Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, v tomhle bych asi nedokázala zit ani sama… mame 72m2. Takova klasika. 3kk. Co pozemek+mobilehaime, ty nejsou tak drahy, treba byste to zvladli driv. Rucit nicim nelze? Barakem rodicu nebo tak? Tak setrit takovym zpusobem s vydelavat, aby se nasetrilo na bydleni driv. Jinak se tim netrapit…
Upřímně pokud je na vás nájem v čemkoliv větším moc tak nechápu jak byste utáhli hypotéku
ale jinak ano. Člověk žije v tom na co má. Ne každý může mít barák se zahradou.
My teda máme byt větší, kolem 38m a je to pohoda. Náklady na bydlení máme minimální (4000) a to je fajn (utrácíme spíš za elektroniku, jídlo a zábavu
). Ale máme šatnu (takže nemáme nikde v bytě skříně) a velkou koupelnu. Takže máme krásný 2+kk a každý kdo příjde tak to chválí že to vypadá fakt hezky (nemám rada starší nábytek a serepetičky takže to máme vzdušné a světlé). Babička prohlásila že je to u nás hezčí a praktičtější než u sestřenice co má barák
Není to tolik o prostoru ale o organizaci. Jak je byt světlý apod.
Můžete si požádat o státní byt. Podle popisu ceny bydlíte ve velkém městě. To má většinou spoustu bytů za pár korun. A máte to na doživotí.
A nebo se prostě na těch x let uskromněte. Všechno dávejte do úspor a pak do té hypotéky pokud opravdu potřebuješ větší bydlení. Jiný možnosti moc nejsou ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jak velký máte byt? My bydlíme 2 dospělí a dvě děti v mini bytě 27m2. Už mi to leze na hlavu, ale bohužel jiná možnost zatím není. Větší byt jako nájemní je moc drahý a na hypotéku co tak počítám bychom dosáhli až tak za 7-8 let..
Me se z toho jezi chlupy na tele. Bydlela jsem cele detstvi v malem byte (i kdyz mnohem vetsim, nez mate vy, skoro dvojnasobnem, necelych 50m) a da se rict, ze z toho mam trauma. Mela jsem pocit, ze tam nemuzu vubec volne dychat, pohnout se, aby o tom nikdo nevedel. Na studiich jsme bydleli taky v malych bytech, ale uz jen ve dvou, s pritelem, to uz bylo o necem jinem, nez tam byt nahnacani cela rodina. Jeden rok jsme bydleli v 32m a i kdyz to pro dva lidi bylo dostacujici a moc pekny byt, jsem rada, ze jsme tam byli jen rok a pak sli do velkeho. Ja osobne bych si nebyla schopna poridit do tak maleho bytu dite a uz vubec ne dve, ale vy uz stejne nemate jinou moznost, takze asi nema smysl nad tim moc badat.
@Anonymní píše:
Můžete si požádat o státní byt. Podle popisu ceny bydlíte ve velkém městě. To má většinou spoustu bytů za pár korun. A máte to na doživotí.
To sice muze a taky bych to doporucila, zadosti nic neztrati, ale vsude urcite spoustu bytu nemaji. U nas v Brne jsou na statni byty dlouhe cekacky a prideluji se pry dost po znamosti. Znami maji tri deti v garsonce, hypo jim uz kvuli vyssimu veku nedaji, na cekacce na statni byt jsou nekolik let a porad nic. Na prohlidky bytu chodi s dalsimi nekolika desitkami lidi.
My bydleli ve čtyřech v 2+1 53m2 a jak děti rostly, tak mi to přišlo hrozně malé. Už jsme měli i ponorku. Tak malý byt jako máte vy si vůbec nedokážu představit. My jsme se přestěhovali do baráku. Pokud jste ve městě, tak co se kouknout po bytě v okolních vesnicích, tam bývají byty lacinější nebo hledat jestli někde není možnost i statniho.
A mně to přijde jako provokace. Nikdo normální si do takhle malého bytu nepořídí dvě děti. My máme mrňavý byt, cca 60 m2. Menší si nechci a nedovedu představit, vyrůstala jsem v RD. Manžel vyrůstal ve velkém městském bytě, ve větším, než máme nyní my jako rodina s jedním dítětem. A ještě by mě zajímalo, z čeho chcete tu hypotéku platit, když za současného stavu nejste schopni uplatnit nájem ani za byt normálních rozměrů (?). Celé to na mě působí jako až příliš okatá provokace. Nejsem si jistá, jestli by OSPOD nechal žít v takhle málem bytě dvě děti mladšího školního věku. Je to celé krajně podezřelé. To je byt pro samotného studenta. Pro švagrovou koupila maminka byt podobných rozměrů v době, kdy studovala medicínu.
Bydlela jsem s deckem v 33m. Od lonska mame 56m s balkonem.
Nicmene nad nami v tom prvnim bydlela pani s partnerem a s dospelou dcerou, plus 2 yorkshirci.
Mne nase bydleni prislo mini, zejmena mi vadilo spani temer u lednice, oni zrejme zvladaji v pohode.
Nicmene od leta, kdy jsem poridila tent vetsi, citim, jak mohu v byte konecne volne dychat a pohybovat se.
Je to o financích a organizaci. Zadny bordel, prebytecne veci. Patro na spani/sklapeci postel atd. Multifunkcni nabytek.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jak velký máte byt? My bydlíme 2 dospělí a dvě děti v mini bytě 27m2. Už mi to leze na hlavu, ale bohužel jiná možnost zatím není. Větší byt jako nájemní je moc drahý a na hypotéku co tak počítám bychom dosáhli až tak za 7-8 let..
Každý bydlí jak může
já mám 3+1
To je opravdu mini byt. Ja bydlela sama v Ph na Letny v byte 60m2 a bylo to tak akorat. Par let zpet jsme se s pritelem sestehovali do domu cca 75m2 a pro dva mi to prijde uz opravdu malo…jsem tu jak sardinka
takze ted budem pristavovat. Kazdopadne ted je to mnohem vyhodnejsi, protoze najem se vsim na byt byl 16tisic a ted je hypoteka 7 a pul + poplatky.
Moje segra zila s muzem a detma v 35m2 a aby meli vetsi byt za dobry peniz, tak se odstehovali do mini mesta za Plzen.
Proste by to chtelo se sebrat a zacit nekde, kde to pro vas bude financne prijatelnejsi a najit si tam i praci, protoze pokud nedate dohromady penize na najem, tak ta vase prace stejne za moc nestoji ![]()
Příspěvek upraven 13.03.20 v 06:05
@AvadaKedavra Já to v okruhu širších známých zažila. Druhé dítě si pořídili do garsonky, kterou měli pouze v nájmu a v té době určitě neměli na jinou variantu. Oba pracovali ve státní sféře s hodně nízkými příjmy (z pohledu průměrných příjmu a cen bytů v Praze). Jak žijí teď, když jsou děti větší (školní) nevím, protože s nimi nejsem v kontaktu. Takže to provokace být nemusí.
@AvadaKedavra Věř mi, že pořídí. Švagr si s přítelkyní pořídili do 24-25m dítě a neřešili to
@Kaileee píše:
To lzes, takhle by s detmi bydlel jedine magor…
Urcite byly obě děti plánované. ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat jak velký máte byt? My bydlíme 2 dospělí a dvě děti v mini bytě 27m2. Už mi to leze na hlavu, ale bohužel jiná možnost zatím není. Větší byt jako nájemní je moc drahý a na hypotéku co tak počítám bychom dosáhli až tak za 7-8 let
..