Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já to beru takto. Pokud mi to fakt vadí moc a ta situace je neúnosná, tak hledám řešení i za cenu určitého třeba dočasného nepohodlí. Pokud mi tolik nevadí, mám jinou prioritu, tak zvolimtohle, zde tedy rodinu a společně traveny čas. I uznám, že třeba někdy i přes tu volbu můžu nadávat. Ale nebudu fnukat jaký jsem chudák, když je to moje volba.
@Hlaholice BTW. Ani já se nedivím, že ji ta situace štve - má byt velkej jako já obývák - spíš rozporuju to, že místo toho, aby hledala praktický řešení, jak ze života eliminovat, co jí vadí, nebo aby si stála za rozhodnutím, co udělala, tak žehrá na netu a na lidi, co to vidí jinak je taková, jak bych to řekla? Útočná…? Já ji fakt chápu, že jí hrabe z bytu - mě by taky jebalo, bydlet s rodinou v bytě jen o chloupek větším než psí bouda, jen nechápu, že si z celý řady praktickej řešení vybrala zrovna tohle… stížnosti a výmluvy, tohle nejde, tamto nejde, to nám nedaj…
@inkakřivák píše:… ano, přesně tak
Já to beru takto. Pokud mi to fakt vadí moc a ta situace je neúnosná, tak hledám řešení i za cenu určitého třeba dočasného nepohodlí. Pokud mi tolik nevadí, mám jinou prioritu, tak zvolimtohle, zde tedy rodinu a společně traveny čas. I uznám, že třeba někdy i přes tu volbu můžu nadávat. Ale nebudu fnukat jaký jsem chudák, když je to moje volba.
@Anonymní píše:
@Pajik 76 vy jste, ale nějaká chytráa kolik vyděláváte vy? Když je asi matka na RD tak si moc vyskakovat s penězi nemůže, ale tady na eMiminu má každá majlant a nebo bohatého manžela, který je živý a ženská která je na RD tu pak dělá frajerku, no ale kdyby se zamyslela tak je jasné, že bez manžela by byla taky socka
a bohužel ne každý chlap vydělá 100 hadrů měsíčně. A 15000 na nájem by bylo, ale to bychom nemohli pak šetřit.
A umíš něco jiného, než jen fňukat? ![]()
@Krissttie To já bych to zase řešila podobně, přestože já fakt nesnáším malé byty. Ale v situaci, že bych si chtěla něco nasetrit, tak bych si také našla levné bydlení i za cenu, že by to byl skutečně mini byt a nějakou dobu bych v něm vydržela (dokud jsou děti ještě malé) a šetřila bych. Pro mne by to v tu chvíli bylo nejlepší řešení. Ale určitě bych si taky někdy stěžovala, že mi z toho hrabe. A určitě bych v takovém případě spíš chtěla s někým to stezovani spíš sdílet, prostě si jen tak s někým zanadavat, nebo jen tak se z toho vykecat, případně si vyslechnout nějaké rady, jak to lépe zvládat od někoho v podobné situaci, než poslouchat, jak máme mít větší příjem, jak ničím dětem život, nebo jak je snadné situaci řešit. Když se pro něco rozhodnu a nesu z toho následky, fakt nepotřebuju, aby mě někdo přemlouval, ať se rozhodni jinak nebo poučoval, jak jsem se měla rozhodnout jinak. Zakladatelka píše útočně, to je bez debat, ale já pro to mám určité pochopení vzhledem k utocnosti příspěvku od některých dalších uživatelek a představě některých uživatelek, jak je všechno strašně lehký. Musím přiznat, že mě samotnou občas mrzí nebo rozčilují některé komentáře ohledně peněz zde na emiminu. Ne všichni maj na to vydělávat nějaké závratné sumy, tak to holt je. Chlap na dělnické pozici někde ve fabrice prostě bude mít v lepším případě kolem třicítky v hrubém. A těch chlapů tam dělá holt vcelku hodně a velká část z nich nemá moc šanci najít nějaké jiné uplatnění. Mi přijde, že dost lidí tady si to vůbec neuvědomuje, že na mnoha pozicích ty mzdy prostě nejsou nijak závratné.
@Anonymní píše:
@AvadaKedavra Milá zlatá já nežiju v Praze. Obyčejný člověk vydělá měsíčně okolo 20 tisíc a má to takto každý druhý, tak tedy nechápu kde lidi berou na měsíční splátku já nevím 25tisic jen za bydlení? To tu musí být teda každej boháč.
Tak když máte takové názory zajímá mě i vaše výdaje a vše okolo jak to teda máte? Pokud to není tajemství
Nevidím sebemenší důvod k tomu, proč bych se měla svěřovat anonymnímu člověku na internetu s naším rodinným rozpočtem. Manžel je úspěšný a žádaný ajťák, já jsem bývalý kantor, který má jedno dítě v domácím vzdělávání. Bydlení máme vlastní. Konkrétní částky ti psát nebudu, protože ti do toho vůbec nic není. Nikdy bych si nepořídila dvě děti do studentské garsonky, nejsem blázen.
@Šmoulice píše:
A umíš něco jiného, než jen fňukat?
Neumí, umí pouze kopat kolem sebe.
@Anonymní píše:
@Pajik 76 vy jste, ale nějaká chytráa kolik vyděláváte vy? Když je asi matka na RD tak si moc vyskakovat s penězi nemůže, ale tady na eMiminu má každá majlant a nebo bohatého manžela, který je živý a ženská která je na RD tu pak dělá frajerku, no ale kdyby se zamyslela tak je jasné, že bez manžela by byla taky socka
a bohužel ne každý chlap vydělá 100 hadrů měsíčně. A 15000 na nájem by bylo, ale to bychom nemohli pak šetřit.
Tohle mě zaujalo, protože v mém případě bych nebyla socka ani bez manžela, jelikož jsem prodala vlastní nemovitost za Prahou, nešlo o dědictví, ale o dům, na který jsem si vydělala sama. Takže mám úspory na horší časy. Na RD dávno nejsem, jelikož mám dítě mladšího školního věku s diagnózou Aspergerova syndromu, od státu si neberu ani korunu. Ono to chce napřed přemýšlet, než se člověk rozhodne založit rodinou Brečet umí každý.
@AvadaKedavra
![]()
Já už na to vůbec nereaguju. To nemá smysl…
Co jsem ji napsala, to jsem ji napsala. Závěr: NEPŘEMÝŠLÍ…
To, že jsem já a zakladatelka finančně někde jinde by mi v konverzaci nevadilo.
Ale to, že jsme mentálně někde úplně jinde už jo… ![]()
@Anonym1100 píše:
@AvadaKedavra já,ale nebrečím
Takže evidentně troll, tímto pro mě diskuse končí.
@AvadaKedavra píše:
Takže evidentně troll, tímto pro mě diskuse končí.
Spíš Blb než Troll, se odtajnila
(Anonym1100)