Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rainucha píše:
My jsme sehnali 1+1, cca 10 tisíc včetně poplatků a internetu. Ale jsme jen dva, a kočku nám povoliliPraha Vršovice.Ale taky jsem koukala každý den na internet, jestli se něco nevyskytlo
Přesně, ty levnější byty jsou, ale nabídka visí tak hodinu, než po tom někdo skočí
Chce to pořád hlídat a být holt akční.
@Fjodorka ale všechny odkazy, co tu máš, jsou byty přes realitku, kde platíš provizi…
@Lendi86 Nevšimla jsem si, že by tazatelka udala podmínku, že to chce bez realitky. Pokud ano, špatně čtu a omlouvám se. ![]()
Okouknu všechno, když bude levně přes rk tak vezmu
Samo, že je lepší bez rk, ale kdyby bylo něco výhodného.. Proč né
@kissi píše:
Okouknu všechno, když bude levně přes rk tak vezmuSamo, že je lepší bez rk, ale kdyby bylo něco výhodného.. Proč né
Vyprdni se na RK, jsou to hrozný vydřiduši.
@kissi Osobně bych se nebála RK, když máš slušnou, tak pak funguje i pro komunikaci s pronajímatelem (např. když se něco rozbije).
Jinak 2+1 v širším centru je i regulovanej nájem 12000, takže nemůžeš čekat, že komerční bude menší. Jinak vy máte psa? To jsi v dotazu taky nepsala ![]()
Doporučila bych se koukat po sídlištích, pokud chcete levně, je tam větší šance, ale musí se počítat s dojížděním.
@Fjodorka píše:
Raději dám provizi RK, než hledat bydlení dalšího půl roku.
Byli jsme u RK nějakou dobu, nic nám samozřejmě nenašli a to jsme neměli žádné přehnané požadavky. Tak jsme se na to vyprdli, zapracovali sami a do týdne jsme si našli byt přesně podle našich představ a cenově přijatelný. Takže já s RK nemám moc dobré zkušenosti, ale někdo třeba mít může ![]()
@Callipo90 Tak já mluvím o situaci, kdy si vyberu konkrétní byt na inzerát, ani by mě nenapadlo čekat, že někdo bude hledat za mě. Vždyť jsem sem dávala odkazy na byty.
@Slečna Ferka Psa nemáme a půjdeme klidně i někam na sídliště.
@Fjodorka píše:
@Callipo90 Tak já mluvím o situaci, kdy si vyberu konkrétní byt na inzerát, ani by mě nenapadlo čekat, že někdo bude hledat za mě. Vždyť jsem sem dávala odkazy na byty.
Tak u nás to začalo tím, že jsme si vyhlídli dva byty u jedné poměrně známe realitky. Proběhlo to tak, že jsme na makléře čekali pokaždé minimálně ještě půl hodiny než se dostaví, protože to prý nestíhal. Odemknul nám byt, kdy jsme ho ještě hledali, protože on v něm nikdy nebyl, takže zkoušel v jednom baráku kam ten klíč vůbec patří a to bylo celé. Přijde mi to dost peněz, za to že mi někdo jen odemkne byt. Když jsme oba byty obhlídli a nerozhodli se pro ně, tak se samozřejmě nabídl, že bude hledat dál a dá nám vědět až se něco naskytne. Samozřejmě jsme o něm už nikdy neslyšeli
asi jsme nebyli dost lukrativní, když jsme nevzali první byt, který byl v prohlídce. Pak jsme zkoušeli ještě asi 2byty od někoho jiného, makléř se opět nabídl, že nás bude okamžitě kontaktovat jakmile se něco objeví, že nové nabídky jsou v podstatě každý den. Poté přišel byt, který nás oslovil, dobrá cena, pěkná lokalita, pěkný byt. Dohodli jsme, že další den se sejdeme a vše potřebné zaplatíme, kdy nám bylo přislíbeno, že byt je náš. Načež nám makléř volal večer, že se omlouvá, ale ten byt už zabraný. Rozpoznali jsme, že se objevil někdo kdo dal peníze dříve, nebo nějaký známý zřejmě. To nás od všech RK odradilo a začali jsme hledat na bezrealitky a do týdne měli super byt a za měsíc jsme se stěhovali. Možná to bylo o štěstí a možná jsme měli jen smůlu na realitní makléře ![]()
@Callipo90 Já jsem na prohlídku šla s majitelem, osobně jsem nepochopila, jak tam figurovala ta RK, jelikož tam jsem jim jen dala peníze a jinak vše řešila s majitelem ![]()
@Fjodorka píše:
@Callipo90 Já jsem na prohlídku šla s majitelem, osobně jsem nepochopila, jak tam figurovala ta RK, jelikož tam jsem jim jen dala peníze a jinak vše řešila s majitelem
Tak to je taky dobrý, pak se nabízí otázka proč to majitel dal na starost realitce a samozřejmě za to taky musel zaplatit. To si to mohl dát na nějaký podobný server jako je třeba to bezrealitky a byl by hned bohatší o pár tisícovek. Věřím, že i bez nějaké realitky by se v dnešní době zájemce našel poměrně rychle. Nu což. Šla bys teda znova do hledání přes realitky???
jen tak pro info ![]()
@Callipo90 Já nevím, proč to zadal realitce ![]()
Jasně, že mě ty peníze mrzely, ale kdyby se mi nějaký byt/dům jó líbil, tak bych ho nepustila a bylo by mi jedno, jestli je to přes RK nebo majitele, hlavně když budu bydlet tam, kde chci ![]()