Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo no, to je cestovatelka
Nejspokojenější by byla, kdyby v tom vajíčku byl syn a ona ležela ještě na něm
toho našeho mopse pořád loví, ale když se nedívám, tak se spolu lehnou na pelíšek a tulí se
hérečky ![]()
Tak jsem si pročetla celou diskuzi a já v červenci očekávám dvouměsíčního prcka CC. Chci se zeptat, měly jste štěně očipované? A řešíte nějak pojištění? Děkuji.
![]()
Ahoj holky, jak se daří vaším caníkům? Já jsem jí začla dávat syrové a uplně mi rozkvetla
je taková klidnější, mazlivější..
byli jsme se taky podívat na cvičáku, tam se jí moc líbilo ![]()
Ahoj holky,
máme doma 3 měsíční fenečku a teď, jak začalo venku mrznout přemýšlím, jestli ji mám dát nějaký obleček. Myslíte, že to není potřeba nebo je to pro štěně lepší? Moc děkuji za radu. ![]()
Ahoj holky..v sobotu si jedeme pro fešaka CC, hodně jsem načetla, celá rodinka natěšená akorát mě opouští nadšení..pesan bude doma, v plánu je ho mít v předsíni s tím, že do ostatních místnostech nebude moct..snad to půjde, dost mě děsí ten bordel..a prosím-opravdu tak slintají??
@mariacel píše:
Ahoj holky..v sobotu si jedeme pro fešaka CC, hodně jsem načetla, celá rodinka natěšená akorát mě opouští nadšení..pesan bude doma, v plánu je ho mít v předsíni s tím, že do ostatních místnostech nebude moct..snad to půjde, dost mě děsí ten bordel..a prosím-opravdu tak slintají??
No a jak si s ním budete hrát? To budete v předsíni s ním? Já teda nevím, ale CC jsou hrozně společenští a milují lidi. Já si nedokážu představit, že bych naši berušu separovala někam do předsíně. Utrhlo by mi to srdce
A že je bordel? To asi po každým psovi. S mužem jsme se shodli, že 70% úklidu, je jen kvůli psovi, ale s tím se pejskař musí smířit. A ano, slintají…
![]()
@Ginuš Já si myslím, že ten příspěvek je myšlený vážně…
Jen dotyčná absolutně netuší povahu CC… Jsou to rodinní miláčci a na chodbě bude smutný a trpět… ![]()
@xantipi tak je to nováček a napíše tohle
no doufám, že to fakt nemyslí vážně.. Když si člověk pořídí psa, tak nepíše na emimino, ale do diskuse o psech
tak jsem to teda aspoň měla já - a tohle je nováček ![]()
@mariacel vlez si do koupelny a tam si udelej mistecko… ![]()
dalsi znicenej pes
hlavne, ze mate nacteno a az vam neco zlikviduje (to totiz obcas pejsek dela, kdyz je mu smutno po panickovi) tak ho soupnete pryc, protoze ho nebudete zvladat.
doufam, ze mate aspon RD a ne panelak. obcas se taky najde exot, co si poridi velky plemeno do ´´garsonky´´
Nechtěla jsem nastvat, asi jsem špatně napsala..to po místnostech jsem myslela podkroví kde spíme-do postele bych opravdu nedovolila..jinak celé patro které nejvíc obyvame máme celé otevřené tak je jasné, ze az si ho privezeme nesoupnu do předsíně a nazdar. Ta předsíň byla myšlena jako místo na spaní..a ano z bordelu mám strach-ale to je moje blaznovstvi ![]()
@mrs.gendy píše:@mariacel vlez si do koupelny a tam si udelej mistecko…
dalsi znicenej peshlavne, ze mate nacteno a az vam neco zlikviduje (to totiz obcas pejsek dela, kdyz je mu smutno po panickovi) tak ho soupnete pryc, protoze ho nebudete zvladat.
doufam, ze mate aspon RD a ne panelak. obcas se taky najde exot, co si poridi velky plemeno do ´´garsonky´´
Já v tom nevidím až takový problém - zvlášť pes jako cane corso bude mnohem radši v malém bytě s pánem, který s ním bude chodit na několik hodin každý den ven, než někde sama na zahradě. Navíc v dnešní době můžeš mít malý byt a k tomu poměrně velkou zahradu. A stejně ten velkej pes bude radši, když bude moct být u tebe, i kdyby ta místnost měla mít jen 10m2 ![]()
@mariacel píše:
@mariacel píše:
Nechtěla jsem nastvat, asi jsem špatně napsala..to po místnostech jsem myslela podkroví kde spíme-do postele bych opravdu nedovolila..jinak celé patro které nejvíc obyvame máme celé otevřené tak je jasné, ze az si ho privezeme nesoupnu do předsíně a nazdar. Ta předsíň byla myšlena jako místo na spaní..a ano z bordelu mám strach-ale to je moje blaznovstvi
Ano, místo na spaní např. v předsíni mít může, potřebuje mít místo na spaní v relativně klidném místě, ale aby zároveň odtud bylo „vidět“. Naše má místo v podstatě uprostřed v předsíni a vidí odtud v podstatě na všechny dveře, má přehled a vyhovuje jí to tak.
Nicméně počítejte s tím, že jak malý, tak i dospělý CC, potřebuje vhodné místo pro svůj vývoj a následně bydlení. Malý CC nemá co dělat na parketech nebo kachlíkách, musí být na ideálně měkčím nekluzkém povrchu.
CC slintají, ale neslintají sami od sebe (kromě období horka), ale spíš když se napije/nají. Náš pes je zvyklý, že má vedle misek ručník a tlama se mu utírá, ale v polovině případů to není potřeba, protože si pak jde lehnout na pelech a jak položí hlavu, tak se to vsákne do něj ![]()
Bordel bude a bude ho hodně. Pokud jsi pedant na úklid, tak psa pravidelně vyčesávejte a holt každý den, nebo každý druhý den zametat nebo luxovat. Ty chlupy jsou krátké a prostě budou všude, ale u nás pes nesmí ani na pohovku ani do postele a pelech má s bočnicema, omyvatelný, pomáhá to udržovat alespoň relativně pořádek, protože díky tím bočnicím zůstává v pelechu polovina vypadlých chlupů.
Ale potřebují kontakt, je úplně jedno, jestli ho budeš mít v paláci nebo v malém bytě, ten pes potřebuje kontakt, potřebuje si hrát a mimo tuto dobu potřebuje i svůj klid. My to máme půl na půl - pes ví, že např. do šatny se nechodí, tam prostě nesmí, ale může s námi ležet u televize v obýváku apod. a je důležité tomu psovi poskytnout spoustu podnětů. Stále identická procházka po stejných místech, navíc krátká, toho psa unudí k smrti. Potřebuje objevovat, ideálně mít kde se vyběhat (louka, les) a kde si pohrát, prostřídávat trasy a v dospělosti (mimo štěněcí a důchodový věk) chodit fakt klidně na několik hodin, podle možností. Pokud k tomu přidáte nějaké výlety o víkendu, bude to úplně ideální.