Bušení srdce v klidu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.4.25 12:20

0

Ahojte děvčátka, máte někdo rychlejší tep? A když mám jít spát, nebo je ráno mám silné bušení srdce (jakoby ho slyším v celém těle)..
Mám teď velké psychické vypětí, byla sem na EKG a ok.
Ale i tak se bojím, snad mě neodsoudíte a pochopíte/poradíte mi.
V klidu mam tep kolem 80, někdy méně, ale jakmile se zvednu a začnu něco dělat mám tep do 120, třeba procházka, nebo jen slezu z postele už to jede. Je to normální? Jsem celkem dost vyděšená :(…. Léčím se s úzkostnou poruchou, prý by to mohlo být i tím… Máte někdo zkušenost? Moc děkuji za případné odpovědi/zprávy. Posílám moc síly pokud někdo strádá a lásku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.4.25 23:45

Boule

Pardon, špatná kategorie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
26.4.25 20:01

@levandule 30 mě trápí poslední 3 týdny zrychlený tep a bušení srdce, mám podezření na skřípnutý nerv asi u srdce, ale to si myslim zatim jen já. Chci jít ke chiropraktikovi, co umí napravit. Plus jsem k tomu měla nějakou virózu střevní, předtím rýmu a kašel. Do toho byl i PMS tak jsem to přičítala zprvu k tomu, ale neodeznelo to po MS samo, pořád mě to otravuje nadále ten tep se srdcem, hlavně večer když si jdu lehnout a chci usnout. Volala jsem i záchranku kvuli tomu v noci, nevěděla jsem kdy to přejde a co to je. Natočili EKG a potom se to sklidňovalo postupně, ale 4 hodiny jsem nespala. Doktorka mi předepsala neurol. Ale ten taky nemůžu brát pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.25 18:40

@eileithia tak já to měla asi všechno od psychiky no. Jak jsi na tom? Snad lépe ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
17.5.25 09:26

@levandule 30 bohužel moc lépe ne, zlepšilo se akorát to děsný tepání, co mě budilo celou noc. Teď poslední 3 týdny mám žaludeční potíže, vaří se mi jakoby ve střevech, různě tam žbluňká, někdy i průjem, beru na to laktobacily a Iberogast, mám dietu rýže-mrkev-vařené maso. Už nevim co jíst, když si myslim, že už to mám dobrý a dám si třeba chleba s máslem tak se to zas ozve. U doktorky jsem byla, výsledky stěru budou po víkendu. Ale asi to bude něco co se dá chytit, děti to mají taky teď do průjmu, ale teprve tento týden, předtím ne. Já už takhle třetí týden, kdy mě to i vzbudí v noci, fakt nechápu, snažim se být v klidu a nestresovat, i když někdy to s dětmi úplně zcela nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
17.5.25 22:08

Uzkostná porucha když psychosomatizuje dokáže dělat neskutečný věci. Když jsem měl nejvetsi problémy měl jsem tlak i 220 na 110 při tepu v klidu 130. Pořád hlavně v noci to tepání na spancich bylo šílený. Záchranka u nás byla třikrát, bohužel jen psychika.
Zrychlený tep taky rády dělají některé léky např. Trittico nebo Velaxin.
Co ještě bylo zajímavý že jsem měl od psychiky i pořád lehce zvýšenou teplotu kolem 37,3 °C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
17.5.25 22:29

Vyžádala bych si na kardiologii Holter a zapsala do notýsku kterou hodinu se ti to zrovna odehrálo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.7.25 11:42

@takamine Ahoj, a mohu se zeptat co ti zabralo? Mám to dost podobné rychlý tep, do toho úzkosti a občas propadám panice, že si nevím rady, jak mi srdce buší. Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
30.7.25 14:07
@007_Veve píše: Více

Dostal jsem léky na vysoký tlak Trittace a změnili mě AD z Venlafaxinu na Asentru. První měsíc ale musel být ještě Diazepam než se to sklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.11.25 08:20

Jestli ještě žiješ, napiš. Mám to stejné. Ekg holtery bez nálezu, poslán ad psychiatr. Začalo to po třetím Covidu… Nevěřím v psych. nadstavbu takového rázu (+jsem zdravotník, trochu rozlišovat na nějaké bazální úrovni umím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí