sice fakturuje za sluzby, praci- musi odvadet nemale dane- Zaplatit je, ale to ze klienti nezaplatili nikoho nezajima. Pak je tady situace, ze neni na vyplaty, a propousti se…
No ale to uz zabiham moc mino.
souhlasím
![]()
ka-tka píše:
Mabit ale nepochopila jsi jedno. Tady nejde o to abys na tom byla lepe jak hlidacka- jde o to udrzet si praci a nejakou dobu se ukromnit pokym nemas treba pro dite skolku, jesle.nebo bys radeji byla doma s ditetem, ale bez prace???
A nerikej mi, ze nejaka kamaradka, znama, ktera je doma s malym miminem by za 5 klacku nehlidala.....
Hele já jdu po MD do práce na půl úvazku za 5500 až 6000 měsíčně na RD nenastupuju ( vím to cca týden,zaměstnavatel mi to nabídl) dama bych mohla být na RD 7600… Myslíš,že přemýšlím kde mi bude líp!?
Kdybych šla na plnej a platila paní na hlídání tak jsme na tom možná hůř než teď,protže já bych musela do roka splnit XX hodin poviných školení( určuje stát)+ víc školení který bych potřebovala já a musel a splnit podle zaměstnavatele-takže skráceně nevadí mi se uskromnit,ale nejsem blbá nebudu doma jíst suchej chleba,jen pro to abych zaplatila paní na hlídání.Stejně si od státu nic nevemu jen mu budu dávat a přitom bych mohla klíďo brát RD+ k tomu chodit na půl úvazku do práce ![]()
školení který nenařídí stát si paltím sama to znamená + školení+cesta+ubytko
Tak ještě dodatek pro Ifču 1:
Víš ono před cca 5lety když jsme si braly docela vysoký hypo,nikoho nenapadlo,že přijde krize,a spusta lidí přijde o práci,snimi i přítel,a páč není povaleč,našel si jinou práci,ale ne už tak dobře placenou,ale aspoň nějaká,že??takže rozpočet je krutě napnutý,takže proto ta stovka poslední týden a věřím,že v dnešní době nejsme na tom takhle jediní!!!!!Toť vše!!
Jinak věřím,že jsou rodiny který prostě z RD nemůžou vyjit a furt si ved svůj názor že manželé důchodci se mají líp a mají většinou větší možnost přívídělku,ale to je zase jiná debata…
Anonymní píše:
Tak ještě dodatek pro Ifču 1:
Víš ono před cca 5lety když jsme si braly docela vysoký hypo,nikoho nenapadlo,že přijde krize,a spusta lidí přijde o práci,snimi i přítel,a páč není povaleč,našel si jinou práci,ale ne už tak dobře placenou,ale aspoň nějaká,že??takže rozpočet je krutě napnutý,takže proto ta stovka poslední týden a věřím,že v dnešní době nejsme na tom takhle jediní!!!!!Toť vše!!
No, já když bych si brala docela vysokou hypo, tak asi PRVNÍ,co by mě NAPADLO je, jestli jí utáhnu kdyby… (když přijdu o práci, když budu mít rodinu, když bude moje práce míň žádaná/placená, když…) a proto si beru jen takové půjčky, na které mám a jistě mít budu, abych nemusela být závislá na štedrých dávkách státu a volit podle toho, která strana mi ty dávky slíbí.
mabit píše:ka-tka píše:Hele já jdu po MD do práce na půl úvazku za 5500 až 6000 měsíčně na RD nenastupuju ( vím to cca týden,zaměstnavatel mi to nabídl) dama bych mohla být na RD 7600… Myslíš,že přemýšlím kde mi bude líp!?
Mabit ale nepochopila jsi jedno. Tady nejde o to abys na tom byla lepe jak hlidacka- jde o to udrzet si praci a nejakou dobu se ukromnit pokym nemas treba pro dite skolku, jesle.nebo bys radeji byla doma s ditetem, ale bez prace???
Kdybych šla na plnej a platila paní na hlídání tak jsme na tom možná hůř než teď,protže já bych musela do roka splnit XX hodin poviných školení( určuje stát)+ víc školení který bych potřebovala já a musel a splnit podle zaměstnavatele-takže skráceně nevadí mi se uskromnit,ale nejsem blbá nebudu doma jíst suchej chleba,jen pro to abych zaplatila paní na hlídání.Stejně si od státu nic nevemu jen mu budu dávat a přitom bych mohla klíďo brát RD+ k tomu chodit na půl úvazku do práce
asi jsem to nepochopila,ale moc nechápu proč na RD nejdeš?
MOc nevěřím tomu, že by jsis RD nenechyla vyplácet…takového člověka jsem ještě nepotkala ![]()
cinkxa píše:mabit píše:asi jsem to nepochopila,ale moc nechápu proč na RD nejdeš?ka-tka píše:Hele já jdu po MD do práce na půl úvazku za 5500 až 6000 měsíčně na RD nenastupuju ( vím to cca týden,zaměstnavatel mi to nabídl) dama bych mohla být na RD 7600… Myslíš,že přemýšlím kde mi bude líp!?
Kdybych šla na plnej a platila paní na hlídání tak jsme na tom možná hůř než teď,protže já bych musela do roka splnit XX hodin poviných školení( určuje stát)+ víc školení který bych potřebovala já a musel a splnit podle zaměstnavatele-takže skráceně nevadí mi se uskromnit,ale nejsem blbá nebudu doma jíst suchej chleba,jen pro to abych zaplatila paní na hlídání.Stejně si od státu nic nevemu jen mu budu dávat a přitom bych mohla klíďo brát RD+ k tomu chodit na půl úvazku do práce
MOc nevěřím tomu, že by jsis RD nenechyla vyplácet…takového člověka jsem ještě nepotkala
přesně tohle jsem chtěla napsat,ale váhala jsem aby si někdo neřekl že se spoléhám na dávky od státu.Ale co,slušný člověk se přece za svůj názor stydět nemusí ne? ![]()
kacudka píše:cinkxa píše:přesně tohle jsem chtěla napsat,ale váhala jsem aby si někdo neřekl že se spoléhám na dávky od státu.Ale co,slušný člověk se přece za svůj názor stydět nemusí ne?mabit píše:asi jsem to nepochopila,ale moc nechápu proč na RD nejdeš?ka-tka píše:Hele já jdu po MD do práce na půl úvazku za 5500 až 6000 měsíčně na RD nenastupuju ( vím to cca týden,zaměstnavatel mi to nabídl) dama bych mohla být na RD 7600… Myslíš,že přemýšlím kde mi bude líp!?
MOc nevěřím tomu, že by jsis RD nenechyla vyplácet…takového člověka jsem ještě nepotkala
taky nechápu ![]()
Ještě mi to nedá nereagovat.
Někdo dělá jako že by nemusel být na RD tak dlouho,a šel by hned dělat,aby nebral dávky od státu,ale dotazů na RD,aby navazaly dvě tři děti zasebou,abyla tím dýl doma je tu spousta,a mám kolem sebe i hodně mamin co to tak dělá,tak nevím ![]()
Já bych tuto diskuzi uzavřela,stím že mi tady to ovlivníme stejně minimálně,tak tady nemusíme rozpoutávat vášně ![]()
Myslím,že to dopadne jako vždycky.Ti co se mají relativně dobře budou volit ODS…ti co jsou na tom hůř budou volit ČSSD,a ti co jsou zhnusený obouma stranama,budou volit ty menší strany,tak to bylo je asi i bude??Vzhledem k tomu,že je odcela velká pracovní krize,o který se až tak nemluví!!!bych tipla,že o fous vyhraje ČSSD,protože na ÚP nejsou jen povaleči!!!!!!!!Firmy propouštěj ve velkým,rušej místa atd..a nový se nedělaj,tak na všechny logicky nevyjde,a setkala jsem se stím,že se dalo přednost cizincům před čechama!!!!!!Tak tím bych to ukončila ![]()
Mi to normalne nedalo v noci spat ![]()
Kdyz jsem poprve videla bilboardy CSSD
Snizime zadluzovani statu o polovinu do r.2013
na prvni pohled to vypada lakave, ale, myslite ze se vsichni volici CSSD nad tim pozastavili???
Ono to vypada, ze v roku 2013 uz nebude schodek jako je letos, ale bude nizsi!
Omyl. Proste zadluzovat se bude dal, sice slibuji ze o polovinu mene......
no kdyby to tak bylo, nemohli by dat 13. duchody, zvysovat materskou a davky SP
Protoze i kdyz udelaji progresivni zdaneni bohatych- ti se na CR vykaslou a odjedou do danovych raju
tak nebude z ceho!!!!
Dalsi bilboard- pasticka na duchodce!!!
13. duchod ze zisku CEZ
To je ale kulisarna. Cez vlastni z 51% stat, ostatni procenta maji akcionari.
Cili kdyz CEZ vydela za rok treba 40mld, vetsina duchodcu zajasa, ze je z ceho brat, ale uz nepremysleji, ze polovina je akcionaru a ze stat z Cezu zije a na rozhazovani nema.........anebo je nekde chyba a slib zaluzovani je jen klise???
Prijde doba, kdy bude CEZ v privatizaci.....stejne jako telecom, CSA a jine… a teprve pak to snad lidi nakopne???
MAbit- aha, takze na pul uvazku, teda ale nechapu- proc hlidacka na 8 hodin?
a uz vubec nechapu, proc nebudes pobirat RP? Vzdyt u RP muzes pracovat.
A zase kdyz si vemes RP 7600, tvoje prace 6000
to je uz pekna castka mesicne a na hlidani mas