Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takže vy jste neměli peníze na zaplacení nájmu, ale dostali jste hypotéku na barák, který ani není váš? Jako vážně? Vážně je někdo tak hloupý, že si vezme milion a zaplatí tomu rekonstrukci někomu jinému? Byť ho ten někdo nechá v domě také bydlet?
Ne opravdu soužití s příbuznými nikdy nedělá dobrotu. My bydleli leta s babičkou od manžela. Hodná ženská, ráda jsem jí pomohla, ale nakonec jsme se odstěhovali do pronajatého, protože už toho jednoho dne bylo moc.
@Lucy75 Vcelku souhlasím. Jen taková věcná - i tu branku, zvonek nebo zámek by měli dát až po odsouhlasení majiteli nemovitosti.
Nikdy nedělá dobrotu bydlet dohromady, takovych případů je plno. Jinak základ slušného chování je zaklepat ať vlezu kamkoliv. Dvere bych zamkla.
@lleennttiillkkaa Prave že hypo ne, brali si americkou půjčku.
„takže vy jste neměli peníze na zaplacení nájmu, ale dostali jste hypotéku na barák, který ani není váš? Jako vážně? Vážně je někdo tak hloupý, že si vezme milion a zaplatí tomu rekonstrukci někomu jinému?“
Tomuhle bych klidne verila. I kdyz je to totalni chyba. Pujcku si nejspis nebrali oni dva jako partneri, pujcku si nejspis vzal chlap na sebe, jako projev vdeky mamince a tatinkovi, za to ze ho tam nechaji bydlet s jeho stavajici pritelkyni a synem. No a casem se uvidi, ze jo, prece je hezke kdyz syn zasponzoruje mamince novou kuchyni, koupelnu, podlahy a tak. Alespon bude mit jeho pritelkyne (ktera nejspis prisla i odejde s igelitkou) strechu nad hlavou. Je to nesmirne smutne, ale kdo chce kam…
I kdyz teda, pokud vim tak americka pujcka/hypoteka je sice neucelovy uver ale ruci se tam nemovitosti. Takze tu pujcku si vzali rodice pritele a on ji splaci?
@Annabela11 píše:
@Pears206 Chlap neumí na nájem vydělat…
To mě jako zaráží nejvíc.
Hele ty jo, ale milion nesplatíš za rok přeci. Neříkám, že jsem nějaký finanční expert, ale do háje, tohle si spočítá i moje 12. letý dítě
Dočetla jsem tu diskuzi celou, ale nikde nezaznělo, proč vrazili milion do rekonstrukce té části, kde bydlí rodiče a ne do té, kde bydlí oni?
Jaký k tomu byl důvod?
Zakladatelko a téma o přepsání části domu na jejich syna jste neprobírali?
Já vůbec nerozumím tomu, že má někdo holý zadek, nezvládá platit nájem, ale veme si půjčku a zrekonstruuje bydlení někomu jinému. Něco mi uniká? ![]()
@Anonymní píše:
Pěkný večer,
Chtěla bych znat názor i ostatních..
Je to asi 9 měsíců co bydlíme u tchyně, s naším teď už 1,5 letym synem.
Bydleli sme na bytě, ale po neustálém placení nájmu, kde přítel neustale musel na brigády sme usoudil, že bude lepší jít k nim do domu, kde bude mít syn, přírodu, dvůr, klid. Šli sme tam, s tím že si zařídíme podkroví, došlo to do fáze vyklízení půdy, a projektant. Souhlasily s tím že přepisou dům, na přítele a vezme se hypotéka.
Z tohle všeho ale sešlo, v době kdy přišel tchán že máme opravit spodní patro, a oni nám nechaji to jejich.( šlo jen o přepis, a hypotéku který se do teď neudělal, můj názor) S těžkým srdcem jsem souhlasila jelikož to vyjde na min financí a časově min náročné.
Je to 9 měsíců, co sme byli na jednom patře, já ze synem v jedněm místnosti.
Teď už mají spodní patro hotové, a my jsem na tom,, našem,,
A teď k věci.. Co sme byli spolu na patře tchyně mi neustále chodila do pokoje, bez zaklepani, bez optani, několikrát jsem ji na to upozornila že jim malého donesu sama. Ale říkala jsem si, výdrž až budou dole bude to lepší. A ejhle není, je to snad ještě horší, denně mě chodí opět nahoru, že jdou pro malého, a chtějí ho dole.
S tím mám problém oni si myslí že tam syn bude snad celé dny, hodina denně jim je málo, nehledne na to že jsem jich několikrát prosila aby ho nekrmily čím nemají, že má nahoře svoje sladké, které může ale na to taky neslyší. Jejich hlídání spočívá sednou si před tv s ním a nebo jdou ke kablom, vypínačim a podobně…
Nevím co s ní mám dělat, včera jsem za ní byla zkusit se domluvit, ať respektuji moje soukromí že je mi to opravdu nepříjemne když mě neustale chodí do pokoje, jak ona tak i tchán. Celou dobu mě neřekla nic, jen hm hm hm… Podotkla jsem take na to že se kvůli tomu dost hadame s přítelem na což mi zas nic neřekla.Jak jsem odešla tak do přítele jela- jak chce hlídat malého celý den a podobne. Jaká jsem ta nejhorší že jim ho nedávám a pod…
Ale co to nebylo vše dnes ráno jsem šla dát prádlo dolů, a slyšela jsem jak se o mě baví s tchanem, že skrz moje nálady to odnáší přítel a syn, a že ho izoluji a bude sociálně narušeny.
Myslela jsem že vyletim z kůže, tak jsem to šla rozdychat nahoru, po včerejším rozhovoru kdy mě nebyla schopna něco říct tohle tak otočí, a řekne že se vozím po svém dítěti skrz me nálady? Jako vážně.. Řekla jsem to partnerovi na což mě velice nic neřekl protože jsem poslouchala cizí rozhovor, a konstatoval ty máš na ni taky názor..Takže má otázka… Jak bojovat s tchyni aby mě nerozhodovala o tom kolikrát denně mám dát malého, narusovala soukromí, krmila ho čím nemá. A neuměla to semnou řešit z očí do očí.
Jsem z toho unavená je toho víc ale to by se sem neveslo, nevím jak to řešit.
Neměli sme tam chodit já vím…
Odstěhovat se. Bydlení u tchánů nedělá dobrotu. Zkus si tady přečíst jakoukoli diskuzi o tchýních. Ideální je mít tchýni dostatečně blízko aby mohla v případě nouze zaskočit ve vyzvedávání dětí, ale zároven dostatečně daleko na to, aby mohla kdykoli behem dne neohlášeně a nečekane přijít ![]()
Máte v tom už peníze. Nejlepší asi bude přímá konfrontace. Sednout si všichni 4 a spolu to řešit. Jinak bude tvůj muž pinpongový míč a věř, že to ho velice brzy přestane bavit. Nutíte ho vybrat si mezi svoji partnerkou a svoji matkou.
jedna házíte špínu a pomlouváte druhou, a to není dobře. A to nejen co se týká tvého vztahu s partnerem, a le hlavně i co se týká syna - věř, že to dítě to vycítí a fakt nechceš vychovávat dítě v nenávistné atmosféře
dvojnásob syna (chlapa) v ženské rivalitě, pokud chceš aby měl hezký a uctivý vztah k ženám ![]()
Přeji pevné nervy
![]()
@berusa.m
Nájem sme platily normálně, peníze máme ještě na patro kde budeme žít. Šlo o to aby, se nemusel tak moc honit v práci a být i více s námi. Ono když odejde ve 4 a denně se vrací v 11 z toho života moc nemá.
Přepsání se probralo v době kdy sme se jich ptali zda si můžeme zrekonstruovat podkroví souhlasily. Ale pak dosli s temi patry, že to vyjde finančně líp. A hlavně v tom nemusí figurovat dům.
Což nemáme máme jen půjčku, bez ručení.
A pokaždé což je doba od února kdy se jí přítel ptal na ten přepis odpověď zněla na to je čas. Pak na ni uhodil jestli to opravdu mají v plánu přepsat když jim předělal celé patro, a řekla ano jejda na tom, se nic nemění sme na něčem domluveni. Ale pořád nic. Řekl že počká až budou mít hotové patro a pak ji řekne. Jenže pak došel doplatek za elektriku a řekl že počká že teď toho bylo moc. No taky se mi to nelíbí, ale tohle je mezi němá. Barák ač bude jednou jeho, tak bude pořád jeho ne můj. Jasně jsem mu řekla že se tu necítím dobře. A nevím kam až tohle zajde. Ale jsem rada včera za námi nikdo nedošel po rozhovoru, takže buď to vzala v potaz a nebo je urazena. Nevím každopádně pokud to vydrží a bude to dobré, tak snad se nijak sehrajem na tohle bydlení.
@berusa.m
Spodní patro bylo obyvatelé 2 místnosti pak tam byla prádelna, tu předělal na kuchyň a musel udělat koupelnu.
Proto začal spodní patrem. Vrch je obyvatelny s tím že máme vše koupené novou kuchyň, podlahy, dveře. Veškeré věci co byli na horním patře jsou dole.
@chs.jasmin
Myslela jsem si že to bude jiné.
Musíme opět si sedneme a poresime to, no rozhodně nechci. Chci aby měl obě babičky. Ale v norme. Oni si vychovali svoje děti. Já mám dítě vymodlene, a jsem na něj dost upnuta takže nepotřebuji ho tam dávat denně. Sem tam ho zanesu dolů, vemu mu hračky aby se, s ním hrála a nebyl jen před tv, zkusíme to takhle. Uvidíme co z toho bude.