Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám to podobné jak Ty, jen podemnou je hospoda. Pokud to nemají oficiálně, tak podmět na úřady, ale jak už tu holky psaly, pokud by se nic nedělo, tak televize - černé ovce, Nova nebo Prima. Oni pasou po každé kravině, ale v tomto dokážou dost pomoct. ![]()
Omlouvám se @Sidsel, že jsem jí vlezla na profil (nemám to ve zvyku), ale bydliště má uvedené Praha. Hmmmm, tak pokud už kontaktovali všechny příslušné orgány a nic se neděje, tak bych i věřila, že je to podmáznutý
Těžko se pak bojuje ![]()
Tak ja jsem pochopila, ze to neni v CR podle toho, ze tam nemaji Hygienu- hyg. stanice prece u nas jsou
pokud je to teda u nas a nic nezabira, taky bych byla pro tu televizi- kolik podobnych pripadu uz bylo na Nove nebo Prime a takove veci mivaji ohlas
Omlouvám se, že reaguju málo, mám povinnosti…
Tak alespoň stručně:
Ano, měli jsme lépe vybírat, souhlasím.
Vašich postřehů a nápadů si vážím, sama si myslím, že bychom se měli pokusit o prodej byt, třebaže to bude ztrátové, ale raději žít v klidu než v současné situaci.
Byt je v židovské čtvrti, radnice je celá židovská, obyvatelé domu také, myslím, že to povolení na vaření od radnice nejspíš dostanou.
@Sidsel Tak to asi moc rad jak temnějí média fungují nebude. Prodat, to je jediná vaše záchrana.
Myslíš, že se kupec nenajde? Já vůbec netuším co je židovství za kulturu. Jaké mají přístupy, chování…
No jo, tak jestli je cela radnice zidovska, tak to bych taky mela obavy, ze vas jeste oni oznaci za antisemity a budou vam to sebevic zneprijemnovat…
byla bych pro prodej a radeji zila v klidnem prostredi
@Sidsel Hmmm
, tak to je špatné. U nás bych i věděla, jak třeba s hygienou ještě víc poradit a co dělat, ale tohle… bohužel. Po upřesnění musím souhlasit s ostatními - prodat. Čím víc půjdete proti majiteli „obchodu“, tím to bude horší a nakonec se to úplně obrátí proti vám. Zastání nenajdete
![]()
@Sidsel tak to je zcela jiná situace
Jiný kraj, jiný mrav (jiný úřad).
To vidím, že zastání nenacházíme, řešili jsme to xkrát na schůzi baráku, říkali jsme si, že ten smrad musí přeci vadit i ostatním, je cítit už při vstupu do baráku, ale v bytě asi jenom u nás, randál je jen u nás, neb jsme přímo nad nimi. A s pochopením jsme se nesetkali, všichni ostatní jsou židé a vlastně se jim asi líbí, že v židovské komunitě tak známý podnik (nejznámější v Bruselu) je zrovna u nás v baráku. Prý nás takto nevyloupí…
Navíc osatním partajím se nelíbí, že jsme je udali na radnici za to, že z bytové prostory předělali na nebytové bez svolení. Každý byt kromě toho našeho má něco předělanýho bez povolení, teda udali jsme jen obchod, ale přišli si prohlédnout celý barák, byla tu velká kontrola a musí se o povolení požádat zpětně, což ostatní štve. A to povolení taky nějak vyšumělo.
Každý čtvrtek se tu schází bruselská židovská smetánka a odváží si ešusy plné jídla…
Já jsem taky pro prodej, ale manžel si myslí, že soudní spor vyhraje, ten krásný byt bude náš a odškodné k tomu. Manžel je idealista.
@Sidsel Po přečtení diskuze bych ten byt bez váhání prodala
![]()
@Sidsel píše:
To vidím, že zastání nenacházíme, řešili jsme to xkrát na schůzi baráku, říkali jsme si, že ten smrad musí přeci vadit i ostatním, je cítit už při vstupu do baráku, ale v bytě asi jenom u nás, randál je jen u nás, neb jsme přímo nad nimi. A s pochopením jsme se nesetkali, všichni ostatní jsou židé a vlastně se jim asi líbí, že v židovské komunitě tak známý podnik (nejznámější v Bruselu) je zrovna u nás v baráku. Prý nás takto nevyloupí…Navíc osatním partajím se nelíbí, že jsme je udali na radnici za to, že z bytové prostory předělali na nebytové bez svolení. Každý byt kromě toho našeho má něco předělanýho bez povolení, teda udali jsme jen obchod, ale přišli si prohlédnout celý barák, byla tu velká kontrola a musí se o povolení požádat zpětně, což ostatní štve. A to povolení taky nějak vyšumělo.
Každý čtvrtek se tu schází bruselská židovská smetánka a odváží si ešusy plné jídla…
Já jsem taky pro prodej, ale manžel si myslí, že soudní spor vyhraje, ten krásný byt bude náš a odškodné k tomu. Manžel je idealista.
jak to dopadlo?
Já pochopila, že je to v čr. To, že to jsou židi, nic neznamená, ti jsou všude, v každým větším městě je nějaká židovská čtvrť.