Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@karkarka ano byli když se syn nadodil, tak jsme bydleli v nájmu 65m2,teď jsme v mini městském bytě jelikož s paní majitelkou se nedalo na ničem domluvit a teď se bojim odejít z toho městského bytu do pronájmu od soukromníků baby jsme zase nedopadli jak posledně
@chaela nevim jak, rodiče nemají vlastní bydlení přítel vydělá málo já jsem na RD a sama si teď bohužel nepomohu.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jak velký máte byt? My bydlíme 2 dospělí a dvě děti v mini bytě 27m2. Už mi to leze na hlavu, ale bohužel jiná možnost zatím není. Větší byt jako nájemní je moc drahý a na hypotéku co tak počítám bychom dosáhli až tak za 7-8 let..
A to jste si tak nutně museli do takového krcálku pořizovat dvě děti? ![]()
@Anonym1100 píše:
@chaela nevim jak, rodiče nemají vlastní bydlení přítel vydělá málo já jsem na RD a sama si teď bohužel nepomohu.
Tak proč druhé dítě?
A chlap by teda měl mrsknout pr. delí, když vydělává h… ![]()
V těchto m2 bydlet prostě nemůžete..
hygienická norma mluví o doporučení pro jednu osobu při výšce stropu nejméně 2,2m,
kdy pro 4 osoby je absolutní minimum 52m2
http://www.socialnibydleni.mpsv.cz/…ytu_Tich.pdf
aby člověk mohl „dýchat“ takže vaše bydlení by mělo mít nejméně tuto rozlohu…
proč si někdo dělá 2.dítě, když bydlí v garsonce nechápu..
já bydlela v garsonce ve svém životě tři měsíce, měla 27m2 a bydlela jsem tam já + můj pes
a přišlo mi to kuwa těsné!!
jste nezodpovědní a dělejte maximum pro to, aby ty děti měly aspoň svůj vlastní pokoj a soukromí (nemusí být zrovna 3+1, ale 2+1 minimálně!!)
a pokud na to ve vaší lokalitě nemáte, tak holt stěhování a změna práce, takto žít opravdu DLOUHODOBĚ NELZE..
@AvadaKedavra já jsem, ale nikde nepsala, že máme problém s placením nájemného!!
Bydleli jsme v nájmu 65m2 ale p. Majitelka dělala hrozne problémy a teď žijem v mini městském bytě. Jde o to že nemáme naspořeno těch 20% +jsem na RD.
@AvadaKedavra já jsem, ale nikde nepsala, že máme problém s placením nájemného!!
Bydleli jsme v nájmu 65m2 ale p. Majitelka dělala hrozne problémy a teď žijem v mini městském bytě. Jde o to že nemáme naspořeno těch 20% +jsem na RD. @Venetia ano jsme v malém městském bytě proto abychom mohli šetřit, před rokem jsme byli ve 2+1 ale jak jsem psala bohužel byli problémy s majitelkou se kterou se soudíme o nase peníze a já se prostě bojím jít zase do soukromého bytu. S placením jsme nikdy problém neměli!
@Anonymní píše:
Bydleli jsme v nájmu 65m2 ale p. Majitelka dělala hrozne problémy a teď žijem v mini městském bytě. Jde o to že nemáme naspořeno těch 20% +jsem na RD.
Tak se odstěhujte do většího, ne? Když není problém platit nájemné…
Já si teda myslím, že je. Když jste šli do takového mikro bytečku ![]()
@Lucy75 my jsme si ale nepořídili dítě do toho malého bytu, ale děti jsme měli už v tom předešlém bytě, bohužel jsem si nemyslela ještě před rokem, že bychom se sem nastěhovali, ale po zkušenostech se soukromými majiteli to bohužel tak dopadlo
@Šmoulice byl to jediný městský byt který byl volný nechtěla jsem jít k soukromému majiteli a dopadnout jako posledně a krmit je! Pokud půjdeme k soukromníkům a budeme platit 15000,tak ušetříme pár korun
@Anonymní píše:
@Lucy75 my jsme si ale nepořídili dítě do toho malého bytu, ale děti jsme měli už v tom předešlém bytě, bohužel jsem si nemyslela ještě před rokem, že bychom se sem nastěhovali, ale po zkušenostech se soukromými majiteli to bohužel tak dopadlo
chápu, že v životě se může stát COKOLIV
také jsem nežila jen růže a konvalinky…
ale Vždy jsem měla připravené PODMÍNKY PRO DÍTĚ/DĚTI!!
prostě NEMŮŽETE 4LIDI ŽÍT VE 27M2, to nejde, není to zdravé pro vás, ani pro ně.. řeš to i žádostí o městský byt, ty děti musí mít prostě „svůj prostor“…
věř mi, tohle dlouhodobě prostě Nedáte… žila jsem ve vile, domě, chalupě, garsonce, městském bytě… ale Vždy musí být zajištěno Dítě a jeho svobodný Nádech..
což ve vašich m2 fakt NEJDE!!
@Lucy75 tento mini byt je právě městský a o větší máme požádádano, ale čekací doba je klidně i 4 roky. A větší byt hledáme, ale s pořádnou smlouvou už v tom chybu udělat nechci. Také přemýšlím, že tu vydržíme ještě rok a koupil by se starej dům na vesnici s tím, že by se udělala kuchyň obývák a pokoj pro děti a pak by se vše dodělávalo postupně.
@AvadaKedavra provokace to není bydleli jsme v nájemním bytě 2+1,ale s námi majitelkou byli velké problemi nechtěla nám vracet přeplatky a pořád rekonstruovala a narušovala nás už rok se soudíme o peníze které nám dluží, proto jsem požádala o městský byt a dostali jsme takto malý a ospod o tomhle ví.. a platit bychom zvládali a zvládame normálně platíme 6000 Kč. Já jsem teď na RD a pak samozřejmě budou větší finance. Šli jsme sem kvůli tomu, že nechceme krmit majitelé narazili jsme jen na samé podvodníky zatím. A hypo si nemuzeme dovolit zatím jelikož jsem na RD a nemáme naspořeno těch 20 %