Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Od včera mám problém, nejpíše kvasinkový výtor, pálení a svědění, hlavně svědění a bílý hrudkující výtok.
K doktorce jdu až v pondělí, tak jsem si včera v lékárně koupila tabletu Canesten Gyn + krém Canesten.
Večer před spaním jsem si jí zavedla, ale pouze rukou, aplikátorem to prostě nešlo ![]()
Jenže dnes ráno, mám úplně vodnatý bílý výtok, teče to i při močení. Je možné že jsem špatně zavedla tabletu a teď se rozpouští?
Svědění sice ustálo nebo je to mnohem lepsí než včera, ale hrudky mám pořád a možná víc jak včera.
Omlouvám, ale mám tento problém prvně.
Předem děkuji za odpovědi.
Tak já myslím, že jsi ji zavedla správně…ono obecně u tablet, které se zavádějí vždycky něco odejde, nevstřebá se to všechno…vím, že jsem to měla i u canestenu i s utrogestanem první tři měsíce těhu. Snaž se nejíst moc sladkých potravin, co se týče hygieny - ideálně měň ručník po každým sprchování a používej gel na intimní hygienu. Snaž se neškrabat a uvidíš za pár dní, jestli to bude lepší…jestli ne, tak ti pomůže až mudra s tabletkama na předpis
mě to třeba zabralo ![]()
@KKatka23
Děkuji za rady ![]()
Snad to přejde, ale stejně zajdu v pondělí pro jistotu k Mudr.
Ty hrudky jsou z té tablety, mám to tak vždycky, je to normální, myslím, že budeš ok
Jojo. po té jednodenní tabletě jsem měla obtíže ještě asi dva dny. Nebylo vše ok, hned po zavedení, ale pomohla.
škoda toho aplikátoru, když ho použiješ, míň to pak teče ven. Ale funguje i bez něj. Těhotný myslím zavádí taky jen rukou. tak ať jsi brzy fit. ![]()