Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Crystal87 píše:
Bohužel je!Já v thěu končila školu a šla na pracák.Tak mi řekli že na podporu nemám nárok dkyž nemám odpracováníö šla jsem na socku takových papírů co chtěli(byla jsem hlášená že ybdlím s mamkuo ta má plat kolem 9000(nájem tou dobou byl asi 6000) a víte co mi řeli že mě má živit maminka že má peněz dost haha no nic neali ještě jsem měla chlapa jinak byhc se chodila pást
Měla ses jim postavit, mi řekli to samé a já tam stála s tím že dokud mi to nepodloží papírově (nenapíšou, podepíšou a dají štempl) tak neodejdu. Nakonec udělaly „kompromis“, místo 3500 nebo kolik se dává mi dávali 1800. No, lepší než palcem do oka…
Ahojky chci se zeptat.Od srpna jsem evidovaná na ÚP termín porodu mám koncem října. Dnes mi doktorka dala papír na ppm. Mám ho odevzdat na úp??
@emjee Ano,já ho odevzdávala na pracák, tam si ho ofotili, založili do karty a originál mi nechali
@emjee já jsem odevzdávala papír na ppm do bývalé práce, pracák prý s tím nemá nic společného. Řeší se tam pouze až rodičák, protože ho pak vyplácí.
Ten papír od lékaře na PPM to je na co? Jako když si na ÚP, tak by ti na základě toho mohl stát až do porodu pomoci?
Mě ho právě dala doktorka i když jsem na ÚP tak se tam radši zeptám až tam půjdu.
Ahoj holky
víte, jak to funguje? Já jsem úplně ztracená. Jelikož jsem na ÚP, tak co potřebuji k vyřízení abych dostala rodičovský příspěvěk? Popřípadně porodné? A kdy tam mám zajít?
Děkuji předem ![]()
@verunka.s.mrnouskem ja jsme taky na uřadu práce a nic jsme nemusela vyřizovat… to tam mam jit až po porodu a porodne se vyřizuje až je rodnej list od miminka
@bardav jo tak
děkuji ti za info
já právě myslela, že by mi tam dali nějaké tiskopisy a že bych si to doma vyplnila a po porodu jim to tam dala ![]()
@verunka.s.mrnouskem píše:
@bardav jo takděkuji ti za info
já právě myslela, že by mi tam dali nějaké tiskopisy a že bych si to doma vyplnila a po porodu jim to tam dala
Ahoj, nevite nahodou někdo, jestli stale plati, ze pokud jsem tehotna (12tt) a vedena na uradu prace od ledna 2015, zda mi budou i nadale vyplacet podporu v nezamestnanosti? Byla jsem zamestnana 13 let a mela jsem hodne slusny plat, takze sm ted max vyxi podpory a jelikoz cekame dvojcata a nebudu mit materskou, tak bych nerada prisla i o podporu. Ackoli je jen na 5 mesicu. Diky moc
@Majaha podpora ti bude normalne vyplacena, po dobu 5 mesicu. Tehotenstvi na tom nic nemeni a to ani v pripade, ze nastoupis na nemocenskou ![]()
@Majaha kdy skončila pracovní smlouva? Do 8 dnů po ukončení můžeš nastoupit na PN
@Majaha píše:
Ahoj, nevite nahodou někdo, jestli stale plati, ze pokud jsem tehotna (12tt) a vedena na uradu prace od ledna 2015, zda mi budou i nadale vyplacet podporu v nezamestnanosti? Byla jsem zamestnana 13 let a mela jsem hodne slusny plat, takze sm ted max vyxi podpory a jelikoz cekame dvojcata a nebudu mit materskou, tak bych nerada prisla i o podporu. Ackoli je jen na 5 mesicu. Diky moc
Ahoj,
rodila jsem loni v únoru a v lednu mi končila mateřská se starším dítětem. Na pracák jsem si zašla, i když se teda divili, co tam dělám…Nakonec mi podporu na ten měsíc přiznali, ale chtěli moře papírů ze sociálky, ze zdravotní pojištovny, kopii těhot. průkazky a pak doklady o narození dítěte.
@markyj Ona na nemocenskou nastoupit nemůže, ochranná lhůta je jen 7 dní a už je na úp od ledna.