Bydlení a příspěvky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bydlení a příspěvky
Ahoj ![]()
předem se omlouvám, že znovu zakládám toto téma. Ale mám trochu jinou situaci než ostatní maminky. Chtěla jsem bydlet sama s malou, ale díky tomu, že žádný majitel bytu vám nepřepíše trvalé bydliště na byt v kterém chcete bydlet, tak nemám nárok na příspěvek na bydlení. Bydlím proto s rodiči a celkem nás je tu přihlášených 5.Babička, děda, sestra já a malá. Takže jsou všichni společně posuzované osoby a počítají se jejich příjmy
já od otce nedostávám nic protože se nezajímá o dceru a není ani v RL. Takže od státu jsem šoupnutá automaticky do 4leté rodičovské která mi v březnu končí a dostávám měsíčně 3.800kč
což jak uznáte i vy je dost málo pro mě a mojí malou
Nedají mi žádný příspěvek protože mě má živit asi babička s dědou který tady bydlej
jsem z toho zoufalá, ráda bych šla bydlet někam sama, ale nemám nejmenší šanci se tomu dopracovat
prosím máte nějaká z vás s tímto zkušenost a co za příspěvky z toho státu dostat??Na úřadech vám tu nic neporadí
mrzí mě, že někteří obyvatelé ČR jen příjdou a dostanou dávky ve výši minimálně mé 4měsíční rodičovské
Děkuju všem za pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Když vám končí rodičovská dovolená, je na čase jít do práce. Proč vás tahle možnost nenapadla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, ale nebylo by lepší dát malou do školky, brát rodičák a přitom chodit do práce?
To, že máš 4letej rodičák neznamená, že musíš být doma 4 roky… Nic moc jinýho asi nevymyslíš…
Jinak bych zkusila požádat o to, kde se budete posuzovat dohromady jen ty a malá… Ale jak to řeší, když otec není v rodným listě, netuším… V prvé řadě se má totiž starat on… Teoreticky teda přídavek na dítě (500) a doplacení do životního minima… ![]()
Ale primárně bych řešila nějakou práci, protože i málokterá fungující rodina si může dovolit, aby ženská byla doma celý čtyři roky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já do práce jdu od zítřka
ale co zbylé 4 roky??Není lehké vyžít z takové částky, když si spočítáte co dítě potřebuje a když vás očkování stojí dost peněz i když vám něco přispěje pojišťovna, ale to je směšná částka za rok
jen mě zajímá jestli je někdo v podobné situaci a jestli to lze řešit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minulý rok se bohužel malá do školky nedostala, tak jde až letos. posuzování jen mě a malé nelze odkážou se na trvalák a táhne se vše dokola
Buď se jim to nechce řešit nebo nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 Přídavek na dítě ano, tam by neměl být problém, ale doplacení do životní minima nikoliv - tam se jednak počítají všichni členové domácnosti a jednak je problém ten neuvedený otec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud bydlíš se všemi, jste společně posuzování. Jinak bys měla nárok na hmotnou nouzi a holky co to berou a jsou sami s dítětem dostávají doplatek na bydlení z hmotné nouze a pokryje jim to pomali celé bydlení. V tomto případě při doplatku hmotné nouze, nemusíš mít trvalé bydlení. Jen smlouva musí být napsaná tak, aby z ní bylo jasné, kolik platíš nájem, kolik je z toho elektrika, plyn, voda. Vše rozepsané. Pokud ti napíše že nájem je 8000 včetně inkasa, nedají ti nic.Ale asi na dávky budeš mít problém, z důvodů, že není uvedený otec. I kdyby ti neplatil, má taky povinnosti a nikdo nebude zjištovat, zda ti fakt nic nedává, nebo jak to je.To je zpřísněné a když matka chrání otce i stát se už brání, aby tolik nevyplácel. Poněvadž i kdyby ti nic nedával, měl by povinnost, ty bys do kolonky alimenty napsala 0,a dostala bys na co bys měla nárok. Zatím jsi posuzovaná se všemi, tak asi nic nedostaneš, ale zkus zajít na sociálku a poptat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji Asi mě tu spousta matek ukamenuje ale to budou ty co mají rodiné domky a manžel se stará o většinu výdajů a nemjí si do čeho rýpnout
Já tvou otázku naprosto chápu, já to řešila když mi nevzali malou do školky a já měla být rok bez financí než mi je vzali
Takže : máš nárok na DOPLATEK na bydlení ten se dává v případě že na bytě nemůžeš mít trv. bydliště a pak nárok na příspěvek na živobytí jako svobodná maminka ho budeš mít vyšší než ty co mají otce v RL. Takže až udeš mít bydlení a zaplacen první nájem půjdeš se všema dokladama jako naj. sml., potvrzení o zapl. najmu, občanka vaše RL na urad a vse si vyridis řekneš že chceš formuláře na příspěvek na živ. a doplatek na bydlení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji píše:
Já do práce jdu od zítřkaale co zbylé 4 roky??Není lehké vyžít z takové částky, když si spočítáte co dítě potřebuje a když vás očkování stojí dost peněz i když vám něco přispěje pojišťovna, ale to je směšná částka za rok
Promiň, ale stát s tebou dítě nemá, ani ti nevybral jeho otce… takže ta částka není na vyžití, ale příspěvek, tedy se předpokládá, že z části budou sebe a své dítě živit rodiče.
A nevím jaké očkování, mám tříleté dítě a jeho očkování mě zatím nestálo ani korunu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že není jiná monžnost, než pracovat a využít toho, že bydlíš u rodičů, něco si našetřit a až bude dítě ve školce, osamostatnit se.
Proč by ti měl stát dotovat z dávek tvoje živobytí, když máš rodinu? To, že není otec v RL, to je blbé, žádné výživné od něj nedostaneš a budeš muset opravdu všechno sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostávám jen rodičovský příspěvek 3.800kč, takže je jedno kolik má rodina příjmů, ale příspěvek na dítě bych měla vždycky dostat?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji píše:
Já do práce jdu od zítřkaale co zbylé 4 roky??Není lehké vyžít z takové částky, když si spočítáte co dítě potřebuje a když vás očkování stojí dost peněz i když vám něco přispěje pojišťovna, ale to je směšná částka za rok
hele rodičovský příspěvek se nejmenuje příspěvek jen tak, stát počítá s tím že si pořídíš dítě do dobré finanční situace a proto je to pouze příspěvek. Je to blbé ale je to tak.
Příspěvek na bydlení je také celkem pochopitelný. Přispíváte na domácnost pravděpodobně všichni, takže by bylo divné aby tobě na to přispívaly když dohromady na to máte ![]()
Jiné dávky nedostaneš pokud otec není v RL, úřady chtějí aby jsi se snažila zabezpečit se v první řade vlastní vůlí a absencí otce v RL se zamítají veškeré dávky hmotné nouze.
Jinak předpokládám že máš požádáno o státní byt, tam by jsi měla trvalé bydliště a nemusela jsi mít prvotní investici. Pokud ne tak tam hned běž, je to asi jediné co momentálně můžeš udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted jsem to přečetla ještě jednou, tak jak tam máš trvalé bydliště, neuděláš nic. Dohromady asi na příspěvky nedostanete. V těch nájmem totiž trvalé bydliště nemají a majitel tam uvadí, že si nepřeje trvalé bydliště, aby tam měli. Přes hmotnou nouzi trvalé pro ně není výhodné a posuzuje se skutečný pobyt. Stejně bys to měla složitý, kvůli neuvedení otce. Aspon, že budeš mít práci, což v dnešní době je těžké s malým dítětem a jedinné co ti přát, abys ji měla pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji píše:
Dostávám jen rodičovský příspěvek 3.800kč, takže je jedno kolik má rodina příjmů, ale příspěvek na dítě bych měla vždycky dostat??
Jojo přídavky na dítě bys dostat měla, tam se zbytek rodiny nepočítá, u všeho dalšího už jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess69 píše:
Takže až udeš mít bydlení a zaplacen první nájem půjdeš se všema dokladama jako naj. sml., potvrzení o zapl. najmu, občanka vaše RL na urad a vse si vyridis řekneš že chceš formuláře na příspěvek na živ. a doplatek na bydlení…
já mám takový dojem, že holky všude u příspěvkách píšou, že musí mít zaplacené 3měsíce a teprve pak můžou jít na úřad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit