Byt se skrytou vadou - smrad, hluk, nezvládám to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
288
22.11.13 11:59

Holky, ac to zni proste blbe, tak v takovych pripadech, kdy uradu nenapomahaji, je snad jedina moznost, televize. Urady s nicim nehybou, nebo delaji, ze jo, ale nikam to nevede, jen si chteji nakrmit kapsy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
arnaset
22.11.13 12:00

@Hr4sek22 tady pak člověk vidí výhody nájemního bydlení:-)

• Citovat
  • Upravit
1211
22.11.13 12:04

Tak to je mazec zakladatelko…poradím jak holky výše, a napadlo mě normalně zavolat tv NOVU ta má ráda takové speciální akce, a vše jim do podrobna řekla, na každého musí být metr! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
22.11.13 12:05

…aha tak ted si to dočítám už ten napad padl…tv! jdi do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.13 12:11

Zapojila bych média - televizi. Nicméně se tím zviditelníte i vy. Možná ještě před tím bych se byt pokusila prodat.

My se nedávno stěhovali z bytovky. Terasa, balkón krásné prostředí. Kdo by si byl pomyslel, že ani tohle není ideál. Investor a zároveň podnikatel, který byty stavěl natřískal parkovací místa rovnou pod okna. Domy stojí příliš u sebe. Je to zároveň člověk z té obce se spoustou kontaktů a známostí.

Podělal toho mnohem více, dokonce to řešilo město i starostka, ale jen naoko. Stejně se s tím neudělalo nic.

Bydleli jsme tam asi pět let. Auta nám startovala rovnou pod okny do ložnice, třískání dveří. Slyšeli jsme každé slovo z venku.

Domy jsou nalepeny na sobě - nemělo to tak být (řešilo se to), takže postupně rostoucí děti začaly rušit i ze strany teras. Hrůza.

I z jiných důvodů teď byt prodáváme, kupec se hledal dlouho. Přestěhovali jsme se do většího domu, dokonce téměř do centra a máme tady paradoxně větší klid, než v malé bytovce na okraji obce.

Co bych dělala já, jsem zmínila hned v úvodu mého příspěvku. Musí to být hrozné, vůbec se ti nedivím, že z toho máš oči až na vrch hlavy a naštvaná musíš být snad každou vteřinu. Takto se vážně nedá žít.

Teď je lehké říkat, že jste se měli rozhodovat déle a nedat na řeči RK, ale chápu vás, že něčím to místo bylo významné a líbilo se.

• Citovat
  • Upravit
arnaset
22.11.13 12:14
@Dee9614 píše:
Holky, ac to zni proste blbe, tak v takovych pripadech, kdy uradu nenapomahaji, je snad jedina moznost, televize. Urady s nicim nehybou, nebo delaji, ze jo, ale nikam to nevede, jen si chteji nakrmit kapsy!

Pokud je vše v pořádku, což asi je - zakladatelka nepsala, že by něco naměřili, tak s tím úřady nic neudělají. Měly by zavřít obchod, protože se někomu nelibi? Znám to i z druhé strany. Kamarád koupil byt, zrekonstruoval ho a každou chvili na něj přišla bába zespoda, že hrozně dupe. Přišla i když jsme byli na návštěvě, chodili jsme v ponozkach a mluvili skoro šeptem. Dokonce se dělal posudek, zda je podlaha správně udělaná, merilo se i u báby a vše ok s velkou rezervou. Prostě bábu sralo, že si mladý kluk koupil byt, tak prudila..
Jinej kamarád léta bydlel přímo nad klubem a ten si to nemohl vynachválit. Jidlo i ve tři ráno, vstupy zadarmo. V noci ho to prý nerusilo, protože byl stejně dole:-)

• Citovat
  • Upravit
35472
22.11.13 12:19

Ja byt na vasem miste, tak byt prodam a odstehuju se.
I kdyby se vam podarilo vyhrat, zustanete trnem v oku pulce ctvrti, co k nim chodi na obed a na nakup. Zavrit obchod se vam podle mne nepovede a i kdyby se vam podarilo omezit nebo zrusit vyvarovani, muze to zacit za cas nanovo( ani ted nemaji povoleni a obchazi zakony) a jset tam, kde jste byli. Byt medialni hvezdou poradu na Nove nebo Prime by me teda fakt nelakalo, navic by vam to v ocich ostatni obcanu v okoli jiste plusove body nepridalo.
Podle me je jednodussi prodat byt s hypotekou, nez se tahat po soudech. Usetrila bych si nervy a penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
arnaset
22.11.13 12:21

Není mi jasné, jak by odvysílání v tv mohlo pomoci? Jako že by vybourali mrazaky a hospodu zavřeli? To asi těžko, pokud je to dle úřadů v pořádku. Akorát se na ten problém upozorní a byt bude neprodejny. Já bych byt prodala a odstěhovala se jinam.

• Citovat
  • Upravit
6661
22.11.13 12:21

Je to hodně nepříjemné, to bezpochyby. Zajímá mě, kdo provedl oficiální měření? Policie ti žádné potvrzení o hluku v tomto případě nevystaví. Podat stížnost na příslušnou hygienickou stanici, ti by měli stížnost prošetřit a v této souvislosti nařizují také měření hluku. Vše se posuzuje dle platné legislativy, oproti dřívějším letům je přísnější. Pročti si toto nařízení vlády:
Nařízení vlády ze dne 24. srpna 2011 o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací (Sbírka zákonů č. 272/2011),
ať jsi taky v obraze. Díky své profesi jsem s hygienou v kontaktu, protože je to jeden z kontrolních orgánů, který nás posuzuje. A co vím, tak aspoň u nás v Brně jsou (pokud jde o vazby na bytové prostory) přísní.
Držím pěsti v boji… a ta TV není vůbec špatný nápad, ale musíš mít náturu na zviditelnění se v TV :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.13 12:32

Jak jsem psala, nejdříve bych se pokusila byt prodat, poté zkoušela média. Jde o to dát věci do pohybu.

Pokud je pravda to co zakladatelka popisuje, tak to jistě není v pořádku. Nedokáži si představit takto žít.

Anonymní z původní bytovky.

• Citovat
  • Upravit
arnaset
22.11.13 12:44
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, nejdříve bych se pokusila byt prodat, poté zkoušela média. Jde o to dát věci do pohybu.

Pokud je pravda to co zakladatelka popisuje, tak to jistě není v pořádku. Nedokáži si představit takto žít.

Anonymní z původní bytovky.

Když byt prodají, tak asi nebudou mít zájem se v tom dále rýpat v tv. To by vypadalo, že chtěli budoucího majitele podvést. Což je sice pravda, ale nebude to tak okaté:-) Asi to prodají se ztrátou, teď není moc dobrá doba pro prodej bytů. Navíc nevím, jak mají nastavenou hypo. Ale dá se to řešit i pronájmem jejich bytu a jiného bytu. Kamarád má byt bez výtahu, tak po narození dvojčat si pronajali u lesa s výtahem a ten svůj taky pronajimaji. Ve vysledku je to jedno. Platí hypo na svůj a bydlí s výtahem:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.13 12:47

Pokud se jim byt podaří prodat, tak média už pochopitelně potřebovat nebudou. Možná jsem to špatně napsala.

• Citovat
  • Upravit
144
22.11.13 12:51

Take bych prvne zkusila byt prodat…jakmile to medializujete, uz budete byt prodavat mnohem hur. A jak tu psal nekdo o zneprateleni sousedu co tam nakupuji, to bych take nenechala jen tak…znamym sousedka, co si s ni nesedli vymlatila zadni okna na dvou autech :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
22.11.13 12:55

Takze to neni v CR, jak z toho tak vyplvyva? Tak to pak nevime, jak to jinde chodi- jak moc jsou rychli, jak moc to vubec resi…A fakt se v zidovskem podniku delaji rizky a leco? To bych myslela, ze maji jine pochoutky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.11.13 12:58

Tak pokud to není v ČR, tak to potom bohužel s oficiálními orgány neporadím. Nevím, ve které zemi nemají „hygienu“ :nevim: To je pak těžké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí