Bydlení student
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím, že maximálně přídavky na dítě (ale počítají se příjmy i rodičů) a pokud jsi na vysoké tak s tím spojené sociální stipendium a pokud musíš dojíždět, tak ubytovací stipendium a pak samozřejmě za prospěch. Ale jinak pokud studuješ, starají se rodiče, což znamená, že bys musela přes soud vymoci alimenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat jestli bych měla nárok na nějaké příspěvky od sociálky, když je mi 19 let a chci odejít od matky z bytu, když to mezi námi není až moc dobrý, zvlášt když studuji a nemám stálý příjem.. tak jestli mám nárok na nějaké peníze na vlastní bydlení nebo tak.. díky za odpovědi
no, v první řadě musíš požádat o výživné - nejlíp oba rodiče (a taky si uvědomit, jak reálné, vzhledem k jejich příjmům je, aby ti mohli dávat dostatečnou částku) na sociálku bych moc nespoléhala, podle mně nějaký doplatky do životního minima nebudou k přežití o samotě dostatečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moniicfka - Kamarád má zřejmě trvalý bydliště jinde než rodiče a už nespadá pod ochranu 26 let předpokládám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@analoja noo mam kamarada kterymu je 27 a dostava asi 5 000 od socky..jak je to mozny? ja chci odejit a mit klid.. ja mam pritele.. takze bysme chteli bydlet spolu jen by me zajimalo jestli bych dostala prave tech 5000 taky treba od nich.. co bysme tim treba pouzili na najem
- Citovat
- Upravit
Otázka je, zda kamarád pracoval, co za příspěvek to je, jestli má nájemní smlouvu na byt ve kterém bydlí,… to jestli ti někdo něco dá, ti nikdo neřekne podle informací, které píšeš
pokud je fakt krize, tak zajdi na socku u vás a zeptej se konkrétně na tvůj případ, každopádně o to výživné požádat budeš muset - to by byl tvůj příjem a od toho se odvíjí to další, - jinak socky jsou dvě - na městském (obecním )úřadě, tam by ti měli poradit, eventuelně pomoci ti sepsat tu žádost o výživné a pak socka spadající pod úřady práce a tam se řeší případné příspěvky na bydlení,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@analoja noo mam kamarada kterymu je 27 a dostava asi 5 000 od socky..jak je to mozny? ja chci odejit a mit klid.. ja mam pritele.. takze bysme chteli bydlet spolu jen by me zajimalo jestli bych dostala prave tech 5000 taky treba od nich.. co bysme tim treba pouzili na najem
Když chceš mít klid, tak se odstěhuj a přivydělávej si, ono při spolubydlení (což je u studentů normální), nezaplatíš za postel zas až tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš bydlet sama, tak nevidím důvod, proč by se o tebe měla matka starat. Něco ti přispět, samozřejmě, ale ne tě živit. Když jsi dost velká na to, aby jsi bydlela sama, tak musíš být dost velká se i o sebe postarat. Vše má své klady a zápory. Nicméně zajdi na socku a zeptej se tam
- Citovat
- Upravit
Myslím, že to chce změnit trvalé bydliště a požádat si o příspěvěk na bydlení. Ale myslím, že ubytovací stipendium taky není k zahození.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
dulezita je hranice 26 let. ja jsem mela bydliste jinde nez rodice, byla jsem nekolik mesicu nezamestnana a nemela jsem narok ani na podporu ani na zadne davky. prave z duvodu vyse prijmu rodicu. bylo mi receno, ze me maji zivit a pokud me nezivi, at je dam k soudu…
PS: rodice me zivili, tehdy to ode me byl teroreticky dotaz. jestli neco jde „vyhadat“ netusim, ja jsem to delat nemusela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
Pokud se nic nezmenilo, tak narok nemas na nic.
Nic se nezměnilo. A má nárok jako vždy na :
- Alimenty od rodičů, kteří k ní mají vyživovací povinnost - matka i otec.
- Přídavky na dítě
- Záleží jestli studuje SŠ nebo VŠ (u VŠ pokud bys bydlela sama, vyšlo by to na sociální stipendium)
- Příspěvek na bydlení, pokud budeš mít nájemní smlouvu.
Studentské bydlení až tak drahé není. Pokud budeš platit např. 3000 za postel, měli by Ti na to stačit alimenty, plus by měli pokrýt stravu. Záleží, kolik vydělávají tví rodiče a kolik mají vyživovacích povinností.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pokud bys bydlela s přítelem, který dostává plat, zřejmě by si na sociální dávky nedosáhla. Jen ten přídavek na dítě, a hlavně ALIMENTY RODIČŮ.
- Citovat
- Upravit
@Ali-Ali píše:
dulezita je hranice 26 let. .
Hranice 26 není důležitá k ničemu. Rodiče mají vyživovací povinnost k dítěti, dokud se není schopno samo živit. To sis asi spletla, do 26 let má člověk možnost mít status studenta.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, chci se zeptat jestli bych měla nárok na nějaké příspěvky od sociálky, když je mi 19 let a chci odejít od matky z bytu, když to mezi námi není až moc dobrý, zvlášt když studuji a nemám stálý příjem.. tak jestli mám nárok na nějaké peníze na vlastní bydlení nebo tak.. díky za odpovědi