Pes Cane Corso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
15.6.16 20:20

@Nimie

vy jste naprosto zlata…dekuju za to, že jste se tak rozepsala :potlesk: :potlesk: naprosto úžasný, přesně tohle jsem potřebovala!!! :) kdyby vás ještě cokoliv napadlo tak dejte vědět, strašně ráda si přečtu cokoliv od někoho kdo má zkušenosti:) no a u takového velkého pejska jak řešit když něco provede?
manžel dneska domluvil navstevu u paní co má chovatelské u stanici tady blízko nás, sice nemá modré pejsky, ale černé, tak uvidíme…štěňátka by měla mít na konci prázdnin a pokud to bude láska na první pohled tak ani není třeba řešit barvu :) tak jsem moc zvědavá.
a my právě zahradu nemáme, ale o víkendec jezdíme na chatu do Beskyd tak si myslím, že tady o procházky nebude nouze:)
a neměli by jist teda jen granule..? co doporučujete?
děkuji moc, snad vás to neotravuje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.6.16 20:40
@Terka88 píše:
@Nimievy jste naprosto zlata…dekuju za to, že jste se tak rozepsala :potlesk: :potlesk: naprosto úžasný, přesně tohle jsem potřebovala!!! :) kdyby vás ještě cokoliv napadlo tak dejte vědět, strašně ráda si přečtu cokoliv od někoho kdo má zkušenosti:) no a u takového velkého pejska jak řešit když něco provede?
manžel dneska domluvil navstevu u paní co má chovatelské u stanici tady blízko nás, sice nemá modré pejsky, ale černé, tak uvidíme…štěňátka by měla mít na konci prázdnin a pokud to bude láska na první pohled tak ani není třeba řešit barvu :) tak jsem moc zvědavá.
a my právě zahradu nemáme, ale o víkendec jezdíme na chatu do Beskyd tak si myslím, že tady o procházky nebude nouze:)
a neměli by jist teda jen granule..? co doporučujete?
děkuji moc, snad vás to neotravuje:)

Jak na výchovu se jednak určitě zeptejte chovatelky. Většinou tyhle psiska chovají svědomití lidé :) nicméně pro zajímavost, kterou chovku jste vybrali? :) a jinak doporučuju si načíst nějakou modernější literaturu k výchově. Chce to především důslednost, mnozí psi velmi dobře reagují na hlas. Veďte to ale obecně spíš směrem pochval než trestů, pes sám o sobě se nesnaží vám škodit většinou, akorát zkoumá a zjišťuje jak co je, ale kolikrát stačí ho nasměrovat a není problém. Akorát to chce na to koukat trochu z širšího pohledu, nejde popsat všechny situace, proto bych doporučila si za tu dobu než příjde štěně k tomu něco přečíst, zajeďte si za chovatelkou, ideálně několikrát, pozorujte jí při práci se psy, případně si nechte doporučit cvičák pokud je to u vás poblíž, protože ne každý cvičák je dobrý.

U těch granulí jsem to asi špatně popsala :) jde o to, že mládě dostává dost zabrat většinou a tak se doporučuje jednak do toho půl roka, do roka příliš nenamáhat (prvních několik měsíců jsme do schodů nosili, jinak výtah) a je fajn pejskovi poskytnout doplňující látky - Alavis na klouby, případně nějaký hořčík apod. a to se nejlépe dělá když psovi vaříte místo granulí. My jsme vyvařovali asi do půl roka a pak jsme postupně přecházeli na granule s tím, že jednou za čas (většinou v tu zimu) dáváme k nim Alavis v tabletách, protože ten dospělý pes přeci jenom už s tím nemá až takový problém. Pak zas čím je starší, tak je možné postupně zas najet na ty doplňky, ale to uvidíte podle stavu pejska. Jen holt to mít na paměti, že si berete plemeno sice relativně akční, ale velké a je fajn na ty klouby dávat pozor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
15.6.16 20:55

@Nimie

máme domluvené z této chovatelské stanice http://www.cuoreprode.cz/ myslíte že je dobrá? znáte ji?
určitě si do té doby načteme to je jasne a po bavíme se s chovatelkou, mame tam domluvenou schuzku, ukaze nam fenku a vse nam povyklada, byla po telefonu mila a ochotna tak uvidine. a vy chodíte na cvičák? jak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
15.6.16 20:58

@Nimie četla jsem rady doporučení na knížky tak si je seženu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
15.6.16 21:01

@Nimie
a prosím tím nenamáhat myslíte co???třeba hodinová procházka nebo delší? výtah máme tak určitě nebude chodit do schodů:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.6.16 22:17
@Terka88 píše:
@Nimiemáme domluvené z této chovatelské stanice http://www.cuoreprode.cz/ myslíte že je dobrá? znáte ji?
určitě si do té doby načteme to je jasne a po bavíme se s chovatelkou, mame tam domluvenou schuzku, ukaze nam fenku a vse nam povyklada, byla po telefonu mila a ochotna tak uvidine. a vy chodíte na cvičák? jak často?

Tuto paní bohužel neznám :) ale na první pohled vypadají psi dobře, tak uvidíte :)

My na cvičák nechodíme, pejsek nebyl úplně první v rodině a riskli jsme to sami s vlastními znalostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.6.16 22:20
@Terka88 píše:
@Nimie
a prosím tím nenamáhat myslíte co???třeba hodinová procházka nebo delší? výtah máme tak určitě nebude chodit do schodů:)

Prví pár měsíců radši častěji, ale kratší - max 10 - 15 minut a postupně jsme to tak mírně prodlužovali. V půl roce už myslím ty hodinové zvládala v pohodě, ale to začala zima, takže jsme to zas mírnili při nižších teplotách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
15.6.16 23:42

@Nimie
právě že pejsci jsou moc hezci a hlavně i ta paní mluvila velmi rozumně tak uvidíme jak to dopadne na zivo:) sama jsem strašně zvědavá a hlavně se těším až uvidím tu maminku :) a vy máte kolik pejsků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.6.16 00:53
@Terka88 píše:
@Nimie
právě že pejsci jsou moc hezci a hlavně i ta paní mluvila velmi rozumně tak uvidíme jak to dopadne na zivo:) sama jsem strašně zvědavá a hlavně se těším až uvidím tu maminku :) a vy máte kolik pejsků?

Pejsanu máme tu jednu jedinou, pro tátu už to byl několikátý pes, pro zbytek rodiny včetně mě, první :) veškeré ostatní havěti máme ale vcelku dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
16.6.16 22:33

@Nimie
a pošlete fotecku???a co máte doma ještě? dneska jsme byli kouknout u té paní chovatelky…a byla jsem nadsena…Teda já i manžel…maminka krásná černá a tatínek fakt Macek..65kg…ale pořád chtěl hladit až jsme ho u spala…úžasný…sice jsme byla fakt jak cune…od chlupů a poslintana…ale uzasny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.9.16 16:29

krmeni

Zdravim vsechny z jara si chceme poridit fenecku CC (stenatka nechceme) cetla jsem ze je mazlivejsi a nechci mit vse ocurane :D :D premyslim o tom ze bych holcicku krmila jen masem. cetla jsem vase povidani a chtela bych se zeptat jste pro aby se pes krmil jen masem ci granulema? Jaky maji vasi mazlicci jidelnicek? Přidáváte nějaké vitamíny a minerály?? Za vsechny vase nazory moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
14.9.16 16:52
@Carol21 píše:
Zdravim vsechny z jara si chceme poridit fenecku CC (stenatka nechceme) cetla jsem ze je mazlivejsi a nechci mit vse ocurane :D :D premyslim o tom ze bych holcicku krmila jen masem. cetla jsem vase povidani a chtela bych se zeptat jste pro aby se pes krmil jen masem ci granulema? Jaky maji vasi mazlicci jidelnicek? Přidáváte nějaké vitamíny a minerály?? Za vsechny vase nazory moc dekuji

My do roka krmili vařenou stravou smíchanou s vitamínama, vápníkem apod. od té doby jen granule s tím, že na zimu se dává Alavis. Naše má hlavně slabší trávení, takže na syrovém mase by nepřežila a obecně změnu nezvládá příliš dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
14.9.16 18:28

Carol21 : Rozhodně nekrmte jen MASEM - SVALOVINOU, je to opravdu nebezpečné, už z důvodu zatížení ledvin a nedostatku vápníku, pes potřebuje do vyvážené stravy i vnitřnosti a kosti ( kosti musí být prostě syrové)..Pokud chcete krmit masem - syrovou stravou, nastudujte si, co půjde o Barfu, případně mohu poradit, na Emiminu by taky měla být nějaká skupina a je i na Facebooku :-) Jinak pozor CC je jako štěně většinou opravdu hodně žravé a musí se trochu hlídat v jídle, aby nepřerostlo ve štěněcím věku :D Pokud se na to necítíte, tak raději granulky, ale není to opravdu složité, chce to jen mít nějaké to místo v mrazáku ( na dospělou fenku, pokud by byl závoz 2× do měsíce alespoň těch 25 kg, aby se Vám tam vešlo ),vypočítat si dávku a sledovat bobky :-) pravda je, že nám každý pes vypadal jinak na granulkách a jinak na mase, ať už srstí nebo stavbou těla, a to jsme kupovali dost kvalitní granulky. I ten jejich výraz a nadšení na tu misku je někde úplně jinde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.9.16 21:39

Martinka654
Rada si necham poradit. Mista mam dost mela bych mensi pultovy mrazak. Samozdrejme bych mu k syrove strave varila testoviny a granulky by taky obcas dostala a cetla jsem ze se mu musi k tomu pridavat nejake vitaminy a mineraly. Na fcb jsem hledala skupinu ale nic jsem o CC nenasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
14.9.16 22:03

@Carol21 : ona ta skupina je BARFování na FB, ta je přímo o krmení masem, lidi tam i poradí :-) Ze začátku je určitě dobré projít si stránky : http://www.manwe.eu/ ,je tam i orientační kalkulačka na výpočet denní dávky i nějaké jídelníčky do základu :-) V té skupině na FB jsou i recenze eshopů, kde prodávají maso pro psy, tak je taky dobré na ně kouknout - nevím, odkud jste, ale tak orietačně dobré eshopy jsou Tutani, Do psí misky a Barfshop Praha, tak se můžete zatím kouknout na nabídky a zjistit podle toho také orietačně, čím se pes krmí, mívají tam i různé články o výživě :-) Myslím, že i eshopy často sestavují jídelníčky na míru, asi to vyjde o něco dráž, to nevím, ale v začátku to může být dobrý pomocník :-) Obiloviny a rýže jsou pro psa nic moc, prakticky mu nic nedají, je to spíše pro pejsky na zimu, kteří jsou v kotci, jinak to vůbec nepotřebují, jako příloha se používá zelenina a trocha ovoce, občas můžete třeba pohanku nebo se kupují instantní vločky ( ono na ty obiloviny mívají pejskové i dost často alergii). Míchání granulek a Barfu se moc nedoporučuje, obojí se tráví jinak a jinak dlouho, ale je to pes od psa, někomu to vadí a má potíže a někdo je v pohodě :-) Vitamíny a minerály není nutné přidávat, když bude strava pestrá a vyvážená, ale můžete přidávat Kelpu, hydrolyzovaný kolagen..Dost se používal Roboran jako kompletní doplněk, ale nedávno se řešili nějaké problémy s tímhle preparátem, tak ten bych asi nedoporučovala. Dají se sehnat i kompletní vitamíny pro psy na Barfu, ale pokud je to vyvážené, tak si myslím, že tím ničemu nepomůžete, spíš můžete převitamínovat psa. Určitě je dobré koupit nějaký olej - ostropestřecový, makový, lněný ( dobrý výběr doplňků mají na stránkách RichBarf).Nastudujte stránky a kdyby něco, tak piště do soukromých zpráv, ať to tady moc nezaspamuju :-) Ze začátku Vám možná půjde hlava kolem z těch všech informací :D Ale není na tom nic složitého, když není čas, tak vyndáte mletinu, kde je vše, zakápnout olejem, nastrouhat jablko nebo řepu a je to :-) když je čas, tak hodíte kousek flákoty, nějaký křídlo, malinko vnitřností, vajíčko, mix zeleniny a ovoce, trocha oleje a je také hotovo :-) ze začátku se s tím vážíte, upravujete misku, atd. a pak zjistíte že Váš CC vlastně ani nekouše a během minuty má zhltnuto :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný