Čas s přítelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
25.5.17 14:03

Neštve, protože mám sama práce spoustu a občas potřebuji svůj klid. Píšeme si, těšíme se na sebe, ale díky bohu máme oba stejné potřeby = být občas sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.5.17 14:03
@Anonymní píše:
Holky, kolik času za týden strávíte s přítelem/manželem? Štve vás, když na vás nemá čas? Např. víkend plný práce atd. :-) Hádáte se kvůli společnému času?

o víkendech se snažíme být spolu, s dětmi, jezdíme na výlety a podobně… když má práci i o víkendu, tak se nedá nic dělat… buď vyrazím někam sama s dětmi, nebo jdeme až potom, co to udělá… ale plánujeme to všechno dopředu, takže mě to nepřekvapí, když se něco semele… když jsme rekonstruovali byt, tak jsme holt o víkendu pracovali oba… přes týden toho času moc není, kroužky dětí, práce a podobně, to se sejdeme většinou až večer a dost často večer ještě oba dva něco taky děláme… ale ty víkendy máme hlavně „rodinné výletní“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.5.17 14:05
@Imamother píše:
S manželem spolu zatím trávíme tři večery z pěti během pracovního týdne. Ale chodíme domů pozdě a máme spoustu aktivit, takže je to opravdu o tom navečeřet se, probrat nejnutnější a jít spát. A potom jsme spolu víkendy, to si to vynahrazujeme. Špatně nesu, když má něco častěji o víkendu :lol: Až bude dítě, budeme spolu bohužel určitě trávit ještě méně času :(

proč byste s dítětem společně trávili méně času než dosud? Spíš naopak, až bude dítě, budete spolu ještě víc, ne? I s dítětem… nebo ten společný čas bereš jen bez dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
25.5.17 14:07

Jsme oba povahou samotáři. Někomu by náš společně strávený čas připadal málo. Nám to vyhovuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31721
25.5.17 14:16
@Anonymní píše:
Holky, kolik času za týden strávíte s přítelem/manželem? Štve vás, když na vás nemá čas? Např. víkend plný práce atd. :-) Hádáte se kvůli společnému času?

Co tím myslíš? Vyloženě společně ve smyslu spolu něco dělat nebo prostě to, že jsou třeba oba doma, ale nedělají stejnou věc? Štve mě, když na sebe nemáme čas, ale to jsme měli dřív, když nám to vycházelo tak, že jsme se viděli občas i jen pár hodin týdně, někdy ani to ne. Teď jsem spíš „ráda“ že se občas rozdělíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.5.17 14:52

@Regina Hero Protože manžel přijde po práci, pohlídá a postará se a já toho využiju a odběhnu si třeba zacvičit.

Nebo budu chtít odběhnout třeba navečer do práce, udělat něco do práce a tak vůbec - takže on se bude starat a já budu v tramtárii. Takže se dost často asi vystřídáme u dítěte a společný čas bude menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 17:14

Málo času s přítelem

Dobrý den,
mám pocit, že s přítelem trávíme málo času. On chodí do práce a já studuji od září poslední ročník VŠ. Bydlím u rodičů a on taky (mně je 23 jemu 25). Navštěvujeme se o víkendu a tak jednou do měsíce jednou v pracovním týdnu. Mám strach z toho, že ten vztah nemá budoucnost. On říká, že do bytu nechce jít bydlet. Má vysněný malý domeček, který si chce sám postavit. Jenže to je otázka mnoha let než bychom našetřili peníze (dali nám hypotéku)… A on to pořád nechápe že nechci doma bydlet do 30 ti let a až pak spolu začít bydlet a pořídit si děti. Mám obavy, že kdybychom postavili barák a začali spolu poprvé bydlet tam, abychom nenarazili že nám to vlastně neklape. Protože když se vidíme jen o víkendech v podstatě si spolu jen užíváme, tak žádné starosti a problémy všedních dnů nemusíme řešit… Nevím jak mu to vysvětlit.

• Citovat
  • Upravit
9371
29.7.18 17:21

A co odpovi, kdyz mu to takhle reknes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.18 17:25
@Anonymní píše:
Dobrý den,
mám pocit, že s přítelem trávíme málo času. On chodí do práce a já studuji od září poslední ročník VŠ. Bydlím u rodičů a on taky (mně je 23 jemu 25). Navštěvujeme se o víkendu a tak jednou do měsíce jednou v pracovním týdnu. Mám strach z toho, že ten vztah nemá budoucnost. On říká, že do bytu nechce jít bydlet. Má vysněný malý domeček, který si chce sám postavit. Jenže to je otázka mnoha let než bychom našetřili peníze (dali nám hypotéku)… A on to pořád nechápe že nechci doma bydlet do 30 ti let a až pak spolu začít bydlet a pořídit si děti. Mám obavy, že kdybychom postavili barák a začali spolu poprvé bydlet tam, abychom nenarazili že nám to vlastně neklape. Protože když se vidíme jen o víkendech v podstatě si spolu jen užíváme, tak žádné starosti a problémy všedních dnů nemusíme řešit… Nevím jak mu to vysvětlit.

Tak to mám „podobný problém“. Já pracuju, on studuje VŠ. (je mi 21, on o rok starší). Jsme spolu pomalu 4 roky a když bylo téma bydlení, tak kvůli studiu nechce, vyhovují mu koleje a prý je to zbytečné řešit. Přitom to vidím jako ty - co když s ním budeš 10 let, pak bydlení a náhle to neklapne, je to blbé. Jinak se vidíváme jak to výjde na víkendy, někdy co čtrnáct dní, někdy až za 3 týdny.
Držím palce, zkus ještě s ním se o tom pobavit a říct mu, jak to vidíš. Hlavně, abys byla šťastná a věděla, na čem jsi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 17:26

@Emimin7 Že se baráčku dočkáme dřív a ať se nebojím, že všechno zvládneme.
Myslím si, že má možná i vzor v bratrovi, který to takhle měl se svou teď už manželkou. Osm let stavěli barák a přitom bydlel každý u svých rodičů. Po osmi letech se vzali a šli spolu bydlet. (jemu je 32, jí 29)

• Citovat
  • Upravit
Nmdl
29.7.18 17:28

Nikdy se nepouštěj do hypotéky s někým s kým nemáš ozkoušené dlouhodobé bydlení.
Holt to bude chtít asi přítele vyměnit za jiný model, někoho, kdo bude mít stejný pohled na soužití.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 17:33
@Anonymní píše:
Tak to mám „podobný problém“. Já pracuju, on studuje VŠ. (je mi 21, on o rok starší). Jsme spolu pomalu 4 roky a když bylo téma bydlení, tak kvůli studiu nechce, vyhovují mu koleje a prý je to zbytečné řešit. Přitom to vidím jako ty - co když s ním budeš 10 let, pak bydlení a náhle to neklapne, je to blbé. Jinak se vidíváme jak to výjde na víkendy, někdy co čtrnáct dní, někdy až za 3 týdny.
Držím palce, zkus ještě s ním se o tom pobavit a říct mu, jak to vidíš. Hlavně, abys byla šťastná a věděla, na čem jsi.
@Anonymní píše:
Držím palce, zkus ještě s ním se o tom pobavit a říct mu, jak to vidíš. Hlavně, abys byla šťastná a věděla, na čem jsi.

Tak to jsme na tom podobně. My jsme spolu chvilku přes tři roky. Zkusím to s ním probrat s tím, že musíme nějaké řešení prostě najít. Vám taky držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.18 17:35

@Nmdl
To máte pravdu, to právě nechci. Chci si zkusit nějakou domu spolu bydlet a pak až se pouštět o rozhodnutích jako je hypotéka a dům.
Jenže my si ve všem ostatním rozumíme. Máme stejné koníčky, stejné názory. Tohle je jediná věc co on nemůže nějak pochopit…

• Citovat
  • Upravit
1086
29.7.18 18:09

já ho docela chápu, také mi přijde zbytečné vyhazovat za nájem, když můžete bydlet u rodičů a peníze šetřit na baráček. navíc, pokud se vidíte jen o víkendech, tak studujete každý v jiném městě, ne? kde byste pak chtěli bydlet? já nevím, nepřikládám velkou roli tomu „zkusit si spolu bydlet“ a nevím, co by se musela stát, abyste se rozešli. nemůžete třeba bydlet rok-dva u rodičů spolu, buď u tvých nebo u jeho, abyste si to teda zkusili, a mezitím šetřili peníze? my jsme se sestěhovali s přítelem asi po 5 letech vztahu, ale za rok se možná budeme stěhovat zase každý k vlastním rodičům, právě než koupíme něco vlastního, protože tam kde jsme teď, už nebudeme moci být. a než vyhazovat za nájem, tak se zase na rok v bydlení rozdělíme a budeme šetřit. pokud chcete baráček, tak to je fakt těžké, to stojí peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nmdl
29.7.18 18:20
@PupuP píše:
já ho docela chápu, také mi přijde zbytečné vyhazovat za nájem, když můžete bydlet u rodičů a peníze šetřit na baráček. navíc, pokud se vidíte jen o víkendech, tak studujete každý v jiném městě, ne? kde byste pak chtěli bydlet? já nevím, nepřikládám velkou roli tomu „zkusit si spolu bydlet“ a nevím, co by se musela stát, abyste se rozešli. nemůžete třeba bydlet rok-dva u rodičů spolu, buď u tvých nebo u jeho, abyste si to teda zkusili, a mezitím šetřili peníze? my jsme se sestěhovali s přítelem asi po 5 letech vztahu, ale za rok se možná budeme stěhovat zase každý k vlastním rodičům, právě než koupíme něco vlastního, protože tam kde jsme teď, už nebudeme moci být. a než vyhazovat za nájem, tak se zase na rok v bydlení rozdělíme a budeme šetřit. pokud chcete baráček, tak to je fakt těžké, to stojí peníze :nevim:

Společné soužití s přítelem a rodiči mi nepřipadá zrovna ideální. Ono celkově tahle multigenerační soužití jsou často problematická.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky