Bydlíme v mini bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lebambule
13.3.20 20:26

Úplně jsem nepochopila poznámku o OSPODu. Copak někdo nekam hlasi, když si pořídí dite, v jak velkým bytě bydli???

• Citovat
  • Upravit
24756
13.3.20 20:49

@lebambule skvělý postřeh :potlesk:
u Biologického vlastního dítěte toto fakt nikdo nezkoumá…
zato před Adopcí ti prolezou byt, barák, i špajzku!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 21:01

@lebambule @lebambule když jsme žádali o městský byt tak ospod přijde posoudit zda jsme vhodní kandidáti. To by jste se divili v jak malých bytech lidi žijí, tady každý píše, že by takto nebydlel ale právě je to naopak jen se tím nikdo nechlubí.

• Citovat
  • Upravit
4829
13.3.20 21:03
@Anonymní píše:
@Šmoulice byl to jediný městský byt který byl volný nechtěla jsem jít k soukromému majiteli a dopadnout jako posledně a krmit je! Pokud půjdeme k soukromníkům a budeme platit 15000,tak ušetříme pár korun

Panebože, ale pokud nemáte ani 15 000, na bydlení, tak co tady čekáte za radu???

Kdybych neměla z rodinného rozpočtu 15 000,– na bydlení nepořizuji si ani jedno dítě.

Takhle jste prostě sociální případ a budete muset čekat než se město „slituje“.

Je mi Vás líto, ale takových je prostě hodně co nepřemýšlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 21:04

@Lucy75 proč by měl ospod kontrolovat rodiny v jakých bytech žijí? Pokud tam není problém a nějaké nahlášení, že je dítě zanedbané, tak není důvod ke kontrole. To, že někdo žije v malém bytě neznamená, že nějak dítě zanedbává nebo týrá nebo já nevím co ještě. To je strašný…

• Citovat
  • Upravit
24756
13.3.20 21:07
@Anonymní píše:
@Lucy75 proč by měl ospod kontrolovat rodiny v jakých bytech žijí? Pokud tam není problém a nějaké nahlášení, že je dítě zanedbané, tak není důvod ke kontrole. To, že někdo žije v malém bytě neznamená, že nějak dítě zanedbává nebo týrá nebo já nevím co ještě. To je strašný…
:mrgreen: a já psala, že to OSPOD Má dělat!!???
Já jen napsala pravdu, jak to funguje v ČR - pokud si udělaš Vlastní dítě, tak ho můžeš dovést do 27m2 klidně i páté a můžete si tam skákat po hlavě…
pokud ho chceš - jako my - adoptovat, tak jsme dokládali pokoj, výbavu, metry, zásoby, všechno!
jen srovnání, nic víc, nic míň..
do 27m2 by nám nedali podle mne ani JEDNO
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.3.20 21:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jak velký máte byt? My bydlíme 2 dospělí a dvě děti v mini bytě 27m2. Už mi to leze na hlavu, ale bohužel jiná možnost zatím není. Větší byt jako nájemní je moc drahý a na hypotéku co tak počítám bychom dosáhli až tak za 7-8 let :(..

Podle mě jediné řešení by bylo, pokud rodiče bydlí na venkově nebo tak, mít ten pidibyt jen na přespání a na víkendy jezdit někam k nim, nebo si pořídit něco svého (klidně kůču, jen aby se tam dalo zatopit, voda, elektrika), a prostě ten „život“ mít tam. Kamarádi to chtějí taky tak, ale je fakt, že i byt v Praze mají významně větší… ale i ten jim je těsný.

Jinak já jsem bydlela celý život ve 2+1, 58m2, obecním nájemním, a když jsme měli malou, tak mi tam začalo TAK hrabat, že jsem se konečně dokopala a koupili jsme větší. A teď, když to vypadá. že budeme doma furt, se mi úplně svírá srdce, když si představím být v tom menším. Ale jsem rozežraná, uznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 21:14

@Pajik 76 vy jste, ale nějaká chytrá :) a kolik vyděláváte vy? Když je asi matka na RD tak si moc vyskakovat s penězi nemůže, ale tady na eMiminu má každá majlant a nebo bohatého manžela, který je živý a ženská která je na RD tu pak dělá frajerku, no ale kdyby se zamyslela tak je jasné, že bez manžela by byla taky socka :) a bohužel ne každý chlap vydělá 100 hadrů měsíčně. A 15000 na nájem by bylo, ale to bychom nemohli pak šetřit.

• Citovat
  • Upravit
1064
13.3.20 21:17

No my jsme s manželem měli první byt cca 28m a katastrofa. Už bych takto nikdy nebydlela. Teď máme byt 73m a myslela jsem si, jak je maličký a že pak jak budeme mít děti, tak budeme muset jít do většího…ale očividně není až tak malý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 21:23

@Lucy75 A teď jako co? Teď máte zlost, že můžu mít třeba 10 dětí a žít v malém bytě a že vám se bohužel nedaří chcete adoptovat a k tomu Vás kontrolují? To jsem si, ale já nevymyslela tak nevím proč tak drsně narážíte ;)

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
13.3.20 21:50
@Anonymní píše:
@AvadaKedavra provokace to není bydleli jsme v nájemním bytě 2+1,ale s námi majitelkou byli velké problemi nechtěla nám vracet přeplatky a pořád rekonstruovala a narušovala nás už rok se soudíme o peníze které nám dluží, proto jsem požádala o městský byt a dostali jsme takto malý a ospod o tomhle ví.. a platit bychom zvládali a zvládame normálně platíme 6000 Kč. Já jsem teď na RD a pak samozřejmě budou větší finance. Šli jsme sem kvůli tomu, že nechceme krmit majitelé narazili jsme jen na samé podvodníky zatím. A hypo si nemuzeme dovolit zatím jelikož jsem na RD a nemáme naspořeno těch 20 %

Nezlob se na mě, ale šest tisíc je naprosto směšná částka, kterou běžně platí lidé u větších bytů za energie a služby. Z toho byste hypotéku na byt o normální rozloze nezaplatili.

• Citovat
  • Upravit
4829
13.3.20 21:59
@Anonymní píše:
@Pajik 76 vy jste, ale nějaká chytrá :) a kolik vyděláváte vy? Když je asi matka na RD tak si moc vyskakovat s penězi nemůže, ale tady na eMiminu má každá majlant a nebo bohatého manžela, který je živý a ženská která je na RD tu pak dělá frajerku, no ale kdyby se zamyslela tak je jasné, že bez manžela by byla taky socka :) a bohužel ne každý chlap vydělá 100 hadrů měsíčně. A 15000 na nájem by bylo, ale to bychom nemohli pak šetřit.

No, přesně to svědčí o mé poslední větě, kterou jsem vám napsala.
NEPŘEMÝŠLÍTE.
Respektive neumíte počítat a ani jste evidentně nikdy neuměli.
Jinak byste si předem museli spočítat, že to přesně takto dopadne, když budete na RD.

Je celkem jedno kolik vydělávám já nebo můj muž.
Každý zde to máme jinak.
Nicméně každý musíme umět počítat.
Hrát s kartami, které máme…

Jestli jste si jako bezdětná neuvědomila, že na RD dovolené nebudete mít na bydlení a přesto jste na RD šla, tak jste si s partnerem, který vás finančně nezajistí dítě pořizovat neměla. Teď se smiřte s bydlením v Městském bytě a buďte ráda, že tu možnost vůbec máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.20 22:01

@AvadaKedavra ale to já přece vím, ale každý mi tu píše, že nemám ani na nájem, ale s placením jsem přitom problém nikdy neměla. V minulém bytě jsme platili 11tisíc a v pohodě jsme to platili. Ale už nechci bydlet u soukromých majitelů mám své důvody. Jenže městský byt byl volný jen tento malý proto jsme ho na rychlo vzali. Hypotéku nemáme jelikož nemáme našetřené těch 20% a jsem na RD takže si myslím, že by nám ji ani neschválili, ale s měsíčními platbami problém nebyl a ani není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.20 22:08

@Pajik 76 tak po desáté napíšu, že peníze na nájem máme a né každý má tu možnost mít hned vlastní dům zdědit ho a nebo dostat od rodičů peníze. Mnoho lidí bydlí v nájmu a to je ostuda podle vás? V bytě ve kterém jsme bydleli před rokem jsme platili 11 tisíc a nebyl nikdy problém s placením, ale majitel domu nás jen okrádal o přeplatky a nevrátil nic omezoval nás a to opravdu hodně a nakonec nám nebyla vrácena ani kauce, tak takovou mám zkušenost a proto nechci bydlet u vyčůraných majitelů, kteří jen okrádají!

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
13.3.20 22:08
@Anonymní píše:
@AvadaKedavra ale to já přece vím, ale každý mi tu píše, že nemám ani na nájem, ale s placením jsem přitom problém nikdy neměla. V minulém bytě jsme platili 11tisíc a v pohodě jsme to platili. Ale už nechci bydlet u soukromých majitelů mám své důvody. Jenže městský byt byl volný jen tento malý proto jsme ho na rychlo vzali. Hypotéku nemáme jelikož nemáme našetřené těch 20% a jsem na RD takže si myslím, že by nám ji ani neschválili, ale s měsíčními platbami problém nebyl a ani není.

Za jedenáct tisíc neseženete v Praze ani garsonku o velikosti vašeho současného bytu. Zbytek komentovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný