Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zakladatelka má asi mylný dojem, že asistentka jen vaří kávu a „reprezentuje“.Palety jí už nevoní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poté, cos tu napsala - buď změň ambice, nebo jdi fakt studovat. Máš pocit, že sekretářka vaří jen kafe? Dneska je základ min 1 sv jazyk slovem i písmem, spíš víc. Musíš umět perfekt práci na pc, veškerou obchodní korespondenci, výborně psát, umět i češtinu, vytelefonovat, sehnat a zařídit cokoliv. Kafe si umí šéfové uvařit sami. a zástupy vysokoškoláků se o taková místa perou - jako prodavačka jsi prostě bez šance - školení ti nikdo dělat nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lednova.jita Prave rodina pomaha az az a kdybych mela delat nastvabu nebo skolu na 5 let, je to hlidani na vic, a jelikoz vsichni pracuji a na prcka jsem sama protoze manzel je na cestach, tak to nepujde toto abych studovala, chodila do prace…
A prave jde i o to ze nemam bunkdy na uceni.. ![]()
@superma A muzu se zeptat co je tvou naplni prace, v te automobilce co delas?? @LucciaMaty Jsem z mesta, pardubicky kraj. @Bunny puella vsak ja bych moc chtela si neco najit, ale nevim ani kloudne jak se k tomu mistu cca co bych chtela se dostat??!Jak ty ses k tomu dostala? Ozvala jsi se na inzerat? Prave je problem ze jakmile bych na nejaky inzerat odpovedela sla na pohovor rekla ze praxi nemam, ze jsem vyucena tim a tim, ze me poslou nekam…Z toho mam obavy, nevim jak na to. Kdyz bych mela hodne veliky zajem.
Moc zavidim, za tu tvou praci co mas, mas to fajne!
Ja delam trismenny provoz ranni cely tyden, nocni cely tyden, odpoledni cely tyden..A porad dokola.
@Almira-Alm Bohuzel aby manzel delal neco jinyho nejde..Skrze penize. A zas tolik toho neumi. @verunB A co je presne to call centrum???Oc jde? Jako je me jasny ze nejaka prace na jednu smenu, se sehnat da, ale nejspis ne s mym vzdelanim. Chce to cas, trpelivost jak pises…Ale ja ani kloudne nevim jak se k nejake te firme apod dostat. A hlavne abych uspela kdyz nemam vzdelani.Ale jsem schopna se ucit novym vecem ucim se docela rychle, na PC umim.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Cuddy Co se tyka vzdelani, jit do skoly apod..nejsem vzdelavaci typ, uceni mi neslo nikdy bohuzel! Nemam na to hlavu. A prave si rikam obcas na co mit skolu, kdyz bych se to naucila stejne jako lidi s vyssim vdelanim. Jj mozna zde v prispevku mam chyby ale to je tim ze je ted neresim, a resim jinou vec, co a jak bude za dva, tri…roky.
A co si predstavuji pod pojmem asistentka no neco jako treba sedet u PC, a vyrizovat sefovi schuzky apod..
Nojo, ale pokud na to nemáš hlavu, tak se tou hlavou těžko budeš živit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk Myslim ze bych se jako naucila tu asistentku stejne jak lidi s VS.
- Citovat
- Upravit
Hahaha, Pepino, teď jsem se pobavila… v naší firmě asistentky uměly dva cizí jazyky, měly i VŠ vzdělání, protože jsme obchodovali se zahraničními partnery a tudíž i ty schůzky, které vyřizovaly, byly se zahraničními obchodníky… psaní všemi deseti je snad automatické, znalost gramatiky je velmi důležitá, být asistentka není jen vařit kafe a zapisovat datumy do notesu… excel a word dnes musí umět taky každá administrativní síla, a když jsme u toho výučního listu… nemusí to znamenat, že se nenaučíš víc, ale znamená to, že jsi nedosáhla a nestudovala dál, takže to může i korespondovat s přístupem k učení se všem novým věcem obecně…
I když věřím, že někde ještě pořád mají šéfové „sekretářky“ jen na to kafe a reprezentaci… ale to pak jsme zase někde jinde, a většinou to nejsou maminy od dětí, protože ty na služební cesty se svými šéfy moc nejezdí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa nejde o to ze palety me nevoni, me ta prace celkem bavi co delam, ale nebudu se tam moci vratit az bude druhe ditko. A mrzi me to.Ale nepujde to.To jsem sem psala uz.
- Citovat
- Upravit
@martina.se Ja ale nikde nepsala ze si myslim ze se vari jen kafe,..Vim ze se dela na pc apod..
- Citovat
- Upravit
Ty nevis, jak se hleda práce? ty nevis co je call centrum? a chces delat v kanclu? ona i ta asistentka musí mit vseobecny rozhled, tobe bohužel evidentne chybi ![]()
každý inzerat na pracovni pozici obsahuje popis pozadavku, kde je uvedeno i min. vzdelani, coz v pripade asistentyk bude maturita. pokud ji nemas, nemá smysl ani posilat CV ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zakladatelko, být tebou, tak zůstanu u té prodavačky.
Každá škola ti po domluvě může povolit individuální studium a že je to víc jak pravděpodobné při péči o dítě. Takže to, že by neměl kdo hlídat je výmluva.
A to, že chlap nic neumí celkem taky.
Promiň mám taky manžela kamioňáka a právě mění práci, jenom aby byl s námi doma…a co bude zase jezdit, jenom ne kamionem a ne ven.
Taky chci dělat něco jiného než před mateřskou, ale něco pro to dělám… teď studuji jednu školu a od září k tomu druhou…
A všechno jde, když se chce…ty evidentně jenom chceš a jinak hledáš výmluvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
Děláš si srandu? Práce asistentka - to může podle tebe zvládnout každý? Bez vzdělání? Předpokládám, že psaní všemi deseti na PC rychle bez chyb nemáš, nemáš jazyky, nemáš vzdělání… jsi dost arogantní. Pokud chceš lepší práci, běž studovat, dodělej si maturitu, studuj jazyky, vzdělávej se… ale narovinu. Já být zaměstnavatel a přihlásit se mi tam holka, co si dodělal maturitu během mateřské a holku, která má střední školu čtyřletou, tak vezmu ji.
Moje řeč
![]()
- Citovat
- Upravit
Holky ale v dnesni dobe je v podstate jedno jestly jsi vyucena nebo mas maturitu ani s maturou nemuzes njit praci ktera by odpovidala skole kterou si delala..to chce vysokou aby te nekam vzaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@martina.se Ja ale nikde nepsala ze si myslim ze se vari jen kafe,..Vim ze se dela na pc apod..
no jo, ale pořád píšeš, že by ses to naučila - to musíš umět předem, né se učit potom. Už ti tu holky psaly, že je třeba na to mít vzdělání atd.. - tys odepsala, že nejsi studijní typ. Tak si fakt vysni jinou práci, bez toho studia to totiž nepůjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A co je presne to call centrum???Oc jde? Jako je me jasny ze nejaka prace na jednu smenu, se sehnat da, ale nejspis ne s mym vzdelanim.
Aha, takže ani Call centrum nepřipadá v úvahu
Pepino, v call centru budeš sedět na zadku u telefonu a volat lidem a něco jim nabízet nebo s nimi něco řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, ano, přes inzerát na internetu. Mám teda maturitu, ale tu má v dnešní době každý jelítko
pravda, nepožadovali jazyk, což mě dost povzbudilo. Psaní deseti je výhodou, ale rovnou jsem přiznala, že nepíšu. Vedoucí si zkusila moji rychlost a chybovost psaní a usoudila, že s mými šesti prsty píšu srovnatěleně rychle jako slečna s deseti
, tak mě přijala. Musela jsem se však týden školit v jejich programu, čekaly mě zkoušky, vše zdarma ve svým volným čase. Ale vyplatilo se to. Ani nevíš, jaký jsem měla nervy a stres, když jsem viděla ty mladé bezdětné slečny plné ambicí…no a prostě jsem se tam dostala. Podotýkám, že zcela bez tlačenky. Nemám známé, kteří by mi sehnali flek, proto jsem na sebe víc hrdá, že jsem to dokázala. Není to asistentka nějakého ředitele či tak, to ne. Ale oddělení, kde se zadávají data do PC, ale víc napsat takhle veřejně nechci. Bylo o to místo neuvěřitelný boj a tahanice. Nedivím se…
- Citovat
- Upravit