Bydlení a příspěvky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@aneta.ji píše:
Jenže v dnešní době vám nikdo nenechá přepsat trvalé bydliště
To není pravda. Dneska už k tomu ani nepotřebuješ souhlas majitele bytu.
Zkus projet pár inzerátů a zeptat se majitelů.
Hele, my taky pronajímáme byt, naši nájemníci berou příspěvek na bydlení a my máme aspoň jistotu, že nám ty peníze každej měsíc přijdou. Takže pro nás je lepší, aby oni tam ten trvalý pobyt měli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji Pokud jsi češka, trvalý pobyt si můžeš udělat v místě bydliště sA ama. Předpokládám, že tam bydlíte na základě nájemní smlouvy. Nikdo ti ho nebude „povolovat“. úřednice poradit mohou, ale to není jejich práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moris Holkýýý já na tom uřadě byla a vše jsem měla schválené a vyřízené během jednoho měsíce, brala jsem příspěvek na dítě, doplatek na bydlení a příspěvek na živobytí tak to asi vím, bohužel prostě ta situace nešla vyřešit jinak tak jsem musela na socialku po třech letech co jsem měla na vše a žila v klidu a za ty nervy tam to fakt nestálo ale někdy situace žádá zatnout zuby osamostatnit se a hlavně najít práci aby nežil jako naše nadpoloviční většina opálených občanů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Princess69 no já práci už mám. Ale teď už si o to zažádat nemohu o ten příspěvek nebo ano??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji Žádat můžeš, o co chceš. Schválí ti to, na co máš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess69 píše:
@moris Holkýýý já na tom uřadě byla a vše jsem měla schválené a vyřízené během jednoho měsíce, brala jsem příspěvek na dítě, doplatek na bydlení a příspěvek na živobytí tak to asi vím, bohužel prostě ta situace nešla vyřešit jinak tak jsem musela na socialku po třech letech co jsem měla na vše a žila v klidu a za ty nervy tam to fakt nestálo ale někdy situace žádá zatnout zuby osamostatnit se a hlavně najít práci aby nežil jako naše nadpoloviční většina opálených občanů
To sis mohla odpustit ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jůlinka T. píše:
@Becky00 Tak ať si počká tak pět let…
To už není tak úplně pravda… Teda asi jak kde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji nevím kolik máš celkové měsíční příjmy ale pokud žiješ u rodiny posuzují se i oni takž nárok mít stopro nebudeš… Pokud by jsi byla sama a bydlela v bytě sama s malou tak podle toho kolik budeš vydělávat tě budou doplácet do živ. minima a to se dělá tak že od tvého přijmu odečtou normativní náklady na bydlení a život a pokud to co zbyde nebude živ. min. což pro matku a dítě které nemá otce v RL je 4550kč tak ti ho budou doplácet ale každý měsíc budeš nosit potvrzení o zaplaceném nájmu a výplatní pásku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si najdi nájemní byt a na základě nájemní smlouvy si tam dej TP a zažádej o příspěvěk. A dítě maj živit především rodiče, že sis vybrala špatnýho chlapa není přece vina státu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@colafit Jééé tak promin ale to nebylo nic proti nikomu, bohužel ale je to tak jak píšu, oni přeci pracovat nemusí když jim stát dá víc než by vydělali například z mé zkušenosti vedle mě jednou seděla romka s dítětem a bavila se s druhou romkou a co jsem slyšela žije s partnerem nemakačenkem a dostávají 15 tisíc a nájemní smlouvu mají napsanou tak že jim tam napsal vyšší nájemné než skutečně platí!!! tak pardoooon ale to je humus největší!! Takže fakt jsem si to odpustit nemohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě dopíšu - tvých "3800
" na zemi taky nenajdeš a 220K (vlastně u 4leté varianty ještě víc) třeba pro mě není rozhodně zanedbatelná částka… Víc k tomu nemám co říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess69 A kde bereš tu naivní představu, že to dělají jen oni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to tak přijde, že některé úřady si zákon vysvětlí po svém a podle toho, ti vyplací nebo řeknou nemáte nárok.
O těch daních jsem to nevěděla, že můžou i prarodiče. Nikdo nic na úřadech neporadí. Kolik lidí to nebere a mohlo by.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
Tak si najdi nájemní byt a na základě nájemní smlouvy si tam dej TP a zažádej o příspěvěk. A dítě maj živit především rodiče, že sis vybrala špatnýho chlapa není přece vina státu
Hm děkuji!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit