Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak ano byla bych rada nekde v kanclu,…Ale rada bych i neco, jen na rano.
Takže aby nepršelo, bylo tam teplo a šlo se na padla domů. Nezlob se, ale s takovými mohou dláždit. Každá svobodná holka bude časově flexibilnější k potřebám firmy než Ty. A k tomu nabídne, to, co Tobě chybí a to je kvalifikace. Sestup na zem a uvědom si, jaká je situace na pracovním trhu. Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Takže aby nepršelo, bylo tam teplo a šlo se na padla domů. Nezlob se, ale s takovými mohou dláždit. Každá svobodná holka bude časově flexibilnější k potřebám firmy než Ty. A k tomu nabídne, to, co Tobě chybí a to je kvalifikace. Sestup na zem a uvědom si, jaká je situace na pracovním trhu. Odkud jsi?
Pardubicky kraj (Svitavy)
- Citovat
- Upravit
Přesně jak píšou holky, práce v „kanclu“ má taky svoje! Můj chlap dělá v kanclu, denně zůstává minimálně 2 hodiny navíc a nikdo mu to neplatí! Teď mají nějaké uzávěrky, tak celý víkend trávil zavřený s noťasem a pracoval. Myslíš zakladatelko, že mu ten víkend někdo proplatí, nebo že někoho zajímá, že pracoval? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
jenže jsi bohužel momentálně „jen“ prodavačka. A ty moc na výběr nemají. Tudíž je potřeba - pokud chceš - s tím začít něco dělat. Ale i tak počítej s tím, že i kdyby maturitu udělala, může se stát, že jinou práci stejně neseženeš.
Btw. - kancl - uvědomuješ si, že kolikrát ti v kanclu mají úřední dny a musí tam být min. v po a st. do 17hod? A pokud bys nic nesehnala věř, že třeba sestřičky v nemocnici mají taky různé směny, takže prodavačky v tom nejsou samy - a i tam pracují mámy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro zakladatelku:
Taky bych potřebovala pracovní dobu 7-15, maximálně 16 nebo alespoň opravdu pravidelnou pracovní dobu + takový plat, aby se vyplatilo platit z něj chůvu. Dítě mám sice jen jedno, ale jsem naprosto bez pomoci v širší rodině + manžel je na tom s pracovní dobou podobně jako Tvůj - zapojit se prostě nemůže.
Po skončení RD jsem měla podobné představy jako Ty, ale dost rychle jsem se musela přizpůsobit realitě. V admistrativě a obzvlášť takové té „nekvalifikované“ je obrovský přetlak, platy jsou takové, že platit si z nich chůvu je nereálné a pracovní doba od-do neexistuje. Většinou je pracovní doba 8-17 nebo 9-18 s tím, že Ti už na pohovoru řeknou, že jsou nutné časté přesčasy. Takže zase taková výhra ten kancl pro mámu bez hlídání není. Druhá věc je, že je hodně těžké vůbec takovou práci sehnat. Já mám pro kancelářskou práci „kvalifikaci“ maturitu na obchodní škole, jazyk, psaní všemi deseti, PC, různé kurzy jako „top asistentka“ a podobně + předchozích 7 let praxe v administrativě a stejně i přes posílní desítek CV denně jsem se dostala jen na pár pohovorů a jen jednou jsem postoupila do třetího kola, ale stejně nakonec nebyla vybrána. Zaměstnavatelé si můžou vybírat a vybírají i podle flexibility nejen znalostí. Matky po RD rozhodně nejsou jejich favoritkami. Já musela hodně slevit ze svých představ a podstoupit i rekvalifikaci do jiného oboru a stálou práci 7-15 stejně nemám - jen brigády.
Na druhou stranu za pár let až se budeš vracet z druhé RD už třeba bude víc zkrácených úvazků pro matky malých dětí. Alespoň pořád doufám, že se v tomto u nás situace zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess píše:
Pro zakladatelku:
Taky bych potřebovala pracovní dobu 7-15, maximálně 16 nebo alespoň opravdu pravidelnou pracovní dobu + takový plat, aby se vyplatilo platit z něj chůvu. Dítě mám sice jen jedno, ale jsem naprosto bez pomoci v širší rodině + manžel je na tom s pracovní dobou podobně jako Tvůj - zapojit se prostě nemůže.
Po skončení RD jsem měla podobné představy jako Ty, ale dost rychle jsem se musela přizpůsobit realitě. V admistrativě a obzvlášť takové té „nekvalifikované“ je obrovský přetlak, platy jsou takové, že platit si z nich chůvu je nereálné a pracovní doba od-do neexistuje. Většinou je pracovní doba 8-17 nebo 9-18 s tím, že Ti už na pohovoru řeknou, že jsou nutné časté přesčasy. Takže zase taková výhra ten kancl pro mámu bez hlídání není. Druhá věc je, že je hodně těžké vůbec takovou práci sehnat. Já mám pro kancelářskou práci „kvalifikaci“ maturitu na obchodní škole, jazyk, psaní všemi deseti, PC, různé kurzy jako „top asistentka“ a podobně + předchozích 7 let praxe v administrativě a stejně i přes posílní desítek CV denně jsem se dostala jen na pár pohovorů a jen jednou jsem postoupila do třetího kola, ale stejně nakonec nebyla vybrána. Zaměstnavatelé si můžou vybírat a vybírají i podle flexibility nejen znalostí. Matky po RD rozhodně nejsou jejich favoritkami. Já musela hodně slevit ze svých představ a podstoupit i rekvalifikaci do jiného oboru a stálou práci 7-15 stejně nemám - jen brigády.
Na druhou stranu za pár let až se budeš vracet z druhé RD už třeba bude víc zkrácených úvazků pro matky malých dětí. Alespoň pořád doufám, že se v tomto u nás situace zlepší.
S dvěma dětmi to vidím ještě hůře než s jedním, když pominu, proč bych si měla vybrat zakladatelku se dvěma dětmi a bez kvalifikace než Princess s kvalifikací a dítětem jedním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
S dvěma dětmi to vidím ještě hůře než s jedním, když pominu, proč bych si měla vybrat zakladatelku se dvěma dětmi a bez kvalifikace než Princess s kvalifikací a dítětem jedním.
Na druhou stranu už jim neuteče na další mateřskou. Mně se při pohovorech ptali nejen na to jak mám zajištěné hlídání, ale i zda a kdy plánuju další děti a evidentně mi nikdo moc nevěřil, že další v plánu není. Každopádně doplnit si kvalifikaci by to chtělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, mezi nama, ja mela znacny problemy s hledanim prace jako bezdetna tricatnice, protoze bylo kazdymu naprosto jasny, ze jim budu chtit co nejdriv na tu materskou zdrhnout, i jsem to kolikrat na plna usta slysela a skripala zubama, neb po trech nezdarenych IVF a diagnoze - se svyma vajickama otehotnite dost tezko - pro me byla slova planovane rodicovstvi jako rudy hadr na byka. Takze mela jsem problem bezdetna, ted s ditetem to bude jeste horsi (a to hlidaci babicky mam) a se dvema uz me prepada pesimismus predem, a to to vzdelani, kvalifikaci a praxi hezkych par let mam
Nekdy je holt problem uz jen s tim, ze se clovek narodi jako zenska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš co, anonymní, to je těžký. Já jsem se také občas dostala do pozice „pomáhám vybírat nové zaměstnance“ a ono je to těžký. Lidé se hlásí na pozice, na které nemají potřebnou kvalifikaci ani praxi, ono se „časem naučit“ dá všechno, ale spíš v otázce zapracování se, tedy člověk má kvalifikaci, potřebné znalosti, jen se musí rozkoukat, jak to chodí právě tady. Setkala jsem se, že se člověk hlásil na administrativní pozici, přičemž ale v motivačním dopise nedokázal ani správně umístit čárky ve větě, na pozici ajťáka se hlásil kluk, kterej sem tam někomu postavil počítač atd. Nebo když už se našel někdo vyhovující požadavkům a práci dostal, byl problém dostat ho na školení (nejčastější argument byl „já to nepotřebuju“) ![]()
Tím chci říct, že uchazeči o zaměstnání mají často vysoké sebevědomí nebo nedostatek soudnosti.
Samozřejmě ne všichni. Ale otázka je, co jim můžeš nabídnout ty, kromě chtění…
- Citovat
- Upravit
@Aneta.Berg píše:
@Katchus Však jo, rady tu padly a některé celkem fajn, ale převážná většina se snažila zakladatelce naznačit, že její představy jsou naivní a změna téměř nemožná. Tak jsem směrem k zakladatelce pouze vyslala zprávu, ať se těmi komentáři nenechá otrávit nebo zastrašit.
Ale tady to není o otrávení nebo zastrašení, to je bohužel realita. Ve chvíli, kdy v podstatě nemá žádnou specializaci, neumí jazyk ani pokročile PC, nemá maturitu a ani s jedním nehodlá nic dělat, tak je normální zaměstnání spíš z oblasti snů
Tušíš jaká je teď realita na pracovním trhu? I prodavačky v lepších buticích v Praze mají maturitu a musí aspoň trochu mluvit cizím jazykem. Samozřejmě se dají v inzerátech najít místa, kde jim stačí jen vyučení, ale když se podíváš, čím se zabývají, tak jsou to úvěry, pojištění, prodejní call centra, ale tam jak neplníš plán, tak letíš.
Já naopak našla toto:
http://www.prace.cz/pd/779540234/?…
http://www.prace.cz/pd/742657509/?…
http://www.prace.cz/pd/764022978/?…
Je bitka o místo i mezi prodavačkami. Mámě do krámu příjde tak 3× do týdne se někdo ptát na práci a to nikdy nikoho nehledali. V MŠ a ZŠ uklízí holky s maturitou, protože s dětmi takouvou práci, aby zvládly ordinační hodiny MŠ a ZŠ neseženou.
Ano dá se vypracovat i bez maturity, ale chce to mnohem více píle a ochoty se učit, než s ní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 píše:
Víš co, anonymní, to je těžký. Já jsem se také občas dostala do pozice „pomáhám vybírat nové zaměstnance“ a ono je to těžký. Lidé se hlásí na pozice, na které nemají potřebnou kvalifikaci ani praxi, ono se „časem naučit“ dá všechno, ale spíš v otázce zapracování se, tedy člověk má kvalifikaci, potřebné znalosti, jen se musí rozkoukat, jak to chodí právě tady.
Asi tak nějak. Na zaměstnanci je nejdražší ho zapracovat. Bohužel člověk bez zkušeností často brzy zjistí, že tato práce není pro něho, protože si nedokázal představit, co to přesně obnáší. A tak zaměstnavatel musí hledat někoho nového, znova s ním udělat zapracovací kolečko a ono se to třeba opakuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kadlina píše:
Asi tak nějak. Na zaměstnanci je nejdražší ho zapracovat. Bohužel člověk bez zkušeností často brzy zjistí, že tato práce není pro něho, protože si nedokázal představit, co to přesně obnáší. A tak zaměstnavatel musí hledat někoho nového, znova s ním udělat zapracovací kolečko a ono se to třeba opakuje.
a ještě bych dodala, že něco jiného je zapracovat člověka, který má aspoň základy a ví, oč jde, než někoho, kdo ani netuší základní věci… a že dost často člověku jen ukážou židli a stůl a dostane náplň práce a nemá nikoho, kdo by ho dva tři měsíce zaučoval…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pardubicky kraj (Svitavy)
Pokud jsi ze Svitav, tak tě můžu na 100% ujistit, že žádnou práci v kanclu neseženeš. Vzhledem k 13 % nezaměstnanosti, kdy padla Miltra a ve státní správě jsou vyžadovány minimálně tituly Dis, nevím kde bys tu práci chtěla najít.
Nechci tě urážet, jen jsem realista s mnoholetou praxí v tomto regionu.
Edit: a pokud nebudeš mít někoho známého kdo tě zaměstná, popř se za tebe zaručí, tak budeš těžko shánět i tu práci v oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katchus Nerikam ze musim pracovat v SY. Mohla bych dojizdet ridicak mam, ale dojizdeni si predstavuji jen v okoli.
No to je jedno dekuji za rady, tipy…Uvidime, co bude za 2,3 roky jak jsem psala.
- Citovat
- Upravit