Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cam Cortina X3 Tris Evolution?
Přidejte zkušenost s Cam Cortina X3 Tr...Pokud tam nebude, což myslím, že ne.
Zkus ještě prodejnu kočárků na Karolině(hned vedle autobudového nádraží). Prodejna Sam baby- mají tam veliký výběr a zase trošku něco jiného. Třeba Imlasty-vypadají moc pěkně-hlavně ten bolder(volant). Někdo tu psal, že je šitý horkou jehlou, ale mi se moc líbil a nepřipadal mi nějak odlišný od jané a jiných dražších kočárů.
O Sam Baby už jsem slyšela a chystáme se tam i kvůli postýlky a přebalovacímu pultíku a tak. Každopádně včera jsem zkoukla ve Futuru tu Cortinu a myslím, že je rozhodnuto. Měli tam asi čtyři barvy, ale bohužel nic z nové kolekce. Chtěli bychom ten žluto šedý, takže ho objednáme na internetu.
Ještě jednou díky za radu. Už jsem byla nešťastná.
Lucie
Jsem ráda, že jsem ti pomohla. Ten žlutošedý je taky můj favorit, dokonce jsem tu ohledně něho zakládala diskusi žlutý kočárek a broučci-jestli na něj letí-nebo ne.Mi ještě ale chybí do kočárku ta náplň, doufám, že se brzy zadaří. ![]()
Ahoj holky
Měla bych prosbu na majitelky černo-barevných kombinací.Chtěla bych si koupit červeno-černou,moc se mi líbí,ale bojím se aby v něm nebylo mimču moc horko,hlavně pak ve sporťáku.
Jaké máte prosím zkušenosti?
Děkuju
Alice,
my mame cernocervenou Cortinu a spokojenost. Myslim, ze Martasovi horko neni. Zatim jezdime v korbicce … kdyz je teplo a moc nefuci, rozepnu vzadu boudu a necham tam jen sitku, krasne to vetra. Vnitrek kocarku je bily, tak i to pomaha. A sportak je dost otevrenej, tak tam bych z toho strach nemela, navic v boude nad hlavou ditka je pruhledne okenko, ne cerna barva.
Tak nám dnes přišla Cortina na dobírku - žlutý jsme propásli a v akci už je vyprodaný (www.autosedacky-kocarky.cz ho měli za 15 600,–). Paní mi bohužel neuměla upřesnit ani termín další dodávky ani cenu, takže jsem výběr barvy nechala na příteli a musím vás varovat. Vybrali jsme kombinaci modrá/béžová z letošní kolekce a modrá VŮBEC NENÍ MODRÁ, ale tmavě tyrkysová - spíš do zelena. Asi si ho necháme, protože mi ta tyrkysová přijde celkem neobvyklá, ale ať vás nečeká překvapení jako mě, kdybyste o něj měla některá zájem.
Ahoj, Lucie
Ahojte. Tak my čekáme miminko jeeště za dlouho ale dneska jsem tak probírala net a do Cortiny X3 jsem se zamilovala. Probírala jsem to s kámoškou, která ho viděla na živo a prý ma to přední kolečku jakoby hrozně vystrčené. Co si o tom myslíte? A jiná známá mi říkala, že u nich v okolí jezdí a že je dost rozvrzaný.
Ratonito,
mne rozvrzany neprijdou a predni kolecko vystrcene je jen pokud neni zaaretovane, ale uvidis, ze vystrcene kolecko ocenis
. Fakt se s tim dobre jezdi.
Ahoj anonymní Lucko, Prosím tě když se koukneš na ten odkaz, který máš kočárek (ten sv.modrý s kuličkami uvnitř, nebo ten s bílým vnitřkem?Kamarádka zrovna o něm uvažuje, a chtěla by ten blankytně modrý se šedou, i na těch fotkách jde docela vidět, že jeden je tak jakoby do zelena a druhý do modra? Tak ať objedná správně. Jeden ty kuličky uvnitř boudy má a druhý ne.Díky.
http://www.cam-neonato.com/…dsdetail.asp?…
Ahoj holky. Čekáme mimčo a také řešíme jaký kočárek. Cortinu jsme si zamilovali a byli jsme téměř pevně rozhodnuti, že to je to nejlepší co můžeme našemu malému koupit, ale teď je vše jinak. V sobotu jsme navštívili jednu prodejnu v Liberci a paní prodavačka nám začala popisovat problémy jaké se u Cortiny vyskytují. Mám 160 cm a je na mě prý dlouhá, přední kolo dost vyčuhuje, je špatně odpružená tak se prý hodí tak na jízdu po rovině po městě, když se s mimčem trochu drncá tak se rozvilká a prý po roce se přibližně konstrukce trochu povolí a sníží. Prý jim tam chodí maminky s reklamacemi. Popravdě nás to docela vyděsilo, ale říkali jsme si, že je třeba paní zaujatá. Znáte to ale když vám dá někdo brouka do hlavy a přemýšlíte nad tím co když má náhodou pravdu. Zjišťovala jsem u holek z deníčku zebřiček a jedna tam psala, že její známá ho má a že jí něco klape při jízdě v kolečku a nemůžou přijít na to co.Taky se jí prý protrhl košík i když tam nevozí nic těškého.Sanžíme se teď zjišťovat co nejvíc informací a vybrat pro našeho malého vhodnou variantu.
Lenka
ibazalka: no ještě uvidím, mám fakt dost času. Dobrý je prý i peg perego, X lander nebo herqules. Mám termín až v únoru tak koncem roku můžou mít už novou kolekci. A co se týče kol, to jsem zas slyšela, že nejsou moc dobrá ty nenafukovací, že je brzo vidět opotřebení a s miminkem to v terénu hází. Já fakt nevím. A co ten malý nánožník na hlubokou korbičku? Prý tam fouká ![]()
leňule: o tom odpružení jsem taky slyšela. A jsem taky malá, 158 cm. Tak teď fakt nevím.
Alice já mám ještě starý model Cortiny a tak na boudičce okénko nemám.A musím říct, že malé ve sporťáku horko není.Já stejně většinou jezdím s otevřenou boudičkou a zatahuji pouze když spí a to pak řeším, že vzadu tu látku secvaknu a tak mi krásně větrá a malá je spokojená.
Ratonito to kolečko opravdu vystrčené je.Někdy mám problém se vejít do linkových autobusů.Ale jinak mi nevadí a kočár mám už rok a nevrže.A ano na kolečkách docela brzy zmizel ten prostřední vzorek, ale ničemu to nevadí a na jízdu to fakt vliv nemá.A nánožník mi příjde jako u jiných kočárků.Jen otvor do korbičky je větší.Já jsem v zimě malou šoupla do fusaku a vytahovala jí krásně teplou, takže pohoda.
Leňule je pravda, že Cortina je dlouhá, ale nějak nechápu v čem by Ti to mělo vadit.Ovládá se v pohodě.Odpružení je sportovní a do té doby co jsem měla hluboký, tak mi i přišlo, že je slyšet jak to drncá.V okamžiku kdy jsem přešla na sporťák, tak to zmizelo a kočár je tichounkej a odpružení je také měkčí.Malé nikdo nevadilo, že je kočár tvrdší a já ocenila, že se nenaučila na houpání.
A co se týče terénu, tak já mám psa a s kočárem frčím i po poli a zvládl to v pohodě.Jak už jsem psala výše, tak jezdím už rok a kočár se mi ani nesnížil, ani se nevyklá.Jo a k tomu klapání, dělalo mi to taky a zjistila jsem, že jsem měla špatně zavřenou brzdu.Zapomněla jsem mazat a tak zůstala trošinku vytažená a drnkala mi o kolečko.A na košík už jsem si tu stěžovala.Když přejdeš na sporťák, tak do košíku skoro nic nedáš, neb se do něj blbě dostává.Ale jinak jsem s kočárem hodně spokojená, je krásně pohodlný pro dítě a velmi dobře se ovládá.
Jediná věc co mi vadí je, že pokud dám dítě do lehu a mám na madle tašku a v ní něco tak se zaprvé blbě dostanu k brzdě kočáru a za druhé je kočár moc těžký vzadu a lehký vepředu a tak se nesmím o madlo moc opírat, jinak jde k zemi.
Aho holky. Podělím se s vámi o své zkušenosti s tímto kočárkem.
1/ hluboká korba je opravdu hlučnější než sporťák
2/ nákupní košík má sice uvedenou nosnost jenom 2 kg, ale já vozím v něm mnohem víc a je v pohodě
3/ nánožník u hluboké korby - na dítě nefouká, když vyhrnete fusak nahoru
4/ velmi praktické větrání v boudičce u korbičky, super - zabudovaná moskytiéra
5/ POZOR ale u sporťáku - na boudičce, jak je ten plastový kloub na polohování- látka pod ním se párá, látka není pod podložkama nijak zakončená, měla jsem boudičku kvůli tomu na reklamaci a pak jsem se dívala v prodejně v CHICCU v Ostravě, že ten problém mají i ostatní kočárky. A katastrofa s reklamací : nejdříve, když byla reklamace vyřízená, zhrozila jsem se, jak byla oprava odfláknutá - boudička byla v horším stavu, než jsem ji předávala. Po „opravě“ byla látka pod jednou podložkou rozpáraná víc, asi 1,5 cm, plastový kloub byl poškrábaný zřejmě od nářadí a látka pod podložkama byla „zakončená“ zřejmě zapalovačem. No hrůza. Tak jsem s opravou nesouhlasila a asi za 14 dní jsem si pro boudičku jela znovu. Teď už mi dali novou - ale mám kombinaci béžovo-červenou a dodali mi boudičku béžovo-oranžovou! Že by „profesionální slepota“? Takže jsem čekala další 2 dny, ale to už bylo celkem 33 dnů v reklamaci. Takže teoreticky na vrácení peněz. Nakonec mi boudičku dodali, ale - není připevněná ke konstrukci - takže jak ji mám shrnutou, vypadá jako kus hadru. Toto jsou moje názory na tento kočárek a zároveň na firmu BABYEXPERT, která do onoho obchodu kočárky dodává. Takže si zkontrolujte při přebírání snad každý šroubek, ať se vyhnete podobným potížím jako já. Jinak - jízdní vlastnosti super.
Ahoj anonymní autorko výše uvedeného článku. Tvé postřehy jsem si se zájmem pročetla. Zarazila mě ta reklamace. Kupovala jsi kočárek přes net nebo v obchodě?
Holky nemáte někdo náhodou zkušenost s internetovým obchodem autosedačky-kočárky.cz? Nabízí tam teď Cortinu ve velmi výhodné akci tak přemýšlíme jestli jí tam objednat. Popravdě mám trochu obavy kupovat kočárek přes net kvůli reklamaci.
Lenka