Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nečetla jsem celou diskusi, takže nevím jestli to bylo zmíněno. Ale mě docela zarazila věc, že zakladatelka ví, že se něco musí naučit a nemá problém se učit nové věci, ale potom to pohřbí tím, že učení ji vlastně nikdy moc nešlo.
Nechci to překrucovat, asistentek jsem dělala docela dost a skrývalo se za tím neuvěřitelné množství pozic. Počínaje účetními pracemi, konče velmi těžkými tabulkami a prezentací výroční zprávy, kterou jsem před tím sestavila.
Takže to co zakladatelko hledáš, v dnešní době s ohledem na trh práce rozhodně se svými vizemi nenajdeš. Tu kávu jsem ve finále nevařila skoro nikde… a jen o asistentskou činnost se skutečně nejednalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
dnes se některá dřívější učiliště přejmenovaly na střední školy (stačí, když mají některé své obory s maturitou)…
no dobře ale když vystuduju obor bez maturity tak jsem vyučená nebo ne? at už se škola jmenuje jakkoliv
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
@Regina Hero @jdukolem @PetraJVy jste parádní, nevím na kolik jste stáli na té straně barikády, kterou jsem popisovala, ale je zřejmé, že ani vy si neumíte přečíst inzerát do konce a ani netušíte jaký je v ČR školský systém…V inzerátu je jasně napsané, že minimální vzdělání je střední bez maturity. A v ČŘ není na středních školách maturita povinná. Člověk, který je vyučený získal středoškolské vzdělání. Je to zkrátka tak, podívejte se alespoň wiki nebo kamkoli jinam a sami si to ujasněte než začnete někoho poučovat.
To nic nemění na faktu, že výše uvedený inzerát je na pojistovaka, či jiné “super“ zaměstnání. Každá pracovní pozice vyžaduje jistou kvalifikaci. Tak to prostě je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ale setkala jsem se v životě s holčinou, která má pouze základní vzdělání a aktuálně vede hotel a má transferovou společnost. Jenže má výhodu, že zná jazyk a nedělá jí problém do čehokoliv zapadnout, s kýmkoliv a hlavně jakkoliv se dohodnout, aby věci fungovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
no dobře ale když vystuduju obor bez maturity tak jsem vyučená nebo ne? at už se škola jmenuje jakkoliv
Samozřejmě jen vyučená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
no to už je takové slovíčkaření… když to vezmu u nás na učňáku - teda pardon, na střední škole polytechnické… třeba takový truhlář nebo automechanik nebo instalatér - je to tříletý učňovský obor, ukončený učňovskou zkouškou… čili jeho absolvent je vyučen… ale taky může do životopisu napsat, že absolvoval střední školu polytechnickou a už to vypadá, že má něco víc… když škola, tak to zavání maturitou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kategorie středního vzdělávání Školský zákon dělí střední vzdělávání do tří kategorií podle dosahovaných stupňů vzdělání:
střední vzdělání
střední vzdělání s výučním listem
střední vzdělání s maturitní zkouškou
Střední školy v Česku poskytují buď všeobecné střední vzdělání nebo odborné střední vzdělání. Všeobecné střední vzdělání zajišťují na úrovni úplného středního vzdělání gymnázia. Odborné střední vzdělání zajišťují buď střední odborná učiliště (střední odborné vzdělání) nebo střední odborné školy (úplné střední odborné vzdělání).
Ignoranti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
no to už je takové slovíčkaření… když to vezmu u nás na učňáku - teda pardon, na střední škole polytechnické… třeba takový truhlář nebo automechanik nebo instalatér - je to tříletý učňovský obor, ukončený učňovskou zkouškou… čili jeho absolvent je vyučen… ale taky může do životopisu napsat, že absolvoval střední školu polytechnickou a už to vypadá, že má něco víc… když škola, tak to zavání maturitou…
jj rozumím… ale v CV je i obor ne? Absolvent Střední polytechnické školy- obor truhlář
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Kategorie středního vzdělávání Školský zákon dělí střední vzdělávání do tří kategorií podle dosahovaných stupňů vzdělání:
střední vzdělání
střední vzdělání s maturitní zkouškouStřední školy v Česku poskytují buď všeobecné střední vzdělání nebo odborné střední vzdělání. Všeobecné střední vzdělání zajišťují na úrovni úplného středního vzdělání gymnázia. Odborné střední vzdělání zajišťují buď střední odborná učiliště (střední odborné vzdělání) nebo střední odborné školy (úplné střední odborné vzdělání).
Ignoranti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:no vidíš a v tom tvém inzerátu nechtěli střední vzdělání ale středoškolské. cha a co ted s tím…
![]()
![]()
![]()
středo-školské. Učňák není škola ale jen učiliště. Z ho.na prostě bič neupletete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
To máte jen slovíčka, vyučený je prostě jen vyučený.
jj sice bych netvrdila za všech okolností že JEN vyučený… pokud dělá práci na kterou má kvalifikaci tak je vzdělaný dostatečně, pokud se hrne výš pak je tam to slůvko JEN přiměřené a je potřeba s tím něco udělat..
zakladatelka má víc než 4 roky si doplnit potřebné dovednosti.. držme jí palečky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
střední vzdělání
střední vzdělání s maturitní zkouškouStřední školy v Česku poskytují buď všeobecné střední vzdělání nebo odborné střední vzdělání. Všeobecné střední vzdělání zajišťují na úrovni úplného středního vzdělání gymnázia. Odborné střední vzdělání zajišťují buď střední odborná učiliště (střední odborné vzdělání) nebo střední odborné školy (úplné střední odborné vzdělání).
Ignoranti
hmm… a kde se tady teda píše o „středoškolském vzdělání“, které bylo v tom tvém inzerátu?
když už tedy budemem bazírovat na slovíčkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:no vidíš a v tom tvém inzerátu nechtěli střední vzdělání ale středoškolské. cha a co ted s tím…
![]()
![]()
![]()
jsi rychlejší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
středo-školské. Učňák není škola ale jen učiliště. Z ho.na prostě bič neupletete.
jo, středo-školské… jako že někdo, kdo chodil do školy jen ve středu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit