Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den mám otázku ohledně svého 19.měsíčního syna.Je to cca 4 neděle co malému byla nalezena campilobaktreie v organismu nejdříve to probíhalo tím stylem že stolici měl i 20× denně to bylo asi týden pak nám paní doktorka předepsala enterol a dietu to malému nezabíralo a pak nám poradila probiotika a pokračovat v dietě s tím že za týden se máme dostavit k dalšímu výtěru. Za týden jsem se tedy s malým dostavila paní doktorka se zeptala na stolici, která už nebyla tak častá ale jinak bezezměny
načež mi paní doktorka oznámila, že výtěr dělat nebude a že s malým se mám dostavit až bude mít pevnou stolici. Už je to skoro přes 4 týdny a malý je na tom pořád stejně a paní doktorka ho prakticky neléčí a tímto se dostávám ke své otázce je tento postup zcela běžný či se mám obrátit na jiného lékaře
popř. kterého bojím se aby paní doktorka něco nezanedbala a přeci jen malý je už skoro měsíc na dietě tudíž žádná zelenina a ovoce takže žádné vitamíny nic kor ted před zimou. Děkuji za vaše odpovědi
Ja bych teda zkusila jineho doktora, popr. Nemocnici. Take by se mi nelibilo, ze po mesici zadna zmena.
@sarkapopovicova tchan mel cambilo asi pred 3lety…a telo se s tim pralo opravdu dlouho..3 tydny urcite a jeste po vic jak mesici se necitil uplne ok..tahle bakterie odrovna dospeleho natoz dite..ale zkusila bych si zavolat do nemocnice na infekcni a poptat se tam:-)
Jak píšou holky, taky bych se přeptala v nemocnici. Tahle bakterie dělá onemocnění podobné salmonelle, možná by to chtělo ATB, když už to trvá celkem dlouho. Radši se poraď.
Moje dite bylo podobne stare jako to tvoje, kdyz chytlo campilo. Od doktorky jsme dostali k uzivani Hidrasec pro deti http://www.lekarna-doktorka.cz/…-sus-16x30mg
A ten pomohl skoro hned. Pozitivni vyter byl jeste po 14 dnech, ale prujem zmizel asi za dva dny. Takze ja bych se ji na to zeptala nebo zkusila jineho doktora
Jak píšeš, že žádná zelenina a ovoce - pochybuji, že by nemohl banán, strouhané jablko, či mrkev. Nepíšeš, kolik stolic má denně nyní, jak vypadají (řídká, kaše…příměs hlenu či krve?)…Probiotika podáváš stále? Zkoušeli jste i Smectu? Některé střevní infekce mohou trvat déle…Počkala bych ještě tak 2 týdny, a pak se kdyžtak poradila s vaší Dr., že se stav stále nelepší.
Banán, jablko a mrkev mu dávám jenže to se zachvíli zají a taky tam nejsou všechny vitamíny stolici má kaši až na záda probiotika dávám už skoro 3 neděle a bezezměny smactu měl také bezzezměny. Dr jsem volala před 3 dny a ta mi oznámila to samé až bude stolice pevná přijít na výtěr ![]()
Mala to mela cca před 9m… nám pomohly lactobacilky. Atb my taky doktorka napsala, ne podala jsem ji je.. sousedka mi dala Mms