Časem nová práce! :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
@Katchus Nerikam ze musim pracovat v SY. Mohla bych dojizdet ridicak mam, ale dojizdeni si predstavuji jen v okoli.
No to je jedno dekuji za rady, tipy…Uvidime, co bude za 2,3 roky jak jsem psala.
Podívej jestli uvažuješ už takhle dopředu a je to dobře, tak nebuď hloupá a zkus si pomalu dodělat maturitu. Dojíždí se třeba 1× za 14 dní. Kurzy jsou drahé.
Je pravda, že nikdo neví co bude za pár let. Trendem je zaměstnávat absolventy, zaměstnavatel na ně dostane dotace od ÚP, takže jako dvoudětná máš malou šanci.
Opravdu ti přeji lepší práci, protože dělat v třísměnném provozu je makačka a málokdo to vydrží. Jsem ze stejného regionu a vím jak to tady s prací je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katchus Me ta prace co delam nevadi…Jde o zvyk. A navic me dokonce uz ted mrzi ze budu muset za par let skonict.
Ale vim ze to dal nepujde s dvouma detma. Proto bych neco na jednu smenu.
- Citovat
- Upravit
Nečetla jsem celou diskusi, ale přidám čerstvou zkušenost. Hledáme sekretářku/asistentku a přihlásilo se nám 50 uchazeček. Z toho je víc než polovina vysokoškolsky vzdělaná. Ty, co neumí angličtinu, neumí psát všemi 10 a nemají praxi v administrativě jsme rovnou vyřadili.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nečetla jsem celou diskusi, ale přidám čerstvou zkušenost. Hledáme sekretářku/asistentku a přihlásilo se nám 50 uchazeček. Z toho je víc než polovina vysokoškolsky vzdělaná. Ty, co neumí angličtinu, neumí psát všemi 10 a nemají praxi v administrativě jsme rovnou vyřadili.
Ve kterém městě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Ve kterém městě?
jde o okresní město ve Středních Čechách
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, a nejde mit to druhe dite pozdeji, az to prvni bude sobestacne alespon co se chozeni do skoly tyce? VZdyt takovy druhak/tretak na melem meste v se v pohode obslouzi sam. Pak by rodice meli na vyzvedavani ze skolky pouze mladsi dite a pres noc by meli oba, to by snad takova potiz uz nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nepremyslela jste o nejake „autonomni“ cinnosti, typu kvalifikovat se na dalku jako ucetni a byt svou vlastni pani, nez byt nutne zavisla na nekom z kancelare?
Ma dobra znama to tak udelala, pred zalozenim rodiny byla administrativni sila v importni firme, mela pouze stredni skolu, behem materske si doplnila ucetnicke vzdelani, a ted se ma velice dobre; urcuje si svou pracovni dobu i odmenu… je to jen napad.
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko,
i já jsem názoru, že situace na trhu práce se přiostřila a na administrativní pozice je nutná přinejmenším ta maturita..
Z tvých příspěvků mám ale pocit, že Tě současná práce baví a řešíš spíš, že ji nebudeš moct dělat v budoucnu, až se budeš vracet z druhé mateřské. Mně by tedy přišlo mnohem strategičtější soustředit se na to, učinit ze současné práce udržitelnou i při dvou dětech. Mám zkušenost, že kvalitní zaměstnance si firmy rády podrží. Myslíš, že by nebylo schůdné domluvit si, abys v daleké budoucnosti chodila jenom na ranní směny? nebo jiným způsobem upravit pracovní dobu tak, abys mohla pečovat o rodinu? Já být Tebou začnu na tomhle pracovat už teď..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@joanee Kdyz ja prave hlidani mit nebudu. To mas fajne ze mas nekoho. Ja vim ze se dvema detmi to nepujde to co jde ted s jednim. Nene urco nechci aby jste mi hledaly praci..
Spise jsem myslela zda nekdo nedela na jednu smenu a ma vice deti a jak to zvladaji. A zda je tu nekdo kdo je necim vyucen a dela nejakou lepsi praci.
Jsem vyučená tiskařka grafička, práce velmi dobře placená a pohodová. Neměla jsem šanci to dělat ani při jednom dítěti, natož se dvěma. U nás taková práce není a většinou jedou na dvě směny, tak makám ve fabrice a dřu jako bulhar. Myslím, že jako prodavačka máš mnohem větší šanci najít si práci ve svém oboru a s jednou směnou.
- Citovat
- Upravit
I zázraky se dějí, náhodou jsem našla toto http://barnamedical.cz/nasi-lide/ když se podíváš dolů, na recepční, je tam slečna Hrušková, se vzděláním kadeřnice. Ale kolik takových zázraků je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yuzi ale dle čtyřech let studia bych to tipla na tu maturitu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak to by mě opravdu zajímalo, z kolika jste si po vyřazení vybírali
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg tak asi takto. Zhruba polovina byla vyřazena, protože neměly kvalifikaci a praxi. Nehlásila se žádná bez maturity, ale za to hodně holek z recepce, čerpacích stanic atd. Ty, které měly hrubky v životopise nebo průvodním dopise jsme vyřazovali taky. Na pohovor bylo pozváno asi 8 nejlepších. Momentálně máme 2, ze kterých vybíráme, přičemž každá má něco zajímavého. rozhodnutí bude na šéfovi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Aneta.Berg tak asi takto. Zhruba polovina byla vyřazena, protože neměly kvalifikaci a praxi. Nehlásila se žádná bez maturity, ale za to hodně holek z recepce, čerpacích stanic atd. Ty, které měly hrubky v životopise nebo průvodním dopise jsme vyřazovali taky. Na pohovor bylo pozváno asi 8 nejlepších. Momentálně máme 2, ze kterých vybíráme, přičemž každá má něco zajímavého. rozhodnutí bude na šéfovi.
A jedna technická
Bylo pro vás důležité zda uchazečka měla děti, či nikoliv?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen ještě doplním, že všech 8, které byly pozvány na pohovor, měly praxi v administrativě (pozice asistentka ředitele, vedoucí advokátní kanceláře, referent státní správy), uměly psát všemi 10, uměly slovem a písmem anglicky, zvládly napsat průvodní dopis dle zadaných instrukcí.
- Citovat
- Upravit