Buržousti - aneb volby 2010

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
242
26.5.10 14:22

Já tomu sice nerozumím, ale preference mají docela dobrý a pokud by si to řekl každý, tak tam budou pořád jen 3-4 strany. Mě osobně se.ou všechny strany co tam jsou, takzkrátka půjdu asi do nováčka. Zkusím a příští volby uvidím!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8570
26.5.10 14:22

Dorian díky za odkaz - to mě fakt pobavilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.5.10 14:23

a kdo rozhoduje o tom, zda je strana malá či velká? Přeci voliči :nevim: Pro mě je tento přístup nepřijatelný, protože pak to dopadne tak, že jediná pravicová strana dostatečně velká na volení je ODS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.10 14:23
rats píše:
I já jsem měla původně v plánu volit VV, ale bylo mi zkušenějšími vysvětleno, že „díky“ těm procentům, které se nějak blbě dělí podle toho jestli je to strana velká, nebo malá, to nemá smysl :nevim:Jestli tomu někdo rozumí a vyvrátí mi to, či osvětlí budu jen ráda :wink:

Smysl by to nemělo, kdyby se nedostali do parlamentu, ale podle průzkumů prý mají šanci docela velkou - snad větší než KDU nebo SZ aspoň doufám, jinak by mne to naštvalo, když už se k těm volbám teda dotrmácím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.5.10 14:28

Jojo KDU a SZ nemaji vubec jisty, ze se dostanou do snemovny. Ja to zjednodusene chapu tak, ze hlasy tem stranam, ktere se nedostanou do snemovny si rozdeli ty strany vitezne a to jeste ne stejnomerne ale pomerove, podle toho ktera se jak umistila.
Do VV nejdu bo mi dost silne vadi John a to jak je ta strana poskladana z ruznych vlivnych lidi v pozadi (podnikatelu), takze John je stejne jen figurka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
26.5.10 14:31

K článku se raděj ani nebudu vyjadřovat :pocitac: .

My jsme s manželem dokonce odsunuli o kousek dovolenou, abychom mohli jít volit :-) .
Já váhám mezi TOP09 a Zelenejma :nevim: . Manžel volí Zelený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.5.10 14:33
Gina108 píše:
Tak já to napíšu rovnou, ať se tu třeba sežerem :mrgreen: Zvažuju, že budu volit VV. Co si o tom myslíte? Levici nechci, ODS mě pěkně s.re, prostě se jim dooost věcí nepovedlo, TOP09 jsou samý přeběhlíci a stejně se pak daj k ODS, SZ se nám nějak rozpadla a rozštěpila, a Pirátská strana má příliš jednostranný program, i když se mi líbí, tak co mi zbývá :think: Hehe, já jsem ten nerozhodný volič, o mně se teď prej ty strany perou :mrgreen: no vážně pořád nevím. :nevim:

Tak to jsme na to naprosto stejně. Buď VV nebo Piráty.. :palec: . Máme na to ještě 2 nebo 3 dny čas… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
26.5.10 14:34

Doriang- ale to je k zamysleni......

John jen figurka a za nim podnikatele.

Kdyz se na to podivas z jineho uhlu.
Kdo by volil ty nezname podnikatele i kdyby meli super program?
Temer nikdo- proto potrebovali do popredi nekoho, kdo je medialne znamy

To same TOP09
Kalousek je uz proflaknuty, ale takove knize- to je terno, tak ho nasadili jako NO1 a hned jim to pridalo na duveryhodnosti.....

Ale zase mne neberte doslovne- je to jen muj nazor, jako cloveka, ktery to vidi nestranne

Sere mne tenhle politicky gulas, ale ja s tim fakt nedokazu nic uelat.
Navic, abych si menila obcanstvi jen kvuli tomuhle?
Ne, az ho zmenim, bude to tehdy, az muj manzel bude v politice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.5.10 14:37

On nakonec neni uplne od veci ten system krouzkovani tech kandidatu od konce kandidatky, ze jo :wink: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
26.5.10 14:39
ka-tka píše:
Doriang- ale to je k zamysleni......

John jen figurka a za nim podnikatele.

Kdyz se na to podivas z jineho uhlu.
Kdo by volil ty nezname podnikatele i kdyby meli super program?
Temer nikdo- proto potrebovali do popredi nekoho, kdo je medialne znamy

To same TOP09
Kalousek je uz proflaknuty, ale takove knize- to je terno, tak ho nasadili jako NO1 a hned jim to pridalo na duveryhodnosti.....

Ale zase mne neberte doslovne- je to jen muj nazor, jako cloveka, ktery to vidi nestranne

Sere mne tenhle politicky gulas, ale ja s tim fakt nedokazu nic uelat.
Navic, abych si menila obcanstvi jen kvuli tomuhle?
Ne, az ho zmenim, bude to tehdy, az muj manzel bude v politice :lol:

Pro mě je „pan kníže“ důvěryhodná osoba. Kdyby se nepodařilo Kalouskovi překecat Schwarzenberga, aby se postavil do čela, tuhle stranu bych nikdy nevolila. Prostě je pro mě zárukou toho, že se budou snažit splnit, co slíbili. Možná jsem naivní :nevim: .

John pro mě důvěryhodná osoba není. Je to jen mediálně známá osobnost.

Tak to vidím já :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
26.5.10 14:40
doriang píše:
On nakonec neni uplne od veci ten system krouzkovani tech kandidatu od konce kandidatky, ze jo :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Videa mají taky povedený :lol: .
http://www.4zezadu.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
26.5.10 14:42

Lenule ale mne to prijde pak nastejno

Bo sice knize je duveryhodny, ale kalousek a spol uz ne, a kdovi jake kulisarny naplanujou a knize ukecaji.....

To same John- medialne znamy, v politice zatim nedokazal ani prd, ale ma za sebou lidi, kteri umi tahat za spravne nitky a s jejich pomoci dokaze mozna vice nez cela Topka

a o tom to je.
Hlavne je na Vas volicich si zvolit konecne nekoho, kdo cely stat vzpruzi a neposle do sracek- i kdyz tam uz je minimalne do pul kolen :-? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
26.5.10 14:44

Hlavně aby to nevyhrál Jyrka - protože to pak bude Ámen Glória :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
26.5.10 14:44
ka-tka píše:
Lenule ale mne to prijde pak nastejno

Bo sice knize je duveryhodny, ale kalousek a spol uz ne, a kdovi jake kulisarny naplanujou a knize ukecaji.....

To same John- medialne znamy, v politice zatim nedokazal ani prd, ale ma za sebou lidi, kteri umi tahat za spravne nitky a s jejich pomoci dokaze mozna vice nez cela Topka

a o tom to je.
Hlavne je na Vas volicich si zvolit konecne nekoho, kdo cely stat vzpruzi a neposle do sracek- i kdyz tam uz je minimalne do pul kolen :-? :zed:

Já právě věřím, že kníže se překecat nenechá :think: .
A s posledním odstavcem naprosto souhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
26.5.10 14:50

ohledně veřejného dluhu doporučuji chvilku koukat na tuto stránku: http://www.verejnydluh.cz/

a co se týče volebního systému, nemám čas to vysvětlovat detailně, ale záleží na velikosti kraje, na počtu odevzdaných hlasů a z toho se pak počítají parlamentní křesla, někde 5% na vstup do parlamentu ani nemusí stačit, protože stále je podmínka 5% na celostátní úrovni a taky se výsledky se počítají dle „počet platných hlasů v Čr“ děleno 200 (parlamentní křesla) a tím se dělí hlasy v jednotlivých krajích

ale pořád lepší volit „novou“ stranu s výhledem že uspěje (porotže si to řekne spousta lidí a ty procenta se zlomí) než volit osvědčeně neosvědčené hlavy :-/

podrobně je to vysvětleno: http://glosy.info/…-to-funguje/

Příspěvek upraven 26.05.10 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová