Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Celkem jsem se pousmala nad tvoji hláškou, že je škola zbytečná, ze se naucis vše i s výučním listem
promin, to sice jooo, ale km by to pak spělo? Vše je o vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To me taky napadlo zkusit to v praci kde jsem, ale nevim jak na to.Jak se poptat, nebo vis nevim jak to popsat.Jak to vyjadrit.Urco by to bylo lepsi nez jit uplne nekam jinam.
tak začni tím, že si vypíšeš pozice, které ve firmě máte, podíváš se, jaké je k tomu potřeba vzdělání, v jakém oboru, co musí umět a ovládat, a pak se podíváš z druhé strany, co bys se svým vzděláním a znalostmi mohla dělat i ty… a pak půjdeš za šéfem, dáš mu žádost o to nebo ono místo a budeš doufat, že až se uvolní, tak tě vezmou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsem z Pardubickyho kraje. No jako nemuzu zarucit nikdy ze dite neonemocni apod,..To clovek nikdy nevi..Ze jo.
jasně, ale dost firem prostě nemocnost netoleruje a nebo ti dá rovnou najevo, že máš děti a pro ně jsi neperspektivní. Je to hrozný…držím ti pěsti, ať něco najdeš, bydlíš v kraji, kde to s prací tak špatný není…stačí hledat, hledat a nebát se na sobě zamakat.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Teď jsem si vzpomněla, že znám jednu paní, která s výučním listem pracuje jako asistentka ekonomického oddělení. Je tam ale už dlouho a šla postupně.
Zakladatelko nechci se tě dotknout, ale evidentně si to představuješ jako hurvínek válku
Jako asistentka jsem pracovala, už je to dávno, ale fakt jsem jen kafe nevařila ![]()
Uvědomuješ si, že dneska požadují třeba ECDL certifikát, jako důkaz toho, že na tom pc opravdu umíš, neb udělat složku na ploše umí i moje školkové dítě ![]()
Dokážeš napsat obchodní dopis, vytvořit nabídku, třeba i v nějakém jazyce? Zvládneš kultivovaný telefonický hovor?
Ono o tu maturitu vcelku úplně nejde, ale musíš se prokazatelně předvést jinými schopnostmi a ne si myslet, že tvoje slovo bude stačit
V dnešní době se nikdo nebude zdržovat tvým testováním, jednoduše musíš mít nějaký ten papír ![]()
A pokora, ta je na prvním místě. Pár neúspěšných pohovorů a tvoje sebevědomí bude na nule. Popřemýšlej o tom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzkasim píše:
Já myslím, že se zbytečně trápíš tím, co bude za pár let. Život se takhle plánovat nedá. Může se za tu dobu stát cokoliv. Druhé dítě nemusí přijít, manžel může ztratit tuhle práci, manžel si může sám najít jinou práci, někdo z blízké rodiny se ocitne doma a bude ti moct s vyzvedáváním dětí pomoct, zkrachuje firma ve které teď děláš… Fakt se může semlet spousta věcí (samozřejmě ti nic zlého nepřeju) a budeš řešit jiné problémy. Co se práce týče, pokud jsi šikovná, můžou si třeba i v tvém současném zaměstnání všimnout a dát ti lepší pozici, kde nebudou směny. Nebo můžeš čas na mateřské využít třeba k nějakému kurzu, rekvalifikaci apod. Zapřemýšlej, co tě baví, co bys ráda dělala a zkus zapátrat, co by se dalo udělat pro to, abys takovou práci mohla najít. V životě se často objeví náhody, které tě na správné místo zavedou.
To jsi napsala pekne, a musim souhlasit, je to pravda ze se muze semlet cokoliv z toho co jsi zde napsala…Ale pevne verim ze se nic nestane. Tuk tuk tuk…Dekuji.
V praci je to tezke vis aby si ti vyssi vsimli neceho. Protoze ti sedi v kanclich.
- Citovat
- Upravit
Ještě něco o tom psaní všemi 10. Není to jen o rychlosti psaní. Je to o tom, že každý prst má svou danou pozici a té se drží, takže se na ně nemusíš dívat. Díváš se buď do předlohy nebo při ditkátu na monitor. V tom tkví to kouzlo, nesleduješ prsty a proto je psaní rychlejší a efektivnější. A není na to potřeba žádný kurz, dá se buď sehnat jakákoliv stará učebnice (aktikvariáty, bazary) nebo si najít výuku psaní všemi 10 na ineternetu. Stačí tomu věnovat 10 minut 4× týdně po dobu několika měsíců, získáš správný návyk, a pak už budeš jen zdokonalovat rychlost a přesnost. Mě tohle třeba bavilo, takže jsem se část naučila už na konci základky právě z jakési staré učebnice. A nejsou na to potřeba ani buňky na učení, ani hlídání dětí:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verunB píše:
Zakl. pepino no call centrum je misto kde volas sedis u sveho stolu s pc mas sluchatka na hlave a bud volas ty nebo nekdo tobe. Treba banky maji call cetra ceska sporka raifaisen bank tam jsem pracovala ja.Nebo cez, rwe, exim tours je toho mraky a ve vetsine ani maturu nepotrebujes. Koukni se na netu treba na ty cestovky to nemusi byt spatne
Dekuji.JJ ty cestovky by spatne nebyly. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsem z Pardubickyho kraje. No jako nemuzu zarucit nikdy ze dite neonemocni apod,..To clovek nikdy nevi..Ze jo.
no ale to je vůbec nezajímá
Já jsem třeba teď nastoupila do fi, jak na sviňu malá dostala zápal plic (1 týden v nemocnici), syn streptokoka. Takže já s malou v nemocnici, muž se synem doma… Po týdnu jsem mastila do práce jak blázen, a ouha… už na mě čekala výpověď
, že za mě mají náhradu… A to nadřízená byla samoživitelkou 4-letého dítěte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Spagata píše:
Tak se s tím nepárej a zajdi za svým šéfem, mistrem… Řekni mu, že by jsi měla zájem o nějaký posun ve firmě, pokud by byla příležitost a rovnou se i zeptej co proto můžeš začít dělat, aby si zvýšila šance na úspěch…
No to jsem zvědavá, dej nám vědět, jak si Tě ve firmě cení. Mají výhodu tvé osobní znalosti a zkušenosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
Milá zlatá, co vlastně chceš? Nejsi vzdělávací typ? No tak holt budeš dělat na směny nebo uklízet. Nemohou všichni pracovat na lepších místech. Pokud nemáš ani maturitu, nic neumíš, neumíš ani žádný jazyk, tak na asistentku můžeš zapomenout. Na asistentce dnes začínají vysokoškolačky. Koho si myslíš, že šéf vezme - vysokoškolačku s dvěma jazyky, praxí v zahraničí, dobrou znalostí Excelu a PowePointu a základy účetnictví a podnikové ekonomiky, anebo vyučenou prodavačku bez maturity, která nedokáže napsat ani jednu souvislou větu bez gramatické chyby?Zamysli se. Můžeš jim třeba na pohovoru říct, že nejsi vzdělávací typ, jak jsi tady psala. Uvidíš sama, co Ti na to poví.
No ono ani s tím uklízením to není tak snadné. Hodně lidí si myslí, že uklízet je brnkačka, já dělám pokojskou ve 4* hotelu a řeknu ti, že sehnat opravdu dobrou pokojskou je fakt umění
Sice u nás na vzdělání moc nekoukají, ale taky nemůže být člověk úplná lopata, jazyky u nás taky chtějí aspoň základ, přeci jen, většina hostů jsou cizinci a nějak se s nima domluvit musíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dekuji.JJ ty cestovky by spatne nebyly.
I tam si to žádá kultivovaný projev ( žádné „určo“…).Hovory jsou monitorovány ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bunny puella To víš, ona vidí vše hrozně jednoduše
Ale abys na ni nebyla přísná, to já ji ve zkratce napsala, že v call centru se sedí a telefonuje.
Příspěvek upraven 10.03.14 v 20:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:???
No to jsem zvědavá, dej nám vědět, jak si Tě ve firmě cení. Mají výhodu tvé osobní znalosti a zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsechny pisete ze anglictina… je normalka..a zaklad.. holky neni tomu tak.. vsechny to teda do Zivotopisu tvrdi… vsechny maji pokrocilou uroven pak maj u pohovoru prelozit jednu vetu a jsou vam schopny rict ze s tou aj nepocitaly a nebo ze sou zaskoceny ;D
Příspěvek upraven 10.03.14 v 20:40
- Citovat
- Upravit
@Bunny puella Prave ze ja v praci kde jsem jsem celkem spokojena,…Kloudne se po nas nic nechce jen proste davas na paletu, a obcas prebiras. Nemuzu rici ze chodim do prace se stresem a proto me mrzi ze pri dvou detech to nedam..
No o call centrech kloudne nevim nic, omlouvam se, ale nikdy jsem si to nezkusila…Moje prace kde delam je prvni po skole,.
@jenny.fields Diky ale vlastni byznys opravdu ne-ee. @Nejhodnější Díííky. @Spagata Kdyz ony kancly u nas si myslim budou plne..Ale uvidim.
- Citovat
- Upravit