Bydlení u tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.12.21 08:27

@Lily Evans je to americká, a jak tu několikrát zaznělo aby si partner našel práci, on ji má špatně jsem to napsala aby sme se měli dobře chodil po práci na brigády a s nama nebyl tolik času.

• Citovat
  • Upravit
1680
1.12.21 08:28

My premysleli nad vetsim bytem, a partnerovi rodice nam hned hlasili, ze se u nich na patre v baraku uvolnila 1+4. No byty jsou to krasny, ale oba jsme se zasmali a odmitli. To se proste neda. Mame s obouma rodicema skvele vztahy, ale takhle pres videohovor a jednou-dvakrat tydne navsteva nam to BOHATE staci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 08:29

@topazio jak tu několikrát zaznělo aby si partner našel práci, on ji má špatně jsem to napsala aby sme se měli dobře chodil po práci na brigády a s nama nebyl tolik času.
Ono splácet 5 milionů nebo 1 je rozdíl, proto se šlo do domu k rodičů. Ale neřeším peníze ptala jsem se na řadu proti tchyni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.21 08:30

@Lucie008

No budu muset. Protože z toho zase bude halo. Když jsem to řekla mojemu řekl mě a co když se něco stane a říkám a co by se mělo stát. Stejně malý začíná chodit a tak či onak je zamcu skrz dítě.

• Citovat
  • Upravit
80106
1.12.21 08:31
@Anonymní píše:
@topazio jak tu několikrát zaznělo aby si partner našel práci, on ji má špatně jsem to napsala aby sme se měli dobře chodil po práci na brigády a s nama nebyl tolik času.
Ono splácet 5 milionů nebo 1 je rozdíl, proto se šlo do domu k rodičů. Ale neřeším peníze ptala jsem se na řadu proti tchyni.

Není to tchyně. A jít proti, když bydlíte u ní? To je stejně krátkozraké jako ta americká půjčka. A stejně nesmyslné. Víš co, za blbost se platí. Tak plať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 08:34

@alun-ka
On asi nevím co má dělat. Je při me, aspoň u toho rozhovor 2 dny zpět byl taky a, jasně ji řekl ať mi do ložnice nechodí, ale taky musí poslouchat jejich upomínky a snaží se aby bylo dobré na obou stranách.
Ne nejsem cizinka, (co se týče mého psaní píšu to mobilu a prd vidím)

• Citovat
  • Upravit
23966
1.12.21 08:41
@Anonymní píše:

Ale rada není. Ona je ve vlastním domě. Ty jsi v cizím. Jí to tam patří, ona má právo rozhodovat.
Ty se můžeš vymezovat jen vůči jejímu chování. Takže pravidelně opakovat, ať nejdřív klepe - zamknout se. Opakovat, že než si vezme vnuka, tak se zeptata jestli může… Ale jestli se dle toho bude chovat, to je na ní. Holt nejsi ve svém domě, ale jejich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
1.12.21 08:46
@Anonymní píše:
@Pears206
To asi ne, příteli když to zmíním. Tak začne silet ty si dobrá teď když v tom máme peníze.. A tak.. Jako tohle nepůjde a to sme tu fakt Chvilku…

„Dobrý“ je spíš on. Jsou to jeho rodiče, on si je musí srovnat. Ty prostě nejsi v takovém postavení, aby to tchýně brala vážně. Pokud on není na tvé straně a tu pusu si neotevře, tak se tam zblázníš, protože tchýně si dovolí, když ví, že může a přítel drží pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 08:47

@Netopirek
To chápu, no zkusíme to po domluvě od, včera mě nahoru nešla, ani tchán. Dolů já rozhodně chodit nebudu. Jen, ji, chci říct jednu jedinou věc ať neříká o omem synovi že bude sociálně zanedbány asi ani neví co co to znamena, a ať nevyklada že se na něj nervuji, tohle mě leží v žaludku co jsem to slyšela na schodech.
Každopádně díky za rady, názory, bude to boj ale já se nedám..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.21 08:49

@Livi92 to je pravda ale už několikrát ji to řekl… I jemu… Ale Marta ale teď poprvé sme tam byli oba ale pořád sem opakovala že to nemyslíme zle jen chceme soukromí. Byl u toho, a jasne ji řekl že ložnice je tabu tam ať mi nechodí. To zas jako je u mě… Ale taky to do něj sypou oni. A je mi ho někdy líto jak je mezi nama a lece. Je z toho tak unavený… A kor když se pak kvůli tomu pohadame.

• Citovat
  • Upravit
7205
1.12.21 08:50
@Anonymní píše:
Pěkný večer,
Chtěla bych znat názor i ostatních..
Je to asi 9 měsíců co bydlíme u tchyně, s naším teď už 1,5 letym synem.
Bydleli sme na bytě, ale po neustálém placení nájmu, kde přítel neustale musel na brigády sme usoudil, že bude lepší jít k nim do domu, kde bude mít syn, přírodu, dvůr, klid. Šli sme tam, s tím že si zařídíme podkroví, došlo to do fáze vyklízení půdy, a projektant. Souhlasily s tím že přepisou dům, na přítele a vezme se hypotéka.
Z tohle všeho ale sešlo, v době kdy přišel tchán že máme opravit spodní patro, a oni nám nechaji to jejich.( šlo jen o přepis, a hypotéku který se do teď neudělal, můj názor) S těžkým srdcem jsem souhlasila jelikož to vyjde na min financí a časově min náročné.
Je to 9 měsíců, co sme byli na jednom patře, já ze synem v jedněm místnosti.
Teď už mají spodní patro hotové, a my jsem na tom,, našem,,
A teď k věci.. Co sme byli spolu na patře tchyně mi neustále chodila do pokoje, bez zaklepani, bez optani, několikrát jsem ji na to upozornila že jim malého donesu sama. Ale říkala jsem si, výdrž až budou dole bude to lepší. A ejhle není, je to snad ještě horší, denně mě chodí opět nahoru, že jdou pro malého, a chtějí ho dole.
S tím mám problém oni si myslí že tam syn bude snad celé dny, hodina denně jim je málo, nehledne na to že jsem jich několikrát prosila aby ho nekrmily čím nemají, že má nahoře svoje sladké, které může ale na to taky neslyší. Jejich hlídání spočívá sednou si před tv s ním a nebo jdou ke kablom, vypínačim a podobně…
Nevím co s ní mám dělat, včera jsem za ní byla zkusit se domluvit, ať respektuji moje soukromí že je mi to opravdu nepříjemne když mě neustale chodí do pokoje, jak ona tak i tchán. Celou dobu mě neřekla nic, jen hm hm hm… Podotkla jsem take na to že se kvůli tomu dost hadame s přítelem na což mi zas nic neřekla.

Jak jsem odešla tak do přítele jela- jak chce hlídat malého celý den a podobne. Jaká jsem ta nejhorší že jim ho nedávám a pod…
Ale co to nebylo vše dnes ráno jsem šla dát prádlo dolů, a slyšela jsem jak se o mě baví s tchanem, že skrz moje nálady to odnáší přítel a syn, a že ho izoluji a bude sociálně narušeny.
Myslela jsem že vyletim z kůže, tak jsem to šla rozdychat nahoru, po včerejším rozhovoru kdy mě nebyla schopna něco říct tohle tak otočí, a řekne že se vozím po svém dítěti skrz me nálady? Jako vážně.. Řekla jsem to partnerovi na což mě velice nic neřekl protože jsem poslouchala cizí rozhovor, a konstatoval ty máš na ni taky názor..

Takže má otázka… Jak bojovat s tchyni aby mě nerozhodovala o tom kolikrát denně mám dát malého, narusovala soukromí, krmila ho čím nemá. A neuměla to semnou řešit z očí do očí.

Jsem z toho unavená je toho víc ale to by se sem neveslo, nevím jak to řešit.
Neměli sme tam chodit já vím…

Já jsem přemýšlela, co to je ke kablom :mrgreen: už vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 08:52
:lol:
  • Citovat
  • Upravit
24836
1.12.21 08:57

Udělali jste absolutní chybu.. měli jste radši bydlet v nájmu..

brát si milion na rekonstrukci cizího domu (není to ani tvůj manžel, ani tvá tchyně, jde o otce tvého dítěte a jeho rodiče) je totální kravina, nebyli jste schopni bydlet za své, tak teď nesete následky.

Teď už zbývá jen se zamykat a lépe oddělit bytové jednotky, případně dát branku na schody a ke dveřím do vašich prostor nainstalovat zvonek, na který se prostě bude zvonit jako při návštěvě kohokoliv jiného…
Nastavili jste si to úplně špatně a nepoužili mozek, takže nevím jaké „rady proti tchýni“ čekáš, oni synovi ani část domu nepřepsali, je to jejich nemovitost a ty máš právo akorát tak na to snažit se s nimi vyjít a požádat o respektování toho zamykání a zvonku.
Lidi stále dělají tytéž chyby, pořád dokola. Je tu tolik diskusí a stejně se zas najde nová stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.12.21 08:59
@Anonymní píše:
@alun-ka
On asi nevím co má dělat. Je při me, aspoň u toho rozhovor 2 dny zpět byl taky a, jasně ji řekl ať mi do ložnice nechodí, ale taky musí poslouchat jejich upomínky a snaží se aby bylo dobré na obou stranách.
Ne nejsem cizinka, (co se týče mého psaní píšu to mobilu a prd vidím)

Prd vidíš? :zed:
A píše se jsme a ne sme. Toto slovo máš v každém příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
1.12.21 09:10

„po neustálém placení nájmu“…
Vazne? No to je fakt na palici. Jeden by si myslel, ze najem staci zaplatit jednou a pak se bydli zadarmo :lol:

Myslim, ze mas dost podivne nastavene zivotni priority. Zajisteni bydleni je prioritou pro drtivou vetsinu bezne civilizovane populace. Proc ty ocekavas, ze bys mela bydlet zadarmo?

A co se vztahu s rodicema tveho partnera tyka, jdes na to velmi spatne a netakticky. Nelze se divit, ze se vsechno obraci proti tobe. Ptas se na rady, jak jit PROTI zene, kterou ty nazyvas tchyne, ale ve skutecnosti je to matka otce tveho ditete, na kterem jsi komplet financne zavisla, plus si zavisla na jeji odbre vuli, ze te tam nechava pobyvat a toleruje te, a tvuj partner je zavisly na jeji dobre vuli, ze jednou se dostane bez velke namahy k rodicovskemu bydleni. Dost tezko si dovedu predstavit zes to mohla vzit za horsi konec a vymyslet hloupejsi strategii… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová