Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vám se líbí psi se zmrzačenýma ušima? co lidi vede k tomu, že se rozhodnou psovi stříhat boltec? krom toho, že je to zákonem na ochranu zvířat proti týrání zakázané.
Tak to je hrozné, chudák malý
, to byl cizí pes? Asi budete muset teď dávat větší pozor, než malý trochu zapomene. Nevím jak vaše roční, ale náš 7měsíční je pěkný hazlík. Pořád má potřebu do něčeho, nebo do někoho kousat. Dokonce už k nám mají lidi strach chodit a když je v jeho blízkosti někdo cizí, tak hned štěká a vyjíždí na ruce. Nečekala jsem, že bude tak ostrý. Chodíme na cvičák a dokonce i na cvičitelku vyjel ![]()
@Spike candík no byl to pes babicky a ta mela malyho na hlidani a takhle to dopadlo..no fakt hrozny no..nase ella neni vubec ostra, jeste vubec po nikom nevyjela..ale spis mam strach ze malej se ji bude bat..a nechci ho jeste vic stresovat..a co potom se psem..mam toho plnou hlavu a ze jsem malyho nemela dat na hlidani a tak..hnusnej vlcak..
@Spike candík píše:
Tak to je hrozné, chudák malý, to byl cizí pes? Asi budete muset teď dávat větší pozor, než malý trochu zapomene. Nevím jak vaše roční, ale náš 7měsíční je pěkný hazlík. Pořád má potřebu do něčeho, nebo do někoho kousat. Dokonce už k nám mají lidi strach chodit a když je v jeho blízkosti někdo cizí, tak hned štěká a vyjíždí na ruce. Nečekala jsem, že bude tak ostrý. Chodíme na cvičák a dokonce i na cvičitelku vyjel
Připadá mi dost hubený, a na 7 měsíců vysoký, čím krmíte? A v 7 měsících ostrý - znáte jeho rodiče? Sice je v pubertě, ale aby se k Vám báli chodit lidi a že si dovolí " vyjet ". Našemu je rok, je to sice blázínek, ale moc hodný. Ted na dovče byl stále na volno, kromě města, lidí si nevšímá. Je pravda, že je zvyklý od malička, chodí k nám hodně návštěv, se psy i s dětmi a také má " školu " od našich psích holek. Na cvičáku jsme nikdy nebyli. Jaké používáte potrestání za jeho nežádoucí činnost?
@wifi.. píše:
Vám se líbí psi se zmrzačenýma ušima? co lidi vede k tomu, že se rozhodnou psovi stříhat boltec? krom toho, že je to zákonem na ochranu zvířat proti týrání zakázané.
Mrzačením bych to nenazývala. Dříve se uši kupírovaly běžně, ( dobrman, boxer, CC )a dnes na přání. Lehká kupírace v krátké narkoze. Např. u CC se začaly ouška kupírovat z toho důvodu, že při lovu a následném boji s kancem měly boltce na cáry. Psa to nebolí a ucho není uzavřené a " dýchá „. Někomu se to líbí, někomu ne. Jsou horší druhy " mrzačení “.
To naše slečna v půl roce by se zase s každým nejradši umazlila.. štěká až moc (a to jsem myslela, že cc neštěkají
)ale pak by skočila na hlavu radostí snad i zloději ![]()
@Janajeje píše:
To naše slečna v půl roce by se zase s každým nejradši umazlila.. štěká až moc (a to jsem myslela, že cc neštěkají)ale pak by skočila na hlavu radostí snad i zloději
No, přesně
když k nám kdokoliv přijde, všichni tři se hrnou mazlit. Ale naštěstí máme takovou oddělenou předsín, kde si lidi můžou v klidu zout boty a odložit bundy a pak se " to " vypustí. Uvítají a je klid, dál už neotravují. Lehnou si poblíž a koulí očima, případně si někomu položí hlavu do klína. Přijít k nám někdo cizí bez našeho vědomí, tak to by bylo asi zle. Za plotem také štěkají, když o tom nevím a jsem v domě, ale jakmile jsem na zahradě, tak přestanou. Stačí říct " stačí " a zmlknou.
Krmíme Brit premium a ba naopak paní, která má zkušenosti s cane corso, nám ho chválila, že právě není přežraný a je akorát na svůj věk. Ono ty fotky asi zkreslují
Rodiče jsme viděli dvakrát oba, táta byl pohodář a mamča štěkavější. Ale to jsem dávala na vinu, že měla u sebe štěňata. Návštěvy k nám chodí taky často, ale nejvíce se ho bojí děti a už ho musíme zavírat
Tak nevím kde je chyba ![]()
@lenulik
veterináři, který toto provádí bych dala zákaz činnosti, je to protizákonné. at se to někomu líbí nebo nelíbí.
už jsem viděla u dobrmana úplně nekrotický ucho, protože i přes kupírování ucho nestálo, tak panička vylepovala tak šikovně, že ucho celý uhnilo..ať si lidi řežou a píchaj ze záliby do sebe.
pochybuju, že tu někdo má CC, který bojuje s divokým prasetem a kupírování je tedy preventivní. veterinář, který takto, jen kvůli prachům, porušuje veterinární etiku a svůj slib, je dobytek.
jaký horší druhy mrzačení máš na mysli?
@Spike candík taky krmime britem a jsme s nim spokojeni.. kolik vazi vas hafan? taky mi prijde nohatej, ma pp?
@wifi.. píše:
@lenulik
veterináři, který toto provádí bych dala zákaz činnosti, je to protizákonné. at se to někomu líbí nebo nelíbí.
už jsem viděla u dobrmana úplně nekrotický ucho, protože i přes kupírování ucho nestálo, tak panička vylepovala tak šikovně, že ucho celý uhnilo..ať si lidi řežou a píchaj ze záliby do sebe.
pochybuju, že tu někdo má CC, který bojuje s divokým prasetem a kupírování je tedy preventivní. veterinář, který takto, jen kvůli prachům, porušuje veterinární etiku a svůj slib, je dobytek.
jaký horší druhy mrzačení máš na mysli?
Třeba duševní. Nebo kastraci jen kvůli pohodlnosti a čistým kobercům. Neznám nikoho, komu ucho uhnilo, ale znám dost případů, kdy musely být opakovaně podávány antibiotika kvůli zánětům, když je pes často ve vodě a ucho je uzavřené.
Ahojte kolik vam vazi rocni fenky cane corsa.jen pro predstavu, jestli nemam nasi prerostlou..
Holky prosím vás, jaké máte doma vysavače? Spike začal línat a tak chceme koupit nový vysavač. Děkuji za rady a zkušenosti. Jana