Bydlení a příspěvky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101753
1.9.13 11:21
@Princess69 píše:
@j.a.n.i1 No ha ha ha ha ale ve většině bytů to tak je a nebydlím v prvním, takže bohužel když to dá do smlouvy podepiš nebo jdi o dům dál..

I když to ve smlouvě bude 10×, tak zákon má přednost a ten přesně definuje, kdy je možné dát výpověď a jaká je výpovědní lhůta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
1.9.13 11:21

@Princess69
děkuju :) z brigád většinou zaplatím očkování a oblečení pro malou co potřebuje.
Díky tomu že mám hlídání budu moc i při práci teď brigádničit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.9.13 11:22
@Princess69 píše:
@Seizdra Mohu se zeptat kde bereš takovou jistotu? jsi právník nebo dokonce pronajímáš byt? samozřejmě nic proti tobě aby jsi si to špatně nevyložila!!!

Ano, dokonce pronajímám byt. A mám v tom opravdu tu jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
1.9.13 11:22
@Princess69 píše:
@terezz hmmm tak kde je chyba že to do smluv dávají?? :nevim:

No, třeba protože předpokládájí, že si nikdo z nájemců nezjistí, že je to vlastně blbost a budou se tím řídit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.9.13 11:23
@Princess69 píše:
@Seizdra Jen mě to fakt zajmá protože jsem o tomhle neslyšela a pokud něco podepíšeš máš snad smůlu ne?

Pokud podepíšeš něco, co je protizákonný, tak to žádnou váhu nemá. To je jak kdybys nechala podepsat člověka, že ti nesmí parkovat na parkovacím místě pod tvýma oknama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.9.13 11:23
@Princess69 píše:
@terezz hmmm tak kde je chyba že to do smluv dávají?? :nevim:

V tom, že je ještě dostlidí, kteří neví o tom, na co mají nárok/nebo mají strach (i když vědí, že můžou), jít proti vůli majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
1.9.13 11:24

@aneta.ji jaké očkování pořád? Vy nemáte zdravotní pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
1.9.13 11:26

@j.a.n.i1 no a jaká je výpovědní lhůta když pronajímatel se nastará aby dal do kopy zatékání vody ze střechy v půdní vestvabě a vypadá to opravdu hrozně jen se ptám sorry že odbočuju od tématu ale máme takovej problém :zed: až tu v zimně nasněží tak bude byt jak vlhká houba :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
1.9.13 11:29

@j.a.n.i1 No děti které se narodili v roce 2009 a před nemají hrazené pojištovnou ty synflorix atd… na rotaviry a podobné očkování.. ty co se narodili po 2009 mají udělal to zákon ve zdravotnictví.. Já mám dceru 2009 květen a musela jsem si ty očkování taky hradit a jsou myslím 3 vakcíny které se musejí zopakovat jedna stojí 1500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.9.13 11:30
@aneta.ji píše:
když nemáš odpracovaný rok asi těžko!

No jo, ale pak jsi nepracovala :nevim: pokud by jsi měla platnou smlouvu, nárok na výběr máš. hele je to fuk, jen nenadávej na to, že ti bylo ublíženo. Taky by mohl být takový zákon, že pokud nemáš nárok na MD, nemáš nárok na RP. takhle buď ráda, že ti stát za to, že jsi se rozhodla mít dítě něco vyplácí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
1.9.13 11:31

@Princess69 Ty jako nájemník můžeš u smlouvy na dobu neurčitou dát vždy výpověď s 3 měsíční výpovědní lhůtou, důvod udávat nemusíš. Ale jak je to s meškáním s opravami přesně netuším, platí, že máš minimálně právo na slevu z nájmu, pokud to „omezuje užívání“ či jak to napsat, ale jak se to řeší prakticky netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
1.9.13 11:32

@Princess69 kde není soudce, není žalobce. Tys taky zákon neotevřela a nezkontrovala si smlouvu, že? Takže pokud ty nevytkneš, že je to protiprávní a ve smlouvě to nechceš, pronajímatel o tom diskutovat nebude. Navíc často ani pronajímatelé neví, že už to není na jeho rozhodnutí.

Druhá věc jsou dobré vztahy. Dnes naštěstí těch, co TP umožní, přibývá. Je prostě potřeba déle hledat. Nebo vzít výhodnější nabídku hned, bez RK, a oželet TP (nebo o něj požádat majitele později). Taky bych si TP neudělala bez majitelova souhlasu, byť na to mám nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
1.9.13 11:33
@araw píše:
No jo, ale pak jsi nepracovala :nevim: pokud by jsi měla platnou smlouvu, nárok na výběr máš. hele je to fuk, jen nenadávej na to, že ti bylo ublíženo. Taky by mohl být takový zákon, že pokud nemáš nárok na MD, nemáš nárok na RP. takhle buď ráda, že ti stát za to, že jsi se rozhodla mít dítě něco vyplácí :palec:

nenadávám, že mi bylo ublíženo a pro tebe znamená že když má člověk odpracováno aspoň pár měsíců, že nepracoval vůbec?? :nevim: jsem ráda, že dostávám něco nikdo neřekl, že nejsem ptala jsem se jaké jsou možnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.9.13 11:34
@aneta.ji píše:
@Princess69
ano snažila jsem se, ale než mít paragraf a potom nesehnat práci, tak jsem odešla na dohodu. Teď u toho mám spoustu brigád od práci na doma po dělání za barem o víkendech kdy mám hlídání.
:think: tak ale potom máš příjem dostatečný ne? tak nač potřebuješ příspěvky a píšeš, že s tím minimem nemůžeš vyžít… Toto všechno by jsi měla do žádostí uvádět, to je ti snad jasné a potom nemáš na nějaké příspěvky moc nárok…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.9.13 11:35
@j.a.n.i1 píše:
@aneta.ji jaké očkování pořád? Vy nemáte zdravotní pojištění?

to by mě taky zajímalo, očkuje jen to povinné a to je vše zdarma. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat