Čaj s medem - mimčo 10 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6926
4.5.11 22:37

Med jsem od roka dávala, do bylinkových čajů a na ochutnávku, dle mé sestřenice která se alergiemi zabývá je nejhorší ono nedávání. Chce to potkat se s alergenem co nejdřív.
Jinak zvykat na med je lepší než na cukr. Bezesporu si to děti ponesou pak do dospělosti. (Tak já sladím medem a manža sype cukr, neb mu tchýně v kojeneckém věku dopřávala tuny cukru do čaje. :roll: :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
5.5.11 00:05
Petpro píše:
Co myslíte - čaj s medem pro mimčo 10měsíců???
Obyčejný ovocný čaj a medu jen málo, není to moc sladký…
Malý to zbožňuje, dokázal by vypít snad litr, nevím, tolik jsem nezkoušela, zatím vyžahne cca 300-400ml, víc mu dávat nechci, bojím se, aby mu to nezatěžovalo ledviny…? (Ještě 4× kojím)
Fakt nevím, co si o tom myslíte?

Ahojky, tak já kolem toho 10 měsíce dávala čaj a trošku jsem do něj kápla bio sirup z agáve, je to původní přírodní sladidlo na bázi fruktózy, má méně kalorií a přitom má vyšší sladivost než bílý cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
8.5.11 15:52

Ahoj maminky mužu vás poprosit o radu?Mam 12mesičného chlapčka je ješte kojenej v noci, a přes den tak2krát,ale co se týče pití měli jsme problém když jsem ho kojila tak vubec nic nechtela pít a pak najednou začal pít detské granulované čaje,ale jsou sladké bylinkový nechce ani nahodou a detský čaj s pytlíku jen trošku oslazenej,bez cukru se nenapije ani100ml za den,cože je moc málo.začal chodit v9měsícich a tím pádem jsme byla ráda že pije ten granulovaný čajík a pije třeba i 500ml za cože jsme ráda.Mám mu davat pytlíkovej a trošku sladit nebo je lepši ten detsky granulovaný?pitnu vodu vubec nechce.Dekuji za radu.Pekny dnik Jarka a Mareček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.5.11 19:46
jarusik32 píše:
Ahoj maminky mužu vás poprosit o radu?Mam 12mesičného chlapčka je ješte kojenej v noci, a přes den tak2krát,ale co se týče pití měli jsme problém když jsem ho kojila tak vubec nic nechtela pít a pak najednou začal pít detské granulované čaje,ale jsou sladké bylinkový nechce ani nahodou a detský čaj s pytlíku jen trošku oslazenej,bez cukru se nenapije ani100ml za den,cože je moc málo.začal chodit v9měsícich a tím pádem jsme byla ráda že pije ten granulovaný čajík a pije třeba i 500ml za cože jsme ráda.Mám mu davat pytlíkovej a trošku sladit nebo je lepši ten detsky granulovaný?pitnu vodu vubec nechce.Dekuji za radu.Pekny dnik Jarka a Mareček

Myslim ze lepsi je ten granulovany detsky nez normalni s cukrem - navic ty normalni sackovky maji v dobe kofein!!!
Tak davej granulky a pomalickym tempem ubirej az budete mit obarvenou vodu :-)
Musis maleho precurat - prechytracit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.11 20:08

Nemyslím, že by normální sáčkové ovocné nebo bylinkové čaje měly kofein.
A jinak zkoušet dávat vždycky méně těch granulek, až se dostanete na minimum, nebo vodu…
Majda ale taky pila i slaboučký granulovaný, sáčkové s troškou cukru, vodu se sirupem pozděj - a žije… Někdy si dá i tu vodu, někdy dostane Jupíka, tak snad to má vyvážené=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.5.11 09:53

Granulovaný čaj jsem koupila jen jednou a dávala jsem o dost míň toho granulátu, než psali v návodu.
Sáčkový čaj v sobě nutně kofein mít nemusí. POkud koupím čaj určený pro děti, tak rozhodně ne a třeba občas uvařím do konvičky ovocný pickwick čaj pijeme z toho oba s Vítkem. Vždycky si přeštu složení.
Podle mě je jedno jestli čaj osladím cukrem a nebo dám granulovaný. Ideál je samozřejmně nesladit, ale když už tak dám opravdu trošinku medu a nebo glukopur…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí