Pití čaje od ukončeného 5 týdne

375
3.5.11 22:41

Pití čaje od uk. 5 týdne

Dobrý den,ahojte :-)
Mám jen takový dotázek. Nekojím,pijeme Bebu HA a dneska jsem malé dala 2× napít (asi 10ml) dětského čaje. Trpí na prdíky,ale není to až taková hrůza,jen je často neklidná,kroutí se a kňourá.Mudra mi řekla,že ji mám občas dát lžičku čaje,ale to jsem ještě občas kojila. Teď jdeme na kontrolu až 12.5.,tak si nejsem jistá jestli neva,že ji dávám pít čajík a kolik ji tak můžu za den dát. Mám totiž pocit,že má mezi jídly hlad (nebo snad žízeň) a nechci ji krmit co hodinu a půl. A čajík ji zase na chvíli stačí :-) . Jinak přes den mi málokdy spinká a když,tak jen zdřímne na pár minut…
Díky za rady,mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
894
3.5.11 22:48

Ahojky tak my nekojíme už taky vůbec. čajík jsem zkoušela ale odmítala ho. Ale to byl sáčkový bez cukru, který dětem nechutná. ten co je granulovaný, je vždy s cukrem a mimčo by ho mělo vypít max 100ml denně. My jsme jen na UM už přes měsíc a čaj nedáváme. žádný problém nemáme, ale taky chci už začít. Přece jen krmení vyžaduje skoro co 2 hodiny, tak jí třeba čajík mezi tím taky trochu stačí.
No zítra ho budu dělat poprvé:-)
Jinak vím, vůbec se neznáme ale mám doma bebu HA 1, 400g, nenačatou, novou. Nechtěla by jsi ji poslat poštou za 200? vám by se hodila a mě by to pomohlo, my jsme na sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
3.5.11 22:56

Dany když jí dáš denně pár lžic čaje, tak to určitě nevadí. Dej jí kolik bude chtít, předpokládám, že víc jak 100 ml to nebude.

A určitě ne granulovaný s cukrem, ten je pro děti úplně nevhodný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
3.5.11 23:03
AnastazieB píše:
Dany když jí dáš denně pár lžic čaje, tak to určitě nevadí. Dej jí kolik bude chtít, předpokládám, že víc jak 100 ml to nebude.A určitě ne granulovaný s cukrem, ten je pro děti úplně nevhodný :cert:

jo to je pravda, cukrům se vyhýbat co nejdéle. Ale 100 určitě nevypije, tudíž si myslím, že sem tam lžička neuškodí. No zkus nejdřív bez ale my ho prostě odmítáme :nevim:
Navíc mlíka jako je beba a sunar jsou sladší taky, tak asi proto pak čaj jen tak nechutná. My měli heřmánkový a teda nebyl moc dobrý, a fenyklový nám dělala paseku s prdíkama ještě větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.5.11 07:04

My jsme davali cajik skoro od zacatku - fenyklovy na prdiky. Ted ho ma rada i jen tak, mezi krmenim.
Nase Mudra rikala, ze kdyz to neni na ukor jidla a mimi prospiva, muze si cajiku vypit kolik chce - tekutiny, spravne zvolene, nemohou ublizit!!!
Navic v parnem lete je to skoro nutnost!
My ted najizdime na prevarenou vodu, jinak granulovany caje od HIPP moc sladke nejsou a ja navic spise obarvim vodu :-)
Mala miluje cajiky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.5.11 10:56

No já jsem jí včera dala vlastně jen na zkoušku,jestli bude pít,dětský čaj s heřmánkem a dost ji chutnal :-) .
Takže jsem ráda,že to není na škodu! Já si totiž myslím,že má mezi krmením (co 3h.) hlad převlečený za žížu :-D .
Sladit by mě snad ani nenapadlo a pokud ji chutná ten dětský,tak budeme pít tenhle. Mám doma i fenyklový,tak možná na střídačku.
Lucka13: Luci,jsi moc hodná,že mi nabízíš Bebu,ale mám paní,která mi posílá zásoby. Mám teď doma asi 10 balení 900g beby :-D . Bebou chci krmit do půl roku a potom přejdeme na něco jiného (levnějšího) :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.5.11 10:59

Fakt bych se toho nebala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
4.5.11 11:15

Dany nic se neděje:-) zkusit jsem to musela:-).
Je super, že jí chutný heřmánkový, mě ten sáčkový plive a nechutná jí a to jsem jí dělala jen slabounkej :nevim: . No tak uvidíme jak to vyřešíme my. Tak já bych taky rozhodně nepřislazovala. I když teď máme ten granulovanej ale ještě jsem jí ho nedala. Ale ten moc cukru neobsahuje co máme a když si jen tak ucucne. Navíc nebude to savičkou, což je taky na kazivost ideální ale z hrnečku s pítkem :mrgreen:, ten je sice od 4 měsíců ale ty nám za chvíli skoro budou :mrgreen: . No ale třeba mi na to taky hodí bobek :lol: . Naštěstí venku není takový horko, tak si myslím, že ještě takovou potřebu nemáme žíznivou. Je těžký občas přijít na to, co těm prckům vyhovuje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.5.11 11:27

Lucka13: no mi to povídej! Já měla pocit,že má Vája pořád hlad a ono včera stačilo trošku pití a byl klídek a dokonce i usnula (na chviličku :lol: ). No a teď jsem to praktikovala taky a chrupká. Zase jí nemíním krmit co 2 hoďky,to bych jí taky za chvíli nemusela unést!!! 8-o Tak jsem ráda,že zabírá čajík. My máme ten sáčkový a zatím pohoda. Je fakt,že vypije na jeden zátah jen asi 10ml,ale asi jí to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.5.11 18:04

Co se tyce mnozstvi caje, tak syn v techto teplotach vypije treba i ctvrt litru denne a vic (ma 6 mesicu). Caj a vodu bych nijak neomezovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
4.6.11 23:24

No, obe decka sem plne kojila do sesti msicu, starsi je zimni, takze te sem piti davala az s prikrmama, ale malej je na konci kvetna, takze tomu sem vodu nebo caj davala uz od tri tydnu, v tech vedrech to jinak neslo… Jeste jedna drobnost, ne vsechny granulovany caje sou s cukrem - sem dost pohodlna na vareni cajicku, tak sem si tohle nastudovala a nasla sem caj Babio od goldimu - ten je na laktoze (mlecnej cukr) - coz je to samy, co je v mliku. Pouzivala sem fenyklovej a maj myslim i nejaky dalsi prichute…
Kazdopadne zpet k tematu - zkousej ji davat obcas i samotnou vodu, v tehle hicech ji to prospeje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
5.6.11 08:37

Co se tyce vody, tak nemuzu nez souhlasit. Ditko mi v techto vedrech pres den v klidu da 3 male flasky vody nebo caje. Chlasta jak duha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí