Bydlíme v mini bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
13.3.20 06:38

@AvadaKedavra @Kaileee Proč by to měla být provokace nebo lež? Osobně znám několik lidí co v takhle málem bytě žijí ve 4. Zrovna teď se z 1+1 (23m2) z našeho baráku stěhovala pryč rodina protože čekají 3. dítě a sousedka byla naštvaná, protože musejí do jiné čtvrti protože v té naší by nájem neutáhli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
13.3.20 07:14

Já bych to tedy nepřežila a snažila se najít řešení. Změnit práci, hodně šetřit, zastavit dům rodičů apod. My jsme v 74 m² se 3 dětmi a je to dost na nic. Řešení hledáme velmi intenzivně. Na větší taky nemám, ty ceny jsou šílený, ale nějaké řešení se najde přece vždy, jen se musí člověk hodně snažit, odpoutat od zazitych idealu, představ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
13.3.20 07:15
@Anonymní píše:
Upřímně pokud je na vás nájem v čemkoliv větším moc tak nechápu jak byste utáhli hypotéku :nevim: ale jinak ano. Člověk žije v tom na co má. Ne každý může mít barák se zahradou.

My teda máme byt větší, kolem 38m a je to pohoda. Náklady na bydlení máme minimální (4000) a to je fajn (utrácíme spíš za elektroniku, jídlo a zábavu :D). Ale máme šatnu (takže nemáme nikde v bytě skříně) a velkou koupelnu. Takže máme krásný 2+kk a každý kdo příjde tak to chválí že to vypadá fakt hezky (nemám rada starší nábytek a serepetičky takže to máme vzdušné a světlé). Babička prohlásila že je to u nás hezčí a praktičtější než u sestřenice co má barák :lol: Není to tolik o prostoru ale o organizaci. Jak je byt světlý apod.

Můžete si požádat o státní byt. Podle popisu ceny bydlíte ve velkém městě. To má většinou spoustu bytů za pár korun. A máte to na doživotí.

A nebo se prostě na těch x let uskromněte. Všechno dávejte do úspor a pak do té hypotéky pokud opravdu potřebuješ větší bydlení. Jiný možnosti moc nejsou :nevim:

Předpokládám, že nemáte děti, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
13.3.20 07:32

A co chceš prosím tě tady slyšet? Já ti na to řeknu jedno - nemělo přijít to druhé dítě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79790
13.3.20 07:39

No nevím ale moc nevěřím. Protože koupelna se záchodem aspoň 3 metry, předsíň 4. Zbývá pokoj 20 metrů. Tam máte kuchyňskou linku, minimální třeba, stůl židle, skříň a postele? A stěny vyboulené do ulice? Dobře. No hele když je vám to těsné, tak jedině do většího za vyšší nájem. Nebo čekáš, že tě někdo pozve dosveho domu anecha vás tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79790
13.3.20 07:41

@Heivka nic ve zlým, ale 1+1 s takovou plochou je blbost. To nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.3.20 07:55

@inkakřivák Ale jde, kamarád v tom bytě bydlel je tam 1 pokoj 12m2 a k tomu kuchyňka 6m2 zbytek je chodba a koupelna s WC. Když podepisuji výměr za teplo tak na papírech vidím výměry ostatních bytů takže minimálně 7 takových bytů existuje v našem paneláku. Vypadá to spíš jako hotelový pokoj v F1 nicméně lidi tu bydlí, je pravda že většinou po jednom, ale najdou se výjimky. Ono co si budeme povídat v současnosti lidi jsou na prostor hrozně nenasytní, babička mi vyprávěla že s dětmi žili v komunálním domě (společná kuchyň a umývárna vždy pro jedno patro) a jejich pokoj kde žili ve 4 měl 2×5 metrů a to byli z těch šťastných co měli pokoj jenom pro sebe, jiní museli sdílet o něco větší prostory s další rodinou. Je fakt že to bylo po válce a ne v ČR ale i tak žili a přežili to v pohodě, dokonce bych řekla že ta trocha nepohodlí celkem buduje charakter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.3.20 07:56
@inkakřivák píše:
No nevím ale moc nevěřím. Protože koupelna se záchodem aspoň 3 metry, předsíň 4. Zbývá pokoj 20 metrů. Tam máte kuchyňskou linku, minimální třeba, stůl židle, skříň a postele? A stěny vyboulené do ulice? Dobře. No hele když je vám to těsné, tak jedině do většího za vyšší nájem. Nebo čekáš, že tě někdo pozve dosveho domu anecha vás tam?

Hele, věř nebo ne, je spousta bytů, které nemají ani tu čtyřmetrovou předsíň. A na ubytovně na takovém neprostoru rodiny s dětmi žijí a poskládat se musí, teoreticky si to umím i představit, i když žádná o tom, že o důstojném a kvalitním bydlení se nedá moc mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20853
13.3.20 07:57

@inkakřivák Tak vždycky to můžeš zdí rozdělit. Jen to bude předsíň s postelí alias ložnice a pak malej kuchyňo-dětsko pokojo-obývák. Ale nedokážu si představit v tom žít. Já bych se sám na tu plochu vešel tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.3.20 07:59
@chaela píše:
Já bych to tedy nepřežila a snažila se najít řešení. Změnit práci, hodně šetřit, zastavit dům rodičů apod. My jsme v 74 m² se 3 dětmi a je to dost na nic. Řešení hledáme velmi intenzivně. Na větší taky nemám, ty ceny jsou šílený, ale nějaké řešení se najde přece vždy, jen se musí člověk hodně snažit, odpoutat od zazitych idealu, představ atd.
… no a někdy to chce odpoutat se ze zažitého ideálu ohledně velikosti bytu. Pokud máte svůj 74 metrový byt, jste šťastní lidé s velkým bytem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
13.3.20 07:59

To je opravdu mini byt :think: Myslím, že řešení se najde vždycky, kolik bude cenový rozdíl, když si najdete alespoň 2+1, tři tisíce? Ano, ani tak to nebude ideální, vy budete sice spát v obýváku, ale aspoň děti budou mít svůj pokojík. Kamarádka má v pronájmu malý domek na vesnici asi 2 km od města, říkala, že ji to stojí stejně jako nájem bytu v centru. Hledejte způsoby, ne důvody, proč to nejde. Aby žili 4 lidi na ploše 27 m2, to je fakt extrém, bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79790
13.3.20 08:00

Jenže pokoj 12 metrů nemůže být obývák. Jo, to zase vím já. Ale vím, že jsou takto naflakane minibyty, hlavně ve starých domech. Ale jen úplný blázen by si do bytu 25 metrů pořídil dvě děti. Jinak prosté k těm plochám, pohybují se v tom celý život, takže představu opravdu mám. A jak se žilo dřív vím taky. Bylo nás pět dětí a měli jsme domek 3+1 a vešli jsme se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20853
13.3.20 08:15

Ale tyto minibyty jsou pro single nebo pro samotné důchodce apod. Né pro 4-členou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
13.3.20 08:18
@inkakřivák píše:
Jenže pokoj 12 metrů nemůže být obývák. Jo, to zase vím já. Ale vím, že jsou takto naflakane minibyty, hlavně ve starých domech. Ale jen úplný blázen by si do bytu 25 metrů pořídil dvě děti. Jinak prosté k těm plochám, pohybují se v tom celý život, takže představu opravdu mám. A jak se žilo dřív vím taky. Bylo nás pět dětí a měli jsme domek 3+1 a vešli jsme se.

Proč by pokoj 12 metrů nemohl být obývák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
13.3.20 08:20

My máme jedno 2kk 60m2, druhý 2kk 80m2 +technická místnost+šatna a terasa. Neumím si představit bydlet v menším. Ani ne tak rozlohou, jako dispozičně. A to jsme dva dospělí a mezi těmi byty pendlujeme. Ale náklady jsou bolestivý, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný