Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jeasi takhle jsme to měla kdysi já a prostě čárka slábla až zmizela úplně
, hcg klesá ale jsi na azčátku tak bych tomu pak dala čas at se vyhneš revizi
![]()
@Jaja87 Ahojky, tak já to nakonec nevydržela a večer jsem Utroš vysadila a ráno už jsem měla menstruaci. Potom jsem si nadávala, proč jsem ho vysazovala, že by to nakonec třeba pomohl udržet. Teď už jsem se s tím smířila a říkám si, že to nebylo prosperující těhu a Utroš jen odsouval to, co se mělo stát. Já se hrozně bála revize… Vše nakonec odešlo samo.
Na gyndě mi paní doktorka řekla, že to nejsou dva potraty, ale jen jeden, protože byli hned za sebou.
Otěhotněla jsem hned po „potratové“ menstruaci cca za 14 dní při ovulaci. Takže mě na žádné testy nepošle, protože to se posílá až po třetím potratu. Že příčinu nenajdou, protože ta se nedá zjistit… Max. si můžu zaplatit vyšetření, jako samoplátce na trombofilní mutace (1 200Kč), jenže tím si prý nepomůžu, protože to je jedna příčina z 1 841.
Když jsem se, ji ptala, že častou příčinou bývá problém se srážlivostí krve, tak mi řekla, že to má na těhotenství vliv až od třetího měsíce. Když jsem se ptala na Utrogestan, tak ona ho předepisuje až když je vidět gestační váček, aby nepodporovala mimoděložní těhotenství. Jenže u mě gestační váček zatím nikdy neviděli, vždy jsem potratila cca v 6 týdnu. ![]()
Takže jsem se rozhodla zavolat do CARu, kde mě objednali na konzultaci a hned mi vzali 10 ampulek krve na všechna možná vyšetření.
Navíc mě čeká vyšetření v narkóze: Hysteroskopie a transvaginální hydralaparoskopie (vyšetření dělohy a malé pánve). S tím zase trošku bojuju, protože nevím jestli to není moc unáhlené? ![]()
A jak to vypadá s tebou? Psala jsi, že jsi brala Utrogestan hned po ovulaci i když jsi otěhotněla přirozeně?
@Jeasi Moc ti preji aby se zadarilo a ty se dockala…Neboj bude to uz dobře..Jsem rada ze jsi se ozvala a napsala tvou situaci..No se mnou to vypada tak ze včera jsem nevydržela a sla jsem do spitalu, protože včera jsem se trosku vylekala, delala jsem testik a byl slabsi nez ty z drivejska, tak vis jak ja nervak tak jsem se lekla, kamoska zavolala místo me do spitalu popsala situaci protože ji celou zna, o me. A pak mi volala ze mam do spitalu dojit, tak jsem tedy sla.
Ja nerada volam a resim vis a nejak jsem nemela naladu.Bala jsem se.No ale tak jsem prisla a sestřička zavolala primare. Primar me udelal UTZ, a videl srdicko jak blika a mimi ma 12mm, a je v děloze,..Gestacni vacek taky je. Takze jsem hned klidnejsi protože svou kontrolu u gyndy mam az 21 zari, tak uvidíme no, toho 21 zari budu v 9+2tt-9+5tt, primar rikal ze odpovídáme 7+0tt (včera),ale dle UTZ jsme o něco malo vetsi 7+3tt,…Tak uvidíme..JInak ano utrose beru od 16dne, po ovulce.Jak rekla moje dr,..A beru ho dal protože me vysel pozitivni testik. ![]()
@Jaja87 Tak my teď čekáme na výsledky krevních testů a potom mě ještě čeká to vyšetření v narkóze a pohovor s genetičkou. Takže teď si dáváme pauzičku a čekáme. Jen se bojím, abych neotěhotněla dříve, než budeme vědět co a jak. Potom doufám, že už nám to vyjde.
Tak to je moc dobře, že to nakonec byl planý poplach. Ty kontroly na gyndě jsou hrozně dlouho od sebe, kdo má to čekání vydržet.
A jak ti je, máš už nějaké pořádné těhu příznaky?
@Jeasi Tak dej vedet co a jak…Ja založila skpinku ale nikdo tam ještě není tak kdyby jsi chtěla prijd, poslu ti pozvanku.
A kdy mate vedet výsledky???Ano byl to plany poplach, a snad bude vse ok i do te kontroly 21zari. A uz celkove aby bylo vse ok..
No tahnou me prsa, bradavky citlive, a každý den několikrát denne me je divne od zaludku, kdyz se nenajim tak me navaluje, a je me divne, a nebo když se prejim tak to same..Zaha me pali občas taky.
@Jaja87 A co to je za skupina?
Výsledky se dozvíme, až tam pojedeme. Mám tam volat, jak dostanu menstruaci a cca za 10 dní přijít na to vyšetření, takže počítám, že až potom se dozvíme co a jak. Jenže ke genetičce jsme objednaní až na 6.10., ale chceme počkat na výsledky vyšetření a pokud to bude OK, tak se začneme zase snažit. Ta genetika už to asi tolik neovlivní?
Takže zvracení, se ti zatím vyhýbá? To máš zatím dobré.
@Jeasi zatim vyhyba..Jen me navaluje.
Je to skupina zamlke tehu-nasledne cerstve tehu.
Proste skupinka kdo si prosel zamlklym tehu a kdo se snazi o dalsi mimi…Nenutim te je to na tobe, ted jdu pryc jdeme na obed a na pout tak ti kdyztak pozvanku poslu pozdeji