Pití čaje od ukončeného 5 týdne
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pití čaje od uk. 5 týdne
Dobrý den,ahojte ![]()
Mám jen takový dotázek. Nekojím,pijeme Bebu HA a dneska jsem malé dala 2× napít (asi 10ml) dětského čaje. Trpí na prdíky,ale není to až taková hrůza,jen je často neklidná,kroutí se a kňourá.Mudra mi řekla,že ji mám občas dát lžičku čaje,ale to jsem ještě občas kojila. Teď jdeme na kontrolu až 12.5.,tak si nejsem jistá jestli neva,že ji dávám pít čajík a kolik ji tak můžu za den dát. Mám totiž pocit,že má mezi jídly hlad (nebo snad žízeň) a nechci ji krmit co hodinu a půl. A čajík ji zase na chvíli stačí
. Jinak přes den mi málokdy spinká a když,tak jen zdřímne na pár minut…
Díky za rady,mějte se krásně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky tak my nekojíme už taky vůbec. čajík jsem zkoušela ale odmítala ho. Ale to byl sáčkový bez cukru, který dětem nechutná. ten co je granulovaný, je vždy s cukrem a mimčo by ho mělo vypít max 100ml denně. My jsme jen na UM už přes měsíc a čaj nedáváme. žádný problém nemáme, ale taky chci už začít. Přece jen krmení vyžaduje skoro co 2 hodiny, tak jí třeba čajík mezi tím taky trochu stačí.
No zítra ho budu dělat poprvé:-)
Jinak vím, vůbec se neznáme ale mám doma bebu HA 1, 400g, nenačatou, novou. Nechtěla by jsi ji poslat poštou za 200? vám by se hodila a mě by to pomohlo, my jsme na sunaru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dany když jí dáš denně pár lžic čaje, tak to určitě nevadí. Dej jí kolik bude chtít, předpokládám, že víc jak 100 ml to nebude.
A určitě ne granulovaný s cukrem, ten je pro děti úplně nevhodný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AnastazieB píše:
Dany když jí dáš denně pár lžic čaje, tak to určitě nevadí. Dej jí kolik bude chtít, předpokládám, že víc jak 100 ml to nebude.A určitě ne granulovaný s cukrem, ten je pro děti úplně nevhodný
jo to je pravda, cukrům se vyhýbat co nejdéle. Ale 100 určitě nevypije, tudíž si myslím, že sem tam lžička neuškodí. No zkus nejdřív bez ale my ho prostě odmítáme ![]()
Navíc mlíka jako je beba a sunar jsou sladší taky, tak asi proto pak čaj jen tak nechutná. My měli heřmánkový a teda nebyl moc dobrý, a fenyklový nám dělala paseku s prdíkama ještě větší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme davali cajik skoro od zacatku - fenyklovy na prdiky. Ted ho ma rada i jen tak, mezi krmenim.
Nase Mudra rikala, ze kdyz to neni na ukor jidla a mimi prospiva, muze si cajiku vypit kolik chce - tekutiny, spravne zvolene, nemohou ublizit!!!
Navic v parnem lete je to skoro nutnost!
My ted najizdime na prevarenou vodu, jinak granulovany caje od HIPP moc sladke nejsou a ja navic spise obarvim vodu ![]()
Mala miluje cajiky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem jí včera dala vlastně jen na zkoušku,jestli bude pít,dětský čaj s heřmánkem a dost ji chutnal
.
Takže jsem ráda,že to není na škodu! Já si totiž myslím,že má mezi krmením (co 3h.) hlad převlečený za žížu
.
Sladit by mě snad ani nenapadlo a pokud ji chutná ten dětský,tak budeme pít tenhle. Mám doma i fenyklový,tak možná na střídačku.
Lucka13: Luci,jsi moc hodná,že mi nabízíš Bebu,ale mám paní,která mi posílá zásoby. Mám teď doma asi 10 balení 900g beby
. Bebou chci krmit do půl roku a potom přejdeme na něco jiného (levnějšího)
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dany nic se neděje:-) zkusit jsem to musela:-).
Je super, že jí chutný heřmánkový, mě ten sáčkový plive a nechutná jí a to jsem jí dělala jen slabounkej
. No tak uvidíme jak to vyřešíme my. Tak já bych taky rozhodně nepřislazovala. I když teď máme ten granulovanej ale ještě jsem jí ho nedala. Ale ten moc cukru neobsahuje co máme a když si jen tak ucucne. Navíc nebude to savičkou, což je taky na kazivost ideální ale z hrnečku s pítkem
, ten je sice od 4 měsíců ale ty nám za chvíli skoro budou
. No ale třeba mi na to taky hodí bobek
. Naštěstí venku není takový horko, tak si myslím, že ještě takovou potřebu nemáme žíznivou. Je těžký občas přijít na to, co těm prckům vyhovuje:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucka13: no mi to povídej! Já měla pocit,že má Vája pořád hlad a ono včera stačilo trošku pití a byl klídek a dokonce i usnula (na chviličku
). No a teď jsem to praktikovala taky a chrupká. Zase jí nemíním krmit co 2 hoďky,to bych jí taky za chvíli nemusela unést!!!
Tak jsem ráda,že zabírá čajík. My máme ten sáčkový a zatím pohoda. Je fakt,že vypije na jeden zátah jen asi 10ml,ale asi jí to stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se tyce mnozstvi caje, tak syn v techto teplotach vypije treba i ctvrt litru denne a vic (ma 6 mesicu). Caj a vodu bych nijak neomezovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, obe decka sem plne kojila do sesti msicu, starsi je zimni, takze te sem piti davala az s prikrmama, ale malej je na konci kvetna, takze tomu sem vodu nebo caj davala uz od tri tydnu, v tech vedrech to jinak neslo… Jeste jedna drobnost, ne vsechny granulovany caje sou s cukrem - sem dost pohodlna na vareni cajicku, tak sem si tohle nastudovala a nasla sem caj Babio od goldimu - ten je na laktoze (mlecnej cukr) - coz je to samy, co je v mliku. Pouzivala sem fenyklovej a maj myslim i nejaky dalsi prichute…
Kazdopadne zpet k tematu - zkousej ji davat obcas i samotnou vodu, v tehle hicech ji to prospeje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se tyce vody, tak nemuzu nez souhlasit. Ditko mi v techto vedrech pres den v klidu da 3 male flasky vody nebo caje. Chlasta jak duha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit