Časem nová práce! :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.3.14 19:37

Casem nova prace! :(

Ahojky holky, musim se jit sem vypsat..
je teda asi jeste brzy to resit, ale me to proste neda, a uziram se tim porad..
Mam ted jedno ditko s manzelem, bude mit za par tydnu 3 roky, chodi do skolky od zari.Moje (rodice, teta, moje babicka) nam hodne pomahaji, jelikoz manzel je kamionak, pres tyden pryc, a ja pracujici matka ktera dela 8ky na smeny,(ranni, nocni, odpoledni)…Jsem za to nesmirne rada ze mam takovou pomoc v rodine, a oporu!!Ale ve me hloda cervicek co a jak bude dal..Za, dva roky, za tri, kdo vi jak bude, planujeme druhe ditko. Na materskou bych nejspis musela jit na 4 roky, protoze jde o to abych byla dele doma,..A hlavne by slo i o to, ze bych si asi musela hledat novou praci..A ted jakou ze jo.Jsem vyucena prodavacka smisene zbozi, ale predem vim ze toto delat opravdu nechci,…Stacila me kdysi praxe ve skole, a fakt me to nebavilo. Aj kdyby nic jinyho nebylo, nesla bych toto delat, nebojim se prace, ale chodila bych do takove prace s nervama, a nerada. A to nechci..Co by me bavilo je to, treba delat asistentku, ale problem je ze porad nekde chcou skolu aby clovek mel. Coz podle me je na jednu stranu zbytecny, protoze i ja ktera ma jen vyucni list tak se dokazu naucit novym vecem,…Ted delam ve fabrice, odber a kontrola kvality vyrobku…(stojim u masiny a davam vyrobky na paletu co udela masina).Aby jste byly v obraze.Jde totiz o to ze az budeme mit nekdy ty dve ditka, tak uz to nepujde tak jak s jednim, moje mamka sama chodi do prace i tata, teta,…A uz to nedaji aby chodili pro jednoho do „skoly“ a skolky…Potrebovala bych prave neco, kde by byla jen jedna smena a to na ranni, cca od treba 7 h do 15:00…Abych mohla decka ja vyzvedavat pecovat si o ne sama. Protoze to jak je ted nepujde se dvema detma.To vim bavily jsme se o tom a ne jen jednou..

Radeji anonym, protoze sem chodi znami a nepotrebuji aby se toto rozkriklo, co a jak pisu a co me trapi…
Omlouvam se za dlouhy roman ale nemam to komu kloudne rici, a potrebuji nejake rady. Dekuji. Rikejte me treba zakl. Pepina ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30909
10.3.14 19:46

Je to tezke, pokud chces delat nejakou zajimavejsi praci nez prodavacku, budes potrebovat vzdelani. A asistentkou myslis co? Nejakou sekretarku? Muzes nabidnout znalost nejakych jazyku? Chtelo by to zapracovat na cestine, uvodni prispevek na asistentku uplne neni. Takze bych radila na 4 lete rodicovske dovolene si dodelat alespon maturitu a jeden cizi jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509

Co.na to rict. :nevim: Jdi do skoly. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Zatím nešpekuluj - ještě máš čas. Ale jedna věc - sehnat práci 7-15 je neskutečně těžké - mi to nakonec donutilo dělat na sebe - tohle jsem prostě nesehnala. Je fakt, že jsem s dítětem sama, směny dělat prostě nemůžu. Ale jestli jsi prodavačka, moc nepočítej s tím, že seženeš kancelářskou práci (nechci Tě urazit, ale je to realita). Tu neseženeš pořádně ani tehdy, když máš v tom oboru praxi a vzdělání :think: co si zvýšit nějakým způsobem kvalifikaci(jazyky, psaní 10ti a pod)- třeba to do budoucna pomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.3.14 19:48

Nač čekat 4 roky? Už teď máš možnost jít studovat a dodělat si maturitu. S tím se lépe hledá nová práce. A jak píše @Cuddy je dobré umět i nějaký jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
10.3.14 19:49

Vůbec nevim co po nas chces? aby jsme ti nasli praci? 8o,,jako resit ted co bude za 4 roky? :think:, jinak taky delam v trismennem provoze a deti mam dve na hlidani babicku, obcas. v tydnu jeden den pri ranni, tam jedu s holkami ja, když mam nocni prijde jednou za tyden ona, vyzvedava holky ve skolce a je s nima cca od 15-17:00, když mam odpo hlida deti tata, na víkendy se snazim vymyslet detem vylety. Jinak také hledam něco jen na ranni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
10.3.14 19:50

Vzhledem k dnešnímu stavu na trhu práce jsem se velmi pobavila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.14 19:52

@martina.se Jako psat vsemi 10 neumim, ale pisu docela dost rychle,…Ja vim ze asi toto nestaci. ;) No prave je cas, ale docela ten cas utika a prave proto me to uzira, co ja casem budu delat. :think: Protoze vim ze do teto prace kde jsem se vratit pri dvou detech nebudu moci.Coz me mrzi.. :roll: Ja vim no prave je to moc tezke sehnat praci jen na jednu smenu a to jen na rano…Taky vim ze si nemuzu vybirat kdyz jsem jen prodavacka.

@Cuddy Co se tyka vzdelani, jit do skoly apod..nejsem vzdelavaci typ, uceni mi neslo nikdy bohuzel! Nemam na to hlavu. A prave si rikam obcas na co mit skolu, kdyz bych se to naucila stejne jako lidi s vyssim vdelanim. Jj mozna zde v prispevku mam chyby ale to je tim ze je ted neresim, a resim jinou vec, co a jak bude za dva, tri…roky.
A co si predstavuji pod pojmem asistentka no neco jako treba sedet u PC, a vyrizovat sefovi schuzky apod..

• Citovat
  • Upravit
lednova.jita
10.3.14 19:52

Zkus si udělat dálkově školu-najdi nějakou státní-tam tě to nebude nic stát, třeba zdravotní. Vyjde to sice na pět let, ale většinou je docházka jen jednou týdne-a to bys zvládla i při případné mateřské, když je rodina ti ochotna pohlídat ;)
Nebo jen nějakou nastávbu.,

Příspěvek upraven 10.03.14 v 19:54

• Citovat
  • Upravit
191
10.3.14 19:53

Tak tedy zakladatelko Pepino. Ono je dneska těžký vůbec nějakou práci sehnat. Natož sehnat práci, co tě bude zároveň hodně bavit. Myslíš, že většina lidí chodí do práce s nadšením a písní na rtech? Já jich moc takových neznám. Každý má v hlavě svou vysněnou práci, ale málokomu se poštěstí ji během života opravdu dělat. A ty jako vystudovaná prodavačka nemůžeš jen tak dělat asistentku. Buď se s tím budeš muset smířit nebo zatnout zuby a dodělat si patřičné vzdělání. Jiná cesta prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452

Taky jsem prodavacka smisene zbozi.Ale praci mam v automobilce.Nyni mam materskou.Co bude potom me uzira uz ted.Ve fabrice me to nebavi a do kramu nechci. Takze te chapu ale radu nemam. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017

Asi bych ti poradila dodelat si maturitu, ale ani potom nebudes mit jistotu, ze nejakou lepsi praci najdes. S praci je to bohuzel na pytel. Nepises ani jestli jsi z mesta, vesnice..proste jestli mas realnou moznost v blizkosti lepsi praci sehnat… Kazdopadne zatim bych max. premyslela o skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella

Před rodičákama jsem dělala ve fabrice na dvě směny…teď jsem se zahryzla, že takovou práci s dětma už ne-e a našla jsem si práci po-pá 7-15:30 v kanclu…jde to…musíš chtít a hledat a takové práci něco obětovat. Já prošla zkouškama, školením, nervy, stres…byla jsem doma skoro sedm let. Podotýkám, že neumím jazyky, a jsem zcela bez praxe. Pracovala jsem rok a půl a šla na mateřskou. Jsem šťastná, že se mi povedlo najít takovou práci a doufá, že v ní zůstanu co nejdéle. Co mě odrovnalo bylo, když jsem řekla, že mám dvě děti a oni, OK, tady máme všichni děti, takže bereme nemocnost a tak. To jsem koukala jako puk, protože jsem spíš zažívala věty typu (ohrozíte chodi firmy, pokud budete doma s nemocným dítětem…" „jo, vy máte děti, my se vám ozveme…“ a podobný hrůzy

Držím pěsti, aby se ti poštěstilo najít podobný místo.

Ještě teda napíšu, že v té fabrice jsem si vydělala víc, jak teď v kanclu, ale…něco za něco, no…mám krásnou pracovní dobu, to jsem ve fabrice neměla…a už vůbec ne volný víkendy…

• Citovat
  • Upravit
9989

Tak asi bude muset manžel najít normální práci, aby jste mohli vyzvedávat děti oba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372

Tak zakladatelko pepino :mrgreen: urcite nakou praci jen na ranni smenu najdes toho bych se nebala jen to chce cas a trpelivost!!muzu jen poradit treba call centrum je jich hodne a berou tam..nemyslim zrovna nake otravovani lidi s s nakou pujckou kreditkou a buh vi co jeste :roll: treba rwe na linku prijmat hovory..nebo vymahani pohledavek a pod..Ale zalezi na cloveku jak ktera prace ho bavi jenze v dnesni dobe je clovek rad za jakoukoliv praci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat