Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, ac to zni proste blbe, tak v takovych pripadech, kdy uradu nenapomahaji, je snad jedina moznost, televize. Urady s nicim nehybou, nebo delaji, ze jo, ale nikam to nevede, jen si chteji nakrmit kapsy!
Tak to je mazec zakladatelko…poradím jak holky výše, a napadlo mě normalně zavolat tv NOVU ta má ráda takové speciální akce, a vše jim do podrobna řekla, na každého musí být metr! ![]()
…aha tak ted si to dočítám už ten napad padl…tv! jdi do toho!
Zapojila bych média - televizi. Nicméně se tím zviditelníte i vy. Možná ještě před tím bych se byt pokusila prodat.
My se nedávno stěhovali z bytovky. Terasa, balkón krásné prostředí. Kdo by si byl pomyslel, že ani tohle není ideál. Investor a zároveň podnikatel, který byty stavěl natřískal parkovací místa rovnou pod okna. Domy stojí příliš u sebe. Je to zároveň člověk z té obce se spoustou kontaktů a známostí.
Podělal toho mnohem více, dokonce to řešilo město i starostka, ale jen naoko. Stejně se s tím neudělalo nic.
Bydleli jsme tam asi pět let. Auta nám startovala rovnou pod okny do ložnice, třískání dveří. Slyšeli jsme každé slovo z venku.
Domy jsou nalepeny na sobě - nemělo to tak být (řešilo se to), takže postupně rostoucí děti začaly rušit i ze strany teras. Hrůza.
I z jiných důvodů teď byt prodáváme, kupec se hledal dlouho. Přestěhovali jsme se do většího domu, dokonce téměř do centra a máme tady paradoxně větší klid, než v malé bytovce na okraji obce.
Co bych dělala já, jsem zmínila hned v úvodu mého příspěvku. Musí to být hrozné, vůbec se ti nedivím, že z toho máš oči až na vrch hlavy a naštvaná musíš být snad každou vteřinu. Takto se vážně nedá žít.
Teď je lehké říkat, že jste se měli rozhodovat déle a nedat na řeči RK, ale chápu vás, že něčím to místo bylo významné a líbilo se.
@Dee9614 píše:
Holky, ac to zni proste blbe, tak v takovych pripadech, kdy uradu nenapomahaji, je snad jedina moznost, televize. Urady s nicim nehybou, nebo delaji, ze jo, ale nikam to nevede, jen si chteji nakrmit kapsy!
Pokud je vše v pořádku, což asi je - zakladatelka nepsala, že by něco naměřili, tak s tím úřady nic neudělají. Měly by zavřít obchod, protože se někomu nelibi? Znám to i z druhé strany. Kamarád koupil byt, zrekonstruoval ho a každou chvili na něj přišla bába zespoda, že hrozně dupe. Přišla i když jsme byli na návštěvě, chodili jsme v ponozkach a mluvili skoro šeptem. Dokonce se dělal posudek, zda je podlaha správně udělaná, merilo se i u báby a vše ok s velkou rezervou. Prostě bábu sralo, že si mladý kluk koupil byt, tak prudila..
Jinej kamarád léta bydlel přímo nad klubem a ten si to nemohl vynachválit. Jidlo i ve tři ráno, vstupy zadarmo. V noci ho to prý nerusilo, protože byl stejně dole:-)
Ja byt na vasem miste, tak byt prodam a odstehuju se.
I kdyby se vam podarilo vyhrat, zustanete trnem v oku pulce ctvrti, co k nim chodi na obed a na nakup. Zavrit obchod se vam podle mne nepovede a i kdyby se vam podarilo omezit nebo zrusit vyvarovani, muze to zacit za cas nanovo( ani ted nemaji povoleni a obchazi zakony) a jset tam, kde jste byli. Byt medialni hvezdou poradu na Nove nebo Prime by me teda fakt nelakalo, navic by vam to v ocich ostatni obcanu v okoli jiste plusove body nepridalo.
Podle me je jednodussi prodat byt s hypotekou, nez se tahat po soudech. Usetrila bych si nervy a penize.
Není mi jasné, jak by odvysílání v tv mohlo pomoci? Jako že by vybourali mrazaky a hospodu zavřeli? To asi těžko, pokud je to dle úřadů v pořádku. Akorát se na ten problém upozorní a byt bude neprodejny. Já bych byt prodala a odstěhovala se jinam.
Je to hodně nepříjemné, to bezpochyby. Zajímá mě, kdo provedl oficiální měření? Policie ti žádné potvrzení o hluku v tomto případě nevystaví. Podat stížnost na příslušnou hygienickou stanici, ti by měli stížnost prošetřit a v této souvislosti nařizují také měření hluku. Vše se posuzuje dle platné legislativy, oproti dřívějším letům je přísnější. Pročti si toto nařízení vlády:
Nařízení vlády ze dne 24. srpna 2011 o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací (Sbírka zákonů č. 272/2011),
ať jsi taky v obraze. Díky své profesi jsem s hygienou v kontaktu, protože je to jeden z kontrolních orgánů, který nás posuzuje. A co vím, tak aspoň u nás v Brně jsou (pokud jde o vazby na bytové prostory) přísní.
Držím pěsti v boji… a ta TV není vůbec špatný nápad, ale musíš mít náturu na zviditelnění se v TV ![]()
Jak jsem psala, nejdříve bych se pokusila byt prodat, poté zkoušela média. Jde o to dát věci do pohybu.
Pokud je pravda to co zakladatelka popisuje, tak to jistě není v pořádku. Nedokáži si představit takto žít.
Anonymní z původní bytovky.
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, nejdříve bych se pokusila byt prodat, poté zkoušela média. Jde o to dát věci do pohybu.Pokud je pravda to co zakladatelka popisuje, tak to jistě není v pořádku. Nedokáži si představit takto žít.
Anonymní z původní bytovky.
Když byt prodají, tak asi nebudou mít zájem se v tom dále rýpat v tv. To by vypadalo, že chtěli budoucího majitele podvést. Což je sice pravda, ale nebude to tak okaté:-) Asi to prodají se ztrátou, teď není moc dobrá doba pro prodej bytů. Navíc nevím, jak mají nastavenou hypo. Ale dá se to řešit i pronájmem jejich bytu a jiného bytu. Kamarád má byt bez výtahu, tak po narození dvojčat si pronajali u lesa s výtahem a ten svůj taky pronajimaji. Ve vysledku je to jedno. Platí hypo na svůj a bydlí s výtahem:-)
Pokud se jim byt podaří prodat, tak média už pochopitelně potřebovat nebudou. Možná jsem to špatně napsala.
Take bych prvne zkusila byt prodat…jakmile to medializujete, uz budete byt prodavat mnohem hur. A jak tu psal nekdo o zneprateleni sousedu co tam nakupuji, to bych take nenechala jen tak…znamym sousedka, co si s ni nesedli vymlatila zadni okna na dvou autech :-/
Takze to neni v CR, jak z toho tak vyplvyva? Tak to pak nevime, jak to jinde chodi- jak moc jsou rychli, jak moc to vubec resi…A fakt se v zidovskem podniku delaji rizky a leco? To bych myslela, ze maji jine pochoutky ![]()
Tak pokud to není v ČR, tak to potom bohužel s oficiálními orgány neporadím. Nevím, ve které zemi nemají „hygienu“
To je pak těžké ![]()