Čárka na testu slábne, pomůže Utrogestan?

40
21.8.15 13:58

Čárka na testu slábne, pomůže Utrogestan?

Ahoj holky,

ráda bych se s vámi poradila a slyšela váš názor. Poslední menstruaci jsem měla 6.7, mimochodem tato menstruace byla zároveň potratovou (samovolný potrat v pátém týdnu bez revize).

Hned jsem zase otěhotněla a teď v šestém týdnu jsem začala špinit, tak jsem šla do nemocnice, kde mi z krve zjistili HCG 114 a předepsali Utrogestan. Byla vidět zatím jen zvětšená sliznice. Jenže já si to ráno dělala těhotenský test a čárka byla výrazně slabší, než na předchozím testu. Takže si myslím, že se situace zase opakuje.

Co mě zajímá je, jestli Utrogestan dokáže zachránit těhotenství když HCG slábne? Bojím, se že kvůli němu nedojde opět, k samovolnému potratu a budu muset na kyretáž (výškrab). Myslíte, že může mít Utrogestan na to vliv? Zvažuju, jestli ho raději nemám vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.8.15 14:02

@Jeasi ne, utrouš nepomůže.. pokud to těhotenství není zdravé, tak to fakt nepomůže :think: osobně jsem to pak už nechávala na přírodě, utro nikdy nepomohlo..

Příspěvek upraven 21.08.15 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.8.15 14:04

Jestli těhotenství odchází, tak to Utrogestan nezachrání. :(

• Citovat
  • Upravit
59417
21.8.15 14:05

@Jeasi no hcg je strašně nízké, chce to kontrolní ale v 6tt je hcg úplně v jiných číslech. Utrogestan těhu podpoří ale pokud je něco špatně tak utroš nepomůže. Máš ještě ty testy na porovnní? To by jsi musela otěhotnět v době další ms, já tohle zažila jendou, až cca po 14 dnech slabá čárka a ob den už jen duch a za 4 dny silná ms takže bych moc nedoufala že je to ok :?. utroš může blokovat ms ale chce to ještě jeden odběr krve nebo test za 2 dny kdyby byl negativní tak bych vysadila :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.8.15 14:06

Díky holky. Já s ním právě zkušenosti zatím nemám, ale taky mi přijde, že pokud HCG už slábne, tak je na něj pozdě. Mám obavy, aby mi naopak neuškodil, tím, že mi oddálí „potratovou“ menstruaci a budu muset na nějaký ten zákrok. :( Na kontrolu jdu až v úterý, kde mi vezmou opět hodnotu HCG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.8.15 14:10

Tak utrogestan by měl nakypřit sliznici, aby se v ní oplodněný zárodek mohl lépe uchytit. Takže pokud by byl problém v nízké děložní sliznici, pomoct by to mohlo. Pokud je nekvalitně založený plod, utrogestan nepomůže. A nemáš třeba jiný typ testu?
Jinak je otázkou, jestli je po každém samovolném potratu nutná kyretáž…přece jen je to zásah na sliznici a má svá rizika. U nás se provádí rutinně, ale v jiných zemích to, pokud ví, standart není. Odumřelý plod by se měl vyloučit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
21.8.15 14:10

Utrogestan těhotenství dokáže zachránit, pokud slábne HCG z důvodu špatně fungujícího žlutého tělíska…

• Citovat
  • Upravit
1952
21.8.15 14:12

Já jsem měla zamlklé těhotenství cca v 8 týdnu a hcg začalo prodcu klesat, ale bylo v řádech tisíců…testy jsem si takto nedělala, jeden byl pozitivní, tak jsem brala, že jsem těhotná…druhé těhotenství bylo už v pořádku a tam jsem měla hcg v cca 4 týdnu přes 700…v 4+6 o týden podzěji už šel vidět krásně žloutkový a gestační váček…nemohla jsi otěhotnět později? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
21.8.15 14:13

Určitě ho sama nevysazuj, doktoři ví, co dělají. Je spousta příčin, proč se zárodek neudrží, nemusí to být proto, že „není zdravý“ a Utrogestan v určitých případech pomoci určitě může. V reprodukčních centrech ho vždy předepisují právě proto, aby podpořili udržení miminka. Samozřejmě pokud není od začátku v pořádku, tak Utrogestan nepomůže, ale to nevíš. Držím palce, ať je všechno v pořádku. Pokud nevydržíš čekat, zajdi si do nějaké laboratoře udělat testy na HCG a podle toho uvidíš, jestli roste oproti tomu, co Ti změřili v nemocnici. Na to, že čárka na testu slábne, vůbec nehleď. Taky mi zeslábla, tak jsem panikařila a přitom bylo všechno v pořádku a čekám dvojčátka :-) I doktorka mi říkala, že důležité je, že tam čárka je, ne to, jak je silná nebo jestli sílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.8.15 14:18

Holky, děkuji moc za reakce.
Předtím jsem měla HCG v pátem týdnu přes 214, takže teď mi přijde taky nízké. :( Já právě na testu měla už celkem výraznou čárku (i když byla ještě o něco slabší jak kontrolní). Celou dobu mi krásně sílila a až když jsem začala špinit, tak jsem zkusila znovu udělat test a to už byla slabší (cca po týdnu).
Termínem ovulace si nejsem jistá, přijde mi, že jsem ji měla posunutou, ale max. o 5 dní. Ale i tak by to vycházelo na začátek šestého týdne.
Jinak testuju pořád stejným testem a vždy z ranní močí.
Kyrektáži se chci vážně vyhnout. :( Předtím jsem na ni taky nebyla a doktor mi řekl, že se můžeme rovnou zase začít snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
21.8.15 14:22

Ja brala utrogestan i ascorutin a stejne sem vcera v 7tt samovolne potratila a bez revize :( tri dny zpet na UZ bilo srdicko a pak toto. Jak se telo rozhodne plodove vejce vypudit nepomuze nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
21.8.15 14:30

Intenzita čárky není podstatná, důležité je, jestli roste HCG a teď čtu, že klesá, tak to je mi líto :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
21.8.15 14:30

Utrogestan tehu bohuzial zachrani iba v pripade, ze ide o nakyprenie sliznice ale inak nie :( Ma niekolko ucinkov : Zvacsit sliznicu, zastavit krvacanie v pripade tehotenstva a posledny je spravenie cyklu..Ja mam s Utrosom zle skusenosti a v utorok ho idem vymenit za Duphaston :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.8.15 14:31

@Matteo.emma Tak to je mi moc líto. :( Ještě když už bilo i srdíčko, to je potom horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.8.15 14:33

@uraya Podle krve se mi asi klesající HCG potvrdí až v úterý. To že klesá usuzuju z těhotenského testu a taky mi přijde, že ta hodnota 114 je poměrně nízká na šestý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí