Byt se skrytou vadou - smrad, hluk, nezvládám to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
arnaset
22.11.13 13:03

Já pochopila, že je to v čr. To, že to jsou židi, nic neznamená, ti jsou všude, v každým větším městě je nějaká židovská čtvrť.

• Citovat
  • Upravit
72725
22.11.13 13:06

Mám to podobné jak Ty, jen podemnou je hospoda. Pokud to nemají oficiálně, tak podmět na úřady, ale jak už tu holky psaly, pokud by se nic nedělo, tak televize - černé ovce, Nova nebo Prima. Oni pasou po každé kravině, ale v tomto dokážou dost pomoct. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.11.13 13:15

Omlouvám se @Sidsel, že jsem jí vlezla na profil (nemám to ve zvyku), ale bydliště má uvedené Praha. Hmmmm, tak pokud už kontaktovali všechny příslušné orgány a nic se neděje, tak bych i věřila, že je to podmáznutý :zed: Těžko se pak bojuje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
22.11.13 14:18

Tak ja jsem pochopila, ze to neni v CR podle toho, ze tam nemaji Hygienu- hyg. stanice prece u nas jsou :nevim: pokud je to teda u nas a nic nezabira, taky bych byla pro tu televizi- kolik podobnych pripadu uz bylo na Nove nebo Prime a takove veci mivaji ohlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
22.11.13 14:22

Jééé, já bych nechtěla dělat rozhovor v tv :oops: :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
820
22.11.13 14:32

Omlouvám se, že reaguju málo, mám povinnosti…

Tak alespoň stručně:

• není to v ČR, ale Brusel
  • hygienu v našem slova smyslu v Belgii nemají
  • kontaktovali jsme všechny možné i nemožné úřady, výsledek je, že nás majitel obchodu/restaurace označil za udavače, mluvil i o antisemitismu
  • měření hluku oficiální proběhla - první měření ukázalo normu přesahující 5× v zadní pokoji, to se snížilo, ale dobré to stále není, zbytek bytu měřen nebyl, měří to po místnostech, strašně dlouho to vše trvá
  • celá ta aféra trvá už tři roky, jsem na konci sil, chodím do práce, plus malé dítě, přijdu domů a tam randál a smrad, mohu si vybrat buď smrad nebo zima, protože se větrat musí nonstop
  • majitelé obchodu/restaurace strašně mlží a lžou - nejprve tvrdili, že nevaří, pak že vaří jen malá jídla, pak že si požádají o žádost o vaření, pak zase že vařit už nebudou, pokud stáhneme žalobu

Ano, měli jsme lépe vybírat, souhlasím.

Vašich postřehů a nápadů si vážím, sama si myslím, že bychom se měli pokusit o prodej byt, třebaže to bude ztrátové, ale raději žít v klidu než v současné situaci.

Byt je v židovské čtvrti, radnice je celá židovská, obyvatelé domu také, myslím, že to povolení na vaření od radnice nejspíš dostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.13 14:36

@Sidsel Tak to asi moc rad jak temnějí média fungují nebude. Prodat, to je jediná vaše záchrana.

Myslíš, že se kupec nenajde? Já vůbec netuším co je židovství za kulturu. Jaké mají přístupy, chování…

• Citovat
  • Upravit
1283
22.11.13 14:51

No jo, tak jestli je cela radnice zidovska, tak to bych taky mela obavy, ze vas jeste oni oznaci za antisemity a budou vam to sebevic zneprijemnovat… :roll: byla bych pro prodej a radeji zila v klidnem prostredi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.11.13 17:26

@Sidsel Hmmm :(, tak to je špatné. U nás bych i věděla, jak třeba s hygienou ještě víc poradit a co dělat, ale tohle… bohužel. Po upřesnění musím souhlasit s ostatními - prodat. Čím víc půjdete proti majiteli „obchodu“, tím to bude horší a nakonec se to úplně obrátí proti vám. Zastání nenajdete :think: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
22.11.13 17:32

@Sidsel tak to je zcela jiná situace :? Jiný kraj, jiný mrav (jiný úřad).

• Citovat
  • Upravit
820
22.11.13 19:43

To vidím, že zastání nenacházíme, řešili jsme to xkrát na schůzi baráku, říkali jsme si, že ten smrad musí přeci vadit i ostatním, je cítit už při vstupu do baráku, ale v bytě asi jenom u nás, randál je jen u nás, neb jsme přímo nad nimi. A s pochopením jsme se nesetkali, všichni ostatní jsou židé a vlastně se jim asi líbí, že v židovské komunitě tak známý podnik (nejznámější v Bruselu) je zrovna u nás v baráku. Prý nás takto nevyloupí…

Navíc osatním partajím se nelíbí, že jsme je udali na radnici za to, že z bytové prostory předělali na nebytové bez svolení. Každý byt kromě toho našeho má něco předělanýho bez povolení, teda udali jsme jen obchod, ale přišli si prohlédnout celý barák, byla tu velká kontrola a musí se o povolení požádat zpětně, což ostatní štve. A to povolení taky nějak vyšumělo.

Každý čtvrtek se tu schází bruselská židovská smetánka a odváží si ešusy plné jídla…

Já jsem taky pro prodej, ale manžel si myslí, že soudní spor vyhraje, ten krásný byt bude náš a odškodné k tomu. Manžel je idealista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
22.11.13 22:03

@Sidsel Po přečtení diskuze bych ten byt bez váhání prodala :? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.18 22:49
@Sidsel píše:
To vidím, že zastání nenacházíme, řešili jsme to xkrát na schůzi baráku, říkali jsme si, že ten smrad musí přeci vadit i ostatním, je cítit už při vstupu do baráku, ale v bytě asi jenom u nás, randál je jen u nás, neb jsme přímo nad nimi. A s pochopením jsme se nesetkali, všichni ostatní jsou židé a vlastně se jim asi líbí, že v židovské komunitě tak známý podnik (nejznámější v Bruselu) je zrovna u nás v baráku. Prý nás takto nevyloupí…

Navíc osatním partajím se nelíbí, že jsme je udali na radnici za to, že z bytové prostory předělali na nebytové bez svolení. Každý byt kromě toho našeho má něco předělanýho bez povolení, teda udali jsme jen obchod, ale přišli si prohlédnout celý barák, byla tu velká kontrola a musí se o povolení požádat zpětně, což ostatní štve. A to povolení taky nějak vyšumělo.

Každý čtvrtek se tu schází bruselská židovská smetánka a odváží si ešusy plné jídla…

Já jsem taky pro prodej, ale manžel si myslí, že soudní spor vyhraje, ten krásný byt bude náš a odškodné k tomu. Manžel je idealista.

jak to dopadlo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí