Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@PaníBovaryová muzes prozradit město, sídliště třeba? Že bych se koukla, já se ráda poučím.
Bydlím v paneláku celý život a v životě nemám v plánu to měnit.
@smile_xxx píše:
Další honorace, která má přátelé jen v domečcích, protože by se museli hanbou propadnout, kdyby bydleli paneláku.
Je panelák a panelák. V některých je slyšet všechno, v některých je fakt klid. V naší čtvrti je nezvykle mnoho zeleně ( i proto jsem tady chtěla bydlet). A sousedi naproti jsou tak daleko, že ani když mají rozsvíceno, si nevidíme do oken. Mezi námi je školka a park. Tohle je tady v každém vnitrobkloku. Předtím jsem pár let bydlela ve vedlejší čtvrti v novostavbě. Daleko častěji jsem tam slyšela sousedy, než v paneláku. A hlavně byly ty novostavby nahňácané tak blízko sebe, že jsme skoro navzájem viděli, co má kdo na talíři. Zlatý panelák.
Byli u mě kamarádi,.co si koupili byt v novostavbě. A záviděli mi, že ten můj panelákový je podstatně větší než ten jejich, plus mám 2 komory. Kamarádka si postavila dům, bungalov, a taky ho má na metry o trošku menší než můj byt. Další kamarádi šli do řadovky, na metry je stejně velká jako můj byt ( bez komory), ale maji obecně menší úložný prostor, protože v patře v ložnicích jsou všude šikminy.
Respektuji každého volbu, ale vadí mi, když se z lidí v paneláku dělají socky. U nás v
bloku bydlí lékaři, právníci, manažeři a vedle ve vchodě soudce. A rozhodně se za to nestydí a nechtěli by bydlet v cihle někde v Mostě 😀 😀. Finančně by měli na dům, ale vyhovuje jim bydlet v panelákovém bytě. V naší ulici se málokdy najde byt na prodej, a když už je, tak je hned pryč. Když jsem byla na návštěvě v bytě u kámošky na Letné, vysoké stropy, wafky, v zimě byla v bytě zima. Kuchyň měli bez okna. A jako bonus ošklivý betonový maličký vnitroblok, kde bylo celý den šero. Ale hlavně, že cihla. Nicméně jim to vyhovuje, a to je hlavní.Příspěvek upraven 15.07.23 v 02:51
Ostuda a ponizujici jsou uplne jine veci + tento tvuj dotaz; no co uz, asi nebudes nejvostrejsi tuzka v penale zrovna
@Svetluska55 píše:
My do domu nechceme, nikdy, i kdyz bychom na to meli. Nejsme s mužem kutilové, nechce se nám pracovat kolem domu, i každotydenní úklid v bytě nás obtěžujeVolný čas radši trávíme jinak.
Párkrát do roka si na víkend pronajmeme nějaký dům na vsi, užijeme si grilování a snídaně venku.. a to nám staci:)
A?
My taky nejsme kutilové, ale kolem novostavby zadna velká práce není jako kolem stareho baraku a navic si vzdy na praci muzes nekoho sehnat, pani na uklid počínaje a údržbář/hodinového manzela, který i poseká, konče. A i na to sekání uz existuji cenove dostupné robosekačky. Navic ja miluju koupani na evi kdykoliv mam chuť ve vlastnim a od jara do podzimu vysedavat venku a relaxovat. Kdyz porovnam prvni dite v činžáku v Praze a druhe v domě a na zahradě, tak je to nebe a dudy…navic me baví pěstovat vlastni plodiny, ted jdu pect kolac z naseho červeného, černého a bileho rybizu a uz se tesim az dozraje angrest…
@inkakřivák píše:
@mado Fakt by mě zajímalo, co to bylo za panelový systém, že umožňoval vysoké stropy a dvoukřídlové dveře. Samozřejmě nášlapy, to je něco jiného. To se dělalo na místě. Kdybys mohla hodit odkaz, třeba do SZ, kde takové paneláky pro funkcionáře byly, ráda bych koukla.
Můj byt měl taky jedny dvojkřídlý dveře. Ale když jsem ho kupovala, nechala jsem je zazdít, byly úplně k ničemu. Vedly z chodby do obýváku a díky nim nebyla jedna zeď bez dveří. Už tam jsou dveře z kuchyně, pak dveře do ložnice a dveře na balkon. Ale byt má teda stropy normální. ![]()
@Anonymní píše:
To vim. Ale nekdy to je lepsi. Protoze vim o bytech v osobnim vlastnictvi, kde meli porad nejake problem. Ten sef cehosi jim nechtel nechat vymenit ani fabku ve vchode. A pak jim to vytuneloval. Mame ve meste velke druzstvo, to je, podle me teda, bezpečnější. Jinak v Ostravě 4+1pred rokem za tri miliony v osobku.
To není tak úplně pravda, u nás v okolí větší družstvo taky vytunelované.
@Hanka1
Mi je úplně jedno, kdo a kde bydlí, co tam má a nemá, pokud mi nenadává a nevyčítá, kde bydlím. Ať si každý bydlí, kde chce. Každý má prostě jiné očekávání a požadavky. U nás jediná v bytě žila sestra s mužem teď 10 let. Rok po přestěhování do Prahy žili v nájmu. Pak řekli a dost. Koupili si byt. Takže ten mají skoro splacený nový 3+1 byt. A koncem srpna. Snad koncem srpna budou mít dostavěný barák k nastěhování. Už dokončují. Ale řemeslníky neumí pohnat, ať mají čas. Tlačí to očima, ať je to konečně. Někdo se prostě pro byt narodil a je spokojený. Někdo si tam nezvykle. Naštěstí je možnost volby. Mi můj původní panelákovec (manžel) řekl na první návštěvě u nás, že on chce barák, když viděl našich dům. Dětství trávil na vesnicích u obou prarodičů. V bytě být nechtěl nikdy. Jeho rodiče jsou v paneláku spokojení. Oni mají teda být v paneláku a druhý v činžáku. Každý barák a movitost po svých rodičích na vesnici prodali. Tak to prostě někdo má.
To jste mi nasadila brouka do hlavy, jdu hledat, co to mohlo být za systém.
To jsou debaty furt dokola. Nic neni lepsi nebo horsi, ani stejny nazor nemusi trvat cely zivot, muze se to prece menit podle aktualni zivotni situace. A na konkretnim dome/byte.
Barak sem nikdy nechtela, a nechci. Veta: chci vlastni domecek, at si tam muzu dat v klidu kaficko a deti si maji kde hrat, mi prijde legracni. A slyset je furt ![]()
Barak jedine na stary kolena. Bungalow s velkou zahradou, at si tam muzu natahat smecku utulkovych psu. Jinou vyhodu v baraku pro me nevidim.
Proboha proč?
ponižující a aostudny by byl život někde pod mostem nebo s ruině.
I panelakovy být může vypadat krásně. Nevýhodou je lokalita. I seberkasnejsi být ve špatné, neprispusobive lokalitě, nebude zrovna lákadlo pro lidi.
Naší tcháni třeba i jinak uvažují. Poslední vinohrad co u nás v obci měli, tak prodali cizímu člověku začátkem roku. Ví, že jejich syn tady žije, ví, že scháníme rok zahradu, pole nebo vinohrad. Že si tam uděláme svůj sad a pro své potřeby obhospodaříme. Nikdo nechce nic prodat, že každý to drží pro své děti nebo vnoučata na přilepšenou. Nikdo nepotřebuje asi aktuálně peníze. A oni to tajně prodali cizímu. Místo aby přišli, kup to od nás za těch 400 tisíc, které chceme po jiném kupci. Jako syn máš od nás přednostní možnost kupu. A bylo by. Teď se s nima syn nebaví. Protože to bere, že je to podraz od vlastních rodičů.
@lachtanice86 píše:
Bydlím v paneláku celý život a v životě nemám v plánu to měnit.
Kdyby moje polovička chtěla z paneláku, tak mám v cukuletu zabaleno.
![]()
@Kelsey píše:
@Hanka1
Mi je úplně jedno, kdo a kde bydlí, co tam má a nemá, pokud mi nenadává a nevyčítá, kde bydlím. Ať si každý bydlí, kde chce. Každý má prostě jiné očekávání a požadavky. U nás jediná v bytě žila sestra s mužem teď 10 let. Rok po přestěhování do Prahy žili v nájmu. Pak řekli a dost. Koupili si byt. Takže ten mají skoro splacený nový 3+1 byt. A koncem srpna. Snad koncem srpna budou mít dostavěný barák k nastěhování. Už dokončují. Ale řemeslníky neumí pohnat, ať mají čas. Tlačí to očima, ať je to konečně. Někdo se prostě pro byt narodil a je spokojený. Někdo si tam nezvykle. Naštěstí je možnost volby. Mi můj původní panelákovec (manžel) řekl na první návštěvě u nás, že on chce barák, když viděl našich dům. Dětství trávil na vesnicích u obou prarodičů. V bytě být nechtěl nikdy. Jeho rodiče jsou v paneláku spokojení. Oni mají teda být v paneláku a druhý v činžáku. Každý barák a movitost po svých rodičích na vesnici prodali. Tak to prostě někdo má.
Mně to je uplne jedno kdo kde bydli, jen nechapu kdyz napisu, ze mi vyhovuje bydleni v novostavbe u Prahy a na duchod se do Prahy do bytu vrátím, mi hned nekdo musi psat, ze na dům sice ma, ale nechce ho, protoze neni kutil
a co ja jako s tim? Me je to putna. ![]()
Nemam nic proti panelakum takovym, ale proti některým lokalitám s paneláky. Z nekterych nynějších sídlišť budou v budoucnu vylozene ghetta, uz staci to co tam nyní bydli za typy na dávkách.. ![]()
@Kelsey píše:
Naší tcháni třeba i jinak uvažují. Poslední vinohrad co u nás v obci měli, tak prodali cizímu člověku začátkem roku. Ví, že jejich syn tady žije, ví, že scháníme rok zahradu, pole nebo vinohrad. Že si tam uděláme svůj sad a pro své potřeby obhospodaříme. Nikdo nechce nic prodat, že každý to drží pro své děti nebo vnoučata na přilepšenou. Nikdo nepotřebuje asi aktuálně peníze. A oni to tajně prodali cizímu. Místo aby přišli, kup to od nás za těch 400 tisíc, které chceme po jiném kupci. Jako syn máš od nás přednostní možnost kupu. A bylo by. Teď se s nima syn nebaví. Protože to bere, že je to podraz od vlastních rodičů.
Ovsem tohle je teda na presdrzku…vubec se synovi nedivim. Ja vzdycky žila v domnění, ze grunt a polnosti se drzi v rodine…
![]()