Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobré ráno,
píšu za kamarádku, která má účet nově a nemůže zakládat diskuze…
Je v 7. měsíci a vybírají kočárek. Pohlaví si nechávají jako překvapení, takže by rádi volili neutrální barvy.
Líbí se jim tyto 3 kočárky :
CAM Dinamico
Peg Perego Switch easy drive
Peg Perego GT3
Máte některá zkušenost s těmito kočárky? Jaká je ovladatelnost, jestli zvládají městský terén atd.?
Děkujeme ![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Peg Pérego Pliko P3 Classico?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego Pliko ...@misek.t CAM neznám, jinak Pliko jsou golfky, dobré ale prostě golfky a GT3 je robustní sporťák, já na něj taky nedám dopustit, ale spoustě lidí vadí že je velký a „těžký“… jo a zvládá sakra víc než městský terén ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@misek.t CAM neznám, jinak Pliko jsou golfky, dobré ale prostě golfky a GT3 je robustní sporťák, já na něj taky nedám dopustit, ale spoustě lidí vadí že je velký a „těžký“… jo a zvládá sakra víc než městský terén
U té GT3 jde spíš o design
vážně je tak těžký? ![]()
@misek.t Má nějakých cca 14kg, což mě osobně těžké nepřijde, ale spousta lidí má pocit, že když kočár nemá 9kg, tak je těžký… já to považuju za blbost.
Ale spíš jsem chtěla napsat něco jiného - že kamarádka malinko neví co chce, pokud má ve výběru Pliko a GT3, protože to jsou 2 diametrálně odlišné kočárky, jako je úžasné je mít oba, já to tak měla (tedy neměla jsem switch easy drive, ale klasickou P3), protože korba jde na oba a člověk volí ideální kočárek podle situace a potřeby, ale pokud vybírá jen jeden, tak by si nejdříve měla ujasnit, co od kočárku očekává.
Máme cam dinamico, používáme rok a čtvrt a spokojenost. Krásná a hlavně velká korba, malá v ní byla v pohodě do cca 8m, sportak velký, prostorný. Zvládne i nějaký ten terén, polnačky atd., městský terén s přehledem. Ale kočár vyloženě do hor to není. Relativně lehký, tuším cca 12kg. Doporučuji, ostatní nemám zkušenost.
Já mam cam dinamico a spokojenost. Ovládání jednim prstem, lehký skladny. Korba i sportak prostorný. Jezdím s ním všude lesy, polnacky. Kazdymu se kočár líbí, za mě dobře investované peníze.
Pěkný večer maminky ![]()
omlovám se za anonym, ale chodí sem rodina, která zatím o mém těhotenství neví…
Dostali jsme skvělou cenovou nabídku na dva kočárky a nejsme s manželem schopni se rozhodnout, tak si jdu pro radu.
Jedná se o Peg Perego book plus s a Cam dinamico 2014, oboje trojkombinace s autosedačkou, u PP je cena vyšší o 2 000,–.
Pro který kočárek byste se rozhodly, případně jaké máte zkušenosti?
Děkuji za odpověd ![]()
Mám Cam dinamico 2013, pár názorů je i výše. Hluboká korba je bezvadná, tam není co vytknout, je veliká, výhoda jsou polohovací záda.
Se sporťákem jsem teda bojovala, musela jsem ho trochu poupravit (udělat ještě jednu díru na popruh mezi nohama), je totiž hodně veliký a moje drobná dcerka v něm sjížděla. Narozdíl od jiných sporťáků je totiž tenhle dělaný jako židle - nedá se v sedě zvednout podpěra pro nohy (ta se zvedá zároveň se sklápěním zad). Taky tam dítě nesedí jakoby v „prohlubni“, ale na rovném, no zkrátka jako židle. Mám takové tušení, že aspoň tohle u modelu 2014 trochu vylepšili, s tou podpěrou nohou si nejsem vůbec jistá, spíš ne. Autosedačka je fajn, ovšem v žádném srovnávacím testu jsem ji nikdy neviděla..
Přední kolečka nejsou nafukovací, takže to není žádný tereňák, nicméně polňačku zvládne v klidu, ve městě je super. Ta přední kolečka se rychle ojela, ale pak už v tom stavu zůstala pořád (asi 17m, od té doby používám převážně golfáč).
Co by se dalo vylepšit jsou nějaké vychytávky přímo na kočáru, jako kapsičky a tak, není tam nic. Taky koš nemá velkou nosnost, na druhou stranu jsem ho přetěžovala a přežil. Jo, když je hodně plný, tak v zatáčce drhne o přední kolečka, ale to není nic strašného.
Když to shrnu, nějaké mouchy má, ale nic není 100%. Pro mě je největší plus to, že je lehoučký, takže bych do něj šla nejspíš zase. Teď čekáme druhé dítě a už se na něj docela těším ![]()
Za me PP, super kocarek, jsem s nim max. spokojena, vzhledove krasny, korba je sice mensi, ale i tak jsem v ni malou do9.mesice i s fusakem vozila.
Cam vidim uplne vsude, sportak se mi vubec nelibi a co jsem slysela, moc maminek s nim neni spokojeni.
Ale zalezi co od kocarku pozadujes. PP neni do terenu.
@Anonymní píše:
Pěkný večer maminky
omlovám se za anonym, ale chodí sem rodina, která zatím o mém těhotenství neví…
Dostali jsme skvělou cenovou nabídku na dva kočárky a nejsme s manželem schopni se rozhodnout, tak si jdu pro radu.
Jedná se o Peg Perego book plus s a Cam dinamico 2014, oboje trojkombinace s autosedačkou, u PP je cena vyšší o 2 000,–.
Pro který kočárek byste se rozhodly, případně jaké máte zkušenosti?
Děkuji za odpověd
Ahoj, jak už jsem jednou
psala, já cam dinamico miluju
tahám ho všude i přestoze mam golfky. Líbí se mi jak je lehký, pro dceru prostorný( dcera je veliká), krásně se ovládá a dobře vypadá. Není to žádnej hadrak jak většina kočárku. Mam bezovej se třpytkama a každý kdo ho viděl se líbí. Jediný mínus je taška nemá žádný kapsy a ve chvilce je v ni chaos. Jo a mam model 2013.
@scentini píše:
Ahoj, jak už jsem jednou
psala, já cam dinamico milujutahám ho všude i přestoze mam golfky. Líbí se mi jak je lehký, pro dceru prostorný( dcera je veliká), krásně se ovládá a dobře vypadá. Není to žádnej hadrak jak většina kočárku. Mam bezovej se třpytkama a každý kdo ho viděl se líbí. Jediný mínus je taška nemá žádný kapsy a ve chvilce je v ni chaos. Jo a mam model 2013.
Co do vzhledu, taky jsem se do Camu zamilovala hned. Mám fialovej s takovýma kolečkama (jakoby kytky asi), líbí se mi, že jsou originální
Třpytky jsem taky chtěla, ale manžel byl proti, že s tím jezdit nebude ![]()
@allinka kočár byl jediný na čem jsme se shodli, jinak to byl boj
jen mě mrzí ze na sportaku není vic trpytek.