Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Je to tezke, pokud chces delat nejakou zajimavejsi praci nez prodavacku, budes potrebovat vzdelani. A asistentkou myslis co? Nejakou sekretarku? Muzes nabidnout znalost nejakych jazyku? Chtelo by to zapracovat na cestine, uvodni prispevek na asistentku uplne neni. Takze bych radila na 4 lete rodicovske dovolene si dodelat alespon maturitu a jeden cizi jazyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím nešpekuluj - ještě máš čas. Ale jedna věc - sehnat práci 7-15 je neskutečně těžké - mi to nakonec donutilo dělat na sebe - tohle jsem prostě nesehnala. Je fakt, že jsem s dítětem sama, směny dělat prostě nemůžu. Ale jestli jsi prodavačka, moc nepočítej s tím, že seženeš kancelářskou práci (nechci Tě urazit, ale je to realita). Tu neseženeš pořádně ani tehdy, když máš v tom oboru praxi a vzdělání
co si zvýšit nějakým způsobem kvalifikaci(jazyky, psaní 10ti a pod)- třeba to do budoucna pomůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nač čekat 4 roky? Už teď máš možnost jít studovat a dodělat si maturitu. S tím se lépe hledá nová práce. A jak píše @Cuddy je dobré umět i nějaký jazyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec nevim co po nas chces? aby jsme ti nasli praci?
,,jako resit ted co bude za 4 roky?
, jinak taky delam v trismennem provoze a deti mam dve na hlidani babicku, obcas. v tydnu jeden den pri ranni, tam jedu s holkami ja, když mam nocni prijde jednou za tyden ona, vyzvedava holky ve skolce a je s nima cca od 15-17:00, když mam odpo hlida deti tata, na víkendy se snazim vymyslet detem vylety. Jinak také hledam něco jen na ranni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k dnešnímu stavu na trhu práce jsem se velmi pobavila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Jako psat vsemi 10 neumim, ale pisu docela dost rychle,…Ja vim ze asi toto nestaci.
No prave je cas, ale docela ten cas utika a prave proto me to uzira, co ja casem budu delat.
Protoze vim ze do teto prace kde jsem se vratit pri dvou detech nebudu moci.Coz me mrzi..
Ja vim no prave je to moc tezke sehnat praci jen na jednu smenu a to jen na rano…Taky vim ze si nemuzu vybirat kdyz jsem jen prodavacka.
@Cuddy Co se tyka vzdelani, jit do skoly apod..nejsem vzdelavaci typ, uceni mi neslo nikdy bohuzel! Nemam na to hlavu. A prave si rikam obcas na co mit skolu, kdyz bych se to naucila stejne jako lidi s vyssim vdelanim. Jj mozna zde v prispevku mam chyby ale to je tim ze je ted neresim, a resim jinou vec, co a jak bude za dva, tri…roky.
A co si predstavuji pod pojmem asistentka no neco jako treba sedet u PC, a vyrizovat sefovi schuzky apod..
- Citovat
- Upravit
Zkus si udělat dálkově školu-najdi nějakou státní-tam tě to nebude nic stát, třeba zdravotní. Vyjde to sice na pět let, ale většinou je docházka jen jednou týdne-a to bys zvládla i při případné mateřské, když je rodina ti ochotna pohlídat ![]()
Nebo jen nějakou nastávbu.,
Příspěvek upraven 10.03.14 v 19:54
- Citovat
- Upravit
Tak tedy zakladatelko Pepino. Ono je dneska těžký vůbec nějakou práci sehnat. Natož sehnat práci, co tě bude zároveň hodně bavit. Myslíš, že většina lidí chodí do práce s nadšením a písní na rtech? Já jich moc takových neznám. Každý má v hlavě svou vysněnou práci, ale málokomu se poštěstí ji během života opravdu dělat. A ty jako vystudovaná prodavačka nemůžeš jen tak dělat asistentku. Buď se s tím budeš muset smířit nebo zatnout zuby a dodělat si patřičné vzdělání. Jiná cesta prostě není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem prodavacka smisene zbozi.Ale praci mam v automobilce.Nyni mam materskou.Co bude potom me uzira uz ted.Ve fabrice me to nebavi a do kramu nechci. Takze te chapu ale radu nemam. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych ti poradila dodelat si maturitu, ale ani potom nebudes mit jistotu, ze nejakou lepsi praci najdes. S praci je to bohuzel na pytel. Nepises ani jestli jsi z mesta, vesnice..proste jestli mas realnou moznost v blizkosti lepsi praci sehnat… Kazdopadne zatim bych max. premyslela o skole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před rodičákama jsem dělala ve fabrice na dvě směny…teď jsem se zahryzla, že takovou práci s dětma už ne-e a našla jsem si práci po-pá 7-15:30 v kanclu…jde to…musíš chtít a hledat a takové práci něco obětovat. Já prošla zkouškama, školením, nervy, stres…byla jsem doma skoro sedm let. Podotýkám, že neumím jazyky, a jsem zcela bez praxe. Pracovala jsem rok a půl a šla na mateřskou. Jsem šťastná, že se mi povedlo najít takovou práci a doufá, že v ní zůstanu co nejdéle. Co mě odrovnalo bylo, když jsem řekla, že mám dvě děti a oni, OK, tady máme všichni děti, takže bereme nemocnost a tak. To jsem koukala jako puk, protože jsem spíš zažívala věty typu (ohrozíte chodi firmy, pokud budete doma s nemocným dítětem…" „jo, vy máte děti, my se vám ozveme…“ a podobný hrůzy
Držím pěsti, aby se ti poštěstilo najít podobný místo.
Ještě teda napíšu, že v té fabrice jsem si vydělala víc, jak teď v kanclu, ale…něco za něco, no…mám krásnou pracovní dobu, to jsem ve fabrice neměla…a už vůbec ne volný víkendy…
- Citovat
- Upravit
Tak asi bude muset manžel najít normální práci, aby jste mohli vyzvedávat děti oba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zakladatelko pepino
urcite nakou praci jen na ranni smenu najdes toho bych se nebala jen to chce cas a trpelivost!!muzu jen poradit treba call centrum je jich hodne a berou tam..nemyslim zrovna nake otravovani lidi s s nakou pujckou kreditkou a buh vi co jeste
treba rwe na linku prijmat hovory..nebo vymahani pohledavek a pod..Ale zalezi na cloveku jak ktera prace ho bavi jenze v dnesni dobe je clovek rad za jakoukoliv praci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, musim se jit sem vypsat..
je teda asi jeste brzy to resit, ale me to proste neda, a uziram se tim porad..
Mam ted jedno ditko s manzelem, bude mit za par tydnu 3 roky, chodi do skolky od zari.Moje (rodice, teta, moje babicka) nam hodne pomahaji, jelikoz manzel je kamionak, pres tyden pryc, a ja pracujici matka ktera dela 8ky na smeny,(ranni, nocni, odpoledni)…Jsem za to nesmirne rada ze mam takovou pomoc v rodine, a oporu!!Ale ve me hloda cervicek co a jak bude dal..Za, dva roky, za tri, kdo vi jak bude, planujeme druhe ditko. Na materskou bych nejspis musela jit na 4 roky, protoze jde o to abych byla dele doma,..A hlavne by slo i o to, ze bych si asi musela hledat novou praci..A ted jakou ze jo.Jsem vyucena prodavacka smisene zbozi, ale predem vim ze toto delat opravdu nechci,…Stacila me kdysi praxe ve skole, a fakt me to nebavilo. Aj kdyby nic jinyho nebylo, nesla bych toto delat, nebojim se prace, ale chodila bych do takove prace s nervama, a nerada. A to nechci..Co by me bavilo je to, treba delat asistentku, ale problem je ze porad nekde chcou skolu aby clovek mel. Coz podle me je na jednu stranu zbytecny, protoze i ja ktera ma jen vyucni list tak se dokazu naucit novym vecem,…Ted delam ve fabrice, odber a kontrola kvality vyrobku…(stojim u masiny a davam vyrobky na paletu co udela masina).Aby jste byly v obraze.Jde totiz o to ze az budeme mit nekdy ty dve ditka, tak uz to nepujde tak jak s jednim, moje mamka sama chodi do prace i tata, teta,…A uz to nedaji aby chodili pro jednoho do „skoly“ a skolky…Potrebovala bych prave neco, kde by byla jen jedna smena a to na ranni, cca od treba 7 h do 15:00…Abych mohla decka ja vyzvedavat pecovat si o ne sama. Protoze to jak je ted nepujde se dvema detma.To vim bavily jsme se o tom a ne jen jednou..
Radeji anonym, protoze sem chodi znami a nepotrebuji aby se toto rozkriklo, co a jak pisu a co me trapi…
Omlouvam se za dlouhy roman ale nemam to komu kloudne rici, a potrebuji nejake rady. Dekuji. Rikejte me treba zakl. Pepina