Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Regina Hero píše:
jsi rychlejší
no včera mě Camael nabádala že ke koze v ikonce se hodí hodnost kelišová tak at s tím něco dělám víš? čili se snažím, ale mým tempem to bude tak za rok
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, nemyslím to zle, ale když tak pročítám, co píšeš, nemyslím, že by pro tebe práce asistentky byla vhodná..Ono totiž kolikrát ani kancelářská práce není pevně stanovena od - do..Vidím to podle sebe, často je třeba odevzdat důležitý projekt, sem tam se dělá na poslední chvíli a vyžaduje to účast až do konce, ať už jde o zajištění podpisu nejvyššího, namnožení, svázání, doručení atd..Občas se vloudí chyba, musíš to přepracovat, šéf chce ještě něco doplnit, nějaké oddělení ti podklady dodá pozdě, sedíš v práci a čekáš, až budeš mít podklady..Ani práce asistentky ti nezaručí pevnou pracovní dobu..Prostě dokud úkol není splněný, nejdu domů..Co se tak podívat po práci v malých obchůdcích, které mají během týdně rozumně otevřeno, maximálně tak v sobotu dopoledne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, když si ani na tu wiki nejste schopné dolézt, tak budu pokračovat citací školského zákona. Pokuste se přijmout prosím fakt, že učiliště je střední škola a bude to v pohodě.
Druhy středních škol Školský zákon vymezuje tyto druhy středních škol:
1 všeobecné (gymnázium)
2 odborně technické, ekonomické, zemědělské, umělecké apod. (střední odborná škola)
3 učňovské (střední odborná učiliště)
Učňovská střední škola - typ školy, který má podobný charakter jako předcházející typ školy. Rozdíl je v dosažené úrovní vzdělání. Absolvent získá střední vzdělání nebo střední vzdělání s výučním listem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg no, ani školský zákon nepíše nic o středoškolském vzdělání… i ten zákon zná jen vzdělání střední, střední s výučním listem nebo střední s maturitní zkouškou… ale středoškolské takhle psané tam není… ale to už fakt slovíčkaříme… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:no vidíš a v tom tvém inzerátu nechtěli střední vzdělání ale středoškolské. cha a co ted s tím…
![]()
![]()
![]()
Tvůj argument je mimo, je to jako bych napsala „No vidíš nechtěli vysoké vzdělání, ale vysokoškolské“.
Cha a co teď?@Burj Chalifa píše:„vysoko-školské. Vysoká není škola, ale jen vysoká.“ - dává smysl, nedává, že?
středo-školské. Učňák není škola ale jen učiliště. Z ho.na prostě bič neupletete.
@Burj Chalifa píše:
To máte jen slovíčka, vyučený je prostě jen vyučený.
Stejné jako říct, vzdělaný je prostě jen vzdělaný.
To, že někdo končí s výučním listem, to je důkaz, že je jen vyučen.
- Ten kdo končí s maturitou je jen vymaturován, že?

Příspěvek upraven 11.03.14 v 00:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
@Aneta.Berg no, ani školský zákon nepíše nic o středoškolském vzdělání… i ten zákon zná jen vzdělání střední, střední s výučním listem nebo střední s maturitní zkouškou… ale středoškolské takhle psané tam není… ale to už fakt slovíčkaříme…
Ano, zákon zná vzdělání středoškolské. Proto definuje typy středních škol, mezi které se řadí i učiliště. A slovíčkaření to je, ale při hledání práce je podstatné vědět, co se po mě chce. Ať tak jako tak, zakladatelka je absolventkou střední školy a má tudíž středoškolské vzdělání. Doufám, že jí tato informace bude ku prospěchu a díky této diskuzi bude o jeden společenský mýtus méně!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg No, ono je podstatné, co pod pojmem středoškolské vzdělání chápe zadavatel inzerátu… to co si myslíme my a dokonce i to co je psáno v zákoně není relevantní, protože pokud on tak chápe pouze střední školu a ne učiliště, tak prostě příslušné životopisy vyhází.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg bojím se, že díky této diskuzi většina zaměstnavatelů stejně nezmění svůj názor a své požadavky na zaměstnance na administrativní pozice…
Já bych zakladatelce spíš radila si své vzdělání cíleně zvýšit, než spoléhat na procitnutí personalistů a šéfů a majitelů firem v naší republice… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Ano, samozřejmě, lidé by měli chápat věci správně a to jak z pohledu zaměstnavatele tak i zaměstnance. A jediné co je v tomto relevantní je status mé školy a úroveň mého vzdělání, pokud se shoduje s požadavky, tak jde je problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero Nepodceňuj zaměstnavatele, věřím, že jich existuje spousta, kteří vědí co chtějí a rozumí pojmům. Navíc, proč by např. profesionální personální agentury chybně specifikovali požadavky na uchazeče? Co by jim to přineslo?
A o to ani nejde, řešilo se co znamená střední/středoškolské vzdělání, někteří zde se mylně domnívali, že ten kdo absolvuje učiliště nemá střední/středoškolské vzdělání, téměř tak snížili uchazeče s výučním listem na úroveň základní školy, což mi nepřišlo fér. Takže ještě jednou, zakladatelka je vyučená prodavačka, tudíž absolventka střední školy a já jí přeji hodně štěstí v hledání nového místa. ![]()
Příspěvek upraven 11.03.14 v 00:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg nepodceňuji zaměstnavatele, psala jsem, že nezmění své požadavky na administrativní pozice… tím jsem chtěla spíš říct, že nadále budou požadovat spíš tu maturitu, než výuční list prodavačky smíšeného zboží… nic víc, nic míň… a nebo že budou, vzhledem k dnešnímu trendu, požadovat i vyšší vzdělání než střední s maturitou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
@Aneta.Berg nepodceňuji zaměstnavatele, psala jsem, že nezmění své požadavky na administrativní pozice… tím jsem chtěla spíš říct, že nadále budou požadovat spíš tu maturitu, než výuční list prodavačky smíšeného zboží… nic víc, nic míň… a nebo že budou, vzhledem k dnešnímu trendu, požadovat i vyšší vzdělání než střední s maturitou…
Já myslím, že to záleží na nich, ne na tobě a také věřím, že pokud se zakladatelka bude snažit, tak šanci získat práci v administrativě, má. A nevidím, důvod proč ji od toho odrazovat, snižovat její vzdělání apod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
@Regina Hero Nepodceňuj zaměstnavatele, věřím, že jich existuje spousta, kteří vědí co chtějí a rozumí pojmům. Navíc, proč by např. profesionální personální agentury chybně specifikovali požadavky na uchazeče? Co by jim to přineslo?A o to ani nejde, řešilo se co znamená střední/středoškolské vzdělání, někteří zde se mylně domnívali, že ten kdo absolvuje učiliště nemá střední/středoškolské vzdělání, téměř tak snížili uchazeče s výučním listem na úroveň základní školy, což mi nepřišlo fér. Takže ještě jednou, zakladatelka je vyučená prodavačka, tudíž absolventka střední školy a já jí přeji hodně štěstí v hledání nového místa.
Je fajn, že pan Zevl jakožto zaměstnavatel z inzerátu ví, co chce, já zase vím, proč to chce - nabízí spotřebitelské úvěry. Tím, že to nabídne i vyučeným, tak značně rozšíří portfolio příchozích CV. Možná, že své zákazníky loví jen takto ![]()
Netvrdím, že vzdělání je to nejdůležitější, jsou lidé s kvalitními schopnostmi i bez vzdělání. Znám třeba středoškoláky, mladé lidi, kteří vlastní pílí předčili vysokoškoláky a dostali se do top managementu středně velkých firem. Ale byla za tím perfektní jazyková vybavenost, nadprůměrné znalosti pc, ochota pracovat i mimo pracovní dobu. Bohužel i oni jsou v dnešní době na trhu práce neudatelní. Pro nižší pozici překvalifikovaní, pro vyšší nemají dostatečné vzdělání ![]()
U zakladatelky opravdu nejde o to, zda má SŠ s výučním listem nebo s maturitou. Jde o to, že prakticky nenabízí nic kromě ochoty učit se, i když i ta je omezená, kdyby se např. jednalo o biflování směrnic neb jí učení nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že s tím vzděláním je to jen zbytečné slovíčkaření. Stručněji řečeno - s výučním listem prodavačky smíšeného zboží se rovnou na pozici asistentky dostane jen velmi těžko a je fuk, jestli se to nazývá střední vzdělání nebo střední odborné. Šanci má, když začne na nižších kancelářských pozicích - v podatelně apod., pak, když bude šikovná, má teoretickou možnost se vypracovat výš. Ani to ale není dneska jednoduché, všude mají požadavky, tabulky atd. a ty musí splňovat. Mohla by ale třeba zkoušet štěstí v nějaké menší firmě, třeba u provozovatelů e-shopů apod., zadávat do systému nové zboží a tak. Tam má následnou šanci na vypracování větší, než v nějaké státní nebo nadnárodní instituci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejde o vzdělání, spíš o schopnosti člověka. Znám lidi, co zastávají práci, kde je třeba vyššího vzdělání ne proto, že jde o známost, ale proto, že i s výučním listem jsou schopnější, než ti, kteří mají doklad o vyšším vzdělání.
I partnerova macecha je „jen“ vyučená prodavačka, přitom zastává post zástupkyně ředitelky jedné nejmenované firmy.
Ovšem předcházelo tomu dlouhodobé sebevzdělávání, spousty kursů a praxe, hlavně ale postupné sebevypracování se s uklízečky vs recepční dál a dál. Musela dokázat, že na to má a to ve všech směrech. Jedna z podmínek byla i -být neustále po ruce.
Nebýt její maminky, která je ochotná se jí starat o dceru, když mamka musí sedět v práci a řídit firmu za paní ředitelku, tak dnes sedí za kasou na 8,5 hod denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit