Bydlíme v mini bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4829
13.3.20 22:13
@AvadaKedavra píše:
Za jedenáct tisíc neseženete v Praze ani garsonku o velikosti vašeho současného bytu. Zbytek komentovat nebudu.
:palec: :potlesk:

Tak nějak. Taky už radši komentovat nebudu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 22:14

Ahoj, doporučuju si sehnat dům nebo byt v bytovce někde na vesnici, kde je dobré spojení do města. Tam jsou nájmy o dost nižší a i přes dojíždění je to řešení. Do levného domu nebo bytu v menším městě na hypotéku je sice potřeba mít aspoň 20%, ale pokud zkontaktujete nějakého finančního poradce, určitě by Vám navrhnul nějaké řešení, popřípadě Vám řekl na co dosáhnete a myslím, že bude lepší mít starý dům k rekonstrukci než bydlet takhle. To by Vás totiž mohlo stát i vztah, a to za to opravdu nestojí. Když spojíte oba příjmy, myslím, že by se dalo něco vymyslet, popřípadě by Vám přesně řekl v jaké cenové relaci a kdy by na to bylo možné dosáhnout. Aspoň nějaká vidina budoucí změny by dost pomohla. Jeden můj známý dokonce kupoval chatu, když žena neplánovaně otěhotněla do 30ti metrů v podnájmu, protože bylo ve smlouvě, že max 2 osoby. Základ byl elektrika, voda, a aspoň nějaký septik, topili dřevem v kamnech, pořádně si to ze začátku jen zateplili a když bylo po mateřské a našetřilo se víc peněz, udělali si z toho docela krásné bydlení, dokonce si pak dostavěli ještě dvě malé místnosti a udělali prý dobře. Držím palce ať Vaše situace má nějaké východisko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 22:14

@AvadaKedavra Milá zlatá já nežiju v Praze. Obyčejný člověk vydělá měsíčně okolo 20 tisíc a má to takto každý druhý, tak tedy nechápu kde lidi berou na měsíční splátku já nevím 25tisic jen za bydlení? To tu musí být teda každej boháč.
Tak když máte takové názory zajímá mě i vaše výdaje a vše okolo jak to teda máte? Pokud to není tajemství

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 22:17

@Pajik 76 no to opravdu nemusíte komentovat, snažíte se možná tak ponížit a přesvědčit mě samotnou, že nemám na nájem :) tady aby se člověk obhajoval jak u soudu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 22:22
@Anonymní píše:
Ahoj, doporučuju si sehnat dům nebo byt v bytovce někde na vesnici, kde je dobré spojení do města. Tam jsou nájmy o dost nižší a i přes dojíždění je to řešení. Do levného domu nebo bytu v menším městě na hypotéku je sice potřeba mít aspoň 20%, ale pokud zkontaktujete nějakého finančního poradce, určitě by Vám navrhnul nějaké řešení, popřípadě Vám řekl na co dosáhnete a myslím, že bude lepší mít starý dům k rekonstrukci než bydlet takhle. To by Vás totiž mohlo stát i vztah, a to za to opravdu nestojí. Když spojíte oba příjmy, myslím, že by se dalo něco vymyslet, popřípadě by Vám přesně řekl v jaké cenové relaci a kdy by na to bylo možné dosáhnout. Aspoň nějaká vidina budoucí změny by dost pomohla. Jeden můj známý dokonce kupoval chatu, když žena neplánovaně otěhotněla do 30ti metrů v podnájmu, protože bylo ve smlouvě, že max 2 osoby. Základ byl elektrika, voda, a aspoň nějaký septik, topili dřevem v kamnech, pořádně si to ze začátku jen zateplili a když bylo po mateřské a našetřilo se víc peněz, udělali si z toho docela krásné bydlení, dokonce si pak dostavěli ještě dvě malé místnosti a udělali prý dobře. Držím palce ať Vaše situace má nějaké východisko.

Ano koukám po starších domech a snažím se samozřejmě tuto situaci řešit, jen to nejde takto rychle, mohli bychom si vzít k hypotéce ještě úvěr, ale nevím zda to bude dobrý nápad budeme muset chviku vydržet kvůli malému a pak budou dvě výplaty.

• Citovat
  • Upravit
156
13.3.20 22:40
@Hoa Mai píše:
To sice muze a taky bych to doporucila, zadosti nic neztrati, ale vsude urcite spoustu bytu nemaji. U nas v Brne jsou na statni byty dlouhe cekacky a prideluji se pry dost po znamosti. Znami maji tri deti v garsonce, hypo jim uz kvuli vyssimu veku nedaji, na cekacce na statni byt jsou nekolik let a porad nic. Na prohlidky bytu chodi s dalsimi nekolika desitkami lidi.

Tohle mi proste neda a musim zakladatelce zaplevelit diskuzi, ale co je tohle za blabol?

Dva priklady z meho okoli. Bratranek si vzal holku, ktera mela dve deti z predchoziho manzelstvi a obecni byt 4+1 dostali na brnenskem sidlisti behem par mesicu. Diky dvema detem okamzite preskocili vsechny ostatni zadatele v poradniku. Vetsinou se jednalo o bezdetne pary nebo jednotlivce. Navic prvni dva nabizene byty odmitli a nastehovali se az do toho tretiho.

Priklad druhy je byvala spoluzacka ze stredni skoly. Jako matka samozivitelka dostala byt v Blekfildu (2+1) cca do mesice od podani zadosti a navic ji mestska cast na prvni dva roky dala snizeny najem.

Takze pohadce o manzelich se tremi nezletilymi detmi, kteri roky a roky a roky cekaji na obecni byt nejak neverim. Tam bude pes zakopany nekde jinde (predchozi dluhy u mesta, ktere stale nejsou uhrazene atd. ) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 22:43

@DedBezdez je to tak jak píšu v našem městě jsou veškeré obecní byty obsazené, takto mi to bylo řečeno. U města žádné dluhy nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 22:45

@DedBezdez můžu se zeptat co je ten blekfild?

• Citovat
  • Upravit
156
13.3.20 22:46
@Anonymní píše:
@DedBezdez je to tak jak píšu v našem městě jsou veškeré obecní byty obsazené, takto mi to bylo řečeno. U města žádné dluhy nemám.

Ragoval jsem na prispevek od @Hoa Mai

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
13.3.20 22:48
@Anonymní píše:
@DedBezdez můžu se zeptat co je ten blekfild?

To je jedna z brnenskych ctvrti, kousek od centra. Mimobrnensti ji asi spis budou rikat Cerna pole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 22:50

@DedBezdez jo tak

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 23:03

:D no čekala jsem na kolikátém řádku narazím na OSPOD :D :D myslím, že bydlení se dnes (na úkor opravdu důležitých věcí) šíleně přeceňuje. Ještě generace babičky běžně vyrůstaly v několika dětech v jednom pokoji, aspoň tady u nás určitě. Babička je z 11 dětí, to by museli mít palác. Od známé byli v jednom pokoji čtyři a bez problémů. My vyrostli v jednom pokoji taky, byli jsme doma tři a jezdili k nám ještě dvě nevlastní ségry. Mám ráda lidi kolem sebe asi i proto, že jsem právě tak vyrůstala, žádná izolace v ložnicích, žili jsme jako rodina spolu, večer se namačkali na gauč a byly to super věci, na které vzpomínám ráda. Za mě teda vůbec není problém bydlet v malém bytě, ale fakt vůbec. Pokud bych měla dítě, které by bylo vyloženě povahou introvert, snažila bych se mu dopřát koutek, kde by mělo více klidu a soukromí, to jedině. Ale jinak si myslím, že ty společenské potřeby se budují trochu i tím prostředím, takže pokud jsou děti v úzkém kontaktu s rodiči a spolu navzájem a jsou tak od malička zvyklé, jsou přirozeněji společenské a ani žádnou samotu nevyhledávají, spíš jim to naopak dost vadí - aspoň moje zkušenost, naše děti doteď nejraději spí všechny v jedné posteli některého z nich, nejlépe v naší posteli všichni :D A pokud mají být samy v pokoji je to pro ně trest, který těžko nesou. My jsem ale všichni takoví komunikativní, družní a rádi spolu sdílíme. V 5ti lidech jsme bydleli jako děti ve 2kk, později s našima dětma ve stejném počtu ve 2+1. Teď máme děti čtyři. Do nového jsme se stěhovali spíš z jiných důvodů, než potřeby většího prostoru a i tak máme jen o jednu místnost navíc oproti předchozímu stavu a stejně jsme většinou všichni spolu v obýváku, když jsme doma. Jinak tedy nevím, proč by to mělo proboha vadit úřadům atp., když stejně je všední den o tom, že ráno rodiče odejdou do práce, děti do školky, školy, pak kroužky, procházka, většina rodin se sejde doma večer, vystřídá se v koupelně, ke stolu se vejdete v malém i velkém bytě stejně tak a jde se spát, o víkendu je zas málo kdo doma, jede se k rodině, na výlet, takže mi to přijde úplně jedno. Fakt si nemyslím, že je velikost bytu důležitá, ovlivňuje to nejvíc asi možnost skladovat různé věci a z tohoto pohledu je stejně pro psychiku zdravější mít méně než více :) Kvůli bytovým poměrům anonym, ale ne že bych se styděla, jen to nemusím vykřikovat do světa všem, jak naše rodina žije, prosím o respektování :)))

• Citovat
  • Upravit
3236
13.3.20 23:39
@Anonymní píše:
@AvadaKedavra Milá zlatá já nežiju v Praze. Obyčejný člověk vydělá měsíčně okolo 20 tisíc a má to takto každý druhý, tak tedy nechápu kde lidi berou na měsíční splátku já nevím 25tisic jen za bydlení? To tu musí být teda každej boháč.
Tak když máte takové názory zajímá mě i vaše výdaje a vše okolo jak to teda máte? Pokud to není tajemství

To neřeš, já když si tady čtu ohledně mezd a názorů na to, kolik má člověk vydělávat, jak si připadám jak totální socka :D. Přitom mi nepřipadá, že bychom na tom byli zase až tak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
13.3.20 23:57
@Anonymní píše: :D no čekala jsem na kolikátém řádku narazím na OSPOD :D :D myslím, že bydlení se dnes (na úkor opravdu důležitých věcí) šíleně přeceňuje. Ještě generace babičky běžně vyrůstaly v několika dětech v jednom pokoji, aspoň tady u nás určitě. Babička je z 11 dětí, to by museli mít palác. Od známé byli v jednom pokoji čtyři a bez problémů. My vyrostli v jednom pokoji taky, byli jsme doma tři a jezdili k nám ještě dvě nevlastní ségry. Mám ráda lidi kolem sebe asi i proto, že jsem právě tak vyrůstala, žádná izolace v ložnicích, žili jsme jako rodina spolu, večer se namačkali na gauč a byly to super věci, na které vzpomínám ráda. Za mě teda vůbec není problém bydlet v malém bytě, ale fakt vůbec. Pokud bych měla dítě, které by bylo vyloženě povahou introvert, snažila bych se mu dopřát koutek, kde by mělo více klidu a soukromí, to jedině. Ale jinak si myslím, že ty společenské potřeby se budují trochu i tím prostředím, takže pokud jsou děti v úzkém kontaktu s rodiči a spolu navzájem a jsou tak od malička zvyklé, jsou přirozeněji společenské a ani žádnou samotu nevyhledávají, spíš jim to naopak dost vadí - aspoň moje zkušenost, naše děti doteď nejraději spí všechny v jedné posteli některého z nich, nejlépe v naší posteli všichni :D A pokud mají být samy v pokoji je to pro ně trest, který těžko nesou. My jsem ale všichni takoví komunikativní, družní a rádi spolu sdílíme. V 5ti lidech jsme bydleli jako děti ve 2kk, později s našima dětma ve stejném počtu ve 2+1. Teď máme děti čtyři. Do nového jsme se stěhovali spíš z jiných důvodů, než potřeby většího prostoru a i tak máme jen o jednu místnost navíc oproti předchozímu stavu a stejně jsme většinou všichni spolu v obýváku, když jsme doma. Jinak tedy nevím, proč by to mělo proboha vadit úřadům atp., když stejně je všední den o tom, že ráno rodiče odejdou do práce, děti do školky, školy, pak kroužky, procházka, většina rodin se sejde doma večer, vystřídá se v koupelně, ke stolu se vejdete v malém i velkém bytě stejně tak a jde se spát, o víkendu je zas málo kdo doma, jede se k rodině, na výlet, takže mi to přijde úplně jedno. Fakt si nemyslím, že je velikost bytu důležitá, ovlivňuje to nejvíc asi možnost skladovat různé věci a z tohoto pohledu je stejně pro psychiku zdravější mít méně než více :) Kvůli bytovým poměrům anonym, ale ne že bych se styděla, jen to nemusím vykřikovat do světa všem, jak naše rodina žije, prosím o respektování :)))

Já osobně potřebuji svůj prostor, ale pokud to někomu vyhovuje jinak, tak není co řešit. Taky mi přijde, že to někteří lidé dnes s představou o standardech bydlení docela přehání. Což je teda jejich věc, dokud neodsuzuji ostatní. Mně osobně by v bytě zakladatelky asi hráblo, ale jsou lidé, kteří takhle žijí a nestradaji tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79779
14.3.20 09:40
@Anonymní píše:
@Pajik 76 no to opravdu nemusíte komentovat, snažíte se možná tak ponížit a přesvědčit mě samotnou, že nemám na nájem :) tady aby se člověk obhajoval jak u soudu.

Netřeba se hájit. Jenže, abych použila tu tvoji hlášku, milá zlatá, znám dost lidí co mají hypo a splácejí třeba 8-10 tisíc. Anebo i míň. Jo mají to nadlouho, preplati, ale situaci mají vyřešenou a nerozciluji se hloupě anonymně na internetu. Doporučuji zajít za nějakým finančním poradcem, ta situace zdaleka nemusí být neřešitelná. Ona většina problémů řešení má, jen je třeba zvednout zadek a začít hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný