Bydlení u tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
1.12.21 10:06
@Anonymní píše:
@berusa.m
Spodní patro bylo obyvatelé 2 místnosti pak tam byla prádelna, tu předělal na kuchyň a musel udělat koupelnu.
Proto začal spodní patrem. Vrch je obyvatelny s tím že máme vše koupené novou kuchyň, podlahy, dveře. Veškeré věci co byli na horním patře jsou dole.

A to vám spolklo milion? To ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 10:07

@inkakřivák
Ne ale samozřejmě se preplati něco bance. Ono dělat nové topení, odpady, stropy, koupelny, kuchyně není levné.

• Citovat
  • Upravit
23966
1.12.21 10:08
@inkakřivák píše:

My rekostruovali malý byt a padlo na to půl milionu
A to nebyla žádná velká rekonstrukce, si myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
1.12.21 10:11

Zakladatelko, píšeš jak tatar, tvá finanční gramotnost bude asi tak vysoká, jako ta jazyková..
Na placení nájmu jste neměli, ale na splátky milionu, který jste vrazili do nemovitosti rodičů, kde se „cítíš špatně“ máte..
Celé je to u vás i o komunikaci, nejste schopni se na ničem závazně domluvit, pořád se něco mění, případně se sliby neplní, panuje negativní atmosféra… V takovém prostředí bych teda vážně žít nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 10:22

@Lucy75
Já jsem neřekla, že jsme neměli na placení nájmu. Ale rozdíl splácet něco co bude jednou naše, a nebo pořád někomu najem. A prosím, neřeším finanční stránku.
Jedna debata proběhla, další nastane. Ptala jsem se na názor. Děkuji Každopádně, za svůj pravopis se omlouvám.
Přeji pěkný den.

• Citovat
  • Upravit
5185
1.12.21 10:23
@Anonymní píše:
@berusa.m
Nájem sme platily normálně, peníze máme ještě na patro kde budeme žít. Šlo o to aby, se nemusel tak moc honit v práci a být i více s námi. Ono když odejde ve 4 a denně se vrací v 11 z toho života moc nemá.Přepsání se probralo v době kdy sme se jich ptali zda si můžeme zrekonstruovat podkroví souhlasily. Ale pak dosli s temi patry, že to vyjde finančně líp. A hlavně v tom nemusí figurovat dům.
Což nemáme máme jen půjčku, bez ručení.
A pokaždé což je doba od února kdy se jí přítel ptal na ten přepis odpověď zněla na to je čas. Pak na ni uhodil jestli to opravdu mají v plánu přepsat když jim předělal celé patro, a řekla ano jejda na tom, se nic nemění sme na něčem domluveni. Ale pořád nic. Řekl že počká až budou mít hotové patro a pak ji řekne. Jenže pak došel doplatek za elektriku a řekl že počká že teď toho bylo moc. No taky se mi to nelíbí, ale tohle je mezi němá. Barák ač bude jednou jeho, tak bude pořád jeho ne můj. Jasně jsem mu řekla že se tu necítím dobře. A nevím kam až tohle zajde. Ale jsem rada včera za námi nikdo nedošel po rozhovoru, takže buď to vzala v potaz a nebo je urazena. Nevím každopádně pokud to vydrží a bude to dobré, tak snad se nijak sehrajem na tohle bydlení.

Děkuju za vysvětlení. No nevím co poradit. Jestli jste investovali tolik peněz, tak se těžko odchází jinam. Snaž se být asertivní ale slušná. A prostě si stůj za svým. Ne paní Nováková, Honzík teď za Váma nepůjde, máme své plány. Domluvíme se na zítra odpoledne, ano? A vždy ji upozorni, aby klepala. Pokud to nezabere, zamkni. Hotovo.
Ono se to hlídání jednou bude třeba hodit. Za chvilku půjde malý do školky a ty do práce. Pak už nebudeš celé dny doma a možná se vztahy zklidní. Ze zkušeností vlastních i v okolí vím, že začnou děti hodně marodit. Pak se třeba pomoc šikne. I teď v tom zkus najít pozitiva. Máte možnost s přítelem podniknout něco sami, ty si můžeš jít zacvičit, za kámoškou na kafe, v klidu nakoupit…Prostě pokud to nejde jinak, najdi si v tom aspoň výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
1.12.21 10:26
@inkakřivák píše:

To je dost relativní. My jsme rekonstruovali před 4 lety koupelnu a když nám ji topenář chválil a ptal se na kolik vyšla, tak po odpovědi málem omdlel - prý on má na stejnou částku rozpočet na hrubou stavbu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 10:29

@berusa.m
To zní rozumně, tak jsem na ni šla celou dobu, ale řeknu to asi trošičku razneji, možná nebude třeba. Po tom rozhovoru co proběhl.
Zamykat stejně schody budu, až mě syn bude chodit, nepotřebuji aby se mu něco stalo a otevřel dveře a spadl na schody.
Přesně tak, nevím co bude za rok za dva. A jak píšete do práce jednou budu muset a hlídání asi uvítám. Děkuji moc za radu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
80475
1.12.21 10:30

@Netopirek No ale ona píše, že dole jen dělali z prádelny kuchyň. No nevím, smrdí mi tu dost věcí.
Píše, že si brali milion, teď zase že na milion preplati. Tak jak? Jestli brali milion na dvacet let, preplati jeden navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.12.21 10:32
@Anonymní píše:
@Lucy75
Já jsem neřekla, že jsme neměli na placení nájmu. Ale rozdíl splácet něco co bude jednou naše, a nebo pořád někomu najem. A prosím, neřeším finanční stránku.
Jedna debata proběhla, další nastane. Ptala jsem se na názor. Děkuji Každopádně, za svůj pravopis se omlouvám.
Přeji pěkný den.

Jenže ty peníze s tím souvisí.
Platíte něco rodičům?
Jestli ne, tak jste vlastně děti, které nemají jsou schopné se o sebe postarat. Tak se nediv, že k vám nemají účtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
1.12.21 10:33

@berusa.m Ale jo, já věřím, že to může být. Ale pak se neřídili svou finanční situací, ale úplně nevím jiným. Věř, že to znám. Znám investory, kteří ve chvíli, kdy dostali hypo, zešíleli totálně. Místo dveří v rozpočtu vybrali jiné podstatné dražší, jiná sanita, jiná střecha - no a skončili s barákem napůl hotovým a prázdnou kapsou. Ono se to nezdá, ale tisícovka sem, tisícovka tam a je půl mega v pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 10:34

@inkakřivák
Celková částka je 1 mil i s preplacenim. A dělala se koupelna kuchyň odpady topení podlahy..

• Citovat
  • Upravit
5185
1.12.21 10:42
@Anonymní píše:
@berusa.m
To zní rozumně, tak jsem na ni šla celou dobu, ale řeknu to asi trošičku razneji, možná nebude třeba. Po tom rozhovoru co proběhl.
Zamykat stejně schody budu, až mě syn bude chodit, nepotřebuji aby se mu něco stalo a otevřel dveře a spadl na schody.
Přesně tak, nevím co bude za rok za dva. A jak píšete do práce jednou budu muset a hlídání asi uvítám. Děkuji moc za radu. :kytka:

Jak jsem psala, snaž se být slušná aspoň TY. Vím, že je to těžké, čelit slušně proti hulváctví, ale vždy si řekni, že neklesneš na její úroveň - jako tehdy když přišla a vytrhla ti dítě z náručí. Myslím, že si to sedne. Ono stačí jednou vykřičet něco v afektu a pak se rodina rozhádá na roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
1.12.21 10:43

Tak to zní dost jinak než brali jsme milion a dělala se kuchyň. No máš holka smůlu. Investovali jste do cizího, ty tam nemáš v podstatě žádné právo, tak zkrátka se ty musíš přizpůsobit. Samozřejmě se můžeš s přítelkyní rodiči hádat a dohadovat, ale to na věci nic nemění. Jejich dům, jejich pravidla. Když je nastves, klidně budou chodit i do,, vaší" ložnice, protože je jejich. Tak to je. Doporučuji slušnost, mírnost a vytrvalé upozorňování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
1.12.21 10:46
@Anonymní píše:
@Lucy75
Já jsem neřekla, že jsme neměli na placení nájmu. Ale rozdíl splácet něco co bude jednou naše, a nebo pořád někomu najem.

Jenomže ono to nebude vaše, ono to jednou možná bude tvého přítele a v případě, že by se mu něco nedejbože stalo, tak syna, ale zatím je jeho akorát ten dluh přes milion.
Nejste vzití, takže, když se mu něco stane, tak tě může tchýně vypoklonkovat a jakej byl domeček a příroda a dvůr…

Příspěvek upraven 01.12.21 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová