Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@markyj jeee, tak to moc dekuji. To hned pujdu na ten pracak s lepsim pocitem. Dr mi chtel dat neschopenku, ale ja mu rekla, ze ji zatim nepotrebuju.
@zrcadlo na nemocenskou nastoupit muze, mozna je na to jiny papir nez kdyz jsi zamestnana, ale pokud onemocnis, proste mas neschopenku
@blecha72 ne to ne, smlouva mi skoncila v prosinci a otehotnela jsem v lednu.
@Majaha píše:
@markyj jeee, tak to moc dekuji. To hned pujdu na ten pracak s lepsim pocitem. Dr mi chtel dat neschopenku, ale ja mu rekla, ze ji zatim nepotrebuju.
teď jsem to znovu přečetla, nárok na neschopenku nemáš
@Majaha a uz jsi na pracaku zaevidovana? Jako ona by ti ta nemocenska moc nepomohla, protoze ti bude vyplaceno stejne jen tech 5 mesicu a pak uz nic a jeste by jsi mela vychazky.
@blecha72 pozor, ona ma narok na neschopenku ale nema narok na nemocenskou, to je rozdil
@markyj píše:
@zrcadlo na nemocenskou nastoupit muze, mozna je na to jiny papir nez kdyz jsi zamestnana, ale pokud onemocnis, proste mas neschopenku
Neschopenka to určitě není, co by s ní sociálka dělala? Nemocenskou nemá jak vyřídit, nic neproplácí, je blbost, aby byly stanovené vycházky (které jsou v případě neschopenky max.6h denně) apod. Doktor může něco potvrdit, ale neschopenka a nemocenská to není.
@markyj píše:
@blecha72 pozor, ona ma narok na neschopenku ale nema narok na nemocenskou, to je rozdil
to se ráda nechám poučit
@zrcadlo ja ale mela klasickou neschopenku, uraz nohy. Nemusela jsem chodit na UP a dal mi normalne bezela podpora
@markyj píše:
No, tak k čemu ji bude, když na peníze nárok mít nebude?
@markyj píše:
@Majaha a uz jsi na pracaku zaevidovana? Jako ona by ti ta nemocenska moc nepomohla, protoze ti bude vyplaceno stejne jen tech 5 mesicu a pak uz nic a jeste by jsi mela vychazky.
znalec
@blecha72 nechci poucovat, jen vim jak jsem to ted mela ja. Mela jsem neschopenku z nemocnice, nemusela jsem chodit na up a dal mi bezela podpurci doba. Tot vse
@markyj Na to ale není třeba neschopenka, na to stačí zpráva od doktora…
@Majaha o podporu neprijdes to se nemusis bat a tim koncim. Kdyby jsi jeste neco potrebovala tak mi pisni SZ.